מחזור 21 בליגת העל: מכבי מנצחת את ב"ש במשחק העונה; 1-3 לבית"ר על מ. חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏2/2/18.

1. אבי סנדור Member

יש הבדל בין תמיכה למימון..לתמוך בקבוצה הבוגרת זה מבורך, בסופו של דבר הקבוצה הבוגרת משפיע ישירות על מחלקת הנוער..כיום מחלקת הנוער שלנו מונה כ 1500 ילדים והפופולאריות של הקבוצה הבוגרת תגדיל את הכמות.

בעקבות כל מיני פרוייקטים חדשים, רעננה צפויה למנות עד 2020 כ100 אלף תושבים ולדעתי יש מקום לאצטדיון.
    מה שכן בעקבות ההודעה של סיונרה, אני מסכים שיכול להיות נחמד אם לקבוצות קטנות ללא מסורת, יתנו כמה שנים לשחק באצטדיון הביתי גם אם הוא לא עומד בכל הסטנדרטים, וככה נוכל לקבל אינדיקציה אם שווה להשקיע באצטדיון ראוי או שזו אכן הוצאה מיותרת.

2. עידן444 Member

אני טוען שגאוגרפיה כבר לא משחקת תפקיד.
    נטו עניין של חינוך, זהות מקומית, והצלחה.
    כשהפועל ב"ש בתקופה כזו לא רואה סיבה שהילדים לא יעריצו את ברדה ומליקסון ויהיו אוהדים של הקבוצה המקומית.
    כשהפועל ב"ש בתקופה חרא, יגדלו שם אוהדים של מכבי חיפה או מכבי ת"א(תלוי מי הכי סקסית באותה תקופה) אפילו שזה גאוגרפית יותר רחוק.
    מניח שבדימונה יש הרבה אוהדי הפועל ב"ש. מניח שגם יש שם המון אוהדי בית"ר כמו בכל איזור הדרום ולמעשה בכל הארץ.

כשאני מסתובב עם הילדים שלי בגינות הציבוריות ובפארקים אני מזהה בכלל תופעה אחרת- רוב הילדים עם חולצות של מועדונים בחו"ל. לרוב ברסה וריאל. בנתניה גם תראה דורטמונד(נראה לי ייחודי לנו)... זה עצוב, אבל האמת שפחות עצוב מלראות ילדים עם חולצות של מכבי חיפה ומכבי ת"א. עדיין, וגם בשכונה "הבעייתית" שלי, חולצות של קבוצה בארץ אני רואה לרוב מכבי נתניה. אולי גם בית"ר טוברוק אם הילד חונך לא טוב.

3. עידן444 Member

אגב, רק שתקבלו פרופורציה לכך שהכדורגל ברעננה הפך חלק משמעותי בתרבות הצעירים(אלא אם תגיד לי שרוב הילדים מגיעים מחוץ לרעננה) וכמה היא טובה מבחינת תשתיות(מלבד אצטדיון)- למכבי נתניה הגדולה עם מחלקת הנוער המפוארת אין אפשרות להחזיק כמות כזו של ילדים בגלל היעדר מתקנים. זה מביש בעיני. נתניה עיר פי 3 מרעננה.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

במשחקים של בית"ר יש ביציעים יותר חולצות של דורטמונד מאשר חולצות של בית"ר.
    מצב עגום שמסביר על החוסר במרצ'נדייז בקבוצות הכדורגל בארץ שהם לא מכבי ת"א ומכבי חיפה.

5. Telkiyski Member

לא חושב.
    פשוט היום הכדורגל הטוב באמת נגיש לכולם.
    כולם יכולים לראות ליגה ספרדית, אנגלית וגרמנית.

העולם השתנה.

גם אורי מלמיליאן לא היה כזה שחקן ענק אני מניח, פשוט אז לא ראו כל היום סיטי וריאל בטלויזיה.

6. pablo Member

ערן לוי עד עכשיו שחקן העונה
    עם המשקל שלו ועם הגיל הוא מלך הבישולים בליגה הזאת. בקלות.
    אם אני מאמן נבחרת, לוקח אותו וכל משחק מכניס אותו דקה 70.

ערן לוי בדקה 0 > מליקסון/אצלי/כל שחקן ישראלי בדקה 60-70.

מה שיש לו ברגליים אין, וכן, גם לא היה, לאף שחקן ישראלי.
    שבוע שעבר שם להויבך קרן על הראש, הוא לא היה צריך לנתר או לזוז בכלל בשביל לפגוש את הכדור ולהבקיע.
    לדעתי אם לא העניינים של הכושר גופני/משמעת הוא וורלד קלאס.

7. yedidel Member

בוא לא נגזים, ההצלחה של ערן לוי יותר מעידה על רמת האימון והליגה פה.
    בשום ליגה רצינית שחקן כזה לא יכול להצליח. או לבשל גול כמו אתמול שעם כל הכבוד לשמאלית שלו זה פשוט עמידה הגנתית שערורייה

zivmay ו-שי אוהבים את זה.
  8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

עד לפני שנה אתה רואה ילדים שיגדלו במקומות אחרים ויבחרו לאהוד את הפועל באר שבע? אפילו עכשיו.. אתה רואה שאחרי 2 אליפויות יגדלו ילדים בירושלים, תל אביב או חיפה ויבחרו לאהוד את הפועל באר שבע? אני בספק גדול

לגאוגרפיה יש משקל כבד במקומות קיצון, כמו הדרום, באר שבע. מסכים שבגוש דן ואיזור השרון זה פחות מהווה משקל.

9. pablo Member

אין יותר מידי סטירה ממה שאני כתבתי.
    גם מליקסון/אצילי/טל בן חיים/רפאלוב/שכטר וכל שחקן בנבחרת ישראל לא יכול להצליח בשום ליגה רצינית.
    הוא בהליכה מלך הבישולים פה בפער. השחקן הכי מסוכן בליגה. אם כבר, בליגה טובה יותר, עם חלוצים קצת יותר טובים, הוא עם כפול בישולים.

אז זה נכון שגם הוא לא יכול להצליח באף ליגה רצינית, אבל לא בגלל שאין לו כדורגל.
    נטו כדורגל ברגליים הוא מתעלה על כל שחקן שרשמתי למעלה.

לא יודע איך טיפלו בו במכבי חיפה אבל אם היו מצליחים להסתדר איתו היו מרוויחים שחקן בלבל שלא קיים כאן.

10. סיונרה Member

זה נובע בעיקר מזה שאתה יכול להזמין באיביי חולצה של הקבוצות הללו ב70 ש"ח, בעוד שבשביל חולצה של בית"ר המיוצרת על ידי פאקינג ג'יבובה אתה צריך להפרד מ-280 שקלים חדשים.

11. yedidel Member

רפאלוב ומליקסון דווקא כן הצליחו בליגות רציניות...
    לגבי שאר השמות שציינת - הם אולי לא ממש היו שווים אירופה, אבל כן היו לגיטימיים בקבוצה בארץ שהתתמודדה על האליפות. ערן לוי לא.

12. סיונרה Member

ערן לוי יכול לקחת קבוצת תחתית ולהפוך אותה לבד לקבוצת פלייאוף עליון, הוא לא יכול לקחת קבוצת פלייאוף עליון ולהפוך אותה לקבוצת צמרת גבוהה. המשחק שלו שכונתי מדי בשביל שזה יקרה. הוא סוג של ראסל ווסטברוק רק בכדורגל הישראלי.

13. עידן444 Member

קודם כל כן.
    חבר טוב שלי אוהד ב"ש ממושב בעמק חפר.
    כשהייתי משחק כדורגל ברעננה פגשתי אוהד ב"ש מהוד השרון(אז הוא היה מגיע לשחק עם חולצה של יובה, מניח שהיום זה גם יהיה עם חולצה של ב"ש:)). שניהם לא גרו בב"ש מעולם.
    במשחק הפתיחה של האצטדיון עשיתי את הטיול ברגל מהתחנת רכבת עם בחור ירושלמי.
    ביום העצמאות האחרון ראיתי באור עקיבא בן אדם מסתובב עם חולצה של הפועל ב"ש(דבר שמעולם לא ראיתי שם קודם לכן).

כשקבוצה מצליחה לאורך זמן היא מייצרת אהדה. האוהדים שלה יוצאים מכל החורים בגאווה... יותר קל להדביק את הדורות הבאים... זו תופעה ידועה שקרתה עם כל קבוצה בארץ שהצליחה לאורך זמן- וב"ש בדרך לשם. כשהבן של אחותי הולך בפ"ת עם חולצה של הפועל ב"ש, ועוד ילד של באר שבעי לשעבר בביה"ס הולך עם חולצה של ב"ש- יש לזה השפעה גם על ילדים אחרים "מתנדנדים" להיצמד להצלחה. לפני 10 שנים מבטיח לך שלבן של אחותי(נניח שלפני 10 שנים הוא היה בגיל של היום) לא היתה חולצה של הפועל ב"ש והוא בטח לא היה הולך איתה לביה"ס בגאווה...

ברור שיש עניין של שייכות, אבל מה שהתכוונתי להגיד זה שאם הקבוצה המקומית לא טובה, הילדים באותה עיר לא יגידו לעצמם... "איזה באסה, אני גר בב"ש, ת"א זה רחוק... וחיפה עוד יותר רחוק... אז אני יהיה אוהד של הפועל ב"ש". ילדים היום מפתחים אהדה לקבוצות מעבר לים שאולי אם יהיה להם מזל אבא יום אחד יקח אותם למשחק.
    הכל נגיש. תראה מי שאתה רוצה. תאהב את מי שאתה רוצה. תאהוד את מי שאתה רוצה. ככה זה היום.
    לדעתי 70% מאוהדי הכדורגל בארץ אוהדים 3 קבוצות. מניח שבערים בלי מועדון דומננטי(חלקן ערים גדולות כמו ראשל"צ, יבנה, ישובים ערבים בצפון, חולון, בת ים, רמת גן, חדרה, הרצליה, רמלה) אוהדים בקרוב ל 100% קבוצות גדולות ובלי קשר לאיפה הן ממוקמות. כשנסעתי בטעות ברכבת מת"א לחיפה לפני שבועיים ביום של משחק הגביע בין מכבי חיפה למכבי ת"א- היו המון אוהדים של מכבי חיפה מגוש דן. הרי הכי טבעי שיהיו אוהדים של מכבי או הפועל ת"א.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ערן לוי שחקן ליגה צבעוני עם רגל שמאל נדירה ומסירות שלפעמים גורמות לך לתפוס את הראש, הכל נכון אבל צריך לזכור שערן לוי רלוונטי עבור קבוצות פלייאוף עליון רק אם השיטה בנויה במיוחד עבורו כמו במכבי נתניה, בכל משחק יש מאחוריו 3 קשרים שמחפים עליו ורצים גם בשבילו. לא בכל קבוצה אפשר להרכיב סגל כזה דינאמי שיעבוד בשביל שחקן שבקושי זז וינסה לבעוט בכל רגע בו תהיה לו חצי שניה פנויה עם הכדור. אצל ארבע הראשונות אין לו מקום למשל וגם הפרק שלו אצל מכבי נתניה יסתיים ברגע שהמטרות שם יהיו גבוהות יותר ממקום בפלייאוף העליון.

שי אוהב/ת את זה.
  15. pablo Member

על מה אתה מדבר? נתניה גם בלעדיו פלייאוף עליון.
    אתם כותבים לי כאילו אשכרה יש הבדל בליגה הזאת בין קבוצות פלייאוף עליון לקבוצות פלייאוף תחתון. כולם אותו דבר משחקים בהליכה בליגה פח הזאת.
    רק מקרנות ובעיטות חופשיות הוא מגיע ליותר שערים ובישולים מהרבה קשרים וחלוצים בקבוצות מובילות פה.

הוא לא זז הרבה וזה נכון. עם זה הוא עדיין השחקן עם הכי הרבה כדורגל ברגליים בליגה הזאת, הכי מסוכן ועם המספרים הכי טובים.
    זה שהוא לא "דינמי" לא רלוונטי כמעט בליגת העל. הפער הענק ברגליים בינו לבין שאר השחקנים המובילים בליגה הזאת מספיק.

ונניח ובאר שבע (לדוגמא) רוצה לייצר איזה סגנון משחק של מעל הליגה הזאת. עדיין יש לו מקום בתור מחליף ראשון בדקה 60-70. לא משנה מה המשקל שלו ומה הקילומטראז' שהוא נותן. אותו דבר לגבי הנבחרת.