קשה לשפוט את בן-בסט, החוק הראשון בלטפל בחלוצים זה לתת להם דקות משחק ולצבור ביטחון, פאקו לא עושה את זה - מסיבות מוצדקות או לא זה כבר סובייקטיבי. אני רחוק מלהיות אוהד של השחקן, לא סבלתי את הפרצופים שהוא עשה אחרי שלושה מחזורים מחוץ להרכב ותיפעול המקורבים בתקשורת, אך מקצועית קשה לשפוט חלוץ שלא פוגע כשמלכתחילה הוא לא קיבל כמה משחקים רצוף בהרכב בידיעה שהמאמן יתמוך בו גם בהחמצות.
אני לא שופט אותו לפי החדות מול השער, אלא באופו כללי (לא כחלוץ, ככדורגלן), כי אני מכיר בצורך של חלוצים בדקות משחק ובטחון מהמאמן שלהם: בהרבה מקרים הוא נכשל בקבלת החלטות. בדרבי הייתה לו הזדמנות מצויינת לשים את ערן זהבי מול השוער והוא העדיף להיכנס לתוך הרגליים של היריב.
קודם כל "הישג" זו מילה שכל אחד יכול לפרש אותה אחרת, אני מבין שבשבילך הישג זה רק אליפות עם קבוצת פחונים, זה לא אומר שאלי כהן לא רשם הישג עם מכבי כשהגיע איתה למקום 3 וזה לא אומר שראניירי לא רשם עונה יפה כשעזר ליובנטוס להגיע למקום השלישי ישר אחרי שהיא עלתה ליגה, סה"כ זה אומר שאדון אלכס טופ מנג'ר לא מעריך כלום. מה שמעניין אותי זה שאני יודע שבג'וב האחרון שלו אלי כהן נתן לי להגיע לפסגות אושר והנאה מהקבוצה שלי וזה מה שחשוב, אלי כהן של הפועל ת"א יישפט על פי אלי כהן 2015 ולא על פי אלי כהן 2013, 2000 או 97 ובטח שלא יישפט על פי מדדי אלכס
אם אנחנו היינו עושים תפאורה עם המילים "לרצוח" וציור של סכין עם דם תאמין לי שהיית שומע על זה מיד עם עליית השחקנים למגרש. ולגבי האליפות של מכבי, הם לא ק"ש. מכבי ב16 משחקים שלה מול קבוצות מה"ליגה של ה-11", עם פאקין 46/48. אי אפשר להתמודד עם זה. ברור שהרבה יותר קל כשחיפה, הפועל ובית"ר לא קיימות (אשכרה מכבי פ"ת עשתה השנה מ-3 ה"גדולות" האלה 12/12 כולל נצחונות בטדי ובסמי עופר) אבל עדיין לדעתי אין מה להשוות את הדומיננטיות שלהם בליגה פה לזו שהייתה (אם בכלל) לק"ש בעונת האליפות שלה. הליגה פה השנה, באמת באמת באמת, חלשה להחריד. יש פה אשכרה 11 קבוצות ברמה הפועל רעננה, אבל זה בעיקר "בזכות" המצב העגום של חיפה ובעיקר של הפועל. בחיפה לפחות יש איזשהי תקווה. ובחזרה לעניין התפאורה, באמת "super joden rat" זה כזה יותר חמור ממילים כמו "לרצוח, לשחוט" עם ציורים של סכין מגואלת בדם ואגרופן? כי לדעתי ממש לא, אלא להיפך. אבל בחברה הישראלית אסור להזכיר את השואה. מותר להיות גזענים, לצעוק "הפועל חיזבאללה", לעשות תפאורה כמו זו של אתמול ועוד, אבל עד מיידנק והרכבות. מגוחך. הרי ברור שלא יעשו מהתפאורה של אוהדי מכבי אתמול רבע מהרעש שעשו מהסופר יודנראט.
אני חושב שהשלט היה מגעיל, מטופש, אין לי מילים כל כך לתאר מה הרגשתי שהבנתי מה רשום שם. עוד הוכחה שהארגון השולט ביציע הוא פשוט ילדותי. אחרי כל העליהום העונה זה מה שאתם מוציאים? הייתי אומר שזה מאכזב אבל אני לא מצפה מהם לכלום. גם מהתקשורת אני לא מצפה לכלום. פעם הורגים שופט, פעם לא מזכירים אותו במילה. פעם להפועל יש סגל לפלייאוף עליון, פעם זה יהיה הישג אם הם ישארו בליגה. פעם מכבי מנצחת 5-2 וסופגת יותר מדי, פעם לא סופגים כבר חודשיים אבל "לא מרשימים". פעם פיגוע ספורטיבי, פעם "זרקו כמה מקלות" יוני הללי. יושב בערוץ הספורט ומקבל כסף. על ההימורים שלו כולנו יודעים כבר הרבה זמן אבל השבוע זה שבר שיאים. "קרית שמונה תנצח את ביתר ב-קל" "לעובדה שאתם (שאר הפאנל) אומרים שמכבי פייבוריטית מול הפועל אין אחיזה במציאות" שימו את אמא שלי ששונאת כדורגל מול המצלמה והיא תפגע ביותר הימורים ממנו
לא כתבתי שהוא עשה הישג, אמרתי שאי אפשר למחוק לו את זה שהוא סיים שלישי בעונת החזרה של יובנטוס לליגה הבכירה ואת התרומה שלו לעניין. ד"א - אני לא יודע אם אתה זוכר אבל שנה אח"כ יובנטוס, עם סגל יותר חזק מזה של ראניירי נחלה כישלון חרוץ כשראניירי לא היה המאמן.
היה משחק מצוין עם אווירה נהדרת (לא מצוינת אלא רק נהדרת). השלט באמת היה חסר טעם ולא במקום, אבל במקרי עבר לא זכור לי שקבוצה נענשה על שלט מסוג כזה. הדרבי עצמו היה מאוד חד צדדי, אני מניח שראדי יצא כדי להוסיף מחץ להתקפה מול הגנת הכלום בהפועל אך בן בסט הלך הרבה עם הראש בקיר ופיספס הזדמנויות מסירה קורצות ובעיטות לשער. לא יאמן כמה סארי פלאח הוא בלם פח, כל התקרבות שלו לזהבי זה כבר חצי פאול ואני לא אתפלא אם כבר בהעברת ההרכבים לשופטים אז מנהל הפועל מסמן ליד השם של פלאח כרטיס צהוב . שיפוט בינוני מאוד עד חלש, למזלנו טעויות השיפוט ביציאה של אדל מחוץ לרחבה ונגיעת היד של פלאח לא פגעו בניצחון. אני רק מדמיין מה יצחקי היה עושה במשחק כזה
לבטל את את העונה היפה של השריף במכבי בעקבות משחק אחד זה מטומטם בצורה מביכה. אנחנו לא מסתכלים פה בהיבט הרגשי, אלא בהיבט המקצועי. הוא לקח סגל מאוד בינוני על הנייר שהיה שני רק לבית״ר המפלצתית באותה העונה, ושירדה למקום השלישי רק במחזור הסיום. כמו שניצחון גדול אחד לא יבטל עונה שלמה גרועה, ככה הפסד מביך ככל שיהיה לא יבטל עונה טובה.
צירוף מקרים אבל המחשב שלי לא עבד בדיוק בימים החשוכים האלה, אז תדעו שלא ברחתי ואני עדיין פה למרות כל מה שעובר על הקבוצה שלי. יש כל-כך הרבה דברים לדבר עליהם אז אני לא יודע מאיפה להתחיל בקשר לדרבי כמובן. לא קראתי אף הודעה בדיון אז תדעו שאני לא בהכרח מגיע למישהו או מצד שני סורי אם אני חוזר על דברים שכבר אמרו. - גילי ורמוט. ברור לכל אחד שהוא סיכם במכבי עוד לפני המשחק. זה לא בסדר שהוא פתח בהרכב. נניח דקה 90 וגילי מגיע באחד על אחד עם השוער או רחוק מזה - יש להפועל פנדל וגילי הוא 'הפנדליסט' במעמדו. מה אז היה קורה? הוא שיחק בסדר בדרבי אבל לא אהבתי את תנועות הידיים והכעס כלפי אבו-מאנה למשל אחרי מסירה לא טובה. אפשר להבין אותו אבל הוא היה חייב להילחם. חוסר כבוד כלפי הקהל. - השלט. כמובן שבהפועל קפצו על המציאה ורצו להעביר ביקורת על השלט של מכבי. אני חושב שזה מוגזם, לא באמתה הסתה לאלימות. אפשר היה לוותר אולי על המילה 'לרצוח'. אבל ברור שלדרוס, לשחוט ועוד מילים הם בגדר בחינה ספורטיבית בלבד. ראו את האטרף של מכבי ובהחלט היה להם צ'אנס לעשות תוצאה גדולה מאוד-מאוד. לא מתייחס למושג 'מכביזם', אבל ברור שהאוהדים לא מסתפקים ב-1:0 קטן, בניגוד להפועל למשל שגם בשנת הדאבל רוב הקהל היה מרוצה מה-1:0 עם הנגיחה של דה-סילבה למרות שהפועל הייתה קבוצה ברמה מעל. - "מכבי לא מרשימה". נכון, היא כבשה את השער הראשון בפוקס, טעות איומה של אדל שהמשוואה איתו פשוטה=גול בכל משחק, ואנחנו גם ככה קבוצה פח, הקבוצה התמוטטה מנטאלית. ובכל-זאת, למרות שאני חושב שהשלט של מכבי 'אימת הליגה' הוא מגוחך - ברור שבמשחק ביום שני הפועל ניצלה בנס מתבוסה בגלל החמצות לא רגילות של זהבי שכל-כך רצה לכבוש, ובעיקר בגלל השופט אלי חכמון. פנדל ברור בנגיעת יד של פאלח, אדום לאפולה אדל ובאמת שצריך לברר אם שלחנו לו כבר פרחים. כמובן שמכבי לא משחקת נגד כל יריבה עם אותו הטירוף. אני חושב שראדי הוכיח שהוא חשוב ומיטרוביץ' נתן גול ענק. - הפועל ת"א. לא אשתמש במונחים של התביישתי בקבוצה שלי, עודדתי כמו מטורף והלך לי הגרון עוד בחימום. אלה היו דקות קשות. אבל כמובן שאני מקנא בהם ונראה שיקח עוד ים זמן עד שאני אחווה את השמחה הזו של לנצח דרבי. מעולם לא היו יחסי הכוחות כל-כך ברורים. אני אוהב את השריף אבל הוא טעה בגדול בהרכב. דרבי זה לא הזמן לניסויים כאלה. צ'קול מפחד מעצמו והוא לא קשר אחורי. מתן אוחיון לא שחקן, מסכן מי שבחר אותו בליגת החלומות השנה, יש דביל כזה? אבו-מאנה חמוד והוא רץ הרבה אבל הוא נחות פיזית משמעותית ומשה אוחיון היה צריך לשחק. גם את זגורי לא הייתי מספסל בדרבי עם כל הכבוד לשגיב יחזקאל, זה עוד מוקדם עבור הילד. השבוע הראשון של אלי כהן היה סיוט אחד גדול. מה יהיה? אני לא יודע.
זה אולי ישמע חזירי ומכביסטי, וכל מה שקשור לכדורגל אני בכלל לא כזה אם מישהו הספיק להכיר אותי - אבל היות והפערים בין מכבי להפועל הם הפערים הגדולים ביותר בהיסטוריה אולי של הקבוצות, מכבי קצת מפספסת פה הזדמנות לתת לאוהדים שלה מספרים שידברו עליהם כמו שאוהדי חיפה מסמנים למכבי עד היום על המשחק ההוא.... 0-2 זה נחמד ויפה אבל זה בסך הכל עוד דרבי שיעלם בדפי ההיסטוריה, לא משהו מיוחד. אולי בסיבוב (שנה?) הבא.
וגם כשזה יקרה זה כמובן יושג בזכות המון כוח וכסף, כמו מה שהמועדון הזה מייצג. כוח, כסף וכלום. לפחות הפועל, כשהצליחה לא להפסיד דרבי ארבע שנים, עשתה את זה בזכות עצמה. לא בזכות איזה מיליארדר שבא לשפוך כסף על צעצוע.
אני נורא שמח בכל פעם שאני קורא הודעות סטייל ה"רק הפועל זה מרגש" האלה. זה מזכיר לי כמה "רק הפועל זה מגרש" בפועל. וזה עוד בלי להתייחס לזה שכשהצלחתם זה בא על חשבון הפועל כפ"ס.