מחזור 20 בליגת העל: תיקו משמים בין בית"ר ללוזונים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏9/2/07.

1. Dimitar Berbatov Member

איזה מחצית משעממת, כמעט נרדמתי....
    פ"ת משחקת כדורגל מגעיל, כבר הפסקתי לספור כמה עבירות הם עשו אבל זה קרוב ל-30, פשוט קבוצה מגעילה, טוב מה ציפיתי קבוצה טיפוסית של אייל לחמן.
    חיפה משחקת סביר, לא יותר מזה רוני לוי אכזב כשלא העלה את ממן בהגנה והמשיך לתת קרדיט לאנדרסון החלש המרכז ההגנה, דירסאו למרות הפציעה הקלה פתח בהרכב ובנתיים הוא בסדר גמור, מלקיסון חלש מאוד לוי היה חייב להעלות את רפאלוב במקום מליקסון, ליאור היה מוסיף קצת ברק למשחק המשעמם הזה. גם ההחלטה לפותח עם קולאוטי שמצוי בתקופה נוראית טפשית מאוד, במקום להעלות את ארבייטמן בהרכב אפילו לא במקום קולאוטי, אלא במקום קשר אחורי אחד ולפתוח עם 2 חלוצים ומאחוריהם קטן, לוי משתפן.
    היחידים שמתפקדים בחיפה הם משומר, בוקולי וחרזי. משומר עושה עבודה מצוינת באגף הימני, תומך מאוד בהתקפה ונכנס הרבה למרכז המגרש ומאיים על השער, בנתיים משחק טוב מאוד. בוקולי בנתיים גם בסדר גמור מאוד פעיל, מוסר מסירות טובות מאוד וחבל שאף אחד לא מנצל את זה. חרזי כהרגלו עושה עבודה טובה, לאט לאט חרזי הופך למלך השערים של חיפה עם 3 שערים, איזו בושה ששחקן עם 3 שערים מתקרב להיות מלך השערים של הקבוצה, רק מראה כמה חיפה חלשה השנה...

2. Gustavo Boccoli Member

מה פתאום, מליקסון משחק טוב. הוא רץ ומשקיע, משחק באגף וחותך לפעמים לאמצע. סחט הרבה עבירות קרובות מאוד לרחבה, וכמו שטורק אמר, אם יקח את הכדור קצת יותר קרוב לשער של פ''ת, יש סיכוי גדול שיסחט גם פנדל.

3. Dimitar Berbatov Member

זאת הבעיה אם, כבר שנים אומרים שמאור כשרון גדול והוא לא מנצל אותו, אז הגיע הזמן שיפסיקו לעשות לו הנחות, אני רוצה לראות תוצאות ולא רק כמה מהלכים טובים. נכון, בסה"כ יש לו משחק טוב, אבל שופטים לפי תוצאות ושם הוא נכשל בגדול...
    כמה שאני אוהב את מאור כבר שנים אומרים שהוא כשרון גדול והוא לא עושה כלום!

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הוא לא עושה כלום כי רוני לוי טיפש.

לקח לרוני לוי 20 מחזורים כדי לפתוח עם מליקסון בהרכב הראשון, מי ישמע חיפה הייתה קבוצה מצויינת שהצליחה כל כך שרוני לוי לא רצה לעשות שינויים בהרכב... מאמן טיפש כזה לא ראיתי הרבה זמן.
    שאף אחד לא יצפה ממליקסון יותר מדי.. אי אפשר לבקש שיתן הצגות אחרי פעם אחת שהוא פותח בהרכב, מליסון צריך ביטחון שהמאמן מאמין בו, הוא שחקן ענק שרק יהפוך את חיפה החלשה לקבוצה טובה יותר. להוסיף יותר ממסודי וקטן הוא בטוח יוסיף.

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

גם קונוסים לפעמים צריך לדעת לנצח..
    סוף סוף ניצחון ירוק. השחקנים אמרו כל השבוע שאוירה כזאת באימונים לא הייתה אף פעם..אמרתי נראה אם הם באמת אומרים את זה..והנה עכשיו הם באמת ניצחו בלי לספוג, אחרי הרבה הרבה זמן.

שבוע הבא הצהובים מגיעים לקרייה. זאת ההזדמנות לנצח שוב, כאשר דוידוביץ חוזר אל בין הקורות

6. משוגע בירוק Member

בישול גאוני של מסודי.... פשוט לא יאומן כמה הוא מבוזבז...

7. Igi Member

ברוכיאן, לא הבנתי מה אתה רוצה ממאור? קיבל את הLCD שלו בצדק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

2-0 למכבי חיפה :)
    משחק מצויין של חיפה מבחינה הגנתית. אולארה וקייסי עפו, אנדרסון החליף את אולארה בעמדת הבלם, ולמרות הביקורות, הפתיע ביכולת טובה. כמובן שאין מה להתרגש מהיכולת הזו של אנדרסון, מכיוון שזו בסה"כ הפועל פ"ת. השחקנים היחידים שיש להם כדורגל בפ"ת הם עידן סרור ועמרי קנדה =\

התרשמתי מאד ממליקסון. עוד לפני הרצליה אמרתי שחבל שהבחור הזה לא מקבל את ההזדמנות שמגיעה לו בהרכב. נתן משחק מצויין היום והיה סופר-מסוכן. האס של רוני למשחק הזה עבד.

השער הראשון נכבש ע"י חרזי(וגם השער האחרון שנכבש לפני היום) מבישול של קטן(היה טוב). השער השני נכבש ע"י עבאס סואן, ולמרבה ההפתעה - אחד השערים היפים שראיתי העונה! מהלך ענק של מסודי וסואן.. חבל שסואן לא פתח נגד בית"ר(כמו שרציתי),בהחלט היה מוסיף יותר מגזל.

מה הניצחון הזה בעצם אומר? יציאה מהמשבר, טיסה עם מצב רוח טוב לרוסיה, ממש לא חזרה למאבק על האליפות. אני עדיין חושב שכיאל ביראם,תומר חמד ומור ממן צריכים לפתוח במשחק שאחרי מכבי ת"א.

8. MHFC Member

יש לי שאלה-הפועל פ"ת היא קבוצת כדורגל?!
    למה לי לא נראה שהיא קבוצת כדורגל, אייל לחמן המאמן המפגר הזה הופך את המשחק הזה לזירת איגרוף. אני לא מבין את ההנהלה של הפועל פ"ת, מדוע היא לא מפטרת את המאמן הזה? תסתכלו על נתוני העבירות במשחק, אתם תיראו שזה פשוט לא נורמלי, יותר מ-50 עבירות בוצעו במשחק הזה.

ובקשר לניצחון של מכבי חיפה, סוף כל סוף קצת נחת, סוף כל סוף שמחה לאחר התקופה הזוועתית הזאת, משחק מצוין של ההגנה, הרבה בזכותו של אנדרסון שפשוט מגיע לו כל הבכוד על המשחק הנהדר שהוא נתן היום. חרזי גם היה מצוין בהגנה, ובנוסף כבש שער. ההגנה היא נקודת האור לטעמי במשחק הזה לאחר ה-7 השערים שספגנו ב-2 המשחקים האחרונים. אני שמח בשביל עבאס שנתן גול יפה לאחר התקפה יוצאת מן הכלל, המון הספידו אותו, אבל היום היה לו משחק יוצא מן הכלל. סה"כ משחק טוב שלנו, לא יותר מדי טוב, אבל העיקר שניצחנו, והניצחון הזה החזיר הרבה ביטחון לשחקנים, מה שהיה חסר להם הרבה זמן.

9. REAL MADRID Member

2-0 מוצדק של מכבי חיפה

ישבתי על הספא מצטער שלא נסעתי למשחק כמו בכל שבוע שאני רואה את העידוד של הקהל הירוק (בתחילת המשחק בדרך כלל) ואמרתי לאחי שהיום זה היום של מאור מליקסון.

ובכן, הוא סוף סוף הוכיח את עצמו ולמרות שלא כבש הוא החזיר הרבה צבע למכבי חיפה שנעלם לאחרונה כאשר מסודי ובוקולי פתחו יחדיו באגפים. מה שאני חייב לציין זה שהוא הראה הרבה אופי, ולדעתי מה שגרם לו מדקה לדקה להיות יותר טובה זה דווקא העברות שנפלו עליו לפחות פעם בחמש דקות, בקלוז אפ שעשו על פניו לאחר כל עבירה ראו את הנחישות ואת הרצון שלו להוכיח את עצמו ולא להיות מחליף שמאפשר לשחקנים אחרים לנוח לקראת משחק חשוב. כל המחמאות למאור מליקסון שקיבל בצדק את תואר השחקנים המצטיין.

שחקן נוסף שהרשים מאוד היה עבאס סואן, מלבד עבירה אחת או שניים שהזכירה לי למה אני לא אוהב את השחקן הזה הוא היה שקט השתלב בהתקפה וגם כבש כאמור. סביר להניח שהמשחק הזה יתן לו לפחות עוד הופעה אחת בהרכב של רוני לוי.

אבל אני חייב לציין שלמרות שמכבי חיפה יוצאת עם ביטחון ועם מנטליות משתפרת לקראת מוסקבה יש הרבה דברים לשפר.

משחק ההגנה של חיפה נראה טוב אבל צריך לזכור ששיחקו נגד הפועל פ"ת הקבוצה החלשה ביותר בליגה [טוב אי אפשר להגיד שהם חלשים עם הכניסות האלה]. הייתי ממליץ לרוני לוי לפתוח בהגנה עם 3 בלמים,
    אולארה, חרזי וקינן כאשר בצדדים מגרלשווילי (קייסי פצוע) ומשומר אך מפני שהרכב כזה דורש תרגולים הייתי אומר שיפתח עם אותה הגנה כמו היום כאשר במקומו של אנדרסון יפתח קינן כאמור, בהנחה שקייסי פצוע ביום רביעי כמובן.

לגבי הקישור האחורי אני מאמין שהמשחק האגרסיבי של סואן ודירסאו יתאים נגד הרוסים ולשם אין לי טענות כל כך..

ההתקפה נראתה יותר חדה היום אבל הסיומת הייתה פשוט מזעזעת וכמו שראינו אלה שכבשו היו שחקני הגנה. יכולת המסירה והתיאום בחיפה השתפרו אבל חייבים חדות מה שאין כיום לאף שחקן ירוק.

עם נימה מצערת זאת אסיים את דברי.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

עושה רושם בינתיים של מחזור בהחלט טוב. תינוג לשמוע ככה שירים ושערים, גולים ממגרש למגרש.. כמו בימים היפים.

הפועל פ"ת איכזבה אותי היום כי ציפיתי מהקבוצה הזאת שלמרות הכל תידע לנצל את החולשה והתקופה הרעה של חיפה אבל לא כך היה.. חיפה לא התקשתה לנצח ומצבה של הפועל פ"ת נהייה יותר ויותר גרוע.

בקשר למשחק שמתקיים עכשיו בנתניה, אני שמח שנתניה מובילה, לא אהבתי את ההתנהלות של הפועל עם שום ועכשיו אני מקווה שהקבוצה הזאת רק תאבד גובה, שההנהלה "המקצועית" של הפועל יבינו מהר מאוד שהם עשו טעות גדולה. סאנוגו כבש בבכורה ונראה בדרך לפתיחה חלומית אבל אז האדום הרס לו ויותר מזה הרס לנתניה שצריכה לבנות את המשחק מההתחלה.

11. Raulito Madridista

משחק בכורה זוועתי מאוד לניר לוין על הקויים של הפועל ת"א. הפועל לא עברו את החצי חוץ מהגול שהם קיבלו במתפרצת(איזה מזל לנתניה היה בגול הזה, ואיזה טמבל השחקן שהורחק אחר-כך), אחוזי החזקת הכדור היו משהו כמו 80% לטובת נתניה בחצי הראשון של המחצית הראשונה, הקישור האחורי שלנו פרוץ. באדיר לא מרוכז, מה שמעניין אותו זה לחפש ריבים עם בן-דיין ועוד שחקני נתניה, טל חן לא קשר אחורי ולא חטף כדור אחד היום. אם חשבתי שנוציא משהו בגלל ההרחקה של נתניה, טעיתי, גם פאאס הורחק ועכשיו שחקן התקפה יוצא והלך המשחק. בהחלט בכורה זוועתית של לוין, אני לא רוצה לדבר חריף ובוטה מדיי כי זה עדיין משחק ראשון על הקווים, אבל זה אחד המשחקים החלשים ביותר של הפועל ת"א בשנות ה-אלפיים, אף בעיטה למסגרת!
    צריך להכניס את לוסיאנו דה ברונו כדי לעורר את ההתקפה(את ברדה לשמור לריינג'רס), אבל מצד שני אין לנו קישור אחורי ואנחנו נראים זוועה.
    עוד דבר מכוער שהיה במשחק המעצבן הזה הוא שאוקוצ'ה:
    א) לא הוציא את הכדור אחרי ששחקן של הפועל שרוע על הדשא(אולי בגללו), ונתניה המשיכה לשחק.
    ב) [פחות קריטי מבחינתי כאוהד הפועל] אוקוצ'ה במקום למסור לשני שחקנים שהיו פנויים בעט כמו טמבל וביזבז התקפה.
    כל הכבוד לנתניה של עטר שמוחקת אותנו.

12. Gustavo Boccoli Member

ניצחון, תודה רבה!
    הקבוצה שיחקה דיי טוב (יחסית למצב של הקבוצה), יציב מאוד בחלק ההגנתי, למעט כמה הזדמנויות בפתיחת המחצית השניה פ''ת בקושי והגיעה לרחבת ה16 שלנו. ההתקפה הייתה טובה, הגענו להרבה הזדמנויות, אבל היה לנו משהו כמו 11-12 קרנות, ולא ניצלנו אף אחת מהם. זה ביזבוז ענק! עבאס סואן כבש, איזה יופי (ומצחיק), שחקן שכ''כ שנאתי בסכנין הופך לגיבור היום. יופי של בישול של מסודי, מגיע לו קרדיט (צריך להזכיר, בד''כ הוא לא מקבל). עכשיו ביום רביעי יש צ'סק''א, משחק קשה מאוד מאוד, אבל אסור לוותר וחייבים לתת הכל. להילחם על המגרש!!! אגב, יופי של הצלה של אלמדון מהבעיטה החופשית של סרור.

13. Dimitar Berbatov Member

לוקח חלק מהמילים שלי עליו בחזרה, הוא היה סך-הכל בסדר גמור בעיקר במחצית השנייה, אבל אני רוצה ממאור שיהיה קצת יותר תכליתי ולא סתם לאבד כדורים כי יש לו פונטציאל אדיר.
    לגבי המשחק, משחק סביר של חיפה ונצחון מוצדק, הפועל פ"ת שיחקה גרוע ולחמן הקשקשן הזה יכול לדבר עד מחר על מלחמת השחרור להשאר בליגה הוא לא יצליח.
    סה"כ משחק מעודד מאוד מבחינת חיפה, בחלק מהדקות היא הראתה לנו את היכולת הנפלא של השנים האחרונות. דרך-אגב איזה מסירה של מסודי לעבאס סואן בגול השני של חיפה, תענוג!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/2/07
  14. Gustavo Boccoli Member

מסודי.

15. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

רציתם שנפסיד. חשבתם שהרצליה תצליח להוריד אותנו אחרי שהם הצליחו להפיל את בית"ר וחיפה.
    טעיתם!

ניצחון 2-1 על הרצליה. בינתיים איליץ' עושה רושם טוב, נקווה שזה לא ייגמר כמו עם ראזיץ'.
    15 משחקים ללא הפסד, וממשיכים לספור.