כן זו עוצמה של מועדון. אני לא ראיתי את מכבי חיפה עושה דאבל/טרבל והיא היתה קבוצה הרבה יותר טובה ממכבי ת"א מבחינת שחקנים וסגל והיתה אמורה לשייט כל שנה לדאבל קל בלי לחשוב בכלל, מכבי ת"א קבוצה לא מדהימה השנה, כי אין לה זרים משמעותיים, מה שכן היה לה בשנתיים האחרונות, טחנו את זה כבר, מבחינת סגל ישראלי, היא בכמה רמות מעל לכל קבוצה, היעדר זרים טובים זה בדיוק ההבדל בין 1 הפרש עד עכשיו לבין 15 הפרש ומעלה עד עכשיו. ככל שהעונה מתקדמת אני גם מבין שהיעדר זרים דומיננטים זה גם ההבדל בין עונה אירופאית להתבזות של השנה עם או בלי צוק איתן... חוץ מזה גם קבוצות בינוניות במקרה הטוב צריך לדעת לנצח, היו שנים שגם את זה לא ידעו לעשות...חלק מהמשחק. קריית שמונה לקחה אליפות בליגה בינונית/חלשה/איך שתבחר לקרוא לזה, גם מכבי חיפה של אלישע, גם בית"ר של יוסי מזרחי וגם מכבי הנוכחית. גם את זה צריך לדעת לעשות. אגב עם איך שהליגה נראית, אני חושב שיש טעם וצורך כן להגדיל את הליגה לכיוון 16 קבוצות חזרה (פשוט בעונת 2009-10 והצורה שעשו את זה היתה כל כך גרועה שהיא הכניסה לליגה קבוצות שלא היו נכנסות גם עוד 200 שנה, הגדלה עושים בהדרגתיות לא במכה 6 קבוצות) ולתת יותר ביטוי לשחקן הישראלי, אני באמת לא רואה כאלה פערים בין ליגת העל לליגה הלאומית בחלק מהקבוצות...
כבר כמה שבועות שעירוני ק"ש מקרטעת וזה היה ברור לאחר שהפסידו למכבי פ"ת שההפסד השני לא יגיע כעבור 17 מחזורים נוספים. ביתר ירושלים ניצחה לגמרי בצדק.
לא מסכים. הקטנה ל12, ויודע מה - אפילו הקטנה זמנית ל10 וביטול הפליאופים תכניס את הקבוצות ללחץ, שהקבוצות יכנסו ללחץ גם הקהל יכנס ללחץ ויהיה יותר עניין, המחירים יעלו קצת אבל גם העניין והמעמד של הגדולות. תחשוב על ליגה של 12 במקום 14 או על 10, מה שיצר את הירידה ברמה זה גם הגדלה דרסטית וגם שקבוצות פחות השקיעו, היום אתה או למעלה (פליאוף) או למטה, פעם היה גם בטן לליגה.
מצחיק אותי שכולם רואים אותו דבר אבל מגיעים למסקנות הפוכות. הזרים בארץ פח ובממוצע יש על המגרש בבת אחת בין 2 ל 3 ויש כאן כאלה שאומרים שצריך להגדיל(ולא נכנס שוב לויכוח הזה). הליגה פח, הרמה זבל, קבוצות קורסות כלכלית ומצד אחד יש כאלה שחושבים שצריך להגדיל את הליגה וחלק להקטין. לדעתי זה אומר שגם כמות הזרים וגם כמות הקבוצות פחות או יותר בסדר. לגבי האמירה שאין הבדל ברמה בין ליגת העל לרמת הלאומית- רק מישהו שלא ביקר בלאומית הרבה מאוד זמן יכול להגיד משפט כזה... יש כאלה שמפריזים בפערים האלה, אבל פערים יש. אתם מסתנוורים ממה שקרה בגביע, אבל מה שקרה בגביע זה שהודחו קבוצות ליגת על במשבר גדול ועדיין זו היתה הפתעה. הפועל ת״א עם אנרגיות של דרבי, 10,000 איש ועם קצת פחות בלאגן דורסת את כ״ס, סכנין בתקופה קצת טובה יותר עושה מיבנה קציצות. רק בני יהודה באמת קבוצה ברמה של ליגת על ואין לי מושג איך היא עושה את זה מבחינה תקציבית... כולם מתלהבים לי מאשקלון למרות שבאשקלון המודל זהה למודל בעכו ובליגת העל הוא יקרוס. פלא שעכו מחזיקה מעמד כבר כמה עונות. מישהו כאן אמר שקבוצות יפחדו וישקיעו יותר. לדעתי הקבוצות שיש להן משקיעות יותר מידי ואם הקבוצות שאין להן ישקיעו יותר זה רק יקרב אותן עוד יותר להתרסקות... וכמו שאלי אמר- כשהיו בליגה 12 קבוצות זו היתה ליגה משמימה, עם כמות מטורפת של 0-0, עם מלך שערים שכובש 14 שערים, בלי קהל ובלי עניין. הפוך מכל מה שחזו ולכן גם הגדילו חזרה.
אני לא מצדיק קללות ויריקות על שחקן, אבל התקשורת כל כך דו פרצופית וצבועה שזה מחרפן. כשיוסי אבוקסיס היה אוכל קללות ויריקות בכמות של פי 100 ממה שעבד אכל אתמול גם דיברו על זה ככה? האדרת הגזענות. העיקר שישחקו אותה נאורים. מה לא יעשו בשביל כותרת.
אוהדי בית"ר טענו לפני שבוע שאבו עביד התגרה בהם ובכך, למרות שגינו את ההתנהגות, היה נראה שהם מצדיקים אותה. יוסי אבוקסיס היה אבי אבות הפרובוקטורים, אז אם לאבו עביד הגיע שבוע שעבר מה שעשו לו, ליוסי אבוקסיס הגיע בריבוע. ואתם שוב לא מבחינים בין התעללות בשחקן על רקע גזעני להתעללות בשחקן בגלל שהוא מתנהג כמו חתיכת חרא. בשני המקרים זה פסול והגיע הזמן לטפל בחולרות באופן פרטני. אבל המקרה הגזעני תמיד יקבל חשיפה ועונשים כבדים יותר. בטח באופ"א, וזו המגמה גם בארץ. כשכמה אידיוטים בקהל שלנו מתחילים לנהום על רקע גזעני אני תופס את הראש ולשמחתי די מהר סותמים להם את הפה או מתחילים לשיר כדי שלא ישמעו אותם. כשהם נוהמים לליאור אסולין שברור שזה לא על רקע גזעני אלא סתם בגלל שהוא טיפוס חרא אני פחות חושש.
מחבר שישב אתמול מאחורי הספסל של ק״ש הבנתי שעאבד ירק לעבר האוהדים וגם סינן קללה וזה מה שגרם לכל החבורה שם במערבי לאבד עשתונות.
יש למכבי זר סופר דומיננטי השנה, אבל באמת שכבר אין לי כוח להתייחס לזה. אם במשחקים האחרונים בהם לא שיחק לא זיהיתם כמה מכבי הרבה פחות דומיננטית במרכז המגרש, כנראה שכבר לא תזהו לעולם.