מכבי במשחק סביר במקרה הטוב. אשדוד זה כלום ושום דבר, בהחלט יכולה לרדת ליגה. הפועל פ"ת נראית טוב מאוד. ואם תמשיך ככה, היא לא תרד, בוודאות! ה-2/3 משחקים קרובים יקבעו המון עבורה.
גם ביכולת בינונית, עדיין ניצחנו והבקענו 4 שערים די בקלות וזה אומר הרבה עלינו העונה. בדומה למשחק נגד הפועל פתח תקווה, יצחקי וקונאטה נכנסו והיכולת הפכה ליותר טובה ושוטפת ובאה לידי ביטוי גם בשערים.
בואו נראה אתכם משחקים מול מכבי חיפה והפועל ת"א, אז נדע אם משהו השתנה אצלכם, כי זה טוב ויפה להשחיל בבלומפילד רביעיה לאשדוד ושלישיה להפועל פ"ת, אבל את זה עשיתם גם בעונה שעברה(לפחות בנוגע לאשדוד), בוא נמשיך ונראה איך תימשך העונה, מה שבטוח אני מקווה שאתם תיקחו את הצלחת בסוף בעיקר כמובן בגלל ברק יצחקי וגל אלברמן.
קודם כל הוא חזר להאתמן באופן סדיר רק לפני שבועיים אחרי דלקת ריאות ורואים שהוא עדיין לא באותו לבל של כל הקבוצה מבחינת כושר גופני. דבר שני, כל מה שאמרת עליו נכון, אבל יש לו גם הרבה חסרונות. הוא מאוד מאוד איטי וגם את הפעולות שהוא עושה לוקח לו יותר מידי זמן לבצע. התחושה שלי שהתפקיד באגף (לא משנה איזה צד) לא עושה לו טוב והוא גם ככה כמעט כל מהלך בורח לאצמע ותוקע חלק מההקפות של מכבי. אני חושב שהתפקיד האידיאלי בשבילו הוא מאחורי החלוצים. בכללי הוא מאוד מזכיר לי את בוזגלו בסגנון המשחק שלו רק שהוא שמאלי. בסה"כ משחק סביר של מכבי. עודד אותי לראות דווקא במחצית הראשונה שהשחקנים לא איבדו קור רוח למרות שהגול לא הגיע והמשיכו להניע כדור בסבלנות כמו שצריך. המחצית השנייה הייתה סיפור אחר. מדוניאנין, יצחקי, עטר, קונאטה - בשביל שחקנים כאלה באים לראות משחק. כיף גדול לראות את מכבי של העונה ונשאר רק לקוות שזה ימשיך ככה.
דווקא אני לא חשוב שאלי זיזוב איטי, הוא מאוד זריז, מזכיר לי את מסי בריצה המהירה-איטית הזריזה שלו, גם במראה הוא מזכיר אותו חחחח רק צריך לעבוד על הסיומת ברגל. יש לו יופי של ראיה משחק ונגיעה טובה בכדור. אגב, 30 שערים במחזור השני. 23 בראשון עם 2 משחקים חסרים.
חייבים להגיד כאן מילה טובה על מוטי איווניר: למרות החתירה של "גורם" תחתיו, והבעיות עם הבוזגלואים, הוא הצליח לבנות משהו יפה וצעיר במכבי. עד עכשיו ההצלחה שלו מקסימלית. שימשיך בדרכו, ויקטוף את הפירות. ואלברמן? אוברייטד יקר, ומיותר. גם הוא כבר יכול לתלות את הנעליים כמו יניב קטן.
למקרה שלא שמת לב. הקיזוז בוטל, משמע את האליפות שוב לוקחים נגד הקטנות ולא במשחק אחד מול היריבה שלך...ומבחינתי הקטנות זה כל הקבוצות להוציא את חיפה והפועל.
החיסרון היחידי בקבוצה צעירה זה שבמצב של הפסד/ תבוסה במשחק חשוב, השחקנים האלה יכולים בצורה די קיצונית לאבד את הביטחון. כאן כמובן יעמוד למבחן השחקנים היותר מנוסים בסגל והיכולת של מוטי איווניר. לכן, אני סקרן לראות איך הקבוצה והחבר'ה היותר צעירים ייצאו אחרי הפסדים, שכרגע נראה שיגיעו רק מולינו או הפועל.
אני לא מבין למה אומרים כל הזמן שמכבי ת"א קבוצה צעירה. נכון שיש ילדים מאוד צעירים 18-19 אבל זו ממש לא קבוצה צעירה... כל השחקנים הבאים שאני אציין כבר מזמן עברו את הגיל הצעיר, אפילו של הנבחרת הצעירה והם עתירי ניסיון בליגה שלנו...וכמובן בחו"ל גיא חיימוב - 25 - הרכב ראשון אלירן עטר - 24 - הרכב ראשון ניבאלדו - 30 - הרכב ראשון פאביצ'ביץ' - 30 - הרכב ראשון האריס מדוניאנין - 26 - מתנדנד ברק יצחקי - 25 - מתנדנד רוברטו קולאוטי - 28 - מתנדנד שירן ייני - 24 - ספסל אבי סטרול - 31 - פצוע וכשיחזור ספסל קלמי סבן - 32 - פצוע וכשיחזור ספסל יואב זיו - 31 - הרכב ראשון גל אלברמן - 29 - ספסל גיז'רמו ישראלביץ' 29 - פצוע וכשיחזור? נכון שיש ילדים ונכון שרובם משחקים עכשיו, אבל אם וכאשר מישהו מהם ירד לו הביטחון, מישהו מהם יאכזב, הרשימה הזאת, שחלקה בהרכב, מספיק מנוסה בשביל להחליף אותם. האידיאל מבחינת איווניר הוא שאל 4 שחקני ההרכב הראשון הבטוחים מאדוניאנין ויצחקי יהיו הרכבי ראשון ואז ההרכב הצעיר פתאום לא יראה כל כך צעיר, וכמובן אם קולאוטי גם ייכנס אז בכלל 7 מתוך 11 לא יהיו צעירים. -- אלכס זה שטויות מה שאתה כותב. רוב הפעמים שמכבי לא לקחה אליפות בשנות ה-2000 זה לא כי היה משבר כזה או אחר, אלא כי פשוט הקבוצה לא היתה טובה מספיק בשביל להתמודד אפילו על האליפות. עובדה שאם תלך לכל העונות משנת 2000, היחידות שבהן מכבי פתחה באמת טוב את הליגה ואז נחלשה ונשברה היו בסך הכל 3: שרף, גלאקטיקוס א' וגלאקטיקוס ב'. איפה עוד 8 שנים?
לא כל עונה היה סגל מספיק טוב על הנייר, אבל אם תיקח את העגלקטיקוס של 2005/06 מבחינת הליגה הבלגן התחיל מההפסד במחזור השלישי, שבתכלס יכול לקרות לכל אחד, רק שבמכבי ת"א זה תמיד יוצא מפרופורציות. וכן באותה עונה מכבי חיפה הייתה שתי דרגות מעל יתר הליגה, אם לא שלוש, אבל מכבי ת"א פשוט התרסקה טוטלית.
נכון שאליפות לוקחים נגד הקטנות אבל זה לא משנה, כדי לדעת אם מכבי תל אביב עברה שינוי באמת גדול ביכולת שלה ולא רק המקצועית אלא גם המנטלית היא צריכה להיראות טוב גם מול יריבותיה לצמרת. קודם כל עידן לקח אליפות שנה שעברה, חוץ מזה שאני לא אוהב מתחסדים והבוס שלכם הוא וואחד מתחסד.
אני לא אוהב את אלי זיזוב. נראה כאילו הוא רואה יותר מדי משחקים של ברצלונה וגם הוא מתחיל ליפול מכל נגיעה. יש לו הרבה כישרון, שישתמש בו במקום לעשות לעצמו הנחות.