מה דחפת את שמשון איפה ראית שדיברתי עליהם? לא שלהם היה רבבות צופים אבל הקהל שלהם עוד היה נורמלי מול הקהל של בית"ר ת"א שהייתה עליו בדיחה שכל האוהדים שלהם יכולים להכנס למונית שירות אחת, משהו כמו המכבי פתח תקווה של היום. אין לי מושג מאיפה הבאת אלפי צופים.
אני לא זוכר בכל שנותיי כאוהד משחק ביתי שהוא כל כך לא ביתי. אני חושב שאפילו נרגיש ברגעים מסויימים בתור קבוצת החוץ. עם איך שאנחנו מקרטעים ועם התקופה הטובה של מכבי תל אביב, בתוספת לכך שלארח את מכבי תל אביב באצטדיון רמת גן זה כמו לארח את מכבי חיפה באצטדיון בעכו, רק התלבושת הצהובה שחורה, שאיתה אנו אמורים לעלות לראשונה העונה, תתן לנו במעט תחושה של ביתיות. למה בכל זאת יש לנו סיכוי? כי זה באצטדיון רמת גן, כי קובי דג'אני חזר במהירות לעניינים וכי אחמד סבע חולה על המפגשים מול מכבי תל אביב. http://up203.siz.co.il/up3/zhzqq1tzmbnx.Xxx
לא כל יום תתמודד מול מכבי קבוצה בלי מרכז שדה, דג'אני (ענק) ובן בנימין זה לא תמיר כהן וגולסה. מכבי ניראית לא טוב, הגיעה אומנם לשני מצבי הבקעה טובים אבל ברגע שמתמודדת מולה יריבה עם מרכז שדה חזק, די קשה לה לפתח את משחק המסירות הרגיל שלה. נתניה האמת די חלשה, למעט התקפה-שתיים מהירות, היא משחקת לאט מאוד ודי ברור שהגיעה במטרה להעביר את הזמן.
יש לנו בעיה רצינית במרכז המגרש, כי הוא פשוט לא קיים היום. אבל כנראה כל מה שצריך זה רגע אחד שאלירן עטר נמצא בפוקוס.
מכבי ניראית לא טוב. היא לא הייתה כל כך גדולה כמו שעשו ממנה מולנו והיא ממש לא גדולה גם היום. בכלל, כל שלושת המובילות- הפועל ומכבי תל אביב בצוותא עם קרית שמונה- אומנם עם 6 מ 6 אבל שלושתן היו לא טובות בשני המשחקים שלהן, ולעיתים גם פחות טובות מהיריבות. אבל כנראה שהכל עובד הפוך, והכי חשוב זה צבירת הנקודות בשלב הזה, פחות היכולת.
עד כמה שאני יודע בגביע לא צריך לצבור נקודות. וכן, במחזורים הראשונים, כשכל הקבוצות עדיין לא ממש מחוברות, פחות חשובה הדרך, יותר לפתוח את העונה בצורה חלקה, לתת ביטחון לשחקנים החדשים ולא לפתוח פער מהצמרת כבר במחזורים הראשונים. אז מכבי ניצחה 0:1 במקום 0:3 עם תצוגה משכנעת. עם הזמן היכולת גם תשתפר.
נתחיל מהסוף - עד מתי וקסרברג? שנים שהוא נחשב לשופט קטן ופחדן שהורס משחקים בסיטונאות. למה הוא עדיין שופט? אם היה ספק היום לגבי הפנדלים, ניחא. אבל וקסרברג,אתה ראית, למה לא שרקת...? ממה אתה פוחד? קבוצות מתאמנות כל השבוע, מערכים, טקטיקה, אוהדים באים לאיצטדיון מגעיל ומשקיעים מכספם, ובא שופט פחדן והורס את הכל. אני רק מאחל לך את מה שאוהדי נתניה הרגישו לאחר אי שריקת שני הפנדלים. פייר, לא? אני מחזיק מבנין כאחד שמבין כדורגל. אם הוא ממשיך עם הבדיחה שנקראת טופי, הוא מאבד המון מהקרדיט, לא רק אצלי, אלא אצל רוב האוהדים. עטר נהג לעלות לא פעם עם טופי בקישור וזה היה קשה לצפייה. אני מקווה מאוד שבנין לא ימשיך בדרך הזאת. אם היה לנו קשר אמיתי במקומו, היינו הרבה יותר מסוכנים ואחד משני המצבים שהוא הגיע אליהם, היו מנוצלים יותר טוב. החילוף של שלומוביץ והעברת טופי לעמדת המגן, הוא חילוף פחדני. למה לא להשאיר את הילד באגף ולתת לו ביטחון? למה הדחיפות להשאיר זר במגרש על חשבון שחקן צעיר? לא מובן. לא מעט שחקנים לא הופיעו. דג'אני היה חלש, כמו גם שבחון שפשוט לא היה קיים. אחמד לבד בחוד, חטיב נעלם ורק בן בנימין שומר על יציבות. לא התרגשתי מהזוועה בגביע הטוטו מול מכבי ת"א והיום ראינו שההבדלים לא כאלה גדולים כאשר ההרכב כמעט מלא. אני רק מקווה שנכנס למגרש החדש בתחילת נובמבר ולא נמשיך לשחק באיצטדיון הזה. נתניה לא בנויה לזה.
הבנתי שהגיעו לנו שני פנדלים, אבל גם בלי זה יכולנו להוציא יותר מהמשחק הזה אם רק היינו משחקים כמו קבוצת כדורגל. עד שספגנו את השער עשינו בונקר מארץ הבונקרים ורק היה חסר שנקשור שקי חול לרחבה. אחרי השער נאלצנו לצאת קדימה ואז נחשפה החולשה הגדולה ביותר שלנו - חוסר שכל. יש לנו 2-3 שחקנים שמסוגלים לחשוב ויש לנו 4-5 שחקנים שמסוגלים לשחק מהר. גם לחשוב וגם לשחק מהר, כזה יש לנו רק אחד והוא קובי דג'אני. זה לא מספיק לקבוצה שרוצה להתברג בצמרת ולא בטוח שזה מספיק כדי להישאר בליגה. מזלנו שיש לנו שוער שמביא נקודות.
נתניה פתחה במערך הגנתי שמאוד הקשה עלינו ו45 הדקות הראשונות היו שיעמומון אחד גדול מלבד ההחמצה של דאבור. אוסקר הבין את זה והכניס את קולאוטי במקום דור מיכה, זה תרם למשחק ההתקפה אבל עדיין לא יותר מדי ומכבי חייבת לעבוד על הדברים האלה שקבוצה מגיעה מולה ופותחת במערך הגנתי. אז מסתבר שאלירן לא רק שודד זקנות אלא גם מבקיע ומנצח משחקים וכמו שהוא עשה את זה פעמיים נגד הפועל תל אביב, הוא עשה את זה גם היום נגד נתניה. גונזאלו עם שתי החמצות מסמרות שיער, הגיע הזמן שיתעורר, הוא נראה תמיד עייף. 6 מ6 לפני הפגרה בשני משחקים לא פשוטים בכלל. יוצאים לפגרה עם טעם טוב וחייבים להשתפר.