מחזור 23: שוב, תל אביב אדומה. 4-2 להפועל בדרבי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏19/2/10.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ווינגס, אם היתה לי הגנה, או יותר נכון אם היא היתה מגיעה למשחק כמו שהיא שיחקה נגד מכבי חיפה לדוגמא, הייתי מנצח את הדרבי. אין לי מה לבוא בטענות להתקפה הגעתי ליותר מצבים והזדמנויות מאשר בכל הדרבים ב-3 השנים האחרונות, 2 גולים (ולא מעניין אתי אם זה עבר או לא), פנדל, אניימה ובאדיר והיו עוד אני פשוט לא זוכר. אם היה משהו ששיחק טוב במכבי במשחק הזהז זה משחק ההתקפה.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

ההבדל העיקרי בין שני המועדונים הללו, פרט לסדר והאירגון במשחק הקבוצתי, הוא אחוז ניצול המצבים. אצל הפועל ת"א עושה רושם שכל התקפה שלה זה חצי גול, לעומתה מכבי ת"א הגיעה לבאר מספר פעמים ולא שתתה ממנו.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

די מסכים עם Toffeeman, עד לשער הראשון של האדומים הפועל ת"א כבר הגיעה לפחות להזדמנות של מאה אחוז. בסופו של דבר שתי ההגנות היו גרועות, אבל זו של מכבי ממש נראתה כמו של קבוצה תחתית.

4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ד"א, עם כל הכבוד לבניון, סהר, יצחקי, ברוכיאן, גולסה וכו', בשער האחרון של הפועל השתתפו שלושת השחקנים הישראלים הכי מבריקים שהיו זה הרבה זמן.

5. שלו Guest

אני חושב שעם בניון סהר וגלסה זה היה נראה הרבה יותר טוב.

6. Don Joan Roman Member

השינוי שורמוט עבר פשוט מדהים מהשחקן הכי אוברייטד בליגה שלא מגיע לאף משחק בפוקוס, בטח שלא גדול הוא הפך לשחקן נושך שלוקח כל הזדמנות בגדול ומראה איכויות מדהימות, שחקן ענק וגוטמן עושה אותו לכזה.

7. Igi Member

קודם נראה מה הם שווים מחוץ לליגה שלנו ואז נדבר על כמה שהם יותר מבריקים מבניון וסהר. להשוות אותם לבניון עלק... חוץ מזה שלדעתי לגולסה יש הפוטנציאל להפוך לגדול יותר משני הישראלים והזר שהזכרת בגילם.

נערך לאחרונה ב: ‏23/2/10
  8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בניון כבר היה בארץ, אני לא ראיתי ממנו איכויות כמו ורמוט ושכטר. אמנם דה רידר עדיין צריך להוכיח הרבה, אבל כל נגיעה שלו פשוט זהב.

9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

דה רידר לא צריך להכנס בכלל למשוואה. אמנם יש לו שורשים יהודיים במשפחה אך הוא גדל והתחנך במחלקות הנוער הנהדרות של אייאקס, להשוות אותו לשחקנים ישראלים שבמקרה הטוב חונכו בנס טוברוק זה לא רלוונטי.
    לגבי שכטר וורמוט, כפי שאמר איגור, המבחן האמיתי שלהם יהיה בליגה בכירה וקשה יותר, זה לא רק לבוא ולשחק ברמות הגבוהות, אלא להתאים את עצמך לסביבה, לחיות חיים ספורטיביים ולעבוד קשה יותר באימונים, זה לא דבר של מה בכך ונראה אם יעמדו בזה.

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם בניון היה 4 שנים באייאקס. לדה רידר יש אמא ישראלית, הוא בא לפה כל שנה, הוא מדבר עברית שוטפת ויש לו כאן משפחה והמון חברים. מבחינתי הוא ישראלי, כמו שאני מאמין שעוד שנה מקסימום הוא יהיה בשביל הנבחרת ישראלי.

11. Igi Member

נעזוב את זה שמה שיש לי להגיד על דה רידר זה שהגזמת איתו לגמרי, לא הבנתי מה ניסית להגיד פה על בניון. מתי ראית אותו בארץ ולא ראית ממנו איכויות כמו של שכטר ו-ורמוט? כשהוא היה במכבי חיפה? כנראה שהיית אז מאד מאד צעיר, כי בניון במכבי חיפה היה השחקן הטוב ביותר ששיחק פה בעשור האחרון, כולל יעקובו. חוץ מזה, מה הקטע של להשוות אותו לאיך שהוא היה בארץ(שגם בקטע הזה בניון לוקח בגדול את שני הישראלים והזר של הפועל), אם כרגע בניון משחק בליברפול והשלושה האחרים משחקים ב...הפועל?

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מן הסתם לא הייתי אומר שבניון לא היה ברמה שלהם כשהוא היה בארץ אם לא הייתי רואה אותו משחק. בניון הוא הרבה דברים, שחקן מבריק ויצירתי ברמה של השלושה האלה הוא לא. אני מאוד מעריך אותו על המוסר עבודה, אבל מבחינת כדורגל נטו לדעתי כל אחד מהשלושה האלה יותר טוב ממנו ממה שהוא היה בארץ.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בניון היה חצי שנה באייאקס, איך הגעת ל-4 שנים?

ועם כל הכבוד, ורמוט לא הוכיח את עצמו פרט בעונה הזאת בהפועל ת"א, קודם שיצליח בחו"ל אחרי זה תעז להשוות אותו ליוסי בניון שבכלל מצחיק שאתה מדבר עליו נוכח העובדהש הוא לא שיחק חודש וחצי כנ"ל גולסה שמושבת להרבה יותר מזה. עם כל הכבוד לשכטר ול-18 השערים שלו, הוא על אותה משוואה של ורמוט, פרט לעונה הזאת הוא לא היראה איזושהי יכולת ספקטקולרית, ושוב, מבחן ההוכחה הוא עליו, ולא בליגת לוזון, אלא באירופה. בינתיים ורמוט לא הצליח לקבל מקום בסגל של גנט, ולשכטר יש המון עבודה בשביל להשתלב באירופה.

בניון היה לוקח כדור ועובר את כל ההגנה של כל קבוצה ומשחיל את זה לשוער, אני לא ממש רואה את ורמוט עושה את זה כל שבוע...

לדה רידר אין פה חברים אל תקשקש, והוא ממש לא בא לפה כל שנה, אז מה אם הוא מדבר עברית, גם יהודים בארה"ב מדברים עברית זה אומר שהם ישראלים? הוא ממש לא ישראלי, הוא יהודי זה כן. אני אומר לך את זה בתור אחד שמכיר מישהו שקרוב אליו והוא אומר לי שלבן אדם אין מה לעשות הוא כל היום משחק בפלייסטיישן כי הוא בודד פה, בנבחרת ישראל הוא לא ישחק כי הוא לא יכול, הוא שיחק בהולנד הצעירה לפני שהחוק החדש חוקק. מבחינתי עצם העובדה שאמא שלו ירדה מהארץ ועברה והתחתנה עם גוי ועוד גרה בהולנד (שי אל תיעלב) מבחינתי היא ממש לא ישראלית.

14. eran levy Member

נכון מאוד, ואתה גם אובייקטיבי לאללה.
    די עם השטויות - הם לא בניון והם צריכים לעבוד קשה כדי להיות בניון. הם בהפועל ת"א ובניון בליברפול, והוא החזיק קבוצות על הגב שלו בגיל צעיר יותר ובצורה מרשימה יותר בארץ. שכטר עוד לא יצא לחו"ל וורמוט נכשל שם. ימים יגידו, אולי הם יהיו יותר מבניון, אבל גם את זה נצטרך לשמוע ממישהו שיכול לדבר באובייקטיביות. הרי עבורך גם ויקטור מרעי ורועי גורדנה טובים יותר מבניון.

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבדיקה בויקיפדיה זה 3 שנים(1995, 1996, 1997), אם כבר איך הגעת לחצי שניה?

יש הבדל בין שחקנים מבריקים לשחקנים מוצלחים. גם אם ורמוט לא יגיע לליברפול מבחינתי הוא שחקן יותר מבריק ממנו. לא מוצלח, לא טוב, לא לוחם, מבריק. העקבים, הראיית משחק, הכדרורים, המסירות המרהיבות, אלה דברים שאין לבניון ברמה כמו לו. ככה גם אם שכטר ודה רידר.
    ומה הקשר בין זה שבניון וגולסה פצועים? זה אומר שאסור לדבר עליהם?

דה רידר כל הזמן היה חוזר ואומר שיש לו פה חברים. אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הקישקושים שלך. כל פעם שמדברים על שחקן אתה מכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר אותו. אמין משהו.

לערן לוי ההוא אני בכלל לא מתייחס, גם כי כל מה שאמרתי כאן מתייחס לתגובה שלו ובעיקר בגלל שלא משנה מה אני יגיד הוא יחפש אותי ולא נגיע להסכמה, אז זה מיותר.