מחזור 21 ליגת על: בית"ר מנצחת וחוזרת למאבק האליפות

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Maccabi Diamond, Feb 27, 2009.

1. henry1 Member

כבר אמרתי לך קודם, אני ממש, אבל ממש, לא עצבני מהמשחק. זה משחק כדורגל, וקרה שמפסידים מידי פעם. אין מה לעשות.

עכשיו, בקשר למשחק. כשאני אומר "איך שביתר שיחקה אתמול", אז אני מתכוון לכך, שבעשרים דקות הראשונת ובכ-40 דקות מהמחצית השנייה, ביתר התסגרה, בביתה, ושיחקה על התקפות מתפרצות. אם לא היו לכם את השחקנים שמסוגלים להפיק כדורגל, לא הייתי מדבר, אבל לקבוצה עם לא מעט שחנקים טכניים, שיודעים מה לעשות עם הכדור, זה מעט מאוד. זה נבע גם בגלל שנתניה ביטלה אתכם כל עוד לחצנו על הדוושה. נכון, לא הגענו למספיק הזמנויות (החצמה ענקית של סיאבונגה, בעיטה של שכטר ושני מצבים נייחים מסוכנים - וכל זה ממש לא מספיק), את זה אני יודע.

ובקשר למאמן, כנראה שעטר שלכם הרגיל אתכם לשכונה. אצל מתיאוס, לא משנה מי הצטיין עד כה, מה שמשנה זה מי בכושר טוב כרגע, ולכן הוא לא שיחק עם שלו (וזה עדיין לא בטוח שזה בגלל הכושר. אולי זה קשור להדלפות, שכאן אני עוד יותר מצדד בו), והוציא את דדי שהיה חלש מאוד, כנראה בגלל שהוא חזר מוקדם מהפציעה שהייתה לו. גם אם היו לי עצבים מהמשחק, לא הייתי מוציא את זה עליו.

2. Sergio Ramos Member

נהניתי לראות אמש את בית"ר ירושלים, השחקנים הוכיחו לאיזה רמות של כדורגל הם מסוגלים להגיע אם רק הייתה יציבות וקצת יותר מוטיבציה בקבוצה. המשחק לא נפתח טוב מבחינתנו, השחקנים פשוט ישנו בעמידה ואפשרו לנתניה לשחק את הכדורגל שהיא יודעת ואוהבת, אך משום מה הגול של פרנסמן העיר את ברוכיאן סוף סוף מהתרדמת, ואי לכך ובהתאם לזאת המשחק של בית"ר התהפך מקצה לקצה. כולם ראויים לשבח על משחק הקרבה יוצא דופן, ובראש ובראשונה ברק יצחקי שבתקופה האחרונה מזכיר את אותו ברק של תחילת העונה שעברה. פרננדס עם כל מגרעותיו הוא פייטר אמיתי. השילוב שלו עם ברוכיאן נפלא - הארגנטינאי עובד ומחלץ כדורים ללא סוף, והאחרון מנהל את החלק הקידמי כמו אומן, אם כי חבל שהוא נעלם לעיתים תכופות, וזה לא התרחש רק אתמול אלא בהרבה משחקים ואף תקופות בעונה הזו, זה מעיב במעט את היותו שחקן כדורגל מושלם ואחד שצפון לו עתיד מוצלח, הוא חייב להשתפר בפן הזה.

ההתקרבות לחיפה ללא ספק מעודדת, השחקנים מראים לאחרונה מחוייבות ויציבות וזה דבר נפלא. מעתה ואילך על מעידה מיותרת תהיה קריטית, נהיה חייביים לנצל את המצב היחסית טוב שנוצר עבורנו בצמרת ולשמור על יציבות

3. Don Joan Roman Member

henry-1 את כל מה שכתבת פה אפשר לסכם במשפט אחד

"השום צוחק על הבצל שהוא מסריח".
    שלוש שנים אתם מבקיעים גול(במקרה הטוב, במקרה הרע מדקה ראשונה) ויושבים ב-16 שלכם כשאתם נעזרים בלירן שטראובר הבזבזן עד שתוקעים לכם גול, גם הפעם חשבתם שזה יעבוד לכם, הבקעתם גול מכדור חופשי(פרנסמאן בהחלט שחקן איכותי) וחזרתם אחורה למקורות ה-16 שלכם, אבל בית"ר ירושלים ב"טדי" היא לא מכבי חיפה, עד שעלינו ליתרון לא הרפנו ממכם לחצי דקה אפילו ועוד לפניי הכיבוש של עמית יכלנו לכבוש שני שערים אם לא הצלות נהדרות של שטראובר, במחצית השנייה פתחתם את המשחק עם נסיון להנעת כדור, איבדתם אותו ותוך חצי דקה ברק יצחקי יכל לעשות את השלישי, לגמור את המשחק הזה ולתת לבית"ר אופציה לרוץ ולדרוס את מכבי נתניה, אבל שטראובר בעוד הצלה ענקית לקח לו גול של 200 אחוז, מעבר לזה לא היה הרבה במחצית השנייה, בטח לא מצד מכבי נתניה שניסתה לשלוח כדורים ארוכים לעבר שכטר אבל בנאדו וגרשון במשחק טוב ניקו כמעט כל סכנה וכשניסיתם מהאגפים מצאתם את כריסטיאן אלבארז האדיר שגם קינח בגולאסו לרשת של הבזבזן הכרוני(שתמיד סופג גולים יפים), אם תיקח את המצבים גם במחצית השנייה תראה שהמצבים המסוכנים היו של בית"ר ירושלים והמסוכנים פחות של מכבי נתניה שכמעט וגנבה תיקו מעוד שטות של הקרואטי שלנו, אז אני לא טוען שנתניה עשתה בונקר ב"טדי" כי היא לא(סה"כ בפיגור מי יעשה בונקר?), אבל לטעון שבית"ר עשתה בונקר זו רמאות, נכון הגנו על השער שלנו עם הרבה כוח רצון, הרבה לחימה והרבה הקרבה אבל גם תקפנו וניסינו להגדיל את התוצאה, חוץ מזה שהדבר הכי טבעי ומובן אחריי כל הגולים שספגנו בדקות קריטיות ואחריי כל משחקי "ההזדמנות האחרונה" שפיספסנו זה לשמור בהגנה כדי לנצח ולשמחתי עשינו את זה בסטייל שלנו.

אה ועוד ארבע נקודות:
    1. כריסטיאן אלבארז - אמרו עליו שהוא מכר משחק, אמרו עליו שהוא לא מתאמץ ואני אף פעם לא מבין ולא אבין איך? איך יש לאנשים את החוצפה הזאת להגיד לשחקן שכבר שנה סוחב פציעה טורדנית באזור המשפעה ושרירי הבטן שהוא לא רוצה ושהוא לא מתאמץ, אתמול כל פעם שהכדור הגיע לשכטר, סבן או מי משחקני התקפת נתניה אלברז כמו המגן האדיר שהוא לא נתן לאף אחד לעבור ואם כבר הוא טעה ואיך שהוא השיגו אותו הוא ידע לתת את הקטנה החכמה שתעצור מתפרצת, הגול האדיר שלו היה רק דבידנט ראוי על היכולת המדהימה של המגן האדיר הזה שמשחק בכל משחק ונותן את הדם ואת הלב והבריאות והנשמה בכל משחק כמו שחקן בית ואולי אפילו יותר, ונותר לי רק לקוות שתהיה לנו הזכות הגדולה להשאיר אותו בשורותינו, ללא ספק הרכש הזר הטוב והמועיל ביותר של בית"ר ירושלים בעידן גאידמק.
    כריסטיאן אלבארז :aaa8:

2. דאריו פרננדס מוכיח בכל משחק שלו איזה שחקן גדול הוא, נכון אין לו תרומה סטטיסטית מרשימה אבל ההנעת הכדור שלו, היכולת להשתחרר מלחץ וההגבהות החזקות ומהאיימות שלו תומרות הרבה לקבוצה בפן הרוחני, שחקן ענק.

3. ברק יצחקי - נכון היו לו 2 החמצות מזעזעות, נכון הוא קיבל מצב נוח וניסה להקפי מעל שטראובר במקום לבעוט לו טיל לפינה כמו שברק עשה כ"כ בהרבה פעמים ולהרעיד את "טדי" שוב אבל אתמול זה היה המשחק שהכי נהנתי בו והרגשתי שסוף סוף חלק מהברק יצחקי שגרם לי לאהוב אותו כ"כ חוזר אלינו, מלחמה על כל כדור, עזרה להגנה, עזרה בהתקפה, עובר שחקנים כמו מים, מוסר בפשטות בלי יותר מדיי עקבים, פשוט תענוג, רק שימשיך ככה וההתקפה של בית"ר תהיה בסדר גמור.

4. אבירם ברוכיאן - כשהוא משחק טוב ורוצה לשחק טוב אז בית"ר יכולה לפורר כל הגנה ולרסק כל קבוצה בליגה בלי הרבה יותר מדיי מאמץ, לקראת המעבר לאירופה הוא חייב לשפר את הדומיננטיות שלו תוך כדי משחק ותוך כדי עונה, אחרת הוא יחזור לארץ יותר מוקדם משחזר ברק יצחקי.

בסופו של משחק הקבוצה היותר איכותית, כשרונית ומבריקה ניצחה ובצדק גמור, נקווה להמשכיות.

Last edited: Mar 4, 2009
  4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

דריו פרננדז שחקן ענק. תענוג לראות את ההובלת כדור שלו ובכלל איך שהוא מטפל בכדור. הוא כל כך חד בפעולות שלו, הוא עושה אותם מצד אחד באגרסיביות ומצד שני באלגנטיות, שחקן מרכז שדה ענק, הכי טוב בליגה ללא ספק בכלל, בית"ר חייבת לשמור אותו לעונה הבאה, יותר טוב ממנו קשה לי להאמין שתמצא.

5. Don Joan Roman Member

הבעיה זה אם יימצא מימון להמשך העסקתו וזה לא אם בית"ר רוצה אותו או לא כי אני לא מאמין שיש קבוצה שלא רוצה שחקן כזה.

6. henry1 Member

אז ככה: כמעט שלוש שנים היה לנו את ראובן עטר, שכמה שאני שמח שהוא איתכם. רק הוא יתקע אתכם מאחור, וכמה שזה יהיה מתוק. השנה, כפי שציינתי קודם, התחיל משהו שונה, ואם אתה לא רואה זאת, אז שמעתי שיש קורס של אבי מלר ונדב יעקבי, הם יסבירו לך קצת על כדורגל. ולמרות הפתגם החמוד והלא ממש ענייני שלך, זה לא ישנה את העובדה, שקבוצה של יותר מ-100 מיליון ש"ח, הסתגרה בבית, ברוב שלבי המשחק, מול קבוצה די אפורה ביחס אליה. נכון שלא הגענו להזדמנויות, וזה דווקא לא משהו שמאפיין אותנו, כי להזדמנויות אנחנו מגיעים ומחמיצים בדר"כ, אבל שליטה כן הייתה לנו (ושלא תחשוב שאני מתגאה בזה, ממש לא, פשוט אני בא לדבר על "ביתר ההתקפית"). ניצחתם, והיה מגיע לכם בסופו של דבר, אבל אליפות לא תהייה לכם, בטח לא עם עטר.

7. Don Joan Roman Member

החמאתי פה לא אחת למכבי נתניה של מת'יאוס אבל זה לא משנה את העובדה שברוב משחקי הצמרת אתם מנסים להפריע ולעקוץ לא משנה אם זה בבית או בחוץ וכשאתם פוגשים קבוצה שעושה סגירות טובות אין לכם מה למכור וחלק מזה גם באשמת מת'יאוס.

ו"השליטה" שלכם הייתה אופטית בלבד, כל פעם שניסיתם להתקרב לרחבה נתקלתם בקבוצה לוחמת כשאשר היא יצאה והחלה לתקוף לנתניה לא היה שום כלי או רבע כלי לעצור אותה משום בחינה והמשחק היה יותר קרוב להיגמר 3:1 או 4:1 למקומיים מאשר שיוויון של האורחים.

בנוגע לאליפות: את האמת? זה לא מה שמטריד אותי אם נזכה או לא, יותר מטריד אותי חוסר היציבות של הקבוצה שלי גם במהלך משחק וגם לגביי רצף של משחקים, בטח אחריי 2 אליפויות וגביע בשנתיים האחרונות שזה פי 2 אליפויות וגביע אחד יותר ממה שעשיתם ב26 השנים האחרונות.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

henry1, זוכר שבדיון המחזור קודם כתבתי שלדעתי אתה לא אובייקטיבי? חיזקת עכשיו את דעתי. בית"ר ממש לא נסגרה, אני לא יודע אם היא הייתה יותר טובה ממכם כי הדקות הטובות שלה(שהיו בהחלט טובות) היו פחות מהדקות שלכם, אבל איכות עולה על כמות. אתם הייתם 2-3 דקות רצוף בחצי שלהם ו20 מטר מהשער לא הגעתם, ולא כי הם התבנקרו. הם סגרו אתכם מצוין, שכטר נוטרל, פרננדז היה על בלאנקו, סבן לא עשה כלום וכל ההתקפות שלכם היו מצד שמאל וככה לא היו לכם מצבים.

9. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא אחרי השער שכבשנו המשכנו לדחוף קדימה. באופן נורא אירוני, דווקא השוויון של ביתר ירושלים הכניס אותנו להלם וגרם לנו ליסוג.

לפני כל משחק גדול כולם מצהירים שיגמר 0-0 בטענה שמכבי נתניה רק תבוא להסתגר. בינתיים רוב המשחקים הטובים שהיו השנה בליגה היו אלה שמכבי נתניה השתתפה בהם. אני חושב שהכדורגל הישראלי חייב לנו התנצלות על סטיגמה שלא יורדת מאיתנו רק בגלל שנתיים לא מלהיבות עם ראובן עטר. מישהו ראה השנה כדורים ארוכים?

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בית"ר ירושלים לא עשתה בונקר. צריך להבין מה זה בונקר. מישהו ראה את יצחקי, ברוכיאן וזנדברג עסוקים בגליצ'ים בהגנה? אני לא. שחקני בית"ר פשוט היו עסוקים בראש בלשמור על התוצאה, לכן עשו טעויות בהתקפה ווויתרו על הכדור מהר מאוד, נתניה החזיקה יותר בכדור אבל לא הייתה צריכה להתמודד עם 10 שחקנים של בית"ר שעסקו רק בהגנה, בית"ר השאירה שחקנים למעלה ובגלל זה גם הייתה למעשה אפילו יותר קרובה מנתניה לכבוש שער, במתפרצות שלה היה לה יתרון מספרי ורק רשלנות של יצחקי מנעה ניצחון גדול יותר.
    בונקר זה שקבוצה מוותרת על ההתקפה ושולחת את כולם להגנה, אני לא חושב שזה מה שבית"ר עשו, בית"ר היו בלחץ ולכן איבדו את כל הכדורים שלהם מהר מאוד.

11. henry1 Member

תראו, במחצית השנייה, ברובה, ביתר הסתגרה, ולא עברה את החצי. אם נתניה הייתה עושה זאת הייתם קוראים לזה בונקר, אבל כיוון שביתר עושה זאת זה נחשב "להסתגרות". באמת, ואני באמת מנסה להיות אובייקטיבי, וביקרתי את קבוצתי הרבה יותר ממה שאני מבקר קבוצות אחרות שאנחנו משחקים איתן, אבל אני לא רואה הבדל בין ההסתגרות של ביתר לבין בונקר. זה לא היה בכל שלבי המשחק, וביתר לא קבוצה כזאת, אני יודע, אבל הם אכן הסתגרו ברוב המחצית השנייה.

זה שלנו יש בעיה מול קבוצה שמסגרת, אך אחד לא מחדש פה כלום. זאת אחת הבעיות העיקריות של נתניה, וזאת הסיבה שבגללה קשה לנו במשחקי הבית. המצבים שאנחנו מגיעים אליהם מול קבוצות שמסתגרות קטנה יחסית, אבל כאשר אנחנו משחקים מול קבוצה שבאה לשחק כדורגל, אנחנו מגיעים לדי הרבה מצבים, ואת רובן אנחנו מחמיצים.

אני רוצה לחזק את מה שאבירם אמר. לפני כל משחק צמרת של נתניה, תמיד ישנה תחושה שהולך להיות 0-0משעמם, אבל ברוב המיקרים זה ממש לא כך. לא כל מה שאומרים בתקשורת נכון, אז תפתחו קצת עמוד שידרה ודעת עצמית. במשחק מול חיפה בקריית אליעזר זה נגמר 3-2 לנתניה (ובמחצית השנייה אכן שיחקנו בונקר, גם בגלל שהרחיקו לנו שחקן), במשחק מול הפועל ת"א בבלומפילד הפסדנו 2-1 והיה משחק מצוין של שתי הקבוצות, במשחק מול מכבי חיפה בנתניה ניצחנו 2-0 ובקלות זה היה יכול להיגמר יותר, ובמשחקים מול ביתר ירושלים אנחנו מאכזבים עד כה, אבל עדיין המשחקים לא משעממים.

Don Joan Roman - בקשר לתארים שלכם בשנים האחרונות, אז תסכים שיותר קל לזכות בתארים כאשר יש לך כסף, ולאורך כל השנים האחרונות שבהם זכיתם באליפויות היה לכם תקציב גדול בהרבה מנתניה, ואני אפילו לא אדבר על התקציב בשנתיים האחרונות, שבהן אפשר לומר שאליפויות נקנו בכסף. האליפות האחרונה שלנו הייתה לפני 26, נכון, אבל מה שיפה בכל האליפויות שלנו, שאותן עדיין זוכרים ועדיין מדברים עליהן, ולא רק אוהדי נתניה, ועל האליפויות בשנתיים האחרונות שלכם, ספק אם ידברו יותר מידי. מקסימום יזכירו ארקדי גיידמאק...

12. אלי אוחנה ג'וניור Member

אחרי שאתה מפסיד כל משחק את היתרון שיש לך בדקה ה-90', אתה חייב להשיג ניצחון בכל דרך אפשרית, ותאמין לי שכל קבוצה באשר היא תתסתגר אחרי שהפכה את התוצאה במשחק שיקבע חלק גדול מעתידה המקצועי של הקבוצה. בנוסף, בית"ר הגיעו ללא פחות מצבים ממה שאתם הגעתם. כל משחק מחדש אנחנו רואים איך כשנתניה ביתרון לירן שטראובר עושה את עצמו צועק על השחקנים (כשאין על מה בכלל) בשביל להעביר זמן. אז להטיף על משחק סגור ממכם זה מצחיק.
    אגב, שמענו בתחילת המשחק שמתיאוס ציפה מהשחקנים להסתגר ולעשות בונקר של 90 דקות ושיטת משחק שבנויה על מתפרצות מפתיעות ועוקצות.
    סיכנו לא פחות את השער שלכם מאשר אתם את שלנו.

תלמד להפסיד בכבוד.

בנוגע לתארים: מי מדבר על האליפות שלכם היום? על מה אתה מדבר? אולי אתה, בינכם, האוהדים, מדברים על זה. אבל מעולם לא שמעתי על אוהדי כדורגל ניטרלים או אוהדי קבוצות אחרות שמזכירות לטובה את האליפות האחרונה שלכם.
    חגגנו 2 אליפויות אחרונות, לא ספרנו קבוצות בדרך, ולהזכירך גם מכבי חיפה זכתה ב-3 אליפויות מהכסף הגדול. גם אריות אירופה זוכות באליפויות ותארים בזכות הכסף הגדול, אז לא יעזור, אתה לא תוריד לו מערך האליפויות.

13. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה עושה מעצמך צחוק. מה זה שבית"ר קנתה את האליפות בכסף? יש לי רעיון, במקום לזכות באליפות שגאידמק ישים 20 מיליון שקל בתקציב, ואז האליפות תיהיה קדושה ואמיתית. מה אתה רוצה שבכוונה השחקנים לא יזכו באליפות? אינטר הייתה עושה משהו בלי כסף? בארסה? מאן יו?

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואיך נתניה סיימה במקום השני בשנתיים האחרונות עם תקציב זעום וקטן?
    תראה אולי אי אפשר להשוות בין הסכומים שגאידמק השקיע לבין הסכומים שיאמר השקיע אבל בכל מקרה מדובר עבור נתניה בשידרוג גדול שצריך לזכור שהיא הייתה קבוצת תחתית ב-10 שנים האחרונות וגם ירדה ליגה ב-2004 , אבל זה לא שווה כלום כי הרי נתניה הייתה אמורה לסיים כסגנית עם תקציב של 14 מיליון שקל כך זה היה ראויי יותר.

תפנים אליפות יותר קל לקחת כאשר יש לך ארנק מנופח אבל כסף לא מביא לבד אליפות , תראה למשל את מכבי ת"א , תקציב 70 מיליון שקל , בוזגלו , יבוריאן , דולי ג'ונסון ומה יצא מהם? הם הקבוצה הכי מסכנה בתולדותיה של מכבי ת"א והם נמצאים בתחתית.
    בית"ר של 2007 הייתה הקבוצה הכי לחוצה מבין הליגות של אירופה , התקציב היה עצום התקשורת אהבה לגרום ללחץ ולא פירגנה אבל בכל זאת בית"ר לקחה אליפות ב-10 הפרש אם אני לא טועה.

רק בישראל אנשים אוהבים לחשוב שאליפות לוקחים רק אם אתה משחק טוטאל פוטבול וכובש כל משחק רביעיות או שלישיות ואם לא מנצח בדרמטיות , ואם אתה דורס את הליגה אומרים שהאליפות לא שווה כלום כי אין מתחרות רציניות וכרגע שיש מאבק מרובע אומרים שזאת תהיה האלופה הכי חלשה בתולדות הליגה הישראלית.

צריך להבין אנחנו לא ספרד לא אנגליה לא איטליה לא צרפת לא גרמניה אפילו לא בלגיה שכל כך אוהבים לזלזל בה , אנחנו אולי במקרה הטוב רומניה וכדורגל גדול כמו שרואים אצל "הגויים" לא נראה בארץ הקודש.
    לפי הטבלה של אופ"א אנחנו מרכז טבלה מינוס אז עד שיש מאבק כזה על האליפות שייתנו לנו לראות כדורגל אמנם לא טוב אבל משלנו.

15. Don Joan Roman Member

הנרי, ברגע שאוהד הפועל ת"א בא ומגן על בית"ר ירושלים שהיא בוודאי אחת משנואות נפשו זה אומר לי הכל על כל השטויות שאתה מוציא מהמקלדת שלך.

אבירם, אחריי הגול שלכם לא ניסיתים לדחוף קדימה, ניסיתם להניע את הכדור באזור החצי שלכם ולנסות למשוך את בית"ר קדימה, ובהחלט משכתם את בית"ר קדימה רק שבית"ר הפעם החליטה שאת המשחק הזה היא לא תיתן בקלות והיא הלכה קדימה בכל הכוח ולא הרפתה לחצי דקה עד שהשיגה את היתרון המיוחל.

בנוגע לסטיגמה: זו סטיגמה מוצדקת ונכונה, זה שהמשחקים יצאו טובים זה הרבה יותר בגלל היריבות(בית"ר, חיפה והפועל) מאשר בגלל מכבי נתניה.

Last edited: Mar 5, 2009