מחזור 19: הפועל ת"א משפילה את בית"ר עם 0:4 ענק

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/2/09.

1. Igi Member

מאיפה הגיע מהראן ללה?! העונה זו העונה הראשונה נדמה לי שאני שומע עליו. אין ספק שללה זו הברקה של הצוות המקצועי בהפועל. זה שחקן שאם אני לא טועה בא מהליגות הנמוכות ואפשר לראות כמה טכניקה ויעילות יש בבחור...

ובכלל, בניית הקבוצה של גוטמן השנה הייתה מצויינת.
    - סמואל יבואה החלוץ הכי טוב בליגה כרגע וכמה שאני מצטער על הפספוס איתו בקיץ... באותה תקופה אמרתי שטוב שלא הגיע לנו בסכום שכפ"ס דרשו, אבל טעיתי. מי שרואה את המשחקים של חיפה יודע כמה מצבים קטן מכין לכל השחקנים הצעירים במשחק שלא מנוצלים וכמה שחלוץ כמו יבואה היה יכול לעזור לנו. פאנטני אחלה שחקן, אבל הוא פשוט לא הגולר שאנחנו צריכים.
    - גם ההבאה של לוז מביאה עומק ואיכות נהדרת לקבוצה עם הרוטאציה שלו בינו לבין טלקייסקי.

אין מה לעשות, הפועל כשהיא רוצה, יכולה להיות הקבוצה הטובה בליגה שלנו, אבל מה לעשות שאין לה את היציבות הנדרשת.

2. קטלוני Member

התוצאה היא קצת מקרית בסך הכל.בית"ר יכלה להשוות אם הם היו יותר מרוכזים מול השער.
    כדורגל שפשוט להתגאות בו,מה רע בכדורגל התקפי?

וגילי ורמוט,תענוג לראות מה יוצא מהילד שלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏10/2/09
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

1.מכבי חיפה 39
    2.הפועל ת"א 34
    3.מכבי נתניה 33

מה נשאר להן:

מכבי חיפה: נתניה (ח), קרית שמונה (ח), הפועל פ"ת (ב)
    הפועל ת"א: מכבי פ"ת (ח), סכנין (ב), מכבי ת"א (ח)
    מכבי נתניה: מכבי חיפה (ב), בית"ר י-ם (ח), קרית שמונה (ב)

ללא ספק יתרון גדול למכבי חיפה על הנייר ב-3 המשחקים הללו, אבל את האמת? אלו שלושת המבחנים של מכבי נתניה להוכיח לי שאני טועה, שהם כן פקטו8ר במאבק הזה על האליפות ושהם מסוגלים, מכבי חיפה בבית, בית"ר בחוץ וקרית שמונה בבית, שלושה משחקיםשמהם רק עם יכולת טובה באמת הם יצאו עם הנקודות, לדעתי 7-9 נקודות יהוו זינוק נהדר עבורם. המשחק הקרוב לדעתי הוא הכי משמעותי עבורם, הפסד והסיפור שלהם גמור, ניצחון והם פותחים את הטבלה, תיקו והם עדיין בפנים לפחות לעוד שבוע.

מכבי חיפה עם הזדמנות פז לסגור את הסיפור כבר בסיבוב הזה, משחקים יחסית קלים פרט למוקש בנתניה, אם יעברו אותו, יכולים לסגור ת הסיפור במידה והפועל לא מנצחת את מכבי פ"ת ובדרבי.

הפועל הוכיחה היום שיש לה מה למכור השאלה היא אם יהיה לה יציבות.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שאני יזכיר לך שהפועל לא שילמו על יבואה שקל? שכחתי מי הבעלים העתידיים?

5. הרצליה Member

כמה ביקרתי את הפועל תל אביב על צורת המשחק שלה בשנה האחרונה אבל היום אני פשוט עומד ומוחא להם כפיים על משחק קצבי,התקפי ויפה לעין.
    רק מראה למה הם מסוגלים שהם באמת רוצים, שימשיכו ככה!

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקבוצה בנויה טוב , המשחק הזה היה יכול להסתיים טוב מאוד עבור בית"ר אבל היינו פשוט בלי הגנה.
    לאורך כל העונה היה חוסר מזל משולב עם בינוניות וטונות של כישרון לא ממומש.
    אני מקווה שזה לא יעלה לעטר במשרה למרות הטעות שלו כי אני מאמין בעטר והוא יכול לעשות דברים יפים בעונה הבאה.
    חבל שהתוצאה כזאת , לשחקנים הגיע להבקיע שער או שניים.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק היום הוכיח חד משמעית שהפועל תל אביב היא הקבוצה הטובה בישראל כיום. זה לא נותן לה שום נקודות זכות על פני היריבות, כי עובדה שהיא עדיין מפגרת ב-5 נקודות מהמוליכה, מכבי חיפה, אך זה נראה על היכולת והסיכויים שלה לזכות השנה באליפות.
    ביתר ירושלים אמנם יכלה להבקיע ויותר משער אחד, אבל האדומים יכלו גם לסיים את המשחק עם עשירייה. המשחק מול בני יהודה היה חד פעמי, מסתבר, ועכשיו הפועל תל אביב שלחה מסר לכל הכדורגל הישראלי.

במחזור הבא יש למכבי נתניה הזדמנות להפוך את המירוץ לאליפות למטורף. תלוי גם מה הפועל תל אביב תעשה. אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל בשביל מה אנחנו צריכים עכשיו גביע המדינה? תנו להנות מליגה שלא הייתה כאן שנים.

8. Raulito Madridista

שמחה גדולה הלילה

http://images.one.co.il/images/d/dmain/nz/gg855567.Xxx

בחלומות הכי וורדים לא חלמתי על ניצחון מוחץ שכזה.
    כל מי שהיה הערב בבלומפילד נהנה ממשחק כדורגל אטרקטיבי, אולי המשחק הטוב ביותר בליגת העל העונה, למרות התוצאה החד צדדית. לא הייתה דקה אחת של מנוחה, השחקנים לא הפסיקו לרוץ ולחפש את השער. המשחק יכל להיגמר גם עם כמות כפולה ומשולשת של שערים, וכמובן שגם לבית"ר הגיע להבקיע
    הפועל לפחות היום הייתה רעבה לעוד שערים, לא הסתפקנו גם ביתרון של שני שערים, שהיה מאוד שביר עם הדקות הראשונות של המחצית השנייה - בית"ר לחצה באטרף והמשקופים, הקורות ואניימה, היו איתנו.
    הפועל חוזרת למקום השני ואולי פותחת שוב את השאלה האם היא מסוגלת לזכות באליפות. לי יש תחושה שאם זה לא ייקרה השנה, זה כבר לא ייקרה אף פעם.
    מחמאות לכל השחקנים על משחק הקרבה יוצא מן הכלל.
    היו דקות שפחדנו מהיריב משום מה והתבוסה לבני-יהודה חילחלה עמוק בראש, אבל בסופו של דבר נותר רק לברך את השחקנים ולהודות להם על ערב יוצא מן הכלל, שאותו אני לא אשכח הרבה מאוד זמן, זה משחק שייכנס להיסטוריה של הפועל, הרי לא כל יום אנחנו מבקיעים רביעייה ומנצחים את בית"ר 4-0. היה תענוג להביס את בית"ר היום, זו מכה גדולה שאני לא בטוח שהקבוצה תוכל להתאושש ממנה. הפועל רושמת ניצחון שלישי רצוף על בית"ר.
    אניימה הציל שני שערים בצורה מדהימה, טופוזאקוב שחזר להרכב ובאדיר הגיעו תמיד ברגע האחרון והציגו משחק הגנה הירואי, דה סילבה היה מעולה כמגן ימני והפתיע עם מהלכי התקפה לא רעים בכלל. מזל טוב לו על שער הבכורה. הקישור האחורי היה קצת פרוץ אבל בכל-זאת אבוטבול וביבראס היו טובים והאחרון לא הפסיק לרוץ ומגיע לו השער שהוא כבש(הוא הקדיש אותו לאבא שלו). וורמוט בישל בחוכמה את השער האחרון, לוז היה בסדר(הוא ביזבז לנו בתחילת המשחק שתי התקפות וחבל), יבואה אבל בישל שניים והיה בסדר,אבל אני רוצה להתעכב על מהארן לאלא. הוא לא הפסיק להחמיץ היום, מכל מצב אפשרי, אבל בכל-זאת סיים את המשחק עם צמד. הוא לא מפסיק לרוץ, כמו בהצטרפות שלו להתקפה בשער השלישי, והוא נותן 300% על המגרש.
    היו לנו היום גולים של מחשבה, יש לקבוצה הזאת הרבה שכל.
    עכשיו צריך לשמור על יציבות. יש לנו קצת הפסקה לפני המשחק הסופר-קשה באורווה. אבל יש דרבי. קדימה לדרבי!

וגם מילת גנאי על בית"ר - כמובן שהאוהדים היו חייבים להוציא את התסכול על הכסאות ולעשות בלאגן. מי שעשה את זה - גועל נפש. וכשהקהל שלכם מעודד, והיום עשיתם את זה יפה - שומעים אותו נפלא.

adamy7, צא מהסרט שלך - המשחק ממש לא היה יכול להסתיים בתוצאה טובה עבור בית"ר, הגיע לכם להפסיד ביותר מהפרש של שער אחד. פרט ל5-6 דקות טובות במחצית השנייה שבית"ר לחצה והגיעה לשלושה מצבים - היא לא הגיעה למשחק בכלל. היה ברור שלא כל המצבים ייכנסו, הרי גם הפועל החמיצה המון.
    עומר, אני לא הייתי מזלזל במשחק החוץ של חיפה נגד קריית-שמונה.
    לגבי לאלא(מכוון לכולם) - הוא שחקן טכני שנותן הכל על המגרש, הוא מהיר מאוד, אבל הוא גם מחמיצן כרוני. מה שכן, הוא הברקה כי השחקן הגיע בגרושים.

9. beitar4ever Member

ההפסד שלנו לא רק מכאיב בגלל כמות השערים שהרוש הוציא מן השער, אלא גם בגלל היריבה המנצחת . כ"כ כואב להפסיד להם. בכל זאת, אם להיות אובייקטיבי, להפועל הגיע לנצח ובגדול.
    בית"ר אמנם הגיעה להזדמנויות, אך הפועל שיחקה בהרבה יותר טוב. היה סדר במשחק שלהם, כל אחד ידע מה הוא עושה על המגרש, יותר מכול הייתה את המחויבות של השחקנים של הפועל למועדון, והתוצאה בהתאם.
    אפשר להגיד שהפועל כיום היא הקבוצה הטובה ביותר בליגה. לקח הרבה זמן להגיד את זה, אבל הם הקבוצה הכי טובה. לא חשבתי שהם יצליחו לנצח את בית"ר.
    להפועל יש הגנה פנטסטית, קישור יוצא מן הכלל, התקפה מצוינת ופשוט כל חולייה שלהם היא הטובה ביותר כיום.
    יותר מכול, אני התלהבתי מלאלה. לאלה הוא שחקן גדול שהצליחו להביא בעבור סכום זעום והוא כ"כ מתאים להפועל ת"א. איזה סקורר. הוא מנצל כל הזדמנות ועושה עבודת מלאכה בהתקפה. גוטמן צריך לסמן לו וי גדול על הבאתו.
    בקשר לבית"ר- אני חושב שעטר צריך להפיק המון לקחים מהמשחק הזה, ואחד מהם הוא שלא משחקים עם קשר אחורי אחד ועם שלושה חלוצים במשחק מול קבוצה גדולה כמו הפועל ת"א. זה הימור גדול שלא לוקחים.
    לאחר מכן, צריך להרגיע את האווירה לאחר המשחק כדי לא להכניס את השחקנים עוד פעם לדיכאון. בסה"כ, על האליפות אנו לא נילחם אך אני מאוד מקווה שהשחקנים שלנו יתעשתו כמה שיותר מהר וינסו ללכת חזק על הגביע.
    נקווה לימים טובים יותר. לילה טוב שיהיה לכם.

10. צהוב בנשמה! Member

באותה מידה הפועל גם יכלה לכבוש היום 5-6 שעריםעם כל ההחמצות בהתחלה.
    ההגנה של ביית"ר הייתה היום זוועה והם שילמו על זה.
    משחק הגנה מבוגן עם הרבה חורים וקיבלו את מה שמגיע להם.

11. Don Joan Roman Member

היום לבית"ר לא הייתה הגנה וזו אשמתו של עטר שעלה בלי אף קשר אחורי וביקש מטוטו תמוז לעזור לדנין בסגירות.
    הרכב לא טוב של עטר, עוד הפסד כואב אבל לפחות יש נקודת אור: אריאל הרוש.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אכן אריאל הרוש הוא הנקודת אור היחידה בבית"ר ירושלים, מתגלה כשוער מוכשר מאוד שעתידו עוד לפניו.
    אני לא חושב שחוסר התיאום בהגנה היה באשמתו הישירה של עטר, יש לציין שהוא עלה עם אמסלם בתור בלם בלית ברירה.
    בנאדו, שהוא בורג מאוד משמעותי בחלק הדפנסיבי של בית"ר, הושעה בעקבות צבירת צהובים, עטר העלה את אמסלם כי לא היתה לו ממש ברירה.

הבעיה של בית"ר היא שמאז עזיבתו של בואטנג ובעיקר של אלברמן, הקישור האחורי שלה מאוד מאוד מאוד דליל.
    עם כל הכבוד לפרננדס, אין לו כוחות על טבעיים לעצור מספר שחקנים, עוד שמדובר בשחקני הקישור המהירים של הפועל ת"א.

צריכים להבין דבר אחד, במקרה שבית"ר היתה מנצחת את המשחק הזה,
    אז עטר היה יוצא הגיבור בסיפור, עצם האומץ שלו לעלות במערך כה התקפי ולקחת סיכון גדול מאוד.

אין מה לעשות, הימורים זה חלק מהכדורגל, לפעמים זה הולך ולפעמים לא.

13. Don Joan Roman Member

הטעות שלו לא הייתה בהצבת הבלמים כי אין מה לעשות, הטעות שלו הייתה שבמקום לשים את קוז'וקין כבלוק במרכז המגרש הוא נתן לעידן ורד לשחק את ה-50/50 ועידן הוא בכלל קשר התקפי שכל הזמן עלה למעלה והפקיר את האמצע וכשאבוטבול, נאתכו ולוז משחקים מול שחקן קישור אחד שגם הוא לא הכי מתמחה בעבודת הגנה זה יוצר בור ענק במרכז המגרש ונותן יתרון ליריבה והפועל ת"א במיוחד במגרשה הביתי יודעת לנצל את זה פנטסטי ובגלל זה היא רמסה את בית"ר כמו שבית"ר יכלה לכבוש עוד 2 הפועל יכלה לכבוש עוד שלושה, למרות שלבית"ר הגיעה לכבוש לפחות גול כבוד, אבל להפועל יש חתול בשער.

14. King Kenny Member

איזו השפלה, איזה כיף היה לראות את הכדור נכנס לרשת של הרוש 4 פעמים. משחק מצוין שלנו, שלטנו ברוב המשחק אבל החטאנו המון. כמובן שהיה קל להגיע למצבים בגלל שלבית"ר פשוט לא היה קישור אחורי וכל הזמן הגענו לרחבה בלי להתאמץ יותר מדי. אניימה הוכיח שוב שהוא ללא ספק השוער הטוב בארץ, שינוי כל כך גדול משנה שעברה. לגבי לאלה, גניבת השנה, מה הוא עשה באחי נצרת עד עכשיו? שחקן עם טכניקה לא רעה בכלל, תנועה מצוינת בלי כדור, לא נח לרגע אבל מחמיצן גדול.
    דה-סילבה היה טוב מאוד היום, במיוחד במחצית הראשונה, כולם אמרו שצריך לעלות עם קנדה כי אחרת אין תמיכה בהתקפה מצד ימין ודה-סילבה גם עשה עבודה טובה בהגנה וגם עשה מהלכים מצוינים בהתקפה כולל גול בכורה מתוק. כמה טוב לראות את טופצ'ו בחזרה בהרכב, איך התגעגעתי לשקט ולבטחון שהוא משרה. אני מקוה שגוטמן ימשיך כך מבחינת ההגנה.

15. הפועל_23 Member

בית"ר עלתה היום עם 0 קשרים אחוריים!
    אי אפשר לעלות לשחק נגד הפועל ת"א (מקום שני בליגה) בבלומפילד (המגרש הכי ביתי בליגה), בהרכב כזה הזוי.

קרוע לגמרי העטר הזה.