ליברפול לא לקחה את בניון כי הוא שחקן מצליח, בדיוק מהסיבות שאתה "מפאר" את ורמוט, ליברפול לקחה אותו, כי בניון שחקן מבריק, לא מצליח כמו ורמוט, מבריק. בניון מסוגל לקחת כדור ולשעוט 40 מטרים כשהוא משאיר מאחוריו 4-5 שחקנים, מסוגל לתת מסירות חכמות ועקבים ויש לו ראיית משחק שגם לורמוט לא תהיה בעוד 10 שנים. כנראה שבאמת לא ראית משחקים של בניון או שעברת מחיקת זיכרון כי אני זוכר לא מעט משחקים שבניון הכריע את המשחק לבד, ללא צוות מסייע, לבד. אף אחד לא מתווכח על זה שורמוט שחקן מצוין, אבל להשוות אותו לבניון, גם אני חושב שכיום גיא אסולין בברצלונה יותר טוב מגילי ורמוט, כי הוא גדל ומשחק בברצלונה אפילו שזה הנוער או קבוצת המילואים, בתאכלס זה גם נכון. הקשר הוא שאמרת שהם הכי טובים בתקופה האחרונה, אז שוב בהשוואה למי? למי שמשחק, לא למי שלא משחק. זה שכתוב בויקיפדיה לא אומר שזה נכון, כשהיתה תוכנית על בניון בעובדה הוא אמר שהוא שם חצי שנה ואחרי זה בדיוק חזר לארץ...
אני כמעט ולא זוכר כזה דבר בתקופה שלו באירופה, ותאמין לי שהיו תקופות שעקבתי אחריו בהדיקות. עם כל הכבוד, זה שחקן שרוב הגולים שלו לדוגמא אלו דחיקות מכמה מטרים מול שער ריק. זאתי גם גדולה של שחקן(הרבה מהשחקנים האהובים עליי הם כאלה כמו אינזאגי, הונטלאר, רוד ואן ניסטלרוי), אבל זה לא נקרא מבריק(מבחינתי כמובן, כל אחד מפרש מבריק אחרת). אני זכרתי משהו בסגנון של 4 שנים וכשבדקתי בויקיפדיה זה גם היה 3.
זה בסדר, ערן לוי לא שחקן של הפועל, לא אוהד הפועל ולא מקדיש את חייו למלחמה על כבודה של הפועל, כך שדי ברור למה שחם בוחר שלא להתייחס אליו. אבל גם שחם יבין יום אחד שהפועל ת"א זה לא הכל בחיים, שגם שחקני כדורגל הם בני אדם. זה נקרא "התבגרות".
עזוב את זה שאני שם כסף שאני יותר בוגר ממך בגיל, בנפש ושעברתי במעט שאני חי יותר ממה שאתה עברת ותעבור כל החיים שלך. עומר, שי, איגור וכל השאר שאני נוהג להתווכח איתם לא אוהדים הפועל, לא שחקנים של הפועל והם גם לא "מקדישים את חייהם למען המלחמה להגנה על הפועל", ומהם אני בוחר משום מה לא להתעלם. אותם אני מסוגל לכבד, כי הם לא יורדים לפסים אישיים(אף אחד מהם לא קרה לי לדוגמא ילדותי כיביכול או משהו בסגנון), כי איתם אני לפעמים כן מסכים ואיתם אני מגיע להבנה בהרבה פעמים. איתך ועם עוד משתמש שאני לא ינקוב בשמו(רק יגיד שהשם שלו מתחיל בא' ונגמר בלכס) אני לא מתווכח אף פעם, כי אתם סתם מחפשים אותי וכל מה שאני יגיד אתם תמיד תגידו על זה משהו שלילי. תאמין לי, הלוואי שהצרות שלי בחיים היו הפועל ולהגן על כבודה. הלוואי.
מן הסתם שאם היית רואה את בניון בתקופה שלו במכבי חיפה לא היית מדבר ככה. רואים לפי התגובות שלך שהיית צעיר מדי ולא ראית את בניון מספיק כדי להבין את גדולתו בתקופה שלו במכבי חיפה. אתה פשוט מגזים בגלל הדרבי והעובדה שאתה אוהד הפועל. בניון יותר מבריק, יעיל, מצליח, יצירתי ובכדורגל נטו ובכל נטו שתרצה הוא עולה על שני הישראלים והזר שהזכרת לא ברמה אחת, לא ב-2, לא ב-3, לא ב-4 וגם לא ב-5, אלא לפחות ב-10 רמות. ואם היית רואה גם אותו כיום משחק מול הנמושות הישראליות שמשחקים נגדן שני הישראלים והזר הנ"ל, היית מבין על מה אנחנו מדברים. הוא לא רואה, לא ראה ולא יראה אותם ממטר. לא עכשיו ולא לעולם.
אתה מוזמן לא להסכים איתי, אבל להגיד שבניון עולה עליהם ב10 רמות זה בדיחה לא מוצלחת, מצטער להגיד לך. יכול להיות שאני באופוריה אחרי הדרבי הזה, אבל מה שאמרת באמת כבר לא מתקבל על הדעת. ועוד משהו, במקרה אני יודע בן כמה אתה מסיבות שלא קשורות לפורום הזה. אתה אמנם קצת יותר מבוגר ממני, אבל לא ברמות שאתה תכיר את בניון ואני לא, ואתה אמור לדעת את זה לבד.
אלכס, אל תיקח את זה קשה, אבל אני חושב שהוא מתכוון אליך... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/haha.Xxx
ה-10 רמות זה בשביל שתבין שדה רידר ורמוט ושכטר-עושים משולשים ברחבה שכוללת את ראלדס וקפילוטו, בניון-מעלה את קבוצתו לרבע גמר ליגת האלופות עם שער בבירנבאו. בקיצור, אני מבין את ההתלהבות שלך מהפעולות היצירתיות שלהם שבאמת לא רואים אצל אף שחקן אחר בארץ וזה לגיטימי להגיד את זה עליהם בהשוואה לכל שאר השמות שציינת, אבל זה פשוט מעליב להשוות את ה-3 האלה לבניון של עכשיו או של פעם בתחום כלשהו. והבנתי שדיברת על 'הברקות', אבל גם בקטע הזה בניון היה בכמה רמות מעליהם כשהיה בארץ. הדוגמה הגדולה ביותר שזכורה לי שאני מניח שתזכור זה השער הענק שלו מול מכבי ת"א בדקה ה-94 בבלומפילד. בכל מקרה, את שכטר ו-ורמוט נצטרך לראות מחוץ למחוזותינו כדי להבין האם הם באמת גדולים כמו שעושים מהם. לגבי דה רידר, את ההוכחה לגבי גדולותו כשחקן אירופאי כבר קיבלנו בשנתיים האחרונות. ודרך אגב, זה לא הגיל זה התרגיל... סתם, אבל זה לא משנה אם היית צעיר ממני באותה תקופה ב-3 או 30 שנים, העניין הוא שאם באמת היית רואה את בניון בארץ לא היית אומר משפט כזה...
וזה היה מאוד בוגר - בגיל ובנפש, השנים אכן ניכרות במהלך המתוחכם הנ"ל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
שחם, זה כנראה תפס גם אותך. מול האין הגנות האלה גם רפאלוב נראה פתאום שחקן מבריק לפעמים. אין ספק שורמוט ושכטר שחקנים מצוינים, אבל עד שהם לא יעשו את הדברים האלה בליגות יותר רציניות, אי אפשר להשוות אותם לכלום. ורמוט נזרק מבלגיה ואתה משווה אותו לבניון. בדיחה (ואני מבין שאתה לא מדבר על יעילות או תכליתיות, אלא על "מבריקות"). כרגע עושה רושם ששכטר וגולסה באמת יצליחו ברמות הגבוהות. לורמוט יהיה קשה.
צריך לזכור שהליגה השנה חלשה יותר אפילו מהשנה שעברה, אם שכטר וגילי ורמוט שבעונות של ליגה של 12 קבוצות לא הצליחו להרשים ביחס לפוטנציאל ולבאז סביבם והשנה שיש את כל הנמושות כמו רעננה, נצרת ועכו אז ברור ששלומי ארבייטמן ושכטר יבקיעו כמעט 20 שערים. אפילו ברק יצחקי וטוטו תמוז בעונה חלשה מאוד הבקיעו 9 שערים ומאור מליקסון הוא מלך הבישולים... אני מקווה שעוד עונה או שתיים כאשר הקבוצות החדשות ישתלבו ברמה ויתאימו את עצמם לרמה אנחנו נראה ליגה חזקה יותר ומכובדת יותר מאשר הלוזון ליג העלובה שיש לנו השנה.
מאור בוזגלו כולל המשחק אתמול ב-5 משחקים כבר הגיע ל-5 בישולים ואם אני לא טועה הוא משחק משהו כמו 4 משחקים נראה לי. אגב הנה משהו שכתבתי אתמול בפורום אחד שלנו: הנושא: הכתובת היתה על הקיר, עכשיו זה הזמן לעבוד קודם כל, גם אני כמובן כמוכם מאוכזב מהדרבי הזה, שוב לא ניצחנו דרבי, אחרי למעלה מ-70 שנה הפועל עברו אותנו (מדהים כמה שזה עצוב ושזה הזמן שלקח להם לעבור אותנו ועדיין ב-2/3 דרבים בשנה הבאה אפשר להחזיר עטרה ליושנה). בואו נסתכל שניה על המשחק. לירן שטראובר באמת היום מבחינתי האיש של המשחק במכבי, אם לא הוא, סביר להניח שה-5:0 של עונת 1970 היה נמחק לעולמי עד. הרי זה לא שלא ידענו שיובל שפונגין הוא לא מסננת נכון? ידענו. זה לא שלא ידענו שרוני גפני זה אורי שטרית פשוט מבוגר ב-10 שנים נכון? ידענו. זה לא שלא ידענו שניסו קפילוטו אולי הוא דור העתיד אבל הוא עדיין יכול לטעות נכון? ידענו. אז נכון שלושתם לא הגיעו לדרבי, ראלדס עוד היה בסדר אבל מה הוא כבר יכול לעשות כששלוש חברים שלו פשוט לא באו לעבודה? הוא האחרון מחוליית ההגנה שצריך לבוא אליו בטענות ועדיין הדבר שהכי הרגיז אותי במשחק זה לא שהפסדנו, זה לא שקיבלנו רביעייה, זה העובדה ששלושה שערים קיבלנו פשוט בדחיקה ממטר עם שתי מסירות ששברו את ההגנה שלנו כאילו היתה מים. הגול של דה סילבה בכלל היה בדיחה, וזה ההבדל בין ההגנה של מכבי לזו של הפועל, כשבמכבי מגביהים כדור, שחקן של הפועל יגיע אליו, וכשהפועל מגביהה כדור, גם אז יהיה שחקן של הפועל ראשון. כולנו יודעיםש הפועל קבוצה יותר טובה ממכבי, לא היינו צריכים את הדרבי בשביל לדעת את זה. הפועל קבוצה יותר טובה ממכבי, עובדה, וזה לא קשור בכלל לזה שהם ניצחו בשנתיים האחרונות 5 דרבים או לזה שהם עברו אותנו בהיסטוריה (את מי זה מעניין? אני מוכן להפסיד 3 דרבים ולקחת צלחת אליפות בסיום שנה זה כואב הרבה יותר לצד השני). אבל בואו נזכור, מכבי ת"א היתה שרויה בעולם שחור משנת 1995 עד לקיץ האחרון בערך, עכשיו רק מתחילים לצאת מזה קדימה אבל! זה תלוי בגולדהאר כדי שלא נעמוד במקום, ההסברים בהמשך. כל אלה שאומרים שלשחקנים אין כבוד, בואו נירגע, ננשום שתי שניות וניזכר בדרבי של קאלה שקיבלנו 3:0 ב-8 דקות (יותר מהיר מהיום) ואת מה שקיבלנו מהקבוצה באותו משחק, שזה כלום ושום דבר גם מבחינה התקפית וה"פיצוי" הקטן שלנו היה הפצצה שקובי מוסא הוריד לאוהד הפועל. בואו נזכור מה היינו בשנה שעברה בדרבים, לא היינו מסוגלים להגיע למצב, לא היה למי למסור את הכדור בכלל, בואו נזכור את השנה שלפניה שגם בה כשהיינו קבוצת תחתית הפועל היתה יותר טובה ממכבי. היום מכבי למרות שפיגרה 3:0 לא נשברה וקיבלה 6 אלא נלחמה, צימקה ל-1:3 אחרי שאבי הבין שההרכב שהוא עלה איתו בדיעבד עלה לנו במשחק אבל זה הכי חכם לבוא ולהגיד את זה כי זה יכל להיות גם הפוך, אין מה לעשות אבי מאמן צעיר, יש לו עוד המון מה ללמוד וגם מזה לומדים, יש לו עוד הרבה בשביל שיהיה ברמה של גוטמן אבל הוא בדרך לשם. מכבי כבשה פעמיים היום בדרבי אפילו אם הגול השני כן נחשב לא נחשב זה לא מעניין, השער אושר. מכבי גם החטיאה פנדל, אניימה הוציא גול של 100 אחוז מנגיחה של מישהו אני לא זוכר מי זה היה, וגם למכבי היו לא מעט החמצות, נכון הפועל החמיצה הרבה יותר וזה יכל להיות רע, אבל זה גם יכל להיות יותר טוב, הרי אם בוזגלו כובש את הפנדל כל המשחק יכול להיראות אחרת, ועדיין מכבי נלחמה והיתה הרבה יותר טובה מהפועל במחצית השניה. סה"כ מה שאבי עשה בקבוצה השנה זה קודם כל ייצב אותה, עזבו שהליגה פח ושבתחילת השנה עוד איבדנו פה ושם נקודות, מה שחשוב זה לחזור למסלול הנצחונות כבר בשבת, ולדאוג לכך שנסיים את הליגה כמה שיותר טוב עם מקום שלישי וננסה לקחת גביע. מכבי הקבוצה השלישית בטיבה בליגה, למכבי כיום יש קישור שהוא לא רע בכלל, ברור שצריך חיזוק בחלק ההגנתי שלו כי החלק ההתקפי שלו טוב מאוד, ויש לה גם התקפה לא רעה כשאבידור ומאיוקה מבחינתי רק משתפרים ממשחק למשחק, והניום אבידור הוכיח שהוא מסוגל, כי הוא בהתקפה היה מצוין, ואם אני אבי הייתי נותן לו לבעוט את הפנדל ורואים אותו כל שבוע שהביטחון חוזר לו, רק שימשיך ככה. עכשיו כתבתי שזה הזמן לעבוד, זה הזמן לעבוד, להפעיל את הלחץ על גולדהאר כי הוא יקבע מה יהיה עם הקבוצה הזאת בשנים הקרובות. נכון הוא לא הוציא כסף ולא השקיע במכבי, אבל אנחנו צריכים לעשות הכל בשביל לגרום לו בשנה הבאה לדאוג שמכבי תשקיע 2 מיליון יורו, ואני תיכף יסביר מה זה הסכום הזה. טוב שמשקיעים בנוער ומחזקים אותו ומתחזקים אותו ונותנים לו לשחק, זה מעולה, אבל מכבי צריכה חיזוק, מכבי צריכה בלם, מכבי צריכה קשר אחורי, מכבי צריכה חלוץ ומכבי צריכה מגן שמאלי. עם דור מלול אני מסוגל לחיות כמגן ימי כי מבחינה התקפית הוא אחד הטובים שיש בליגה ואני מאמין שמבחינה הגנתית הוא ישתפר, והוא יהיה בוודאות יותר טוב משפונגין. מכבי צריכה לקחת את יבוריאן, שבחון, שפונגין, קומאץ', גפני וטומאסיץ' להגיד להם תודה רבה להתראות. לחסוך את כל הכסף שמתבזבז עליהם ומתבזבז לא מעט. לקחת את ייני וז'אן ולסגור איתם חוזה ארוך טווח. עכשיו מכל הכסף שחסכנו להוסיף לו מיליון וחצי יורו, להנחית פה את ביבאן פרנסמן שהוא בלם מצוין ולדעתי הוא יהיה כמו דה סילבה, להנחית את אלברמן וקולאוטי מגרמניה ועם כל הכבוד, אם אני מסתכל על שניהם ועל מה שיש למכבי היום בהתקפה שזה יבוריאן (בלי קשר למאיוקה) ובקישור האחורי (קומאץ' וייני וז'אן) זה עדיין מצחיק ולליגה שלנו הם רק ישדרגו את מכבי. להביא עוד חיזוק בעמדת המגן השמאלי ואז אנחנו נתחרה על האליפות עם מכבי חיפה, כן נתחרה על האליפות עם מכבי חיפה. הרי מכבי חיפה לקחה את האליפות השנה לא על המשחקים הגדולים עזבו שהיא ניצחה את הפועל פעם אחת ואת בית"ר פעמיים (מי לא ניצחה אותה השנה?) היא לא מעדה עד השבת אפילו נקודה מול הקטנות, שלא לדבר על לספוג שערים. כמות השערים והנקודות שהפסדנו עליהן בתחילת העונה עד עכשיו היא עצומה. מכבי הפסידה רק נגד הקטנות 16 נקודות (הקטנות זה כל הקבוצות פרט לחיפה והפועל) לקחנו 5 מ-21, עכשיו יכול להיות שחלק היה מזה שהקבוצה בבנייה ולא יציבה יכול להיות נכון, אבל עם חיזוק נכון בשנה הבאה אנחנו לא נאבד כמות כזאת של נקודות שהיא עצומה, מספיק שהיינו לוקחים עוד 6 נקודות נגד הקטנות המצב שלנו היה אחר ועדיין הפסדנו המון נקודות בתחילת השנה, אבל המטרה היא לא לקחת נקודות מהקטנות אלא להשתוות אל הגדולות ורק עם השקעה נכונה אנחנו נעשה את זה, צריך להמשיך לדחוף את הקבוצה כבר בשבת מול מכבי פ"ת אבל להפעיל לחץ על מכבי שיתחילו לסגור עם השחקנים שיש במועדון חוזים ולסגור עם שחקנים לעונה הבאה, כי זו הדרך היחידה להדביק את הפועל וחיפה וגם לנצח בדרבי. מה שבנינו או יותר נכון ייצבנו במכבי, יותר נכון אבי עשה, מה שנעשה זה טוב ויפה, אבל זה רק ההתחלה, ועכשיו הכדור אצל גולדהאר, אם ישקיע את הסכום הזה, כ-2 מיליון יורו שיכול לחזור בשנה הבאה מהצלחה אירופאית אגב, מספיקה העפלה לשלב הבתים בליגה האירופאית כדי שהכסף הזה יחזור, ואז מכבי תהיה קבוצה הרבה יותר חזקה, כי הבסיס נמצא כיום, רק צריך להמשיך לחזק אותו, הרי לא צריך להביא 15 מיליון יורו כמו שניידר, ראינו מה זה נתן, בחמישית השקעה אפשר למנף את מכבי הלאה, רק צריך לעשות את זה ולדאוג שהבעלים שלנו יעשה את זה, אם יראו לו שהוא יכול להחזיר את זה, יש סיכוי שהוא יחליט לעשות את זה.