מחזור 2 בליגת העל: מכבי ת"א מנצחת 0:1 בטדי

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by לירן, Aug 26, 2010.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי את המחצית הראשונה של הפועל ואני יכול להגיד שהסיבה היחידה שהתוצאה היתה 4:0 בטח כשמדובר במשחק ללא קהל היא העובדה שגיא עזורי עלה במערך-לא מערך...בלי חלוצים, כשאריק גאן הוא זה שצריך בתאכלס לסגור את קנדה, והבלמים במרכז הרחבה לא שומרים אישית אלא אזורית, אז מה הפלא שנגמר 1:5 בסיום? המשחק הזה היתה הזדמנהות שלא תחזור לאשקלון אולי לגנוב נקודה במקום בו כל יריבותיה לתחתית בוודאות יאבדו ומה היא עשתה? בעטה בדלי. במקום לפתוח במערך הגיוני שכולל 4-5-1 כשגאו מתופקד בשפיץ הוא למעשה תופקד באגף ואיכשהו עזורי רצה שהוא יגיע להתקפה (איך? לא ידוע). באמת שהפועל לא היתה גדולה, לא היתה ענקית וגם לא נתנה משחק טוב, אלא משחק פושר ובינוני, ומול אין יריבה, אין פלא שכל כדור נכנס. הרי זה היה פאתטי לראות את שבחון, זהבי וסהר כובשים כשהם ניצבים לבד בתוך הרחבה, אפילו עמוק יותר מנקודת ה-11 בלי שמירה...זה היה מביך לליגה שלנו, לפחות לסקואטים של שאלקה וליון היה מה לרשום, מבחינתם זה הדבר הכי טוב שהם יכלו לקבל, כי ברגע שהיריבה שלך דורסת, גם אם זה בליגה, אתה מתייחס אליה ברצינות יתרה, בטח כשמדובר בהפועל ת"א, שעבורם, היא שום דבר מבחינה שלא סופרים אותה, כי מה לעשות קבוצה שלא משחקת בליגת האלופות באופן איכשהו קבוע, באירופה לא סופרים אותה, גם אם היא מצליחה בליגה האירופאית עונה קודם לכן ומגיעה ל-32 האחרונות.

2. alexshw Member

אני בהחלט מצפה בעניין למשחק של מחר בטדי. יש הסטוריה ארוכה של משחקים גדולים בין הקבוצות, גם כשלא מובקעים 4-5 שערים, יש מלא אירועים ומתח גדול עד לסיום. גם עם אווירה אירופית באיצטדיון ולא משנה באיזה מצב הקבוצות נמצאות.
    אני מקווה שגם מחר צפוי משחק עם הרבה אירועים ואווירה נפלאה.
    בהחלט מומלץ לצפייה גם לאוהדים נייטרלים.
    גם תופעה מעניינת, שלא מעט פעמים המפגשים האלה בין בית"ר למכב ית"א נופלים ממש במסגרת שניים-שלושה מחזורים ראשונים.
    השיא היה כמובן פעמיים ברציפות במחזור הראשון ב - 05/06 ו - 06/07 כאשר כל צד זוכה לנצח בחוץ.

Last edited: Aug 29, 2010
  3. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בשבעת משחקי השבת בליגת העל, נכבשו לא פחות מ-21 שערים, ממוצע טוב של שלושה שערים למשחק, שכן יירבו. רק שמחר לא יהיה 0:0 שיקלקל את המאזן.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחקי המחזור הבא 11/9 אחרי הפגרה:

הפועל עכו - הפועל ת"א - טיולון טוב 3 ימים לפני בנפיקה (ועכשיו דור יבוא ויזכיר את התיקו של שנה שעברה)
    מכבי ת"א - בני סכנין
    מכבי נתניה - מ.ס. אשדוד
    הפועל אשקלון - הפועל ר"ג
    מכבי פ"ת - בית"ר ירושלים
    קרית שמונה - הפועל פ"ת
    הפועל חיפה - בני יהודה

יתכן ואחד המשחקים יועבר ליום ראשון (לא זה של הפועל כמובן...)

ביום שני:

הפועל ב"ש נגד מכבי חיפה

5. Number 8 Member

http://img295.imageshack.us/img295/1588/92589594.Xxx בית"ר ירושלים - מכבי ת"א http://img835.imageshack.us/img835/328/28263925.Xxx

יום ראשון ה-29.8.10, שעה 20:00, איצטדיון "טדי" בירושלים, שידור ישיר בערוץ 11.

אף אחד בבית"ר לא ציפה לפתוח את העונה החדשה בצורה כזו נוראית. לאחר מספר תוצאות תיקו במסגרת גביע הטוטו, הגיע משחק הפתיחה נגד מכבי נתניה בקופסא ואף אחד לא חשב שהולך להיות קל אבל גם יחד עם זאת לא חשבוו שהילדים של ראובן עטר יתנו בראש בהופעת הבכורה של אורי מלמיליאן על הקווים. זה אכן מה שקרה, בית"ר קיבלה ארבע בראש מנתניה וחזרה הביתה לירושלים עם הזנב בין הרגליים. כולם ידעו שהולכת להיות השנה עונה קשה, אף אחד במועדון לא הולך ללקק דבש אבל לא חשבו שזה הולך להיות כזה קשה, ואפילו מלמיליאן עצמו אמר שהוא בחיים לא חשב שבית"ר תראה כזו רעה. מחר לשחקנים יש הזדמנות לתקן את מה שקרה במחזור שעבר מול מכבי ת"א עם אבי נמני ויוסי מזרחי שכזכור היה שחקן גדול במועדון הבית"רי וכמובן זכה איתה באליפות כמאמן בתקופת גאידמק. בבית"ר יודעים שהסיכויים לא עומדים לטובתם מחר אבל כל האנשים במועדון מאמינים שאפשר להפתיע ולנצח את מכבי ת"א, הרבה בעזרת האוהדים בטדי.
    מבחינת ההרכב, ליאור ראובן צפוי לפתוח כמגן ימני ואביתר ברוכיאן, האח של, כמגן שמאלי במקום עידן טל שהוצב שם בהפסד לנתניה והיה נוראי. כתוצאה מכך, עידן טל הוחזר לקישור, דן אייבנדר יפתח במרכז במקומו של קובי מויאל וטוטו תמוז שכבר סיכם את תנאיו בהפועל תל אביב, יפתח בחוד על חשובו של סרג' איליי.

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/091/994.Xxx
    למרות שכבר סיכם בהפועל, יפתח מחר בחוד ההתקפה. טוטו תמוז.

השבועיים האחרונים היו שבועיים משוגעים מאוד עבור מכבי ת"א. זה התחיל עם הפסד להפועל תל אביב בגביע הטוטו שבו גם נפצע הבלם המצויין ניבאלדו שייעדר חודשיים, המשיך כמה ימים לאחר מכן בהפסד לפאריס סן ז'רמן בצרפת ושלוש ימים אחר כך עם הפסד למכבי חיפה אך מה שהיה יותר כואב זו הפציעה של ברק יצחקי ועצם הידיעה שקרע את המניסקוס והרצועה הצולבת בברך וייעדר לפחות חצי שנה. המועדון הצהוב נלחם כל כך הרבה להביא את ברק יצחקי לקריית שלום וכבר בתחילת העונה לא הצטערו על זה, יצחקי עשה בית ספר לאולימפיאקוס המיליונרית ובכלל עזר לקבוצה במשחקים הבאים, בעיקר נגד מכבי חיפה במחזור הראשון כשרק חוסר מזל מנע ממנו ומחבריו להבקיע, אבל ברגע שהוא נפצע, השחקנים נכנסו לשוק, הפסיקו לשחק והפסידו למכבי חיפה. השבוע הרע המשיך למשחק הגומלין נגד פאריס סן ז'רמן, שם מכבי ניצחה 3:4 אך לא עלתה לשלב הבתים. מצד אחד יש הרבה נקודות לשיפור בהגנה אך מצד שני בקבוצה יכולים להיות שמחים מאוד מכיבוש השערים של החלק ההתקפי, גם בלי יצחקי. לא כל יום כובשים ארבע שערים במסגרת אירופאית ועוד מול פאריס סן ז'רמן כך שהצוות המצקועי והאוהדים יצאו מרוצים מהמשחק הזה ובמועדון מקווים שהניצחון הזה ידחוף את השחקנים גם בטדי על מנת להשיג ניצחון ראשון בליגה.
    כאמור ניבאלדו וברק יצחקי נפצעו ולא ישחקו בתקופה הקרובה, כאשר אליהם מצטרף אלברט באנינג שסובל מפציעה במפשעה ורוברטו קולואטי שנפצע ביום חמישי האחרון. מי שיחליף את קולאוטי יהיה יובל אבידור שגם הבקיע מול פאריס סן ז'רמן וגם הוזמן לנבחרת ובמועדון רוצים שהוא יינצל את המהירות שלו על מנת לגבור על שמעון גרשון ובן יוסף האיטיים. מי שיפתח לידו יהיה אלירן עטר שהיה מצויין ביום חמישי והבקיע צמד גדול.

http://img715.imageshack.us/img715/7464/85079549.Xxx
    רוצה להמשיך את היכולת המצויינת מיום חמישי. אלירן עטר.

הרכבים משוערים:
    בית"ר ירושלים: אריאל הרוש, ליאור ראובן, שמעון גרשון, תומר בן יוסף, אביתר ברוכיאן, פרננדס, דן אייבנדר, עידן טל, אבירם ברוכיאן, בן שושן, טוטו תמוז.
    מכבי ת"א: לירן קטראובר, קלמי סבן, אבי סטרול, פאביפביץ', יואב זיו, ג'בריל סידיבה, שרן ייני, מאור בוזגלו, האריס מדוניאנין, יובל אבידור, אלירן עטר.

6. Igi Member

לא אנושי לקבוע משחקים בשעות האלה.

7. Sarek Member

יציאת השבת:
    ברקוביץ' משוכנע שניתן לבצע 4 חילופים (3+שוער) ואף טוען כי ב"תקופתו" היה ניתן לעשות זאת.

אבל למרות היציאה הזאת, נהנתי לשמוע אותו היום יחד עם איינשטיין. :)

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה מילים על ההרכב שיעלה מלמיליאן מחר:
    1. קודם כל נתחיל מעמדות הבלמים, מתן בראשי היה במצב 'היכון' למקרה שיפתח במקום גרשון שהיה חולה, בן-יוסף היה זוועה מול נתניה ואין לו מקום בהרכב, אז למה לא לפתוח עם בראשי וגרשון? מרכז ההגנה היה גרוע בשבוע שעבר ומלמיליאן יודע שבן-יוסף בלם חלש ומחפש לו מחליף אז לפחות תנסה עוד אופציות.
    2. אבי ריקן פצוע, שי חדד פצוע, קוזוקין פצוע, אלבארס פצוע וזה משאיר אותנו עם אביתר ברוכיאן כמגן שמאלי, כמו שבוע שעבר קשר כמגן והפעם האחיין של אורי והאח של אבירם יפתח בהרכב ומבחינה הגנתית הוא לא מספיק טוב אבל אני מאמין שהוא יהיה שם טוב יותר מעידן טל שבוע שעבר שלא מצא את עצמו שם.
    3. ליאור ראובן או אלי דסה יפתחו בעמדת המגן הימני עם סיכוים גדולים יותר לראובן שהיה חלש מאוד מול נתניה והוכיח מה שכולם חשבו - הוא לא מגן טוב מספיק בשביל קבוצה כמו בית"ר ירושלים אני מניח שמכבי ישוטטו להם באגף שלו ואולי ככה אורי יבין סופית שלראובן אין מקום בהרכב(גם בסגל הרחב אבל זה כבר לדיון אחר).
    4. דן איינבינדר בקישור האחורי זה שינוי מרענן שנובע מהפציעה של מויאל(שעשוי ברגע האחרון לפתוח על חשבון דן אבל הסיכוי קטן) יחד עם עידן טל ופרננדס האמצע אמור להיות הרבה יותר טוב משבוע שעבר שאז קובי מויאל ודאריו לא תיפקדו והיו רעים מאוד, דן הבטחה גדולה והשנה הוא אמור לעשות עוד עליית מדרגה ואם מחר הוא יפתח הוא צריך לקחת את הצ'אנס בשתי ידיים כמו אבי ריקן למשל מול הפועל שנה שעברה במחזור הראשון.
    5. אפשר לומר ש-90% שטוטו תמוז יעזוב לאחר המשחק להפועל ת"א אבל הוא אמור לפתוח מחר בהרכב...לא מובן אלא אם רוצים שתמוז ישאר, בכל מקרה התנהלות מאוד שכונתית, אם הוא עובר אז שיהיה מחוץ לסגל ושסטיבן כהן/חן עזריאל/איילי יפתחו במקומו, זה לא שהוא שחקן ההתקפה היחיד בסגל.

בכל מקרה טוב לחזור למשחק ליגה בטדי ובטח שזה משחק גדול מול מכבי ת"א.

9. Raulito Madridista

הפעם האחרונה בה שתי החפאיות הוליכו את הטבלה הייתה בעונת 02\2001. לשמחתה של מכבי חיפה - היא זכתה באליפות באותה עונה. הפועל חיפה מנגד נשרה לליגה הלאומית. כל הכבוד להפועל חיפה על כך שהפגינה אתמול אופי, וגם היה יפה לראות את הקהל קורא בשמו של שלומי דורה ומעודד אותו בהתחלה, ראו כמה הוא התרגש מהמאורע הזה. ולמשחק עצמו - הזר החדש של הפועל חיפה מצויין, סאשה נדמה לי, התלהבתי מהמסירה שלו לבן-בסט(כן, גם הוא מפסיק להחמיץ לפעמים) במהלך הגול הראשון. הפועל רמת-גן תתקשה לשרוד ככה למרות שיש לה גאון כדורגל כמו טלקיסקי, גול יפה שלו. טופוזאקוב בלם טוב ואף יותר מזה, רק לא ברור האם הוא באותו כושר שאפיין אותו מהפועל, לדעתי פחות מזה, והוא לא יכול להפוך הגנה שערורייתית ליציבה.

נתניה נעצרה אחרי ההתלהבות נגד בית"ר וחבל מבחינתה שהיא לא ידעתה לשמור על היתרון, אבל רוב שחקני הקבוצה גילו יכולת טובה כמו למשל חן עזרא ומאור עשור, כך שזה בסדר. נתניה צלחה חלקית את העבודה המנטאלית, הרי ברור שהנקודה הזאת עדיפה מלהפסיד, למרות שאחרי קיזוז זה לכאורה לא חשוב.

אגב, אוהדי חיפה - רדו מהעץ - אין שום הצדקה לשרוק בוז גם במשחק עלוב, בטח כשאנחנו רק במחזור השני והקבוצה ניצחה. יש גבול לצביעות.

בעיתון רשמו שרק 3700 אוהדי בית"ר, כולל בעלי המנויים, הבטיחו את מקומם בטדי. כמוכן רשום שרק כעבור שעה של משחק יתחילו לעודד בעקבות הכאסח עם קורנפיין. זה יהיה עצוב עבור בית"ר אם באירוע כזה המגרש יהיה חצי ריק, מה גם שאם הקהל לא יתן דחיפה לבית"ר - היתרון היחיד שלה מול מכבי ת"א יתבטל אף הוא. לטעמי בית"ר מגיעה למשחק הרבה יותר לחוצה כי הניצחון של מכבי על הצרפתים עשה את שלו ויש יותר שקט במערכת. בית"ר התבזתה נגד נתניה בשבוע שעבר ומסתמנות שוב בעיות בהגנה. עטר ואבידור צריכים להוכיח שהפעולות המצויינות שלהם נגד הצרפתים לא היו דבר מיקרי או אפיזודה חולפת, ויש להם יתרון מהירות עצום על הגנת בית"ר, לפחות על פני שמעון גרשון שהציג משחק נרפה בשבוע שעבר בהופעה ה-400 שלו בליגה. אולי מלמיליאן צריך להציב עוד קשר במרכז ליד טל ופרננדס ואז זה יביא לאיזון בקבוצה. ידוע שברוכיאן שחקן כדורגל נפלא אבל לא מנהיג, אז אולי עידן טל, שיש עליו מן תווית של מנהיג משום מה, יקח את המושכות? גם אם הוא לא בשיא הקריירה, הוא יכול לדרבן ולנווט ולא רק לדבר עם שופטים. בשנה שעברה מכבי ניצחה את בית"ר שלוש פעמים אחרי הפסקה של שלוש עונות. אני אישית לא יודע מה התוצאה העדיפה מבחינתי, אולי תיקו.

Last edited: Aug 29, 2010
  10. קרלס פויול5 Member

לשרוק בוז זה באמת מגעיל, אבל שלא יגידו לנו שאנחנו קהל מפונק בגלל שאנחנו לא מרוצים מניצחון בכדורגל ביזיוני.

11. Charlton Member

קפירוס מה אתה מבלבל במוח שההתקפה גרועה?
    מיקוצ'דזה? ברוך השם שיחררו אותו
    אני הייתי במשחק, הבעיה נטו הייתה בגלל ששירזי פתח 4-5-1, איפה נשמע דבר כזה??
    5 קשרים נגד קבוצה פח, וזה לא שהוא שיחק עם 3 חלוצים... חשב אנחנו נגד מילאן
    ואני באמת מרחם על הפועל ר"ג, חוץ מטלקיסקי קבוצה אחת החלשות שראיתי בליגת העל.

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתה לי תחושה שאם נכבוש שער מהיר, לא נצליח לנצח את המשחק. לא ראיתי את המשחק ואני לא מנסה לרמוז שהשחקנים התחילו לזלזל, אבל אני מניח שחוסר הנסיון פיתה אותם לחשוב אחרי היתרון שעוד נצחון קליל הגיע ושהמקום הראשון נשמר.
    תיקו מול בני סכנין בחוץ זו תוצאה לא רעה, אבל היה ניתן לצפות ליותר.

מעניין יהיה לראות האם בני יהודה תעלה על דרך המלך. כל הכבוד לחיפאיות.

13. ManUtd Fan Member

לגבי הקהל של חיפה,
    מצטער, אני לא מוכן לקבל את שריקות הבוז האלה, הן בכלל לא מוצדקות. אנשים אומרים שהחום זה לא תירוץ... נו באמת. החום הזה הוא בהחלט תירוץ. לקבוע משחקים בשעות האלה זה דבר אידיוטי לחלוטין שלא ממש מועיל לקצב של המשחק. אני בכלל לא התפלאתי שככה המשחק נראה, וכן החום הוא תירוץ לקצב.
    בחזרה לשריקות בוז שכאמור לא היו במקום. זה בסה"כ משחק אחד שלא הולך וצריך להתחשב בנסיבות - החום האדיר שיש פה שפשוט בלתי אפשרי לשחק איתו. לא מבין מה היה דחוף להם לשרוק בוז.

לא, אני לא רוצה לראות את הקבוצה נראית ככה, אבל אני לפחות מתחשב בנסיבות שהובילו למשחק כל-כך גרוע. כשהשמש יוקדת קצת קשה לשחק כמו שצריך.

14. קרלס פויול5 Member

שחקנים מקצועניים לא צריכים לראות ככה גם ב50 מעלות חום, בדיוק כמו שבזמנו הקור לא היה תירוץ למשחק של הפועל נגד קאזאן, השריקות בוז לא מוצדקות אבל להגיד שהחום הוא תירוץ ליכולת הזו זה נראה לי טיפשי.

15. ManUtd Fan Member

אבל אנשים צריכים להבין שהשחקנים לא רגילים לשחק בתנאים כאלה, ולכן זה משפיע עליהם ועל צורת המשחק שלהם. מילא זה היה קורה רק לאחת הקבוצות, אבל זה קרה לשתיהן.
    אם ישחקו ב-50 מעלות חום מישהו ימות על המגרש, אבל לאבי לוזון זה בטח לא יהיה אכפת.