מחזור 21 בליגת העל: 1:1 בדרבי הגדול של תל אביב

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏4/2/11.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

היתרון היחידי שיש למכבי חיפה והפועל ת"א על מכבי ת"א העונה זה במפגשים ביניהן, תוריד את המשחקים שלהן מול מכבי והמצב בטבלה הוא כזה:

1. מכבי חיפה 42
    2. הפועל ת"א 42
    3. מכבי ת"א 41

כך שזה מראה שהקבוצות אכן שוות אחת עם השניה. אני לא חושב שמכבי חיפה יותר יעילה ממכבי ת"א וכנ"ל הפועל ת"א. הבעיה של מכבי ת"א היא פסיכולוגית, בעיקר נגד הפועל ת"א, אבל גם נגד מכבי חיפה. ברגע שמכבי תצליח להתגבר פסיכולוגית, והדרך לעשות את זה, זה עם ניצחון, יהיה לה הרבה יותר קל, וזה למה אני חושב שהמשחק הזה הוא זה שיקבע למכבי את העונה. הפסד ואין מה לצפות שבפלייאוף ישתנה משהו כי לא, תיקו האשלייה תימשך, משמע אפשר אולי איכשהו לנסות להיגרר אחריהן לפלייאוף בתקווה שיהיה שם נס, אבל ניצחון יכניס את מכבי ת"א חזק למאבק האליפות, במיוחד אם זה יהיה על הפועל, מה שייתן למכבי את הפוש הכי גדול, כי כל השנה מדברים כמה שהפועל קבוצה יותר טובה ממכבי (ובצדק). כך שכן, ניצחון של מכבי מחר והיא חזק במירוץ על האליפות, בטח נוכח העובדה שזה יגביר עוד יותר את הלחץ על הפועל וחיפה שייפגשו עוד 3 שבועות, כך שמכבי תוכל עוד להתקרב אליהן, אבל שוב, בשביל זה, צריך לנצח מחר.

נכון שחיפה והפועל קבוצות יותר מחוברות, אבל בסופו של דבר, מי שחזק יותר מנטאלית ופסיכולוגית, זו הקבוצה שלוקחת את האליפות, לא זו שיותר מחוברת.

נערך לאחרונה ב: ‏6/2/11
  2. JackSparrow Member

"ספארו, אתה פשוט מנותק מהמציאות, התלבטתי על כך קשות, אבל עכשיו אין לי ספק בכך."

חבל לי שאתה חושב כך...

* * *

"אתה חי בכל מיני סרטים, וואלה לא יודע מאיפה, הייתי שמח לדעת מה אתה לוקח, שעושה אותך כל כך ב-היי ובאופטימיות, אבל אתה פשוט מבלבל בשכל.".

אני לא מבלבל את השכל, עובדה שיש פה עוד אדם שחושב בידיוק כמוני ואני יודע שהוא לא היחידי, אתה פשוט אוהב להיות יותר מידי אנטי ואומר "אם לא ננצח את זה ואם לא ננצח את זה נלך לים".

אבל אתה שוכח שכרגע חורף ודי קר :/

* * *

"אתה לא יכול לקחת אליפות אם אתה מפסיד מחר, אתה יכול להגיד קיזוז עד שנה הבאה, אבל זה לא יעזור לך. בסופו של דבר, בגלל הקיזוז, אתה מתמודד מול הקבוצות הגדולות ולא מול הקטנות, כך שאתה מדבר שטויות על אפשר לקחת אליפות."

למה אחי אבל למה? תפסיד מחר? חבל מאוד אבל הליגה ממשיכה ויש לך עוד 10 משחקים עד הקיזוז, נקודות שאתה יכול להרוויח והם להפסיד וכך להתקרב אליהם עוד עד הקיזוז שבקיזוז אתה בכלל תיהיה תקוע להם בגרון, כנראה שאתה שכחת מה קרה עונה שעברה... אין שום סיבה שההיסטוריה לא תחזור על עצמה אבל הפעם לטובת מכבי.

איווניר ביינתים לא הפסיד לאף קבוצה גדולה, זה נמני הפסיד, את לא יכול לערבב בניהם והלגיד שאיווניר הפסיד אותם כי זה לא נכון, אתה לא יכול לדעת מה יקרה בהמשך העונה, זו הסיבה שאני אור שאתה לא יכול להגי שאי אפשר לקחת אליפות אם נפסיד מחר.

* * *

"הפסד מחר ומכבי סוגרת את העונה סופית ורשמית. נכון גם במחזור 16 היינו עם 8 נקודות הפרש מחיפה והפער הזה טיפה הצטמק, בעיקר אודות לגל כהן בשבוע שעבר, אבל עם כל הכבוד, המבחן של מכבי, הוא לא מקצועי, אלא פסיכולוגי, להראות שמכבי מסוגלת לנצח."
    אתה אמרת את זה לפני המשחק מו לחיפה ועובדה שכרגע זה 4 נקודות הבדל, אתה צריך להבין שם הקיזוז כל דבר יכול להשתנות, לטובתנו ולרעתנו, אבל אני מעדיף להיות אופטימי במקום להיות יותר מידי פסימי, אתה מבין?

זה ידוע שיש בעיה פסיכולוגית נורא קשה למכבי מול הפועל בשנים האחרונות, אבל מתי שהוא זה אמור להיגמר ואולי זה יהיה מחר בעזרת השם? אי אפשר לדעת, כרגע אנחנו סתם מדברים על "אם" ו"אם" כי כל דבר יכול לקרות מחר, אולי בכל יצא תיקו? אולי ננצח? אולי נפסיד? אולי פשוט עדיף לשמור את הדיון הזה למחר בלילה?

* * *

"ובבקשה ממך, תפסיק להגיד שהכל הולך לטובתינו, כי זה מוכיח שלא היית בדרבים ב-10 השנים האחרונות, משהו שאני די בטוח בו במיליון אחוז (לא יודע לגבי האחרונים, אבל מה שבטוח לגבי דרבים לפני 7, 8, 9, 10 ו-15 שנים...) אין שום דבר שהולך לטובתינו, אין כזה דבר בדרבים. כל כך הרבה פעמים מכבי הגיעה כשהיא מעל הפועל והיתה עדיפה מקצועית והיא חרבנה במכנסיים בדרבים, אין פה קשר בכלל למי משחק על הדשא, אלא למה שהוא נותן, ועד היום, כשהחרב היתה מונחת על הצוואר, השחקנים של מכבי לא סיפקו את זה, לא נגד חיפה ולא נגד הפועל ת"א."

ומה עם הדרבי שניצחנו? תמיד יש רגעים כאלה, בכל משחק גדול ובכל דרבי, בגלל זה יש את האמירה "לדרבי/משחק גדול - חוקים משלו". זו הסיבה גם שצריך לשפוט כל דרבי/משחק גדול לעצמו. והבאתי דוגמה מצויינת אפילו - בית''ר. אותה בית''ר שמשחקת משעמם כמעט נצחה בבלומפילד את הפועל ויצאה 3-3 בקריית אליעזר. פתאום מול הגדולות הם משחקים אחרת, ומפה האמירה ומפה אתה צריך להבין שצריך לשפוט כל דרבי לעצמו ולא לערבב בין כולם...

דברים משתנים, זה נכון שברגעי לחץ השחקנים של מכבי התחילו להשתין, אבל הדברים האלה משתנים עם הזמן ונקווה שהגיע המן לשינוי הזה, כמו שאמרתי מקום, אתה לא יכול לדעת כמה יגמר מחר, אז אני באמת חושב שכדאי לדחות את הוויכוח הזה למחר ופשוט קוות לטוב.

* * *

"
    * * *

"הדרבי הוא מעל לכל! כי הדרבי הזה יסמן אם אתה תיאבק על האליפות או תסיים במקום השלישי! אבל כמו שאמרתי, אתה מנותק מהמציאות, אתה לא יכול לראות את זה, כי ההבנה שלך מסתכמת ב-FM11 וקודמיו."[/COLOR

למה אתה ככך מגעיל? למה להגיד אמירות כמו "ההבנה שלך מסתכמת בFM11"... למה? אתה באמת חושב שאפשר לנהל כך דיון? ברצינות בנאדם... אתה צריך להתנהג כאדם מבוגר ולא לנסות לעקוץ כי זה פשוט מגעיל ווריד מהרמה.

הדרבי הזה לא יגיד אם ניקח אליפות או אם נסיים מקום שלישי, מילא אם לא היה קיזוז, אבל מישהו שנה שעברה האמין שחרי 12 נקודות הפרש הפועל יקחו אליפות? לא. עם הקיזוז (וגם עד הקיזוז) הכל יכול להשתנות, לטובה או לרעה ואני מעדיף לחשוב לטובה, כי עומתך אני מעדיף להיות אופטימי.

* * *

לגבי שאר הדברים אני לצערי לא יכול לענות עליהם כי אני צריך ללכת לישון... לילה טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נ.ב
    אני מקווה שנפסיק את "הדיון" (המרחאות בגלל שקשה לי לקרוא לזה דיון, כי דיון מנהלים בנחת ובשפה טובה ואתה פשוט אוהב לעקוץ כל רגע וזה מפריע לי לנהל איתך דיון) הזה ונמשיך אותו מחר בלילה... אם בכלל כי בלי לפגוע אני לא אוהב לנהל איתך דיונים מאותה סיבה שרשמתי למעלה (וגם בגלל שתה יותר מידי פסימי וזה מתחיל לעצבן).

אז שבוע טוב לך ולכולם ובוא נקווה שזה יהיה שבוע צהוב בעזרת השם.

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי חיפה שיחקה לידיים של בני סכנין, אבל בני סכנין שיחקה לידיים של מכבי חיפה. הירוקים שיחקו באיטיות וניסו לכפות את סגנון המשחק שלהם, אבל האדומים הצליחו ברוב הזמן לבלום אותם ולצאת להתקפות מתפרצות, שכל אחת מהן הייתה גרועה יותר מהשנייה.
    למכבי חיפה כמעט ואין משחק אגפים. אייל גולסה עושה דברים יפים בצד שמאל, אבל צד ימין נראה לא מאיים במיוחד. מה גם שאם אייל גולסה בשמאל, אז הוא לא באמצע וביום כה חלש של עידן ורד, זו מכת מחץ מבחינתה של מכבי חיפה.

ביתר ירושלים ובני יהודה סיפקו משחק חלש מאוד. תיקו שכולו נצחון למכבי נתניה, שניצחה בעצמה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

4. Don Joan Roman Member

אולי בני יהודה סיפקה חלש מאוד, בית"ר הייתה טובה במחצית השנייה ועם קצת יותר ריכוז וקצת יותר אומץ וביטחון של השחקנים גם היינו מפרקים אותם, והגול שספגנו זה בכלל בדיחה אחת גדולה, אחריי היום אני יותר ממשוכנע שמהר מאוד אנחנו נצא מהתחתית, כדורגל יש לנו והרבה, אבל ביטחון ברצפה.

5. xavi6 Member

הפועל תמיד איתך, נשבעתי אמונים רק לך, וכשיכנס הגול, נצבע את העולם כחול!!!

סוף סוף, סוף סוף פ"ת של הפועל. הסרטון זה במנהרה אחרי הדרבי. הכי חיכיתי לשיר על מגמאדוב. יאללה זקנצ'יק, תניף גביע!

6. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אני מצטער אחי, אבל להחזיק בכדור ולהניע אות לרוחב ולא לעומק, ולהגיע ל2 מצבים אמיתיים בכל הלחץ והתנופה המסויימת במחצית השנייה זה לא להיות טוב.
    קיבלת את השליטה כי בני יהודה לכה אחורה עם 15 שחקנים כדי לעשות בונקר.

7. Don Joan Roman Member

אני מצטער אחי אבל הגענו לחמישה מצבי כיבוש שעם קצת יותר ריכוז וביטחון של השחקנים אנחנו שמים מתוכם לפחות 3, חן עזריאל קיבל מצב אדיר במחצית הראשונה רק תבעט ותשכין את הכדור ברשתץ והוא ניסה לעבור ושוב לעבור ובשלישי הוא נעצר, בן שושן ממש בתחילת המחצית היה אחד על אחד מול איינוגבה ובמקום לבעוט (או למסור לעזריאל שהיה מטר ממנו) הוא איבד את הכדור, ברוכיאן קיבל הרמה מריקן ובמקום לבעוט הוא הרים כזה לראש של אחד השחקנים, בן לולו הגיע למצב בעיטה שיכל להסתיים בכיבושים, דסה בעט כדור חד שאיינוגבה עצר במזל, בית"ר הייתה טובה יותר ובהרבה.

8. Number 8 Member

בוקר של דרבי. כרגיל, כמו בכל פעם, יש התרגשות רבה. לקחתי חופש מהצבא בשביל להיות בדרבי. הפועל טובה יותר אבל דרבי זה דרבי ולו יש חוקים משלו.
    אנחנו רק רוצים לנצח, תעזבו בצד את הטבלה והאליפות, הדרבי זה המשחק הכי חשוב שלנו עבור האוהדים ולא ניצחנו דרבי כבר 3 שנים... רוצים לפרוק את כל השמחה שמחכה בלב, רוצים לראות דרבי צהוב, רוצים לא להפסיק לשיר ולרקוד, רק שהניצחון הזה יגיע.

9. JackSparrow Member

לא הצלחתי להרדם כל הלילה... הלכתי לישון כמו שכתבתי לעומר ונרדמתי רק ב5 (!).

10. danielone Member

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאד אהבתי את הדיון של החבר'ה בצהוב/כחול. ניתחתם יפה את המצב שלכם ובסה"כ אני מסכים גם עם הדברים שאמרתם על מכבי חיפה והפועל ת"א. אני באמת מאמין שבסופו של דבר ההפרשים אחרי הקיזוז יהיו מינימלים.

אני חושב שמבחינה פסיכולוגית מכבי ת"א צריכה היום לפחות להוציא נקודה. הפסד משפיל או אחד בדקה האחרונה עלול להביא לבעיות מנטליות בקבוצה של איווניר. אם לקבוצה אחת הדרבי הזה יותר חשוב אז מכבי היא הקבוצה שלמעשה צריכה ניצחון (ולא בגלל הטבלה).

ב'דרבי יש חוקים משלו', אבל כרגע נראה שהפועל פייבוריטית. מכבי קיבלה מכה בגביע והיא צריכה עכשיו להוכיח שהיא באמת יכולה לזכות באליפות. לי אין מושג מה יקרה, אבל ברור שיהיה הרבה מתח. לי נותר רק לאחל הצלחה לשתי הקבוצות. בליגה של קיזוז אני הערב ניטרלי.

12. Number 8 Member

הוא לא מדבר רק על זה אלא גם על הבאז שיש סביב הדרבי.
    בקיצור ברוב הכתבה הוא מדבר שטויות, קודם כל זו ממש לא פעם ראשונה שקונים דרך לאן, זו ממש לא חוויה לעמוד בתור ולהימחץ על ידי מאות אוהדים בדרך לקניית כרטיס, ואין באז רק בדרבי הזה אלא בכל דרבי, לא משנה איפה הקבוצות ממוקמות, בצמרת או בתחתית. בכל דרבי תראו התנפלות על הכרטיסים ושתוך שעתיים כל הכרטיסים נמכרו.

13. danielone Member

ברור שהוא לא מדבר רק על הכרטיסים רק הזכרתי את מה שהוא אמר כאילו זה פעם ראשונה ,
    בנושא של השאר בהחלט הוא מדבר שטויות !

14. Raulito Madridista

הפתעה - אני בבית. אני מתחנן לחבר שלי שיקמבן לי כרטיס גם ב-200 שקל אבל לא הייתי בונה על זה. בכל-מקרה זו הקלה גדולה עבורי שאוכל לפחות לצפות בדרבי.

כשיש קיזוז עוד עשרה מחזורים אז קשה להגיד שהפסד של מכבי יגמור לה היום את העונה, וסביר להניח שמכבי תתחיל לנצח בשלב מסוים קבוצות מהפלייאוף העליון(זו הפתעה גדולה שמכבי לא ניצחה עד עכשיו אף קבוצה נורמלית וגם לא הייתה קרובה לעשות זאת, כשהשיא היה בתבוסה בקרייה שם מכבי הציגה משחק נוראי וגם בדרבי הראשון הפסד 1-0 עשה עימה חסד גדול, אבל מעבר לחיפה והפועל - מכבי הציגה משחקים מרושלים מול עכו, ק"ש ופ"ת) - אבל אני חושב שכישלון היום יכניס את מכבי לבור מבחינה מנטאלית, הרי בידיוק בשביל משחקים כאלה בונים סגל במיליוני שקלים.
    לפי מה שהבנתי, איווניר מהמר על התקפה בסופו של דבר וזה יתרון מבחינת מכבי כי לצערי ההגנה שלנו נוראית. מדוניאנין, בוזגלו, עטר וגם ראנגלוב - כל אחד מהם יכול לעשות צרות צרורות.
    אבוקסיס העדיף את האחריות של בונדר על-פני ההרפתקנות של קנדה ומעניין מה יהיה.
    אני באמת חושב שהפעם הדרבי יוכרע בדברים הקטנים, על ניצול מצב אחד, טעות שיפוט ועוד.
    הייתי רוצה לראות את השחקנים שלנו עולים למגרש באטרף ומנצחים בשביל גוטמן.

כמה מילים נוספות על משחקי המחזור אמש:
    קומדייה של טעויות בהגנת ק"ש סידרו לבן-בסט צמד קל. הפועל חיפה לקחה נקודות במקום לא-צפוי, אז המטרה שלה עכשיו היא לא לאבד נקודות במשחקים קלים על הנייר. ושוב - להפועל חיפה קל כשקבוצות משחקות נגדה פתוח.
    ממבט שני, כלל לא בטוח שהגיע אתמול פנדל לבית"ר. ברוכיאן צריך להגיד תודה רבה. במשחק הביתי הבא, בית"ר תצטרך לשחק טוב יותר.
    בצדק במכבי פ"ת יעדיפו לטמון כרגע את הראש בחול. בצדק בהפועל פ"ת יכולים להיות מבסוטים עד הגג - הם חוו שבוע גדול.

15. Number 8 Member

יאללה לבלומפילד. בעזרת ה' הדרבי יהיה צהוב.
    מהמשחק הזה מכבי לא יוצאים בלי ניצחון!