מחזור 21 ליגת על: בית"ר מנצחת וחוזרת למאבק האליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏27/2/09.

1. שער 7 Member

מיקבץ שערים מטורפים והזויים שלירן שטראובר היה חבר בהם :
    דרבי האבוקות, עונת 2002/2003 : טיל אדיר של בלילי מ- 30 מטר מהאוויר. איפה עמד שטראובר ילדים?
    נכון, באמצע הרחבה ולא במקום שהוא צריך להיות בו. בסוף הוא נתקע בתוך הרשת עם הכדור.
    משחק גביע אופ"א נגד צ'רנומור וארנה : בדקה ה- 11 אדון שטראובר יוצא לנשום אוויר ברחבי בולגריה ומקבל שער מחצי מגרש. והוא עוד חושב שהמשחק הופסק.
    השער של אלירן עטר, וכמובן השער אתמול. וזו רק רשימה חלקית.
    מאז שהשוער הזה התקרב למשפחת הפשע של גבריאלי בע"מ, הוא לא מתפקד.
    ועוד דיברו עליו כשוער השני/שלישי של הנבחרת עד לא מזמן.

מתי השוער הזה יבין איפה הוא צריך לעמוד?

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

בועז - הויתור על דדי בן דיין יהיה מוצדק, כי הוא זה שאפשר לנו לאזן את המשחק. כל זמן שהוא שיחק, אלברטו בלאנקו או רביד גזל היו צריכים לבוא לעזור לו ואז כל הקבוצה סטתה בהדרגתיות שמאלה. היה לו משחק רע והוא היה צריך לצאת. לא קרה שום דבר ולא צריך לנפח את זה. משחק הבא, כך אני מקווה, הוא יגלה יכולת טובה יותר, כי הוא מסוגל. יכול להיות באמת שלהסיט אותו לקישור היה יכול להיות טוב, אבל קשה לי להאמין שהוא היה שורד שם את הקצב, מאחר והוא לא שחקן מהיר במיוחד. יש לו הקשתות יפות, אבל הוא נוטה להחזיק בכדור הרבה.

קלמי סבן באגף שמאל הוא לא עילוי, אבל לפחות הוא הצליח להתאים את עצמו למשחק. ברור שמבחינה התקפית זה לא אותו הדבר, מאחר וקלמי סבן באגף ימין אפילו לא משתווה לדדי בן דיין, אבל לפחות בכל מה שקשור למשחק על הקרקע, הוא הצליח לייצר משחק קו טוב יותר.

3. JR-Riquelme Member

נהניתי מהמשחק אתמול. כלומר לא מהמשחק, אלא בעיקר מכמה שחקנים על המגרש.
    לא לפי הסדר:
    1. ברק יצחקי, משחק כמו שחקן שגדול על הליגה הזאת, הבעיה שאף אחד לא מבין אותו. אם בן שושן היה פחות טמבל הוא ויצחקי יכלו לתת עוד שער או שתיים. סוף סוף יצחקי מקבל זימון לנבחרת, כמו שמגיע לו כבר הרבה זמן.
    2. דריו פרננדס - הטורבו של בית"ר. שחקן בלתי ניתן לעצירה, אי אפשר להוציא לו כדור מהרגל, ובלעדיו בית"ר לא שווה כלום. עושה להם את כל המשחק... כמה טכניקה, כמה חוכמה... לדעתי הקשר הכי טוב בליגה אחרי דוד רביבו.
    3. וכמובן ברוכיאן. השחקן הטוב בליגה, שאם לא יפתח בנבחרת זה יוריד לי את החשק מצפייה במשחק. כמו שברקוביץ' טען, ואני תמיד טוען, נעלם יותר מדי במגרש. אם הוא ישפר את האספקט הזה ויהיה פעיל למשך 70 דקות לפחות, איפה הוא ואיפה ליגת העל.
    4. בלאנקו-שחקן מצוין, טכני מאוד, חכם, אף פעם לא מאבד את הראש ותמיד עושה את הפעולה הכי טובה שהוא יכול להוציא. הוא לא כוכב, הוא לא יכול להוביל את נתניה על גבו, אבל הוא שחקן שעושה עבודה מעולה בקישור לדעתי.

אני מסכים עם אבירם בקשר לחילוף של בן דיין, החילוף היה חייב לבוא. ראו שבית"ר פשוט חוגג מהצד שלו פעם אחר פעם, הוא לא נראה במשחק, היה אדיש מאוד, אני לא מבין על מה כולם זועקים, כולה בן דיין, זה לא שהוציאו להם שם את אברה.

4. henry1 Member

כמו המשחק הפועל, כך המשחק מול ביתר. אמנם במשחק של הפועל הגענו ליותר הזדמנויות, אבל בשניהם הפגנו עליונות ברוב הדקות, ויצאנו מופסדים. דבר אחד לא ברור: למה אחרי כל גול שחקני נתניה חייבים לחזור אחורה ולאפשר ליריבה לחזור למשחק?? זה ההבדל בין קבוצה אלופה לעוד קבוצה שנמצאת בצמרת. 20 דקות ראשונות שלטנו במשחק והפגנו עליונות. אחרי הגול אפשרנו לביתר לחזור למשחק, ולמעשה, לנצח אותו.

החילוף של דדי (גרוע! אני לא זוכר אותו במשחק כזה חלש), היה במקום, אבל אף אחד, כולל מתיאוס, לא היה לצפות זאת בדיעבד. אם הוא ימשיך באימונים השבוע באותה יכולת, הייתי ממשיך עם סבן משמאל ודני מימין. סיאבונגה, למרות כמה פעולות נחמדות שלו, עדיין לא מתרומם לרמה שזר צריך להיות בו, והגיע הזמן שהוא ירד לספסל, ובמקומו ישחק עובד. השחקן יותר מידי אפטי.

מגיע גם מילה טובה לשני שחקנים שהיו מהמצטיינים במגרש: גזל וסבן. גזל עשה את כל מה שהוא יכול במרכז הגרש, נלחם ומסר לא מעט מסירות טובות. סבן, בשונה מהרבה משחקים העונה, היה מצוין והלוואי שימשיך ביכולת הזאת. אפשר לציין גם את בלאנקו (רואים שהוא שחקן), שנתן גם כן משחק טוב.

לפני המשחק חששתי יותר מביתר, ואחרי המשחק של אתמול, אני חושש הרבה פחות. קבוצה כזאת, שעושה בונקר בביתה ברוב דקות המשחק, עם מאמן אנטי כדורגל, לא תגיע רחוק, והפייבורטית שלי כיום, היא הפועל ת"א, אם כי לא בהרבה. אף קבוצה לא שומרת על יציבות בצמרת ואף קבוצה לא מראה עליונות. בשבוע הבא הפועל יכולה להפסיד בדרבי, ביתר בפ"ת, ואז שוב הצמרת מתהפכת.

דבר אחרון: אני באמת לא יודע אם אכן השחקנים שנשארו מחוץ לסגל הם המדליפים שכל השנה מלכלכים על שאר השחקנים, אבל בדבר אחד אני בטוח:לא משנה מי הם המדליפים, לא משנה מה מעמדם ועד כמה אנחנו אוהבים אותם, הם צריכים להיזרק מהקבוצה כמה שיותר מהר!!! שחקנים שאומרים בראיונות רישמיים דברים אחרים ממה שהם מתכוונים אליהם, פוגעים בצוות המקצועי ובשאר השחקנים, ולמעשה פוגעים במרקם החברתי, לא צריכים להיות במכבי נתניה!

5. Raulito Madridista

אבירם,
    אני חושב שעל מנת להצדיק את מעשיו של מתיאוס קצת הורדת מערכו של בן-דיין, שלדעתי לא רק המגן ההתקפי הטוב ביותר בארץ, אלא גם עושה הגנה ברמה גבוהה מאוד, בין השאר בגלל המהירות שלו. אני מסכם שבן-דיין לא היה בשיאו אתמול, אבל לא יכול להיות שמתיאוס יעניש שחקנים על כל טעות קטנה. גם אם שחקן נתן מחצית לא טובה, מגיע לו צ'אנס להמשיך. אוסיף ואומר, שיש צורך לקחת בחשבון את הזמן הנתון, כלומר העובדה שנתניה הייתה בפיגור, בן-דיין ידוע כמגן התקפי מאוד שמהווה חלק גדול ממשחק ההתקפה, ונתניה הרי הייתה צריכה להמר במצב של 2-1, לא היה לה מה להפסיד. סבן ניסה לתרום בהתקפה אבל הוא לא בן-דיין, אין מה לעשות, בטח כאשר הוא משחק באגף השני.(בועז, מסכים עם מה שאמרת).
    מן הסתם אתה מעריך מאוד את מתיאוס על מה שהוא עושה בנתניה, ומצד שני אתה רוכש כבוד קרוב גם לשלו מנשה, אולי השחקן הכי טוב בנתניה העונה. ולכן אני רוצה לשאול אותך מה העמדה שלך בקשר להשארתו של שלו מנשה מחוץ לסגל - האם גם במעשה הזה אתה מצדיק את מתיאוס?; השחקן בירידה בכושר, יכול להיות, אבל למה לא מגיע לו אפילו להיות בסגל, כאופצייה מהספסל?;

נערך לאחרונה ב: ‏3/3/09
  6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בן דיין היה אמנם רע במחצית הראשונה אבל במחצית השניה שסבן עבר בשמאל רו הזמן האגף היה מופקר , מגן כמו בן דיין היה יכול לעשות מזה פעולות טובות , סבן ניסה אבל בלי רגל סמאל הוא איבד פעם אחר פעם את הכדור.
    אף פעם לא החשבתי את נתניה כקבוצה שיכולה לקחת אליפות כי קבוצה שמביאה 3000 צופים למשחקי בית ומשחקת כמו הפועל רעננה לא יכולה לקחת אליפות , לעשות לחץ בשטח של היריב זה טוב , לעמוד מצוין במגרש זה טוב אבל כדורגל התקפי וטכני אין לנתניה אולי חוץ משכטר ושלו מנשה וקצת בן דיין.
    בית"ר מציגה את השחקנים הכי מוכשרים בליגה:ברוכיאן , יצחקי , ובן שושן שיש גם את זנדברג , פרננדז , אלברז ועידן ורד אבל ההמשכיות זה הבעיה העונה של השחקנים של עטר.
    אני מסכים עם השחקנים של בית"ר לגבי זה שהם לא מצהירים שהם הולכים על אליפות כי בשבת יש משחק מוקש בפתח-תקוה ולוח המשחקים של הסיבוב השלישי עדיין לא נקבע כך שצריך לחכות שבוע עד שמדברים על משהו , אני בכל זאת שמח לנצח את נתניה ולהחזיר את האוהדים שלה לחורים כי מה שבטוח אליפות הם לא ייקחו השנה.

7. henry1 Member

תסתכל על מה שרשמתי קודם, ותבין למה טוב שהוא הוציא את דדי, ולמה, כנראה, שלו לא היה בסגל. את דדי, אם הוא היה משאיר, היינו סופגים, לדעתי, עוד גול או שניים. זה היה משחק לא אופייני לדדי, שבדר"כ, תמיד המצטיין במגרש. הכנסתו של דגני היה במקום, והוא איזן לנו את משחק ההגנה. לגבי שלו, שוב, אם זה אכן בגלל הדלפות, אז שהוא ושכל המדליפים יעופו מהקבוצה, מבחינתי. אני בטח לא חורץ את גורלו, ומקווה שלא מדובר בו, אבל אם כן - הביתה!

8. JR-Riquelme Member

אני לא מאמין שמתיאוס יוציא את שלו מנשה מהסגל של נתניה ככה סתם. זה חייב להיות בגלל משהו, אולי בגלל שהוא זה "שחקן בנתניה אמר"?

9. henry1 Member

וכשהבאנו 8000 אוהדים בליגה השנייה, ו5000 אוהדים בממוצע בליגת העל לפני כמה, כן היינו מועמדים?

עם כל הכבוד לביתר, לא ראיתי אותם מציגים כדורגל גדול השנה. בכלל, לקבוצה עם תקציב של יותר מ-100 מיליון ש"ח, הכדורגל פשוט בושה.

בכל מקרה, אל תתלהב יותר מידי, כי גם אתם לא תזכו באליפות השנה. לפני המשחק הזה החזקתי מכם הרבה יותר, אחרי המשחק הזה, אני הרבה יותר רגוע.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לותר מתיאוס לא העניש אותו. זה בכלל לא עניין של עונש. יש קבוצה וצריך לנסות ולעשות את הטוב ביותר בשבילה שזה מה שלותר מתיאוס ניסה לעשות. לדדי בן דיין היה מחצית חלשה ולותר מתיאוס היה צריך להמר. או שהוא משאיר אותו, או שהוא מוציא אותו. יכול להיות שאם הוא היה משאיר אותו, המחצית השנייה של דדי בן דיין הייתה טובה יותר ויכול להיות שהפציעה והמחסור בכושר גופני היו גורמים לפערים שהיו לו מאבירם ברוכיאן במשחק הזה להיפער. במקרה, שבוע לפני כן קלמי סבן שיחק באגף שמאל ואוראל דגני הציג משחק טוב בצד ימין ולותר מתיאוס החליט לוותר על כלי התקפי על מנת לייצב את ההגנה.

אני מאוד הייתי רוצה לראות את שלו מנשה במשחק הזה, אבל יכול להיות מאוד להיות שהסיבה היא בכלל לא מקצועית. בימים הקרובים כנראה נדע את התשובה.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאפשר לסגור את הכדורגל כי אוהדי נתניה מעירים לקבוצות אחרות שהם לא משחקות כדורגל יפה , ואת זה אמרו אוהדים של קבוצה שמשחקת טוטאל פוטבול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    תראה את המשחק בית"ר פתחה רע אבל אחרי השער של נתניה פתאום ראיתי שאתם עברתם לבונקר ובעצם מהשער של פרנסמן ועד לסיום המחצית הראשונה ראינו רק צהוב שחור על הדשא.
    ב15-20 דקות הראשונות של המחצית השניה בית"ר שלטה והפעילה לחץ על נתניה והייתה קרובה לכבוש את השלישי , וזה לא עבד.
    בית"ר של השנה קבוצה בטראומה , זה היה משחק ההזדמנות האחרונה אולי ואם נתניה הייתה משווה הביטחון היה יורד לשחקנים ומן הסתם שהם יעשו בונקר השלוש נקודות האלו שוות הרבה יותר מ-3 נקודות.
    הבונקר היה בעיקר ברבע שעה האחרונה שנתניה איימה על השער מספר פעמים אבל אפילו לא פעם אחת מתוך הרחבה , תראה אולי אתה ואוהדי נתניה מתוסכלים שהבועה הענקית שהתפתחה אחרי הניצחון על חיפה התפוצצה אבל קודם כל תראה איך הקבוצה שלך משחקת ואז תעיר לאחרים.

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

בואו לא נמהר לזרוק ביטויים כמו 'בונקר' באויר. כשקבוצה מתקיפה, האחרת מן הסתם צריכה להגן. בונקר מתרחש מתי שקבוצה בכלל לא חושבת לעבור את החצי ולא שהמצב נכפה עליה. ביתר ירושלים ומכבי נתניה, לסירוגין, שלטו במשחק ולא תמיד היה לזה קשר לתוצאה.

CityOfManchester - הכדורגל שאנחנו משחקים הוא בדיוק אותו כדורגל שהאחרות בליגה הזו משחקות. אני חושב שהגיע הזמן להתעלות מעל לסטיגמות. אתה לא חושב?

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ברצינות, הרי מישהו רואה הבדל מהותי בין הכדורגל של חיפה לזה של נתניה? בתחילת העונה אולי ראיתי הבדל מסויים לטובת הירוקים, ככל שהעונה חלפה זה נעלם. אין שום הבדל.

14. henry1 Member

בועה? מתוסכלים? ממש לא. אם היינו בועה, לא היינו מעליכם, ואם כן, אז מה זה אומר עליכם.....?

הכדורגל בין כל הקבוצות בצמרת הוא די זהה, ודווקא במשחקים בין הקבוצות, נתניה הציגה כדורגל די טוב. נתניה התחילה דרך חדשה עם מתיאוס, דרך טובה בהרבה ממה שהייתה עם עטר. גם את רומא לא בנו ביום אחד. אם לא השנה (וזאת בכלל לא הייתה המטרה מתחילת העונה!), אז בשנה הבאה. ובכל זאת, הכל פתוח עדיין. בטח אחרי איך שביתר שיחקה אתמול בבית.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

"בטח אחרי איך שבית"ר שיחקה אתמול בבית"
    בית"ר הייתה ברמה אחת מעל נתניה שלא בעטה כל המשחק בעיטה אחת מתוך הרחבה , אם יצחקי היה יותר מדויק הייתם מפסידים 1-4 , אתה ממש חי בסרט שהייתם ראויים לנצח אתמול , אולי במקום להוציא את העצבים שלך על בית"ר תוציא אותם על האגו של המאמן שלך שמוציא את שתי המצטיינים שלו העונה מהרכב במשחק כזה חשוב.