מחזור 20 בליגת העל: 3:3 מטורף בין הפועל ת"א לנתניה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏29/1/10.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הפועל תל אביב לא ניצלה את החסרונות הרבים שלנו בהגנה כדי לקרוע לנו את הצורה, אז מצבם בכי רע. הגענו עם שוער בלי בטחון וחלוץ כמגן ימיני וזה עוד מבלי להזכיר שליאוניד קרופניק משחק לראשונה בהרכב הפותח של מכבי נתניה.
    לא מפתיע אותי שלא הפסדנו שם, לא מפתיע אולי שהבקענו שלישייה ולא מפתיע אותי שהיתרון המבטיח נשמט. הקבוצה הזאת לא מפסיקה להפתיע, לטוב ולרע. מצד אחד, הכשרון והרוח הביאו לנו את היתרון. מצד שני, חוסר הנסיון והחסרונות הרבים לקחו לנו אותם.

לאיזה מצב עצוב הגענו אם אפילו יתרון של 3 שערים לא מספיק לנו כדי לשמור על 3 הנקודות. אני כל הזמן אומר "איזה יופי, נתנו את השני", אבל העונה הבנתי כבר שזה לא תופס. הפעם אמרתי לעצמי "איזה יופי, נתנו אפילו את השלישי, רק שישמרו על זה", אבל גם זה לא תופס.

הנקמה הייתה נראית קרובה, אבל לא הגיעה במשחק הזה. אנחנו צריכים להמשיך ולהסתכל על המקום הרביעי. רק עליו. עוד נזכה לנקום באדומים ואני אפסיק להיזכר באיתי שכטר חוגג באדום בכל לילה.

2. Igi Member

לא כ"כ מובן לי הקטע הזה של הכתרת מכבי חיפה לאלופה, שכן גם אם היא תנצח בפ"ת, העובדה שהיא הקבוצה הטובה בארץ לא משנה כלום, כי בגלל השיטה של "החבר של שחר" הפער יגדל בסך הכל בנקודה. לא משהו שאמור לגרום להצהרות האלה.

3. ארסנל ונגר Member

בית"ר ירושלים גורמת לי להפגין מולה אדישות כזאת שלא זכורה לי אי פעם כלפי הקבוצה אותה אני אוהב, ואת זה אומרים הרבה מאוהדי בית"ר. בימים אחרים אוטובוס הקבוצה היה מקבל אבנים תוך כדי נסיעה בכביש מהיר (לא שאני מעודד את זה חלילה, גיניתי דברים מסוג זה ואני תמיד אגנה). פראייר מי שהולך לראות את הקבוצה הזאת, הוא לא תומך בקבוצה אלא בזלזול וחוסר האכפתיות של השחקנים כלפי הקהל הכי נפלא העולם.

נחכה לשנה הבאה.

נערך לאחרונה ב: ‏31/1/10
  4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם ליפשיץ לא מקבל מחר בכל עיתון 8 לפחות למרות ה-3 שהוא ספג זה ביזיון.

מסכים עם לירן: זה ההבדל האמיתי בין חיפה להפועל, לאו דווקא בכישרון, אלא בעובדה שמכבי חיפה לא היתה נותנת לעצמה להגיע למצב הזה...

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים לחלוטין. מכבי חיפה עדיין לא אלופה למרות שהפועל ת"א צריכה כרגע יותר להתעסק ביריבה העירונית ופחות במקום הראשון. לוזון החליט את מה שהחליט לכן שחר הוא "החבר של לוזון" :aaarofl:

ביום שני מחכה לנו משחק קשה במגרש נוראי אחר כך כבר נתכונן לשבוע הבא. אליפות? אם הפער אחרי הצמצום יהיה לפחות 10 נק' אז אולי אגיד שאנחנו אלופים, לבטח לא עכשיו.

6. alexshw Member

צריך לשאוף לפער של 15+ נקודות לפני הקיצוץ(וזה עדיין יעד קשה מאוד להשגה) ורק אז הפליי אוף יהיה כמעט לפרוטוקול בלבד מבחינת האליפות.

7. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

הליגה רחוקה מלהיות גמורה לצערי הרב בזכות שיטת לוזון... ראיתי קבוצה יותר טובה של מכבי חיפה מאבדת יתרון של 10 נק' בלי קיצוצים לפני כמה שנים. הסיפור עוד רחוק מלהיות גמור.

ולעזאזל עם הקאמבק הזה של הפועל, הם ייכנסו מזה למומנטום מטורף, הייתי כבר מעדיף שינצחו איזה 1-0 מכוער בקושי למרות שזה היה נותן להם 2 נק' יותר (נקודה אחת יותר במונחי לוזון). שלא לדבר על זה שמכבי ת"א כבר במומנטום רציני ובוזגלו רק נכנס לעניינים עכשיו. בקיצור הסיפור רחוק מלהיות גמור.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שיטת קיצוץ הנקודות הומצאה בעונת 07/08 שבית"ר שלטה בליגה ולוזון גם רצה לעשות חוק שיגביל תקציבים גבוהים.
    הוא לא הומצא נגד מכבי חיפה למרות שכרגע היא הסובלת העיקרית ממנו וכן לוזון חבר של שחר.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבירם, נתניה איבדה 3:0 מול הפועל ת"א...בואו נגיד את זה ככה, זה עוד מתקבל למרות שזה קורה ב-12 הדקות האחרונות (כולל תוספת זמן). ועל אחת כמה וכמה כשרואים מי משחק בהגנה שלה, ובואו לא נשכח שב-3:2 נתניה קיבלה אדום, השפיע או לא, לעולם לא נדע.

סך הכל כמו שעטר אמר אוהדי נתניה יכולים להיות גאים בשחקנים שלהם, אוראל דגני, הרוש, ליפשיץ, אלמוג כהן, סבע, דיוויד גומס היו מעולים. ולהגיד את האמת, נתניה עם כל מתיאוס והחברה של שנה שעברה בחיים לא היתה מגיעה לרמת ריגוש ולו רגשית לעומת מה שנתניה הזו עם הילדים נותנת.

10. ישראל היום Member

לוזון הוא חבר של היו"ר הנוכחי של בית"ר, העריק איציק "900" קורנפיין, שבמקום לדאוג לבית"ר הוא עסוק כבר למצוא ג'וב בהתאחדות, כמו כל העסקנים סוג ז' שעובדים שם.

ליעקב שחר יש חברים יותר טובים, כמו פיני זהבי, ואת זה אני אומר מידיעה אישית.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא מרגיש שהרוח יוצא מהמפרשים של האדומים. אני הייתי עכשיו הרבה יותר דואג למכבי ת"א שמצאה איזה רוח קבוצתית. הבעיה היא מה מצבם של משפחת בוזגלו, מאור שיחק היום בסה"כ כעשרים דקות. כולם יודעים מה יכול לקרות אם הבן של לא יקבל 90 דקות. אם השקט יישמר אז לך תדע מה מכבי עוד יכולה לעשות.

אדם, לוזון נגד כולנו...סוף דיון. מצדי יעקב שחר יכול לישון בביתו של החבר שלו, זה לא משנה את העובדה שהעונה לוזון אולי גורם לנו נזק רציני ביותר. תפסיקו לעשות כאילו שני האנשים יושבים כל ערב ביחד כדי ומתכננים איך מנטרלים את כל היריבות של מכבי חיפה.

12. ארסנל ונגר Member

שיטת קיצוץ הנקודות הייתה אך ורק בשביל לעצור את בית"ר ירושלים עם הכסף של ארקדי, חד וחלק.

13. M_T_A Member

מכבי ת"א עם הרבה אופי מנצחת היום במשחק שכמעט הכל הלך בו נגדה.
    קודם שער היתרון של עכו שבא בניגוד גמור למהלך המשחק, אחרי זה טעות נוראית של שטראובר שהחזירה את היתרון לעכו וההרחקה ההזויה של קומאץ' במצב של 2-2.
    מכל זה מכבי יצאה עם מהלך מצוין של בוזגלן ושיבחון בשיוויון ואז שער ניצחון של יבוריאן שמי זוכר מתי הבקיע בפעם האחרונה.
    אני מתחיל ממש לאהוב את מה שקורה בקבוצה הזאת. האופי, הווינריות, הלחימה, זה כבר משחק 3 מה-5 האחרונים שמכבי מכריעה בדקות הסיום\יוצאת מפיגור.
    רק 2 נקודות מתחת להפועל והדרבי מתקרב.. רק אני מריח פה מקום 2? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ולכן אנחנו (וזה אומר מכבי חיפה ולא בית"ר...) סובלים מזה עכשיו, אתם כבר לא עם הרוסי כי הוא ברח למקום מסתור בחו"ל ועכשיו אתם תקועים עם ליצן אחר. תתחילו לארגן את השורות בקבוצה שלכם ואולי נראה שוב קצת כדורגל מבית"ר.

15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם ככה הם משחקים כשהרוח יוצאת להם מהמפרשים אז כל הכבוד להם...

חוץ מזה אני מסכים איתך, אני גם יותר מודאג באופן כללי מההתפתחויות בצד הצהוב של תל אביב. מכבי ת"א זו הכי קבוצה של מומנטום שיכולה להתפרק תחת לחץ הקהל או לפרוח אחרי כמה תוצאות טובות ועם הקהל מאחוריה. אם החלוצים שלהם מתחילים להבקיע זה באמת סימן שמשהו טוב קורה שם. אגב מבחינת איכות הסגל אני לא חושב שהם כל כך נחותים מהפועל ת"א ומכבי חיפה כמו שמנסים להציג לפעמים, ממש לא, בטח ובטח לא עם בוזגלו כשיר.