08/09 הייתה עונה לא רעה, הפועל וחיפה לא היו טובות משעמותית מהליגה ואיבדו נקודות, אבל לא היה ליגה חלשה, היה את נתניה שבסיבוב הראשון הייתה מועמדת לאליפות ואת ביתר. לדעתי הליגה הייתה יותר חזקה אז מהיום.
אני בטוח שהרוב יסכימו שלא הייתם טובים מאיתנו באף אחד מהמפגשים, אבל עוד יאשימו אותי בחוסר אובייקטיביות אז את זה יגידו השאר. בדרבי המפוצץ, בניגוד לדרבי האחרון, ממש לא הייתם טובים יותר מהפועל ולא חושב שהייתם מנצחים אותו בעשרה שחקנים. גם אם כן, כל זה לא משנה את העובדה שאתם גרסא קצת יותר נוצצת שלנו אבל זאת אותה גברת בשינוי אדרת, אין לכם את הקילר אינסטינקט מתקופת אוסקר וחוכמת המשחק מתקופת סוזה, אתם סוללת כוכבים שהניסיון שלה במעמדים האלה תעניק לכם אליפות ולא יותר מזה, מול כל יריבה נורמלית לצמרת כמו בשנים עברו כמעט אף פעם לא תזכו באליפות ולפאקו יש חלק עיקרי בכך. ובעניין אחר לגמרי, בתקציר הראו פנדל ברור על אוגו וגם הפנדל של נתניה נראה דיי גבולי, הגיע לנו להפסיד וזה לא מה שגרם לכך אבל שלא יגידו שאנחנו תמיד מקבלים פנדלים ושאנחנו מקבלים מתנות. בלי קשר שיפוט אומלל של בר נתן הרבה שריקות סתמיות וניהול משחק כושל.
יש למכבי כמה בעיות שצריך לטפל בהן, אבל לדעתי המרכזית נכון לעכשיו היא הרוטציות המשונות של פאקו. אין לי בעיה עם רוטציות באופן כללי, אבל אצל פאקו עושה רושם שאין חוט מחבר בין ההחלטות שלו. קשה מאוד להיכנס לכושר ולפתח כושר משחק כשאתה משחק 3-4 תפקידים שונים תוך כדי משחק. לטעמי זה יותר מדי עבור השחקנים הקיימים במכבי. אני תמיד בעד סבלנות עבור מאמנים, אבל לא יכול להיות שאחרי 23 מחזורים מכבי לא הצליחה לבנות שום שטף משחק עם הסגל הנוכחי.
א. 'שווים לנו', זה אתה אמרת. בכל מקרה, שוחקו בדרבי הראשון 33 דקות. ב. הדרבי השני היה משחק חד צדדי. אולי לא מוחץ כמו שהיה יכול להיות (נניח, אם השוער של הפועל היה מקבל כרטיס אדום מוצדק לאחר 15 דקות), אבל קל, קל נורא. איך אפשר להגיד שהתקשינו, אין לי מושג.
לקחנו אליפות עם קרופניק כבלם פותח, אדרי שוער סיבוב שלם, עם כמה ילדים שקיבלו קרדיט נרחב. אליפות עם 49 שערי זכות ב - 33 משחקים וכדורגל אפור בעיקר. מלכי השערים של הליגה היו עם 14 בלבד, הרבה תוצאות אפס אפס וכדורגל הגנתי. אתה אולי חסיד של הגישה שאם יש מספר קבוצות שרצות עד הסוף לאליפות, אז אוטומטית רמה טובה, ואני לא מסכים עם זה.
מהפורום של מכבי תל אביב: ''מיותר להקדים ולציין כמה אני אוהב אותך, כמה אתה חשוב, כמה כולנו רוצים שתישאר וכל הג'ז הזה. עדיין, עם כל הכבוד הזה, האמת צריכה להיאמר: ברכש, זה לא זה. זה לא היה ממש זה בקיץ שעבר, זה לא היה זה בינואר שעבר, זה לא היה זה בקיץ האחרון וזה בטח לא זה בינואר האחרון. אני מבין שזו היתה הזדמנות פז להגשים את האובססיה ארוכת השנים, וכל הקטע עם הפועל קבוצת מילואים הוא מאוד משעשע, אבל בשורה התחתונה זה לא מה שהיינו צריכים. בכסף שהושקע ניתן וראוי היה להביא חלוץ זר אימתני, או אפילו, רחמנא ליצלן, את אלירן עטר. במקום, קיבלנו עוד מהקיים, שחקן שמוסיף לנו מימד נוסף אבל לא חיוני במיוחד. אז נכון, זו לא הבעיה היחידה שלנו, כנראה שגם לא העיקרית, אבל זו אחת הבעיות שאפשר היה לטפל בה באופן ישיר יחסית ושהיום זעקה לשמיים'' צודק במאה אחוז.
מתי אמרתי שווים לכם? אמרתי שהתקשתם. למעט הש׳ וה-ם׳ אלה לא אותן אותיות. אין לך מושג? גם אני יכול להניע כדור על החצי חצי שעה ולהגיד שהמשחק היה חד צדדי. כל קבוצה בליגה יכולה.
אתה יודע מה מאזן המצבים בסיכום שני המשחקים בין מכבי לב"ש? 47-11. בדרבי המפוצץ ישבנו להם על השער במשך משהו כמו רבע שעה, מתוך 33 דקות ששוחקו.
היו להם תקציבים מספיקים בשביל להתמודד על אליפות ואפילו לקחת אותה. גם עכשיו הסגל מספיק בשביל לזכות בתואר וזה רוב הסיכויים מה שיקרה, לא צריך להיות כפויי טובה ובכלל הם עדיין מוליכים את הטבלה. אפשר לבקר, אבל גם בפרופורציות הנכונות. קרויף הוא ברכה למכבי ת"א. כבר הסברתי שהוא עשה מהלכים נכונים בכך שקודם כל ניקה את המועדון מהחרא ומחובבנים. יש אווירה מקצוענית. ברור שהכסף עוזר מאוד, אבל יש חלק גדול לקרויף בשינוי שקרה. גם מכבי חיפה משקיעה על הנייר המון ברכש, אז מה?
לגבי הדרבי השני, אין לי באמת הרבה מה להגיד. זה היה קל, חד-צדדי, ממש על מי מנוחות. אוהדי מכבי יגידו לך את זה, אוהדי הפועל יגידו לך את זה, אבל בסופו של דבר אתה תראה מה שתרצה לראות. אני לא רואה טעם להמשיך בזה.
"לא מספיק טוב" - זה עניין יחסי. לליגה שלנו הוא בטח שמספיק טוב, תביא לי את הסגל הזה אני אשמח מאוד. על הנייר הוא יותר טוב מהסגל שאלישע לקח איתו 3 אליפויות על המגרש אצלינו. אין לי ספק בכך. בעיקר בעומק שלו.