מחזור 23 בליגת העל: השלישייה הראשונה לא מצליחה לנצח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏20/2/15.

1. alexshw Member

אין לו מאמנים נורמליים במכבי חיפה כדי שיסדרו לו את הברגים. סאלה ניסה אבל הוא לא היה פה מספיק זמן. הוא נפל על התקופה הכי גרועה של מכבי חיפה מבחינה מקצועית, מאז ששחר הפך לבעלים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הוא כן עושה כי הוא כישרוני בטירוף ואת זה אף אחד לא ייקח ממנו.
    לא יודע אם שכונה זו המילה, הוא פשוט לא לוקח את ההחלטות הנכונות, הוא לא מזהה את ההבדל בין טוב לרע, כאילו הוא לא בנוי ללחץ ולשחק בקבוצה שנחשבת גדולה.
    בחיפה מצפים ממנו להבריק ולתת קסם, להכריע משחקים, להוביל זו קלישאה. בינתיים הוא לא מבריק על בסיס קבוע, הוא בטח שלא מכריע משחקים והמספרים שלו חייבים להיות הרבה יותר בולטים.

3. עידן444 Member

והם יהיו כשמכבי חיפה תהפוך לקבוצה. בתקופה הטובה של בנאדו הוא פרח.
    כל העניין הוא שחן עזרא הוא כנראה לא זה שיכול להפוך את מכבי חיפה לקבוצה.
    קלישאה או לא, יש שחקנים שמובילים ויכולים לחבר קבוצה ומושכים את כולם למעלה(רוסו, נימני, אוחנה, ברקוביץ'), ויש שחקנים שכשהמכונה רצה הם ירוצו איתה ויבלטו(מספרים שבני לם היה כזה, יעקב שוורץ היה כזה, אלון מזרחי, ובעיני אפילו חיים רביבו שהוא אחד הגדולים שדרכו כאן על מגרש כדורגל בקטגוריה הזו) ולמרות שהם כאלה הם עדיין אגדות כדורגל!

חן עזרא צריך הכוונה והוא יהיה מספר אחת בארץ. להגיד שהוא מקרה אבוד ופשוט אין לו את זה בעיני זו טעות גדולה.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גם אלירן עטר סופר מוכשר, אבל שכונתי ולוקה באינטיליגנציית משחק. זה לא סותר ולא מונע משחקן להביא קבלות ברמה מסוימת.
    זה כן תוקע שחקן - עטר למשל לא מתאים לאירופה (כלומר 5-6 הליגות הבכירות) בשום צורה והוא מאוד מוגבל. עזרא כן יכול להשתלב בליגות באירופה לטעמי, בעיקר בשל המהירות וטכניקות הבעיטה, אבל לא בשלוש הליגות הבכירות ולא בקבוצה בעלת יומרות מעבר לתחתית.

עם השנים אינטיליגנציה הופכת ליותר ויותר חשובה בכדורגל, ובעיקר בקרב קשרים (במקרה הזה נוגע יותר לעזרא).

בנוגע להיותו שחקן משלים - זה נכון. גם בניון הוא שחקן משלים, והוא עדיין אחד הגדולים שהיו פה, אם לא הכי גדול.

5. עידן444 Member

גם אני נוטה לחשוב שבניון שחקן משלים, אך אני לא סגור על זה לגמרי כי בנבחרת ישראל הוא הוביל והנהיג, אז זה קצת סותר את מה שגם אני וגם אני חשים לגביו.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בניון לא הנהיג, הוא פשוט היה הקפטן.
    זה שונה לגמרי.

בכלל, באופן כללי, רוב שחקני הכדורגל הבאמת גדולים בארץ היו שחקנים משלימים לטעמי.

7. Raulito Madridista

בניון ממש לא שחקן משלים, אולי רק בליברפול. מה, שכחתם את כל הגולים שלו בדקה האחרונה במדי מכבי חיפה בשנתיים עם גרנט? גם אם שיחקו יחד איתו יעקובו ורוסו וגם שלישיית קשרים מרכזית נפלאה מאחורה - בניון היה הכי מסוכן. יש הבדל בין שחקן שהוא לא מנהיג, וגם כריסטיאנו רונאלדו לא כזה - לבין 'שחקן משלים'. שחקן משלים במכבי חיפה של אז(מבחינת שחקן הרכב) - וואליד באדיר למשל.

שחקן שמקבל מתנה מאלוהים כמו מהירות - יש לו בונוס. אי-אפשר להפוך את זגורי למשל לשחקן מהיר(לא שאני משווה ביניהם). מצד שני, חן עזרא בהחלט דורך במקום כבר כמה עונות, והוא לא שחקן צעיר. אז בהחלט יכול להיות שזה אבוד אצלו. אני לא מדבר על מעבר לאירופה, אלא על להיות שחקן מוביל במכבי חיפה. גם הטכניקה שלו ראויה לציון כמובן והוא בניגוד לשחקנים אחרים - לא בורח מהכדור כשלא הולך.

שתי הקבוצות הציגו אתמול משחק מעל רמתן הרגילה(הפועל הייתה טובה יותר לדעתי), וזה נבע מהסגנון. רוב הקבוצות ישחקו בונקר נגד מכבי חיפה, בעוד הפועל שהציגה אמצע מרגרינה למרות רייכרט(שי ממש לא היה טוב, אולי רק בסטנדרטים שלו, אבל יש לו את שליימה כסנגור אז מה אכפת לו). וכמובן שזה גם הפוך. עכו תתבנקר נגדנו מחזור הבא ולספורי שעבר שחקנים כמו מים אתמול - לא יהיו את השטחים.

אגב, אני כן מתלונן על השריף אבל לא מזלזל בו. התלונות מגיעות דווקא בגלל הציפיות, ואני לא מדבר דווקא על התוצאות(אחלה חרוז). לגיטימי להפסיד בדרבי וגם בווסרמיל(אם כי המשחק פח בגביע נגד כפר-סבא, בטח בבלומפילד - זה לא מתקבל על הדעת). פשוט ההרכבים שלו לא משהו, מה לעשות. אוחיון היה צריך לשחק בלם לפני זה, ואוחיון השני, יעני משה - צריך לפתוח בהרכב. ולמה דודו ביטון מקבל כל-כך הרבה קרדיט?

8. Bon Argumentum Ad Hóminem

בניון לא שחקן משלים ולא מנהיג, בניון בורג מרכזי לכל דבר. לא כל שחקן שמהווה בורג מרכזי בקבוצה הוא מנהיג.
    במכבי חיפה חן עזרא לא יקבל את הניעור שצריך, לכן הוא צריך לפנות למאמן אישי, אבל גם בשביל לעשות את זה הוא כנראה דביל מדי.

9. alexshw Member

בניון מנהיג לכל דבר, גם מתוקף האוטוריטה וגם מתוקף יכולת אישית, כשהיה כמובן במצב גופני טוב יותר.
    הבעיה שכיום הוא לגמרי שחקן עבר וכמובן במכבי חיפה הפכו אותו לבורג מרכזי שלכולם היה ברור שזה נדון לכישלון פרט לשחר ומאמנים שהוא מינה. יותר מזה למעשה היום בניון מעל המאמן כי אי אפשר לקרוא לדבר הזה איש מקצוע.

oranfu אוהב/ת את זה.
  10. קשר שמאלי Member

היה צפוי שהעסקה בין הפועל למכבי תעשה רק טוב לאדומים
    רייכרט כל כך הרבה יותר מועיל להפועל מוורמוט האנמי
    אם הייתי אוהד הפועל הייתי שולח לקרויף זר פרחים

11. עידן444 Member

לא מסכים איתך. בניון הנהיג את הנבחרת.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. עידן444 Member

מחוץ למגרש, לפחות עפ"י ההתנהלות שלו מול נתניה אני בהחלט לא חולק על כך שיתכן ומדובר בדביל.

13. עידן444 Member

מסכים להבחנה בין "בורג מרכזי" ל"מנהיג". זה לא חייב ללכת יחד.
    לאורך רוב הדיון עשיתי את ההפרדה בין שחקנים שמסוגלים לקחת את המושכות, להוביל, ולהתבלט ברגעי משבר לבין שחקנים שיכולים להתבטא רק כשיש לידם את סוג השחקנים הראשון ולהתבלט ולתת את האסטרה פקטור כאשר הכל הולך.
    לא רואה לדוגמה את גל אלברמן סוחב קבוצה לאליפות. אבל כחלק ממכונה משומנת האיש, גם מעצם תפקידו במגרש, תמיד היה ציר מרכזי שבלעדיו נראה שהקבוצה היתה פחות טובה.

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

באותה מידה אני יכול להגיד שאם אלי כהן היה מרכיב את משה אוחיון במקום אבוטבול, והיה פותח עם צמד מגנים שהם לא רחמים צ'קול ופאקינג סארי פלאח(אחת ההצבות ההזויות של העונה, כשיש לו את ליאור לוי ואבו אל היג'א כשירים) היינו מנצחים.

15. alexshw Member

להערכתי השינויים שהצעתי היו מכריעים יותר. יש למכבי חיפה מבחר שחקנים יותר גדול מהפועל. פשוט מאמן צריך להבין את הסגל שלו. בניון הרס לנו את כל משחק ההתקפה וראיו סתם היה תקוע בעמדה שבה גם לא נוח לו לשחק וכולם יודעים זאת.
    במקום לנצל את האיטיות של פלאח אז שמו עליו שחקן איטי בעצמו - ראיו. היינו צריכים לשים שחקן מהיר עליו והוא כבר היה עושה את הפדיחה.

oranfu אוהב/ת את זה.