כמה שאני מסכים איתך, אני אומר את זה כבר הרבה זמן... בליגה הזאת אין הרבה קבוצות עם מסורת וקהל, ועצוב לראות שדווקא הקבוצות הבאמת חשובות נמצאות בתחתית... הגיע הזמן שמכבי פ"ת תרד ללאומית [אחרי יותר מ20 שנה], לכל קבוצות התחתית [מלבד ראשל"צ] יש יתרון גדול והוא הקהל, מה שאין למכבי, הגיע הזמן לראות את המחלה בימי שישי, זה אפשרי. - לא ככה חשבתי שהעונה תיראה, הייתי בטוח שניראה את רמת השרון ועכו עמוק עמוק בתחתית, עונה הבאה? ימים יגידו...
רמת השרון בקלות רבה מאוד יכולה למצוא את עצמה בקלחת התחתית אם תמשיך להיראות כמו שהיא נראית בחודש האחרון.
למכבי ת"א, המשחקים בקריה תלויים אך ורק במכבי חיפה. הבנתם. אך ורק במכבי חיפה. אתם קבוצה קטנה שרועדת ממכבי חיפה ולא פלא שניצחתם רק 3 פעמים 1:0 בשמונה שנים האלה כשמנגד מכבי חיפה מפרקת אותכם מדי שנה. מכבי חיפה הוא מועדון גדול, גם בעונה גרועה. יייששששששששששששששששששששש ניצחון מתוק! ורד הביא לנו 3 נקודות. אגב, האם ניר לוין ניצח אי פעם את מכבי חיפה כמאמן?
לא כל יום באר שבע.... מכבי ת"א באה לקרית אליעזר ונראיתה כמו קבוצת תחתית מפוחדת. מכבי חיפה שלטה, חנקה את המפוחדים בתל אביב, שאפו לקהל הירוק שעודד כל הזמן- גם בפיגור, וללא ספק היה חלק משמעותי מהמפך המוצדק. אם חיפה לא לוקחת פה 3 נקודות זה שוד. חיפה התחברה דווקא לפני המשחק מולנו... עוד משחק שאני לא בונה שם על נקודה.
אם אני זוכר נכון, הוא היה הראשון להנחיל למכבי חיפה הפסד בעונת 2005/6, כשאימן את הפועל פתח תקווה עם יוסי שבחון כמנהיג הקבוצה וטוטו תמוז הכשרון העולה. תקנו אותי אם אני טועה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx נראה כאילו מכבי תל אביב התעקשה להפסיד את המשחק במחצית השנייה, כך שהם יכולים להיות מרוצים. כזה חוסר חשק ורצון לפתח משחק כדורגל זכור לי רק מהמחצית השנייה שלנו מול מכבי תל אביב בטדי.
כמה מסקנות לגבי הערב: 1. לא יודע עד כמה צ'ורצ'וביץ יודע לשמור בהגנה אבל הוא בלם עם מיקום לא רע, משחק ראש מצויין (בעיקר בגלל הגובה שלו) וטכניקה מצויין. לדעתי אפשר גם לנסות אותו בתור קשר אחורי במקום סיידו, אבל הוא בלם עם טכניקה- זה כן. 2. דגני במשחק ההכי טוב שלו ממתי שהגיע למכבי חיפה. זה שהוא טוב בתור מגן בהגנה תמיד אמרתי, הפעם גם בהתקפה הוא היה מצויין. שחקן חכם. 3. נמאס כבר להגיד שורד צריך לפתוח בהרכב. 4. תמיד אמרתי ולא יודע איך אלישע לא רואה את זה- תורג'מן הרבה יותר טוב מגאדיר ועזריאל. מקווה שיצאנו לדרך חדשה, למרות שהעונה כבר הוכחנו לא פעם אחת איך אנחנו מנצחים בקרית אליעזר ואז מגיעים שבוע אחרי למשחק ושוב בועטים בדלי.
הערב, בפעם הראשונה מזה חודשים, מכבי חיפה סיפקה סוף סוף תצוגת כדורגל ראויה. במחצית הראשונה עוד נראה היה כי הצהובים יהיו אלו שיסיימו את המשחק כאשר ידם על העליונה (אם כי גם ב45 הדקות הראשונות הגענו למספר מצבים מצוינים), אך החלק השני של ההתמודדות התרחש במעמד צד אחד בלבד - הצד הירוק. באופן אירוני מעט, מי שאחראי על השינוי הדראסטי ביכולתה של הקבוצה ב45 הדקות האחרונות הינו דווקא אדם אשר הושמץ למכביר במהלך התקופה האחרונה; אני מדבר, כמובן, על אלישע לוי - שלא היסס לשלוח ילדים כמו גוזלן ותורג'מן למערכה (אלו גמלו לו בלחימה חסרת פשרות ותנועה מצוינת), וגם ההימור שלו על ורד כ"אס" מהספסל התברר כבינגו. אין ספק כי הנצחון הגדול הזה רשום בעיקר על שמו. נ.ב: כמעט שכחתי - מגיעה גם מילה טובה לקהל הירוק, שלא הפסיק לעודד את הקבוצה לרגע והפיח בה אנרגיות שלא נראו בקרית אליעזר כבר שבועות ארוכים. אם למישהו עוד היה ספק באשר לחשיבותה הרבה של תמיכת האוהדים ברגעי משבר, הרי שהערב הזה זיכה אותו בתשובה חד משמעית.
התערבתי עם דוד שלי על ניצחון ירוק, היה ברור שמכבי ת"א תשלשל במכנסיים כשהיא רואה ירוק בקרית אליעזר. היינו צריכים לנצח בהרבה יותר, אבל גם ניצחון בדקה ה-90 תופס, מוסיף ביטחון ומרחיק אותנו מהקו האדום/מקרב אותנו לפלאוף העליון. עצוב לומר את המשפט האחרון. בגדול אלישע לוי מחורבן. גאדיר? מה הוא עשה? מה הוא עושה? איפה ורד, השחקן היחידי ששווה משהו בחיפה? אומנם לא תכליתי ויש לו המון מה לשפר, אבל אין מישהו טוב ממנו. גולסה? עשה בושות. לאציו עלאק. עזריאל? נו באמת. התרומה לבית"ר לא שווה כלום, ואם הוא היה פצוע - למה הוא פתח?! מי שלא יכול לגמור 90 דקות, למה הוא משחק בכלל? לא מובן. ואז הוא מעלה את הבחור מהנוער במקום תורג'מן. סוף סוף הוא מודה ששני חלוצי העל של ירושלים ופ"ת לא שווים כלום. למרות זאת, תורג'מן היה בסדר גמור מאז שנכנס ועשה פעולות טובות. כל השאר היו טובים היום, ומול מכבי ת"א גם בינוניות מספיקה. אגב, פאלח פצוע? עדיף אותו עם שבר ברגל מאשר בוליאט (לא בהסתמך על היום, אני מדבר בכלליות). הבלם החדש נראה בסדר גמור. הערה לסיום - לא מבין את כל השחקנים העלובים שלנו, כמו אלירן עטר, יצחקי, גולסה, גאדיר, שדרשו/דורשים ורוצים לשחק באירופה. היכולת שלהם עלובה, זה ידוע, אבל הם נופלים מכל שטויות, לא רצים, לא כלום. מה הם מצפים? שביארופה יהיה שופט דביל כמו היום שישרוק על כל דבר? הם נפלו מכל שטות, כמו דוקים. אירופה עלאק.
מה זה מגיעה מילה טובה? כל עיוור רואה שורד צריך להיות שחקן הרכב ותורג'מן במקום גאדיר. זה שאלישע כל פעם הולך עם הראש בקיר ומנסה לשחק עם ההרכב ההכי אפור שהוא יכול, כדי להעלות מהספסל שחקנים יותר טובים זאת נטו טפשות שלו. הדבר היחידי שאולי אפשר לזכור לזכותו הערב, זה שהוא הבין את הטעויות והקלפים שיש לו על הספסל בשלב מוקדם יחסית של המשחק.
להזכירך, ורד קיבל קרדיט בהרכב הראשון במשך חמישה חודשים רצופים מיום פתיחת העונה. ב"תמורה", מכבי חיפה קיבלה ממנו יכולת חלשה למדי, אשר התבטאה בעיקר בחוסר דיוק משווע ואדישות פושעת. לאור העובדות הללו, האמירה הגורסת כי ורד צריך להיות שחקן הרכב בכל מחיר היא לא פחות מגניבת דעת. גם תורג'מן, עם כל הכבוד, היה רחוק מלנצל כהלכה את ההזדמנויות שקיבל עד עתה, והכללה שלו בהרכב אינה אמורה להוות צעד כל כך אלמנטרי כפי שהוא מוצג בתמונה אותה אתה מנסה לצייר.
שאתה צודק אתה פשוט צודק. חוץ מזה שהוא גם ניצח את מכבי חיפה בחצי גמר הגביע בקדנציה הראשונה שלו במכבי ת"א
הייתי מסכים עם כל מה שאתה אומר אם היו לנו אלטרנטיבות טובות יותר, או לפחות אם היה משתמש בכאלה. לא היה מפריע לי אם היה פותח עם ימפולסקי במקום ורד כי הראשון הרבה יותר תכליתי ממנו, ויודע לסיים מול השער. אבל לא, הוא מספסל גם את ימפולסקי. גם בעניין תורג'מן. כל עוד דבאשוילי ועמאשה שיחקו, אוקי, תורג'מן על הספסל, מקובל. אבל עכשיו? אתה באמת מאמין שגאדיר ועזריאל יותר טובים ממנו? יותר מגוונים? גם אם הוא לא כובש הוא הרבה יותר טוב בכל כך הרבה מובנים אחרים.
על מה אתה מדבר? רק בשבוע שעבר עלה ימפולסקי ב11 שפתחו מול רמת השרון. היות והוא הפגין יכולת חלשה מאוד במשחק הזה, אלישע החליט לספסל אותו בהתמודדות מול הצהובים - ובצדק. על כל פנים, אינני מבין איך כל הסאגה הזאת קשורה לורד; האם אנחנו אמורים לשבץ שחקנים חלשים כ"באנקרים" בהרכב, וזאת רק משום שיכולתם של האלטרנטיבות עומדת בספק? לגבי תורג'מן - כפי שכבר ציינתי, עד היום הוא לא הציג יכולת מרשימה במיוחד ולפיכך גם לא הראה כי הוא עדיף בהרבה (אם בכלל) על פני עזריאל או גאדיר. אולי המשחק הזה יקפיץ מעט את מעמדו בקבוצה...
עם כל האהבה שלי לניר לוין, היום ההפסד כולו שלו. לוין נרדם בשמירה. מכבי לא עוברת את החצי מחצית שלמה. מה צריך לקרות כדי שהעסק יזוז? ולמה עטר הוחלף במקום דהן? אם יש מישהו שיכול לייצר משהו מכלום זה הוא. אלברמן ולוגסי במשך כל המחצית השנייה לא מצליחים להחזיק פוזשן אפילו לשתי דקות. דהן נכנס במטרה לעזור להם ועשה רק ההפך. על כבוד עצמי ומנטליות חבל להרחיב כי זה כבר מזמן לא רלוונטי. כשלא משחקים כדורגל, תלויים בחסדי היריב. וד"א, למרות שברוב המשחק זה עבד לטובתנו, מישהו באיגוד השופטים צריך ללמד את אדלר מה זה חוק יתרון. הרבה זמן לא ראיתי שופט כזה קרצייה שכל שניה תוקע את המשחק.