מחזור 19: הפועל ת"א משפילה את בית"ר עם 0:4 ענק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/2/09.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לגבי לאלה, אני בעד הבאתו להפועל בפרט ושחקנים אחרים כגון אחמד סבע לליגת העל בכלל, למה? כי הם ראויים לזה.
    יש לא מעט כשרונות בליגות הנמוכות, יש את אושרי רואש הקשר האחורי של הפועל חיפה שללא ספק ראוי להיות במועדון גדול יותר מהפועל חיפה.
    למשל אני מאוד אוהב את סרג' איילי, חלוץ אחי נצרת, לדעתי יש לו מקום בקבוצת תחתית/אמצע טבלה בליגת העל.
    ויש עוד מלא כשרונות בליגות היותר נמוכות, שהמאמנים בליגה הבכירה יתאמצו קצת לחפש, הם ימצאו ובשפע.

אני בעד המהלך.

2. קטלוני Member

אושרי רואש בלם.הוא שיחק שיחק כקשר אחורי רק לשם סתימת חורים בקישור.
    אושרי הוא הסמל של הפועל,כל מה שאנחנו מייצגים.הוא אדום.
    אותו סיפור גם ערן לוי,אך סיפור עודף המשקל שלו פוגעים בסיכויו להגיע לקבוצות גדולות יותר.

3. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

ערן לוי? אתה באמת מאמין שבגלל עודף משקל הוא לא נמצא כעת בקבוצת צמרת בליגת העל? אז אני טוען שלא.
    הוא פשוט לא מתאים לרמות האלה, לא שישנם הבדלים ענקיים אך עדיין קיימים, למעט העוצמה בבעיטות אין לו שום דבר להציע.

4. Sergio Ramos Member

מיכמוני בעד משחק התקפי, פתוח ודל כמה שפחות מטקטיקה, אבל לעלות עם מערך שכזה, כאשר אין לך בסיס מספיק טוב לשם כך(משמע הגנה יציבה, אריק בנאדו שבלט בהיעדרו, וקשר אחורי טבעי), זו טיפשות לשחק כך. ראובן עטר לא אשם במצבה של בית"ר ירושלים העונה, מה שכן, הוא אשם גם אשם בתבוסה הזאת שתחרט לשמצה בזיכרוננו עוד זמן רב, ההנכה הטקטית שלו הייתה מחפירה והתוצאות בשטח. 10 הדקות הראשונות היו מן הסתם שלנו, השחקנים פתחו באטרף על השער שלא אניימה, אך הפועל תל אביב קבוצה מספיק חכמה ומאורגנת על מנת לדכא אותנו ולצאת להתקפות המתפרצות שלה כאשר אין אף אחד שיפריע לה - תמוז, בן שושן ויצחקי נשארו תקועים למעלה בהתקפות הנגד של האדומים וזה השאיר את ברוכיאן ופרננדס חסרי אונים, נוסיף את חוסר התיאם המשווע בין אמסלם וגרשון ושאר הבאלגן בחלק האחורי, והרי לנו השפלה מבישה מאין כמוה. עצוב לאמר זאת, אבל אני חושב שהיה זה אחד המשחקים הקלילים של הפועל העונה ובשנים האחרונות, פתחנו להם את הרגליים והיינו ליריבה האידאלית לפירוק בשבילה.

5. קטלוני Member

דווקא ערן שחקן מאוד טכני.מה גם שנראה לי שדורה הצליח לחנך אותו.

6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לצד משחקים מרשימים הוא נותן משחקים גרועים, עצם הזלזול שלו כבר מחזק את הדעה שלי עליו.
    יש לו פוטנציאל, להגיד שאין לו זה לא נכון, אך הוא לא ניצל את זה בצורה הנכונה, לכן הוא נמצא היכן שהוא נמצא היום.

הוא עדיין צעיר ויש לו המון זמן לתקן, אך הכל תלוי בו, ברצון שלו ובהתמדה.
    אני לא רואה אותו בעתיד נכלל בסגל של מועדון גדול בארץ, זה פשוט נראה לי גדול עליו, אך אין לדעת.

אך זה לא המקום לדבר עליו כאן.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/2/09
  7. King Kenny Member

ד"א, אני מאוד מקווה שהרביעייה תגרום לכל הליכודניקים אוהדי בית"ר להישאר בבית ולא לצאת להצביע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

8. henry1 Member

טוב שיש לעטר חברים בתקשורת, כך הם מנסים להוציא אותו הכי בסדר מכל שטות שהוא עושה. התקפי עלק...במחצית הראשונה ביתר הגיע להזדמנות אחת וזהו. הפועל לעומת זאת, שיחקה הרבה יותר התקפי, וזה התבטא בגולים ובהזדמנויות. במחצית השנייה, למעט כמה דקות, שוב הפועל עשתה מה שהיא רוצה, ובסיכום הכללי הפועל היא זאת ששיחקה יותר התקפי.

עטר מאמן שכונה, היה שכונה וישאר שכונה. אין לו ערך מוסף (למעט עיתונאים שאוהבים אותו), וכמה טוב שהוא לא בנתניה. עם הסגל הכי מוכשר בליגה הוא לא מצליח להפיק כלום.

9. שגיא Guest

טוב, רק עכשיו האמת ראיתי את תקציר המשחק של הפועל מול בית"ר, כיוון שלא ראיתי את המשחק אתמול. כבר ששמעתי את הוצאה הייתי בשוק. אמנם בהחלט יכולתי לראות את הפועל תל אביב מנצחת, אבל התבוסה הזו סותמת את הגולל על העונה הזו של בית"ר ובכלל על ההגמנויה שלהם. בדיוק כמו שלפני שנתיים בית"ר ניצחה את חיפה 3-0 ושמה קץ לשאיפות ההזויות של הירוקים לחזור למאבק האליפות. אגב, גם אז זה קרה במחזור ה19 של אותה עונה, שסימנה את סוף השליטה של מכבי חיפה. ואם כבר פיקנטיה, אז גם אז, בדיוק כמו היום, ההפסד ההוא של חיפה לבית"ר הרחיק את חיפה 11 נקודות מהמקום הראשון, בדיוק הפער שקיים בין הקבוצות גם היום אחרי המחזור ה19, רק שמיקום הקבוצות הוא הפוך. בהחלט מעניין הדמיון הזה.

אני לא יודע אם הפועל תל אביב תזכה באליפות, אבל היא בהחלט הוכיחה שהתבוסה בשבוע שעבר הייתה מקרית וצריך בהחלט לקחת אותה בחשבון.

10. Don Joan Roman Member

הפועל הוכיחה אתמול שהיא הקבוצה הכי טובה בליגה השנה ורק היא תכריע מי תהיה האלופה, אם היא תמשיך כך, מכבי חיפה יכולה לסיים רק במקום השני, אם היא תמשיך להיות לא יציבה אז האליפות תהיה ירוקה.

11. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתמול היה אחד הימים המהנים בחיים שלי. לא רק בגלל המשחק, אבל אולי זה הגורם הכי משמעותי. בבלומפילד לא הייתי(הרבה זמן שלא הייתי במשחק של הפועל, אני מקווה לחזור לדרבי, תלוי באבא שלי) ואני לא מצטער על כך את האמת. ראיתי את המשחק אצל חבר שלי(אוהד מכבי), עם 3 חברים אוהדי בית"ר, אחד אוהד הפועל, אחד אוהד חיפה וגם אם האבא של אותו חבר שהלכתי אליו שגם הוא אוהד מכבי. פשוט היה תענוג. אחרי המשחק יצאנו וגם שם לא יכולתי שלא לחגוג ולעצבן את אוהדי בית"ר(הנקמה על אותו גמר מקולל, כמה צחקו עליי אחריו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ). נחזור למשחק, עדיין חושבים שהפועל שיחקה לא משחקת אטרקטיבי? עוקצת? כדורגל הגנתי, גרמני? אז האוהדי בית"ר טוענים שזה היה פוקס( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx ), אבל כמובן שזה לא היה, ותשאלו כל אוהד אובייקטיבי(וגם אלה של בית"ר פה ממה שראיתי). פרט ל5 דקות בדיוק שבית"ר שלטה, כל המשחק היינו הרבה יותר טובים. הנענו כדור מצוין כרגיל, כדורי עומק מושלמים, השחקנים של בית"ר לא לחצו, לא ראיתי דברים כאלה. האחריות של המשחק הזה היא רק באשמת ראובן עטר ושמעון גרשון. למה עטר אני מניח שאני לא צריך להסביר, לא עולים עם 3 חלוצים נגד הפועל, פשוט לא. למה גרשון? הוא היה יכול להביא לנו 5 גולים(והביא 2). הגול הראשון שהוא הביא היה הגול השני של לאלה, כשהוא לא חזר להגנה והפקיר את אמסאלם לבד. הגול השני היה הגול של נאתכו שיבואה העביר לו בין הרגליים מהצד. למה זה אשמתו? כי זה קרה במשחק הזה 2-3 פעמים, פעם אחת במצב של לוז בהחטאה הגדולה, פעם אחת בגול ואני די בטוח שקרו עוד כמה פעמים דברים כאלה.

אניימה-חתול. השוער הטוב בליגה, יותר מדוידוביץ', יותר מיבריץ'(ואני מאוד מעריך את יבריץ, מאוד) ואני לא חושב שהוא נופל מאובארוב בשיאו. 8, ועוד לא היה לו המון פעמים שהוא היה צריך להציל אותנו, אבל השקט שהוא משרה על ההגנה, זה פשוט נדיר.
    דה סילבה-היה מצוין אתמול. ידעתי שהוא ישחק טוב גם בעמדה הזו(בדרבי הוא לא היה רע), והוא הוכיח לי את זה. בהתקפה הוא הפתיע לטובה ובהגנה כמובן שהוא היה גדול, אף התקפה מהצד שלו. 7.5
    באדיר וטופוזאקוב-שילוב נדיר. שניהם בלמים כל כך שקטים, כל פעם שנראה לך שאולי יש איזשהו חור הם מביאים איזשהו תיקול משום מקום ומחלצים את הכדור. אני חושב ששלישיית ההגנה של הפועל(דה סילבה, טופוזאקוב ובאדיר) העונה היא הטובה בליגה. 9.5
    אנטבי-החלש ביותר על המגרש מהצד של הפועל(והוא לא היה כל כך חלש). הוא כרגיל עלה להתקפה וגם עזר, אבל כל ההתקפות של בית"ר היו מהמרכז ומהצד שלו. התאכזבתי אתמול לראות שהיו מצבים שהוא לא ניסה בכלל ללחוץ על יצחקי שפרץ כמה פעמים מהאגף שלו. לפחות הוא נלחם על כל כדור, למרות שלרוב זה לא הצליח לו. 6
    אבוטבול-גם לא מבריק. כל ההתקפות היו מהמרכז ומצד שמאל כמו שכבר ציינתי, ואני מאשים בהתקפות שבאו מהמרכז רק בו, כי נאתכו קשר 50-50, לא אחד שיודע לעשות הגנה. 5.5
    נאתכו-משחק מצוין שלו, לאו דווקא בגלל השער. ציינתי את מסירות העומק המושלמות? הוא ולוז בעיקר. המסירת עומק בין 15 שחקנים(כן, כולם היו שם חוץ מתמוז בהתקפה, לאלה ויבואה שהכדור הגיע ללאלה וצמד הבלמים של בית"ר)-תענוג, פשוט תענוג. חבל שזה לא הסתיים בבישול שלו. 8
    ורמוט-משחק טוב שלו, לא משהו מיוחד. 6.5
    לוז-משחק טוב מאוד שלו. ממש לא התלהבתי כמו שהתקשורת התלהבה(והיא מאוד התלהבה, בווינט מחתירים אותו כשחקן המשחק, יש מצב שגם בידיעות אחרונות כי לא קראתי(ישנתי אצל החבר המכביסט אחרי היציאה וחזרתי לפני שעה). גם בספורט 5 תחת תמונה שלו כתוב-הטוב במשחק, לוז. צמד הבלמים פשוט התעלו עליו, וגם יבואה עם 2 בישולים למרות טיפה אגואיסטיות. ציינתי כבר את מסירות העומק. 8
    לאלה-גם ממנו לא עד כדי כך התלהבתי, כמו לוז. דווקא בפורום התלהבו מאוד ממנו, גם החברים התלהבו, אבל היו לו כמה מצבים שיכל למסור, וכמה החמצות. 8
    יבואה-היה מצוין דווקא לדעתי. אהבתי שהוא מנסה גם בעיטות מרחוק, גם לכדרר קצת שהוא הצליח וגם 2 בישולים שלו והוא ממש לא היה רחוק משער ובכיף הוא היה יכול לגמור עם 3 בישולים ואפילו 4. 8.5

הרוש-ממש לא אשמתו התבוסה אתמול. אולי חוץ מהשער של נאתכו לא היה לו גול באשמתו, באותו גול אני כן מאמין שהוא היה יכול לצאת ולתפוס את הכדור. רואים עליו הרבה מאוד כישרון לטעמי, אני יופתע אם הוא לא יגיע לנבחרת ישראל. 7
    אלבארס-היה בסדר, לא היו הרבה התקפות מהצד שלו אלה מצד ימין ומהמרכז(בעיקר מהמרכז). 6
    אמסאלם וגרשון-בדיחה. איטיים, כל כך הרבה חורים, טעויות, הפקרות(אני הייתי על הרצפה אחרי אחת מהקרנות של בית"ר שגרשון הלך, הלך(!) לכיוון השער של בית"ר מתוך הרחבה של הפועל, בינתיים הפועל יצאה למתפרצת שלא צלחה). 2.5
    ידין-משחק איום שלו גם כן. בהתקפה? כלום. בהגנה? יותר כלום. דווקא הוא היה טוב במשחקים שלפני זה, ואת האמת? כל כך שמחתי לראות אותו משחק ככה בגלל שלפני המשחק הוא אמר שאין מצב כזה שבית"ר לא מנצחת. 1.5
    פרננדז-לא אשמתו, היה השחקן הכי סביר בבית"ר. מה הוא יכול לעשות לבד מול אבוטבול, נאתכו, לאלה ולוז? 6.5
    ברוכיאן-הייתי בטוח שהשנה זו תיהיה הפריצה שלו. לא שהיה לו משחק רע, להפך, הוא היה אחד מהשחקנים היחידים של בית"ר שהציג יכולת נורמלית, אבל הוא בהחלט היה יכול במצב של 2-0 להוביל את בית"ר ואולי להשוות. 6
    בן שושן-חלש. לא עשה אף צעד מועיל, וכמובן שלא ירד להגנה. סתם עושה כידרורים מיותרים, וגם הוא דווקא במשחקים האחרונים שראיתי של בית"ר היה טוב יחסית. 4
    תמוז-שחקן בדיחה. אני לא יכול לראות שחקנים כאלה שלא רצים, אני לא חושב שבמשחק הזה הוא עבר את ה3 קילומטר. אניימה רץ יותר ממנו. כישרון עאלק. 1.5
    יצחקי-מאז שהוא חזר מבלגיה זה פשוט לא זה. איום. 2.5

סליחה על החפירה, רציתי לפרוקhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

12. לב ישראל Member

שנה הבאה , עם הגדלת הליגה , נראה עוד הרבה שחקנים כמו מהארן להלה

13. King Kenny Member

לא מסכים איתך, הוא ניהל את המשחק בצורה טובה ומבחינת הגנה הוא לא היה גרוע בכלל, הוא היה לא רע. אני גם חושב שזה לא נכון לזרוק את כל האחריות ההגנתית בקישור על שחקן אחד (בגלל זה בית"ר הפסידה אתמול), לנאתכו ולאבוטבול יש אחריות שווה לגבי העבודה ההגנתית בקישור, זה שאבוטבול עושה את זה יותר טוב מנאתכו לא אומר שזה לא נכון. אני הייתי נותן לשי ציון 7.

כמו כל המשחקים שלו העונה, טוב אבל לא ענק (כמובן שהיו לו גם כמה משחקים חלשים העונה).

נערך לאחרונה ב: ‏11/2/09
  14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ממש לא מביא את כל האחריות בקישור לשחקן אחד ובכלל אבוטבול ונאתכו משחקים על אותו קו, במרכז המגרש. פשוט אתמול, נאתכו עשה הגנה בערך כמו אבוטבול, כשאני מצפה מאבוטבול להתעלות בהרבה על נאתכו בהגנה, לא קשור לעמדה של שניהם.

15. King Kenny Member

נאתכו עשה הגנה כמו אבוטבול אבל אבוטבול עשה את זה יותר טוב מביבראס.