אגב, בגול הראשון שכטר ולאלאה היו באופסייד, עכשיו למרות שהם עזבו את הכדור לזהבי אם אני לא טועה מדובר באופסייד מאחר והם היו באופסייד בתחילת המהלך.
הייתי מציע לנמני כבר עכשיו, ואני לא אתפלא אם הוא כבר התחיל, לחפש מגן שמאלי לעונה הבאה. תמיד אוהב אותך מכבי תל אביב.
תראו לא צריך לגמור את העונה, עדיין יש לנו מטרות, צריך לחזור לנצח כבר בשבת את מכבי פ"ת ולא לאבד את המקום השלישי, יש גם גביע. זה דבר אחד. דבר שני אני חושב שנמני יודע בדיוק מה חסר למכבי, מגן שמאלי, מגן ימני (אלא אם דור מלול יחזור וישתפר מבחינה הגנתית מה שאני מאמין שיקרה כי הוא משתפר ככל שהוא משחק), קשר אחורי וחלוץ. לא יודע מה איתכם אם מכבי תצליח לשים את ידה על אלברמן וקולאוטי מבחינתי זה כבר חיזוק עצום בשביל הליגה שלנו כמובן. ולא שאני בא ליבוריאן בטענות היום, הוא היה בסדר, אבידור היה טוב, אבל אין מה לעשות יוסי שבחון פשוט גרוע זה לא יעזור ולא משנה מה יעשו, הוא פשוט לא צריך לשחק, ולא משחק מי היריבה אם זה הפועל או עירוני סעיד אום אל פאחם. שטראובר באמת שאני מוריד בפניו את הכובע, נכון אני מתעצבן שהוא עושה שכונה ופוזות אבל באמת שלמרות שהוא קיבל רביעייה, הוא נתן היום הצגה שהרבה זמן לא ראיתי ממנו הוא לבד מנע תבוסה צורמת. אבי סטרול להחזיר הביתה עדיין הוא ברמה מספיק גבוהה להתמודד עם שחקני הפועל וחיפה, אלברמן כקשר אחורי, למרות הפציעה אני מאמין שהוא רעב וקולאוטי שגם אם הוא עגלה עם קביים הוא יותר טוב מיבוריאן, ומה שחשוב זה שאף אחד מהם לא זר, אם יביאו אותם לדעתיז ה ישדרג את מכבי משמעותית. אבל הכי חשוב: לזרוק את גפני, שבחון ולהיפרד מיבוריאן (כי יש לו חוזה גדול לא כי הוא לא טוב לסגל וחוץ מזה שאם הוא לא ישחק הוא יעשה סבוטאז' אז לא צריך אותו בשביל זה). משפונגין כבר נפטרנו, מסכנה אומוניה.
איזה מגזים אתה, בין 2003-2005 הפועל ניצחה דרבי אחד...יש תקופות יותר טובות ויש תקופות פחות טובות. מכביחיפהזהבדם, תאמין לי שהוא יבוא. אם מכבי רוצה בלם שיהיה סטייל דה סילבה שהוא באמת בלם עצום, יש מועמד ענק, קוראים לו ביבאן פרנסמן, אם יביאו אותו, באמת שההגנה של מכבי תהיה טובה ב-3/4 דרגות. ביבאן, אלברמן, קולאוטי ומגן שמאלי ועוד זרים בהתאם ומכבי בשנה הבאה מתחרה עם מכבי חיפה על האליפות, כי מכבי חיפה יותר משהיא ניצחה את בית"ר פעמיים והפועל פעם אחת, לוקחת את האליפות נגד הקטנות, ועצם העובדה שהיא לא איבדה נגדן אפילו נקודה אחת אומרת הכל. ---- מעניין אותי באמת איך בהפועל יגיבו במידה ונאתכו, דה סילבה, אניימה, שכטר וורמוט יעזבו, כי אני לא רואה שחקנים ישראלים בשוק שהם ברמות שלהם וגם אני לא בטוח שהם ישקיעו מיליונים של דולרים על שחקנים זרים שיבואו לפה, כי בואו נודה באמת, הסיכוי למצוא אניימה נוסף שואף ל-0, ווצ'יצ'ביץ' לך תדע איך הוא יחזור, דה רידר לא ישאר, ואני בספק אם הם יצליחו להביא את בן סהר, אחרי הכל הבן אדם יש לו חוזה של 300 אלף יורו בשנה ואני לא רואה את הפועל משלמת לו את זה ובכלל חזרה שלו לארץ לדעתי תגמור אותו, הוא חייב להישאר בספרד ובאספניול. דה סילבה בלם מצוין ויכול להיות שיהיה בלם שיהיה ברמה שלו אבל השדרוג שהוא עשה לעצמו פשוט פנומנלי, התקפית, הגנתית, באמת הבלם הכי טוב בארץ כיום, לא רואה את טישיירה ממטר. ורמוט מצוין וגם שכטר ובאמת שחלוץ סקורר סטייל שכטר מאוד קשה למצוא ובינינו הנוער של הפועל מאוד חלש בשנים האחרונות ואני לא רואה אותם מוציאים משם קוסמים.
one , אפילו אין צורך להתייחס.. עלק "תאכלו ת'לב" ועלק כל הכתבה הזאת .. צריך לסגור את האתר הזה ואת כל מי שקשור אליו לכלוא כדי שלא יתקרבו לתקשורת.
ראיתי שרוב שחקני החלק הקדמי של הפועל זכו פה לסופרלטיבים רבים למעט ערן זהבי, שאני חייב לציין שהמסירה שלו ללאלה בשער השני היתה אחת המסירות היפות שראיתי השנה בארץ אם לא היפה שבהן. ראיית משחק גאונית, חתך את כל ההגנה שלהם עם כדור אלכסוני נפלא לתוך התנועה של לאלה. הבישול לשכטר הלא מכוסה מול שער ריק כבר היה קל. ואם כבר במסירות עסקינן מאוד אהבתי את ניהול המשחק של נאתכו היום. המסירות הקשתיות שלו לכנפיים, שזה לחם וחמאה בימינו בשביל קשרים מרכזיים, הן ברמה אירופאית ללא ספק. מעבר לזה אני חייב לציין שהתוצאה במחצית הראשונה, כשהמשחק עוד היה רלוונטי, לא שיקפה את יחסי הכוחות בעיני ושלמכבי לדעתי הגיע לצאת מהמחצית הזו עם יותר. הם הגיעו להרבה מצבים מסוכנים גם כן. תהיתי לפני המשחק איזו תוצאה אני רוצה בו, והראש שלי ידע שעדיף למכבי חיפה שהצהובים ינצחו היום, ובכל זאת ב3-0 להפועל מצאתי את עצמי צועק בבית "יש" קטן של שמחה לאיד ולעג. השנאה לצהבת כנראה תמיד תגבר על הכל...
אחרי אירוע ברקוביץ' והדברים שנכתבים שם, אני לא חושב שמישהו מתייחס למה שנכתב שם ברצינות. ומי שכן טיפש. נכנסתי לקרוא את השטות של עמנואל רוזן, כזה ליצן, אגב אם לא ידעתם, עמנואל בכוונה מנסח את הטורים שלו ככה, זה הוראה מלמעלה בדיוק כמו הליקוק של ברקוביץ' ושאר הליצנים. אל תגידו לא ידענו. --- הלאה מכבי פ"ת בשבת, צריך לחזור למסלול הנצחונות.
כולכם מאשימים פה את הגנה של מכבי אבל צריך להאשים את העומד בראש של הגנה הזאתי. אלי גוטמן ניצח היום את אבי נימני בקרב בין המאמנים. נימני עדיין צעיר והטעיות שהוא עשה בהגנה מתאימות לאחד שחדש בתחום. נימני האמין באהדה שהתקשורת מנסה להחדיר שמכבי יותר טובה מהפועל אבל דבר אחד הוא לא הבין שהוא צריך להוכיח את זה במשחק . כאשר הוא משנה את הרכב שהלך לו כל כך טוב בשישה הנצחונות האחרונים שלו רואים שהוא מפחד רואים שהוא לא בוטח בשחקנים שלו. הגנה היום היתה על הפנים וזה בגלל נימני .עם ראדלס פצוע הוא לא צריך לשחק כמה שהשחקן הזה חשוב .ז'אן לא היה צריך להיות בקישור שהוא שיחק את המשחקים האחרונים כבלם והצטיין . הדבר הטוב מכל הטעיות האלו של נימני שהוא לומד אותם בשטח,הוא חייה על טעיות על בשרו ולומד אותם בדרך הקשה. תוך כמה שנים הוא היה מאמן אחד הטובים בליגה ומכבי תהיה קבוצה חזקה מאוד שקשה היה לנצח אותה. נ.ב נימני לא צריך לחפש מגן שמאלי יש לו כבר אחד במחלקת הנוער שחותם עוד מעט על חוזה ובמכבי מאוד בונים עליו אני מדבר על אורי כהן אתם עוד תשמעו עליו.
א. אבי נמני מאמן צעיר בואו נזכור שזו העונה הראשונה שלו כמאמן ראשי אמיתי. דבר שני הוא קיבץ סביבו אנשי מקצוע טובים לדעתי איציק עובדיה, ניר לוין והשאר עושים עבודה טובה במכבי. ב. אבי נמני מתפתח כמאמן כל הזמן, אם אני יתסכל על המשחקים שהוא העביר בשנה שעברה על איך שהוא ניהל אותם לעומת השנה אם זה שינוי התפקידים והחילופים וכו' יש שיפור עצום, היו מלא משחקים העונה שנמני שינה אותם בהחלטות כאלה ואחרות לעומת השנה שעברה. בואו נזכור שגם מהבחינה הבינאישית אבי נמני השתנה כמעט מהקצה אל הקצה ביחס שלו לתקשורת ושופטים וגם לשחקנים שלו. ג. נכון אבי נמני נפל עם השינויים בהרכב ויכול להיות שזה היה משנה את התוצאה או לא, בדיעבד הכי קל לדבר, אבל זה כמו שאמרת השכר לימוד שלו, גם הוא יבין שלפעמים לא צריך לעשות שינויים דווקא במשחקים האלה. ד. לא יודע מי זה אורי כהן לא שמעתי עליו ועדיין עד שהוא יקבל הזדמנות מכבי צריכה מגן שמאלי. ה. מה שגוטמן שכח, נמני עוד לא למד, בואו נזכור את זה, נמני מאמן שנה ראשונה, גוטמן מאמן קרוב ל-20 שנה, יש הבדל עצום גם בראיה של מאמן וגם בהבנה שלו והכל. מי שחושב שביום שאבוקסיס יתמנה במקום גוטמן אז הוא יהיה גוטמן הבא חי בסרט כי כל עוד שאתה עוזר מאמן זה טוב ויפה, ביום שאתה מאמן, זה לגמרי אחרת וגם אבוקסיס, יעבור את אותם דברים שאבי נמני עובר. אבי עושה התקדמות גדולה מהיום שבו התחיל לאמן ואני מאמין שאם גולדהאר יפתח את הארנק מכבי תדבר למעלה, הרבה יותר ממקום שלישי, וגם תנצח דרבים.
כן אבל הוא היה באופסייד בתחילת המהלך, זה כמו ששחקן בועט לשער, ושחקן עומד בקו של השוער כשהוא אחרי ההגנה, הרי הוא לא מפריע למהלך הוא בסך הכל עומד לפני השוער, הוא לא מסתיר לו או לא משפיע על המהלך, הוא פשוט זז הצידה, עדין הוא באופסייד וזה נפסל, זה בדיוק אותו דבר.
לא זה לא אותו דבר- אתה תיארת נבדל ברור. ברגע שהכדור נמסר לשחקן שלא בנבדל, מעניין לקוון תביצים איפה כל השאר. היו שתי מסירות: אחת לזהבי (לאלה ושכטר בנבדל פאסיבי) והמסירה של זהבי שבה אף אחד לא היה בנבדל.
עומר, זכור לי שטענת הרבה פעמים העונה שעם חלוץ אמיתי מכבי ת"א היתה נאבקת על אליפות העונה. לא ראיתי את הדרבי והאמת שבכלל לאחרונה לא ראיתי כדורגל ישראלי. אבל צפיתי בתקציר ולא האמנתי. מה זה? מה זה? שחקנים מוסרים אחד לשני כדורים ברחבה כמו במשחק בשכונה? מגיעים ל 2 מול שוער פעם אחר פעם ולא בהתקפות מתפרצות? איך מכבי ת"א מגיעה למצב כזה ועוד בדרבי? גם מכבי חיפה מצאה את עצמה ב 30 דקות גרועות בפיגור 3-0 מול קבוצה חלשה יותר מהפועל ת"א. אבל זה לא היה קרוב אפילו למה שראיתי בתקציר של הדרבי. לא יודע מה קרה פה בעונה שתיים האחרונות, אבל הליגה הזאת מתה.