זה שהיו אנשים שעם תקציב בלתי מוגבל הצליחו להכשל, לא אומר שכל אחד שלא עושה את זה הוא גאון. בבית"ר הייתה שכונה ענקית וההישגים היו זהים לאלה של מכבי, פלוס גביע.
בית"ר ספגה 5 חתיכות בויסלה ובכלל בעידן ארקדי לא עברה אף קבוצה באירופה, מכבי ת"א עשו עונה אירופית מצוינת אשתקד, ככה שיש הבדל משמעותי. לא אומר שקרויף גאון. סך הכל יישם את דברים שידועים בהרבה מקומות באירופה ושם זה דבר רגיל, אבל פה זה עשה מהפכה במועדון שלו ויש לו תרומה גדולה.
האם הוא מספיק טוב כדי לקחת אליפות בליגה? כן, אבל אני לא בטוח שזו השאלה המעניינת. האם זהו הסגל הטוב ביותר שהיינו יכולים לצפות לו בעונה השלישית של קרויף? כנראה שלא. הוא לא מאוזן, הזרים לא מספיק טובים ויש בו לא מעט שחקנים שעברו את השיא. כפי שכתבתי בעבר, לקרויף (או מי שיבנה את הסגל בקיץ) תהיה עבודה לא קלה.
יש כאן מנטליות מחורבנת. תקופה קצת פחות טובה והפסד חוץ קצת מפתיע וכולם קופצים. זה אידיוטי. תנשמו עמוק, תסתכלו על הטבלה (החל ממיקום ועד מאזן שערים), קחו בחשבון כל מיני דברים שקרו בדרך, ותסתמו, פשוט תסתמו. פרופורציות זה שם המשחק.
זה לא היה במטרה להאדיר את הניהול בבית"ר. זה היה במטרה להדגים שתקציב בלתי מוגבל זה לא איזה נטל כמו שמנסים למכור לנו עם המחמאות לג'ורדי. ההישגים לא מראים על ניהול נכון, אלא פשוט על העובדה שהאדם לא טיפש גמור.
אם ואם ואם ואם ואם... אם לא רלוונטי בכדורגל.אם באדיר לא היה עושה פאול אידיוטי מול רוזנבורג ודוידוביץ' משמיט כדור פשוט... אפשר להמשיך. ויסלה לא הייתה יריבה בשמיים וכדורגל פולני לא מצליח כבר כמעט 2 עשורים להגיע לאלופות ועדיין פירקו אותכם בקלות. גם דינמו בוקרשט לא שמעתי שעשו משהו באירופה. ק"ש בלי שום דירוג ובעונתה השנייה בלבד באירופה, הגיעו לבתים בליגה האירופית. CHELSEA PENSIONER, לא יודע למה ציפיתם. שכחתם מהר מדי מה היה לפני קרויף. כולם עושים טעויות כאלה ואחרות, אבל לא צריך לצאת מפרופורציות.
לא, ברצינות, נגיד אפשר להעביר ביקורת על העונה האירופית זו, וששם זרים בינוניים פגעו בהישגיות אולי, סבבה. אבל עכשיו דובר על הליגה. הסגל מספיק לחלוטין לזכיה. אז מה אתה מעלה עכשיו את עניין הזרים? ובשביל להביא את עטר כבר כתבתי, הייתם צריכים לוותר על יצחקי, הוספתם עוד את ורמוט לחלק הקדמי.
בעונת 2008/09 לא באמת היה מאבק מרובע על האליפות אבל מעבר להפועל ת"א ומכבי חיפה - גם בית"ר הייתה בסביבה בחלק מהזמן ומכבי ת"א הייתה בינונית מאוד אבל לא בתחתית. לותר מתיאוס ונתניה היוו מרענן מסוים לליגה למרות כדורגל שלילי. אני מחליף את המצב היום בעונה ההיא ללא שום צל של ספק. אני גם שותף לדעה שבכל פעם שרמת הקושי עולה - מכבי עושה במכנסיים. היא נהנתה מטעויות שיפוט הן נגד ק"ש בבלומפילד והן נגד באר-שבע(החיבוק-דוב של גארסיה לארבייטמן שהיה שווה כרטיס אדום). גם את רעננה שהיא נחשבת כאגוז קשה לפיצוח - מכבי ניצחה רק בעשרים הדקות האחרונות כשבמחצית הראשונה ממדו נדמה לי החמיץ בצורה מרושלת כשהוא לבדו מול חואן פאבלו. מכבי רצה עם תלכיד יפה כבר עונה שלישית והכדורגל ממש לא התקדם, אין לה את אירופה על הראש. סוזה עוד עשה קמפיין יפה בליגה האירופית. טב"ח תקוע ולא הצליח לפרוץ תחת המאמן הזה, וחוץ ממיכה ומיטרוביץ' אני לא רואה שום נקודות אור במכבי(זהבי יבקיע גם אם ישחק כבלם). ומצד שני, בדרבי השני מכבי הייתה יכולה לשחזר את הרביעייה. אסור לעצום עיניים. השופט חס עלינו והתעלם ממופע הליצנות של סארי פאלאח. נגיעת יד ברורה ברחבה, הפאשלה של אדל ועוד ועוד. אני גם חושב שאי-אפשר להתייחס ברצינות לדרבי הראשון. כולה חצי שעה עברה וגם בה לא שיחקו יותר מדי כדורגל. בהחלט יכול להיות שמכבי הייתה משתפרת משמעותית במחצית השנייה. לא בטוח שכן, אבל אי-אפשר להגיד בודואות שלו. לא מאדירים את הסגל של מכבי, הכל עניין של רמת הליגה. ביחס לרמת הליגה, מכבי צריכה לדרוס גם עם הסגל הזה, ואני חושב שההתקפה שלה מאוד מגוונת. טב"ח - מהירות; זהבי - קילריות; ורמוט - טכניקה(הוא רק הצטרף, אבל הוא יכול לתרום בהמשך). זה היה הקישור ההתקפי של הנבחרת נגד בוסניה וזה עבד נהדר. הנה, כבר אין לה אגב ממוצע של 2.5 שערים למשחק כמו שהרבה כאן התלהבו. הברצלונה של ישראל נעצרה. אני עוד זוכר את הויכוחים כאן על 'אחת האלופות המרשימות ביותר'. נו באמת. בואו נשווה לרגע בין כמה קבוצות אחרי 23 מחזורים: בית"ר 2007-08 - הפסד אחד בלבד. מכבי חיפה 2010-11 - הפסד אחד בלבד. מכבי ת"א 14-15 - 3 הפסדים.
להתלונן על הסגל של מכבי זה מצחיק. הבעיה היחידה שקיימת בסגל( ושאפשר להסתדר בלעדיה) זה שאין מגנים תוקפים ברמה גבוהה. זה הכל, ממש לא הבעיה.
גם העונה האירופית המוצלחת שלהם בליגה האירופית בעונה שעברה הייתה כנראה לא מתקיימת אם מטאליסט לא היו נזרקים ע"י הקאס. שוכחים שהם נמנעו ממפגש פליאוף שכנראה היו עפים בו מול פאוק בדרך לשלב הבתים. מה שנקרא "כוכבית". ואגב סתם שאלה. מה הקטע של השמות באנגלית עם החולצות? זה החולצות משמינית גמר הצ'מפניוס? זה בשביל שמליוני האוהדים של הקבוצה בגולה יוכלו להבין מי זה מי? סתם מועדון אירופי?
אין לי מושג מאיפה הבאת את הסטטיסטיקה הזאת אבל זה נתון מאוד לא משקף כי אני בטוח שנכנסו בתוכו הרבה מאוד מצבים שהם יותר בעיטות לשמיים, אני מרגיש שאנחנו נכנסים ליותר מדי דקויות ובסופו של דבר מי היה יותר טוב זאת שאלה סובייקטיבית, אבל עוד לא שמעתי על קבוצה שכבשה במקרה 3 פעמים והחזירה אליה את היתרון פעמיים, אשמח אם תאיר את עיניי.