מחזור 22 בליגת העל: מכבי משפילה את הפועל בדרבי!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏8/2/13.

1. Ice Cream חסה

לאוהדי מכבי לא אמור להיות אכפת איך הם לוקחים את האליפות הזו, אבל הרכישות בינואר האחרון עשו את זה קצת פאתטי. בשביל להמשיך לקדם את התכנית הזו של הפיכת מכבי למפלצת ב4-5 שנים האחרונות צריך תזרים מזומנים מדי שנה, וזה יכול להתפוצץ למכבי בפנים. למכבי חיפה זה הצליח כי היה לה בעלים שחוץ מזה שנהנה מפרסום ענק עבורו ועבור עסקיו, הוא איש כדורגל מלידה ששיחק כדורגל עוד לפני שנכנס לעולם העסקים, ויש לו חבר טוב מאוד מתחום הכדורגל שהוא יכול היה לעזור לו. גודלהאר מאיך שהוא מצטייר הוא לא איזה איש כדורגל (חובב טניס והוקי קרח...), לא נשמע שיש לו עסקים בארץ או שהוא מתכוון לפרוץ לפה, ובסך הכל גם ההון שלו מוגבל.
    אין לי מושג מה המטרה שלו מלכתחילה הייתה בכניסה לכדורגל (אולי להפוך את מכבי לעסק מניב רווח?), אבל הזוגיות שלו עם מכבי מועדת לפורענות.

זה שקרויף ואוסקר (שהוא מאמן נפלא) לא עושים את הטעויות שעשו המנג'רים עאלק והמאמנים לפניהם והם הצליחו לגרש את הרוחות במועדון שגרמו לחלוצים (ולא רק) לקרוע את הרצועות, לא הופך אותם לגאוני על, אלא את קודמיהם לבלופים...

2. EuropeGuy Member

חברים, בלי ששמו כל כך לב, הדורסת הגדולה בדרבי עלתה למשחק עם 2 זרים בלבד בהרכב.
    קחו את זה לאן שתרצו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

3. Prometheus Member

התקציב של חיפה השנה הוא באיזור ה 75-80 מיליון שקל, והבאתם לא פחות שחקנים ממכבי, אז מה הטענה שלך בדיוק?

חוץ מזה, גם לפני שגולדהאר ושניידר הגיעו למכבי, היה לנו את התקציב הגבוה בליגה (בצוותא עם חיפה, לא כולל תקופת גאידמק), ועדיין הניהול הכושל של לוני לא הוביל אותנו לשום מקום. עובדה שמכבי עושה היום דברים נכון, אי אפשר להתכחש לזה. חיפה עשתה את הדברים נכון בעבר, ונהנתה מ 15 אליפויות ב 10 שנים. שיהיה להם לבריאות. היום יש קבוצה שמתנהלת טוב יותר, שיפנו את הבמה ויכבדו את היריבה.

4. Prometheus Member

מתוך 14 השחקנים שהתרוצצו על המגרש בצהוב, 6 מהם גדלו במחלקת הנוער של מכבי, אז בואו ספרו לי עוד על שפיכת הכספים של מכבי ו"קניית האליפות" שלנו.
    אגב מכל הרכש של ינואר שטוענים כאן שהוא 'אובר-קיל' - פריצה הגיע במקום ארנשואו שחוזה ההשאלה שלו תם, פידלף הגיע במקום גורי ששוחרר, וזהבי הוא היחיד שבאמת הגיע מצורך מקצועי, הרי כל העולם טען שחסר למכבי קשר יצירתי. (את חנצ'ינסקי אני לא סופר באמת, כי הוא הגיע ממש בזול, בתור שוער שלישי בעקבות העזיבה של אניימה לאליפות אפריקה).

ועוד משהו - עם כל הכסף הגדול - שתי הרכישות הכי טובות של מכבי השנה הן של ראדי וטיבי - כנראה השחקנים הכי טובים בליגה בעמדה שלהם. ביחד הם עלו 370 אלף יורו. בערך שליש מהמחיר של אנדלובו.

5. alexshw Member

לשניידר היה תקציב כפול או פי 1.5 מחיפה.
    שוב כדי להביא את הסמלים של הפועל לא צריך GM, צריך כיסים עמוקים של הבעלים.

אני כבר רואה את שכטר לובש צהוב בעונה הבאה. בהחלט צריך את קרויף בשביל זה.

6. תומס מולר Member

''שחיפה יפנו את הבמה ויכבדו את היריבה'''
    חחחחחחחחחחחחח
    מדהים מה שניצחון 4-0 על קבוצה מפורקת עושה לאנשים

נערך לאחרונה ב: ‏13/2/13
  7. EuropeGuy Member

אני הולך לזרוק כאן פצצה, לא בטוח שכולם יעמדו בה:
    מכבי חיפה בעידן בנאדו קבוצה לא פחות טובה ממכבי תל אביב של עד עתה.
    שניהן קבוצות טובות מאוד עם חסרונות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

8. קשר שמאלי Member

9. אלי מתחן Member

10. eran levy Member

על פי אותו הגיון עמרי פדן בוודאי היה חובב המבורגרים מושבע לפני שקנה את הזכיון למקדונלדס ישראל. אם הוא היה חובב סאבווי או קנטקי הוא בטח לא היה עושה דבר כזה...

גם אם לא מרוויחים כסף בכדורגל, זה עדיין ביזנס. לא רווחי אבל ביזנס. אין לדעת מה השיקולים הכנים של גולדהאר אבל מסתבר שהוא עושה לא מעט עבורם. אף אחד לא הביא את קרויף וגארסיה או דומיהם עד היום. היה גאידמק שהביא את פרננדז ואת דראו וזהו, ואני לא סופר את ג'ק מנסל ודומיו.

הייתי מחכה רגע, לוקח נשימה, לפני שהייתי יוצא בהצהרה שההון של גולדהאר מוגבל. גולדהאר נמצא במקום ה-25 ברשימת האנשים העשירים ביותר בקנדה עם הון של יותר משני מיליארד דולר. מבלי להיכנס לשיקולים העסקיים של גולדהאר, נראה שיש לו מספיק כסף לעוד חמישים שנה של תמיכה במכבי.

11. alexshw Member

לא כל דבר בעסקים אפשר למדוד בערך כספי מדויק בדוחות כספיים.
    יש עניינים של יצירת קשרים, פרסום ודריסת רגל.

לכן תמיד מצחיק אותי כל התלונות שאנשים מפסידים מהכדורגל הישראלי. אז מבחינת שורת רווח שרועה חשבון מציג, כן, אבל יש כאן שיקולים אחרים ורווח שבא לידי ביטוי בעסקים אחרים.

למשל אם שחר לא היה נשיא של מכבי חיפה כבר 20 שנה, הוא היה מוכר אולי רק בקרב סביבת עסקים מצומצמת. ברגע שאתה שומע את השם הזה, האסוציאציה המיידית היא מכבי חיפה.

מה שכן לכל בזבוז כסף יש גבול. אני לא רואה בנאדם שיכול להמשיך עוד ועוד לדאוג לתקציב של מעל 100 מיליון שקל בכדורגל הישראלי ולדעתי גם הקנדי יגיע למסקנה הזו.

12. eran levy Member

אני לא מכיר את הקנדי, כך שכל דבר שאומר עליו הוא בגדר הערכה שלי ושלי בלבד, אבל אני מאמין שאם הוא עדיין שם הוא לא עומד לברוח מהר מדי. גם השקעה ראשונית של כמה מאות מיליוני ש"ח, שהיא כפי הנראה אפשרית ליותר מעונה אחת, ליצירת קבוצת פאר תוכל לעמוד על תקציב קטן יותר בשנים שיבואו לאחר מכן. אבל גם הסטנדרטים ישתנו, בדיוק כפי שהשתנו בתקופת הכסף הגדול של גאידמק. אז היו קבוצות שנתנו משכורות עתק לשחקנים רק כדי שלא יעברו לבית"ר, הפעם זה יכול להיות סמן חיובי של בניית שם. גולדהאר הביא אנשי מקצוע ולא נראה שהוא מתערב להם בעבודה. אפשר לומר מה שרוצים על קרויף וגרסיה, אבל הם לא היו מגיעים למועדון בראשות חיים רמון או ציון ויצמן, ואם כבר הם היו מגיעים לשחר, שכמו שציינת הוא מקושר הרבה יותר מאשר בלי המועדון שלו.

13. סמואל אטו Member

יש צדק דבדרייך, לכן המשימה של אנגלידיס תהיה להקטין את התקציב ככל האפשר, ומנגד לדאוג לעלייה משמעותית בהכנסות כחלק מהפיכת מכבי לאימפריה ספורטיבית. אחד מהגורמים האלה גם יהיה העפלה לצ'מפיונס באופן קבוע, דבר שיוכל לכסות את רוב ההשקעה של גולדהאר בכל עונה.

14. oranfu Member

אני אמרתי שמכבי הביאו 12 שחקנים או משהו כזה, כי כשחיפה הביאו אותו מספר שחקנים, שחטו אותם בתקשורת שאין להם מושג מה הם עושים וככה לא בונים קבוצה.
    כשמכבי עושים את זה אז מהללים את הניהול..
    מכבי הביאו 5 זרים בקיץ ובינואר החליפו 2 מהם.
    הם "זיהו" את החיזוקים שהם צריכים בעזרת הקשרים המצויינים והידע הנרחב בכדורגל אירופי של הצוות שלהם, קרי להביא את כוכבי הפועל של הדאבל (כאמור ניסו גם להחתים את וורמוט ודה-סילבה, ואולי אפילו את ידין).
    וכל הכבוד על הניצחון 4-0 על הפועל. באמת תצוגה של אלופים. שבוע לפני זה נתניה נתנו שם 3-0, שבוע לפני זה חיפה פירקו אותם..
    מכבי כנראה ייקחו אליפות, אין ספק שהם המועדון שהכי רעב לזה. אבל חוץ מאוהדי מכבי שסוף סוף לא נראים כמו פח אשפה בדרבי, שאר האנשים לא צריכים להתלהב מהניצחון הזה יותר מדי. כולם יודעים כמה עלובה הפועל בתקופה האחרונה (ואיזה מסכנים האוהדים).
    מכבי ייקחו אליפות (כנראה) כי הם לאורך העונה הקבוצה הכי יציבה. מזל ששחר נתן לעטר למשוך 2-3 משחקים למרת שהיה דיי ברור שהוא גמור. אולי היינו מדברים אחרת כי מאז שבנאדו לקח את המושכות אני לא חושב שמישהו באמת יכול להגיד שמכבי עדיפה על חיפה.

זה יפה גם להשוות 2 שחקנים שהבאתם בזול והם שחקנים טובים לעומת נפילה גדולה של חיפה. כמה שילמתם על יצחקי לעומת ארבייטמן? על פאביצ'ביץ' לעומת צ'וצ'אליץ'?
    אז העונה אתם כנראה תיקחו אליפות, אבל המכביזם כבר יוצא מכל החורים. כבר כמעט 20 שנה שאתם בדיחה, אבל עונה אחת שאתם מובילים את הליגה וכבר האף שלכם יותר גבוה מהאוורסט..
    אז שיהיה לבריאות, אבל לכבד את מכבי? חחחחחחחחחחחחחחחח. לא.

15. Ice Cream חסה

ההיגיון הוא לא אותו אחד, כי אמרי פדן רכש זיכיון על מקדונלדס בישראל כדי להרוויח כסף, מכדורגל ישראלי אי אפשר (למרות שגולדהאר ניסה לעשות, כפי שאפשר לקרוא בלינק שהבאת מכלכליסט).
    הון שמוערך ב-2 מיליארד דולר לא אומר ששוכבים לו 2 מיליארד דולר בבנק, אלא זה הערך של כל הנכסים שהוא מחזיק, לאו דווקא מזומנים.

האינטרס של שחר לקדם את הפניקס בזמנו, את הונדה וולבו, את העסקים של פיני זהבי וכו', מה יש לבעלים קנדי של רשת סופרים קנדית ועוד חברה שלא הבנתי איזה שירותים היא נותנת, כנראה נדל"ן (CALLOWAY REIT), מה יש לו לחפש מהבחינה הזו בישראל שנראה לעין?