מחזור 21 בליגת העל: מכבי מנצחת את ב"ש במשחק העונה; 1-3 לבית"ר על מ. חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏2/2/18.

1. עידן444 Member

למה?
    כדורגל זו תרבות. למה לא להשקיע בזה? אם לא בבוגרים לפחות בנוער ואת זה הוא עושה, ועל כך כל הכבוד.
    לגבי אצטדיון, האופי של עיר כמו רעננה יגרום לי להיות מופתע מאוד אם ישקיעו שם באצטדיון.
    קרקע יקרה, עיר עם אופי דתי, אוכלוסיה אמידה ברובה(כדורגל פורח יותר במקומות שיש עוני ו"עמך"- למרות שזה קצת השתנה בשנות ה 2000), בלי מסורת כדורגל של ממש...
    דווקא בכדורסל הרימו יופי של אולם בשנות ה 90... אופתע אם יקימו שם אצטדיון כדורגל. וכבר אמרתי בעבר- בלי אצטדיון, יהיה קשה לעסק להתרומם. לרוב מי שאוהב כדורגל ברעננה, כנראה שכבר יש קבוצה אהודה אחרת...

2. סמואל אטו Member

העיריות צריכות בעיקר לעזור עם תשתיות.
    כסף יש לבעלים.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

משולש קלאסי. הכל יכול להיות. אני חושב שזה בעיקר תלוי בנו, אם 22 השחקנים שיעלו על המגרש היום יציגו יכולת שיא, למכבי תל אביב אין את הכלים להתמודד עם השחקנים הטובים שלנו- אוגו, וואקמה , מליקסון. הבעיה היא שאני לא זוכר מתי אוגו משחק ברמה גבוהה, כנ"ל לגבי שני האחרים. לכן זו התמודדות פתוחה לגמרי, אני לא מצפה שפתאום נצליח להרים את היכולת שלנו.

Drama2 אוהב/ת את זה.
  4. סיונרה Member

כי בסוף הכסף הולך למשכורות של שחקני כדורגל. אנשים לא משלמים ארנונה כדי שיובל שבתאי ישחק בקבוצה של העיר ולא בעיר אחרת.
    אין בעיה שהכסף ילך למחלקות נוער ולמגרשים בעיר.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  5. עידן444 Member

בעיר כמו נתניה הקבוצה היא חלק משמעותי בתרבות של העיר. בגאווה של העיר. כשאומרים נתניה הדברים הראשונים שעולים לראש הם ים, כדורגל, פשע(סטיגמה).
    אז אם ערן לוי ודיא סבע מפריחים את מכבי נתניה ועושים לתושבים טוב על הנשמה- כן, זו לא זכות של העיריה לתקצב- זו חובתה! וכשהקבוצה על סף קריסה תמכתי אפילו בהפיכתה לקבוצה עירונית כדי להציל אותה אפילו שזה לחזור 30 שנה אחורה!
    נכון שלא את כל התושבים זה מעניין וביום טוב מגיעים פחות מ 5% מתושבי העיר ובממוצע חצי מזה(בלי בכלל להתייחס לזה שחצי מהקהל של מכבי נתניה מגיע מחוץ לנתניה- אם לוקחים את זה בחשבון זה אפילו פחות) אבל על אותו משקל אותי ואת רוב התושבים לא מעניין שיהיה תקצוב לחינוך חרדי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. Telkiyski Member

עידן, רוב תושבי נתניה אוהדי מכבי נתניה?

7. סיונרה Member

חינוך וספורט מקצועני זה לא אותו דבר. אני מסכים שאתה יכול להגיד שספורט זה דבר חשוב ולכן יש עניין בתקצוב של ספורט חובבני. אין שום סיבה שמשכורות של שחקני כדורגל ימומנו מכסף ציבורי.
    יותר מזה, אני בספק אם תצליח לשכנע אותי שיש טעם לבנות איצטדיון כדורגל בכמה מאות מיליוני שקלים על חשבון השקעת אותו הכסף בבניית מגרשים שכולם יוכלו לשחק בהם.

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברעננה זה לא הסיפור בניגוד ללא מעט קבוצות ספורט בארץ.
    המועדון בבעלות פרטית די מוצלחת, העירייה כחלק מתפקידה צריכה לדאוג לכך שלמועדון הבכיר בעיר יהיה איפה לשחק, עיר של קרוב ל-80 אלף תושבים באיזור מרכזי כמו השרון צריכה אצטדיון כדורגל כי כמו שכתבו כאן ספורט וכדורגל גם הם סוג של בילוי משפחתי בשבת. לא חייבים משהו בסדר גודל של טדי, סמי עופר או בלומפילד, מספיק אצטדיון קומפקטי של לא יותר מ-8,000 מקומות ישיבה.

9. סיונרה Member

במקרה של רעננה יש איצטדיון, פשוט הטוטו והמנהלת כנראה התבלבלו וחושבים שאנחנו בפרמייר ליג ומסיבות שאני לא מבין עד הסוף רעננה לא משחקת שם.
    בסוף יותר זול ופשוט להשמיש איצטדיונים קיימים כמו ברעננה ובתקווה למשחקים בליגת העל מאשר לבנות חדשים מאפס.

10. עידן444 Member

בגילאים שלי(ו- 10 למעלה, 10 למטה) באחוזים גבוהים. תמצא גם אוהדים של קבוצות אחרות(לרוב בית"ר ירושלים ומכבי חיפה) אבל לא יותר מידי.
    מה קורה היום בבתי ספר אני לא יודע. מבין שהמצב לא משהו... גם יש שכונות, כמו שלי, שיש הרבה "מהגרים" מגוש דן, אבל מאמין שלאט לאט עם החזרה של מכבי נתניה לקדמת הבמה ולייצר גם כותרות חיוביות- זה יסתדר. הבסיס הנתנייתי שאוהד את מכבי נתניה קיים ולא יעלם כל כך מהר.

11. עידן444 Member

אולי לא שמת לב, אבל רוב הקבוצות שאין בעלים שמשקיע עשרות מיליונים(מה ששנינו חושבים שמוגזם ומיותר אבל שכל אחד יעשה בכספו מה שבא לו כל עוד זה חוקי)- ממומנות בעיקר מכסף ציבורי. טוטו-ווינר, כשזה היה בערוץ 1 גם הזכויות שידור(היום זה שונה), כספים מההתאחדות, מכירת כרטיסים(תלוי איך מסתכלים על זה), בקיצור, נשארנו עם זה שכסף פרטי הוא בעיקר ספונסרים- ואין יותר מידי.

נערך לאחרונה ב: ‏4/2/18
  12. Telkiyski Member

איזה כיף זה לדעת שיש כיתה ד' כלשהי במרכז הארץ (בערך) שבה לא כל הילדים אוטומטית אוהדי מכבי ברירת מחדל תל אביב.

13. zivmay Member

3-1 למכבי.

14. Ajax Amsterdam Member

אם אנחנו רוצים לעלות את הרמה זה המשחק לעשות את זה..

15. סיונרה Member

וזה מצב מאוד בעייתי.
    למרות שצריך להפריד בין כסף שמגיע מהטוטו ובין כסף שמגיע מהעיריות, למרות ששניהם נחשבים כסף ציבורי.
    כשהעירייה תומכת בקבוצה זה תמיד יוצר כל מני מצבים בעייתיים ופתחים לשחיתות.