תשמע בדיעבד כשמסתכלים על עונת האליפות של קש, אז קל להגיד שהגדולות נחלשו, חיפה אכזבה כרגיל ובביתר הבלאגן חגג. מבפנים קשה מאוד לראות את זה. צריך המון מזל ואופי לאורך עונה שלמה, אבל אם נסתכל על ליגת העל בהשוואה לליגות אחרות שאנו מכירים, כמובן באופן יחסי, תסכים איתי שהפער בין מכבי תא ובש לשאר הליגה הוא לא פער גדול כמו של סיטי וחברותיה לליגה, או יובה או ריאל/בארסה וכו'.
"ושוב זה עובד לאיביץ'". אפק הזה מטומטם. איביץ' עולה פעמיים כבר בהרכב לא טוב וכשמכניס את השחקנים הטובים שלו למגרש הוא מקבל גולים. זה לא ניהול משחק חכם, זה טמטום שלו שהוא לא משלם עליו כי הסגל שלו יותר מדי טוב.
לא רוצה לזרוק פה 'פצצה' כמו 'השתנו סדרי עולם', אבל באר-שבע עומדת לחגוג תיקו עלוב בטרנר נגד מכבי וזה מסביר משהו. אני חושב שחן עזרא היה חייב לשחק בשורותיה וגם ממן. באר-שבע לא ניסתה לנצח וחבל, למליקסון לא היה עם מי לשחק. למכבי יש כל-כך הרבה שחקנים טובים בכושר טוב בחלק הקדמי ואיביץ' פשוט ביזבז מחצית שלמה, אין לי ספק שעם הרכב נכון מכבי מנצחת פה ופותחת פער יפה של 5 נק'. היה משחק מביש, אי-אפשר לעשות תקציר למשחק הזה. שתי מילים על שני שחקנים: איתי שכטר שם בדקות האחרונות בעט רע מאוד בשמאל והיה צריך למסור לעטר, אבל איך הוא השאיר אבק לצדק שם, בגלל דברים כאלה רואים כדורגל. אלירן עטר. אפשר להגיד עליו המון דברים רעים ואני כאוהד הפועל די אנטי שלו, אבל עזבו את הכישרון המדהים שלו - הוא 'בן זונה' אבל רוצה לנצח בכל מחיר, הוא רעב. 95% מהשחקנים כאן בארץ רדומים.
האוהדים של מכבי ת"א יכולים להיות רגועים. אין כוחות העונה. ראינו כבר בעונה שעברה שב"ש כבר על האדים שלהם והם עוד רק נחלשו בקיץ. אין סרט שהם לוקחים אליפות העונה. אפק יכול לזיין את השכל כמה שהוא רוצה על איביץ'. השחקנים שלו (או ליתר דיוק מיכה) עושים שם את הכל מבחינה התקפית. איביץ' רק מפריע.
בינתיים מפתיחת העונה זו ב"ש העלובה ביותר אצל בכר, לא רק בכדורגל, באיכות שיש לה. תיקו פה תוצאה טובה למארחת בסופו של דבר.
הדבר היחיד שבאר שבע צריכה לקחת מהמשחק הזה זה שהיא עוד משחק בית בטרנר היא מצליחה בליגה לא להפסיד. לגבי מכבי? האמת שלא מובן מה הסיפור של איביץ, אולי בגישה שתיקו בטרנר זאת תוצאה שהוא בהחלט יכול לחיות איתה. אחרת, לא ברור לי למה אצילי בכלל לא שותף, ועטר ומיכה משחקים רק חצי שעה.
בש על הפנים. ביכולת הזאת, מכבי אלופה ב15 הפרש... העיקר אוהדי בש אמרו '' טוב לנו שמכבי הודחה מאירופה...''- זה היה הסיכוי היחיד שלכם איכשהו לגרד אותם. אין לקבוצות האלה מקום בבתים של אירופה.
תוצאה מצויינת, לא היינו שווים כלום במשחק הזה, למזלנו איביץ'כל כך פוחד מהאלופה שהוא עלה עם ההרכב המביך והפחדני הזה וסידר לנו נקודה קלה בלי יותר מדי התקפי לב, בעצם בזכות החלקה של עטר בסיום. הרכב מביך שלנו, חוץ ממליקסון אף אחד לא מסוגל ליזום. זה הרכב שמסיים פה במקומות 3-5. בהנחה שלא מתבצע חיזוק, עזרא ומליקסון צריכים לפתוח קבוע עם מלמד/בן בסט, שהר נראה אומלל, ממן עולה בלי חשק צריך להמשיך לשבת בחוץ. אם עזרא ומליקסון פותחים קבוע, אנחנו צריכים לתפוס את המקום השני ולנסות לפתוח פער. איביץ' צריך להמשיך להיות מטומטם גדול כדי שאיכשהו נהיה בתמונה. Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
מצויין לנו שהם עפו מאירופה, עוד קצת אצילי ממשיך לראות ספסל והוא מתחיל לבחוש שם. Sent from my Redmi 4A using Tapatalk
מבחיל איך שפשכה מנסה להוציא את בכר מהכלים. אגב אני חושב שהפאניקה עם ב"ש מוגזמת. עדיין יש להם את הסגל ה1\2 הכי טוב בליגה, תלוי את מי תשאל ומתי, ואת המאמן הכי טוב בליגה.
אם כל קבוצה אחרת הייתה הולכת הביתה עם תיקו בטרנר אז היינו אומרים שיש כאן החמצה אבל בסדר, היו חותמים על זה מראש. אבל כשמכבי רוצה לקחת אליפות, היא קבוצה גדולה עם סגל עצום, כשהיא לא מנצלת צ'אנס ענק כשמולה באר-שבע חלשה מאוד עם ביטחון בריצפה וזה אחד המשחקים הכי חלשים שלה בעידן ברק בכר, במסגרת הליגה - אז זה תיקו כמו הפסד. תראו איזה צ'אנס היה כאן למכבי - ניצחון=5 נק' יתרון! אז נכון שאליפות לא לוקחים בספטמבר והיו כבר תהפוכות, ואני זוכר את מכבי כותשת את הפועל בדרבי והכתירו אותה והכל התהפך, אבל במצב כזה של ניצחון של מכבי, באר-שבע הייתה צריכה לרדוף אחרי הזנב של עצמה וכל תיקו היה כמו מלחמת עולם. בדקתי את הלו"ז, אז בי"א אולי לא איבדו נקודות אבל במחזור החמישי יש לה את מכבי חיפה בחוץ ולרוב הם מפסידים שם. אני רואה את זה אחרת, אם מכבי הייתה משתתפת באירופה אז בגלל העומס ואולי לעתים שובע מסוים במשחקי הליגה אז הסיכוי של באר-שבע לזכות העונה באליפות היה גדול יותר.