מחזור 19 בליגת העל: תיקו 0 בין מ.חיפה להפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/1/10.

1. ישראל היום Member

כשאין שכל, מדקלמים מה ששמים להם על הלשון, וגם מהעובדות הם אף פעם לא מתבלבלים. אבל אחר כך לא עושים צבא בגלל סעיפים נפשיים, שמים כיפה על הראש, ושומרים שבת. כמו המאושפז בכפיה שמשתמש בסמים, שמתרועע עם בכירי העבריינים, שמציל אלפים, שיחרר את גלעד שליט, וצעק בטלפון לסמירה "תביאו לי את הצבא, תביאו שרים, תביאו לי מתנקשים". ממש אדם ללא דופי.

אבל יש אנשים בזויים ונצלנים שאין להם בושה, והם לוקחים כסף מכל אחד, כמו זונה.

איזה מזל שיש שופטים בארץ, פסיכיאטרים, ומפרקים. גם יש את מחלקת התברואה בעיריית ירושלים לשחקנים כלכלנים ומהמרים מובטלים, או שאפשר לעבוד אצל הגוזונים. :aaarofl:

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

השיפור שחל במשחקה של מכבי פ"ת מאז בואו של פרדי דוד מאוד מרשים.
    הגיע להם לרדת להפסקה ביתרון, כאשר באר שבע היתה בעיקר מבולבלת והמשחק הקבוצתי שלה לא היה מסודר.
    חסרונו של מליקסון בהחלט מורגש, רק דיברתי ועזורי עושה חילוף סופר התקפי ומכניס את הקשר על חשבון אדלי הבלם היהודי אמריקאי.
    אדלי הבלם עושה רושם טוב אך מוקדם מאוד לשפוט אותו, הן לטובה והן לרעה, ניתן לו את הזמן ואז נחווה דעה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/10
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

תתקן את עצמך זה לא מאז שפרדי דוד הגיע אלא מאז שהגיע לו חיזוק כי ב-5 המשחקים הראשונים שלו הוא השיג נקודה אחת מתוך 15...ב"ש מבחינה התקפית זה פשוט כלום ושום דבר ומכבי פ"ת משחקת ברוגע וכמו שצריך, היתרון מגיע לה ולדעתי אם לא תעשה טעויות גם תנצח.

עוד משחק טוב של הלוזונים, לא היה בונקר ולא נעליים וה-2:0 היה הרבה יותר קרוב מאשר ה-1:1 לאורך כל המשחק, מה שמראה על הקו הנכון שמכבי פ"ת הולכת אבל מה שיותר חשוב מבחינתי זה הביטחון של שחקני מכבי פ"ת שהולך ונבנה יפה מאוד, והדבר הכי חשוב מבחינת מכבי פ"ת זה העובדה שבמשך 90 דקות הפועל ב"ש לא הגיעה למצב אחד אפילו, אחד!

אגב הידעתם שלמ.ס. אשדוד יש את ההגנה השניה בטיבה בליגה, ספגה רק 13 שערים ב-19 משחקים (רשום שהיא ספגה 16, אבל גם עם 3:0 מהפסד טכני במשחק שנגמר ב-1:1 אז זה תאכלס 14 אבל האמת שהם יהיו במקום השני מבחינת ההגנה כי הפועל תקבל מחר 3 לצערי)

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי פ"ת זה לא קבוצת כדורגל, 8 שחקני הגנה + שוער ועוד 2 שחקנים למעלה. גועל נפש.
    שרואים את התוצאות אז אומרים כל הכבוד אבל אין דרך, זה אנטי כדורגל בצורה המגעילה ביותר ואני לא מאמין שבליגה של 16 בשנת 2010 אנחנו רואים את זה, תעודת עניות לליגה הישראלית.

ועומר לא ממש הבנתי את החתימה שלך :S

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכוונה היא לאבי לוזון, שייקח את גרגורי לנבחרת, והוא יוליך אותנו ליורו 2012, אם כבר מאמן זר אז למה לא אותו? גם זול, גם אנגלי, זר, ואם יכשל אז זה לא יפתיע אף אחד...גרגורי לנבחרת! הנבחרת שלנו יותר מטקטיקן צריכה מוטיבטור, מישהו שיבוא ויטריף את השחקנים לתת את הנשמה והלחימה כי הם לא נתנו את זה בשיט בקמפיין הזה...

אדם די אני לא מסכים איתך! היום מכבי פ"ת שיחקה ב-4-4-2 בד"כ היא משחקת ב-3-5-2 שצמד המגנים עולים ואז זה בהתקפה הולך ל-3-5-2...אני חושב שיש שיטה ויש דרך והחיזוקים של השחקנים משפרים את הקבוצה. להגיד לך אם הם יכולים להתמודד עם מכבי חיפה והפועל ת"א? קשה לי להאמין, נראה לי שמה שהיה להפועל קשה זה היה פעם ב-10 משחקים ואני לא מאמין שמכבי חיפה תתקשה מולה בשני הבא ולדעתי תנצח. אבל מכבי פ"ת משחקת מסודר, טקטעית, כל השחקנים עושים הגנה ומבחינה התקפית יוצאים להתקפות נכונות ומהירות ומבחינתי מכל התחתית מכבי פ"ת עשויה להיות הראשונה שתבטיח את ההישארות, אבל הכל תלוי ב-4 משחקים הקרובים, אם יקחו בהם 10 נקודות מה שנשמע לא כזה ריאלי למרות שהם השיגו 10 מה-12 האחרונות אני מאמין שהם סופית ישארו בליגה ובכלל לעומת העגלות שיש בתחתית מהלאומית אין סיבה שמכבי פ"ת תרד, לא כשהיא נלחמת ומשחקת ככה, שזה שמיים וארץ מאיך שהקבוצה נראתה תחת שרביטו של מאמן אוניראה אורזיצ'ני, רוני לוי! שוב אם למכבי פ"ת יהיה חלוץ סקורר נוסף לליגה הישראלית כמו עומר גולן (שהוא בסדר גמור לליגה שלנו) אני מאמין שהיא תוכל להיות אפילו יותר טובה, דמארי ובן חיים נחמדים אבל לדעתי הם שחקנים נאיבים, בעיקר טל בן חיים!

אם המשחקים של מכבי פ"ת בחודש האחרון זה תעודת עניות, אני לא רוצה לדעת מה זה המשחקים של רעננה, עכו, בני סכנין, הפועל פ"ת והפועל רמת גן...

6. Raulito Madridista

אמיר אפרת הקדיש היום חלק מהטור שלו לסיכום המחזור, לתופעת שמעון גרשון - להשכרה: בלם מבוגר ואיטי הבחור בן 32 וקצת והוא נראה על המגרש כמו בן 40. כל-כך איטי, כל-כך אדיש וחסר חשק, עושה את המינימום ולא צעד אחד מעבר. ומנגד תראו את וואליד באדיר - כבר בן 36, כמובן שפחות מהיר מבעבר, אבל הוא מנייה בטוחה, גוטמן החזיר אותו לחיים. באדיר בכושר הרבה יותר טוב מגרשון וזו לא רק חוליית ההגנה שמסביבו, הרי גם באדיר משפר את חוליית ההגנה. המעבר להפועל היה צעד חשוב מאוד בקריירה של באדיר, ואצל גרשון בידיוק ההיפך. שמעון גרשון היה יכול להיות הוואליד באדיר של הפועל כרגע. אבל הוא בחר לעבור לבית"ר. החלטה שגויה לנוכח היותו של גרשון אדם אינטיליגנטי וחכם. "מי תיקח אותו בעונה הבאה?", שואל אמיר אפרת, ומשיב כי גרשון ישלם הרבה כסף על הטעות שעשה. "גרשון יהפוך לשחקן הוותיק עם הניסיון שקבוצות קטנות ועולות חדשות מביאות במאה אלף דולר כדי שיעזור להן לשרוד".

נקודה טובה למחשבה. באמת עצוב איך שהבלם הזה נראה בגיל שהוא ממש לא מאוחר. אני לא זוכר שבנאדו, ברומר, מגמאדוב או אמסלם היו עד כדי-כך חלשים בגיל כזה. הכל מתחיל מאורח החיים הבלתי-ספורטיבי שלו. פעם גרשון היה מודל לחיקוי. היום - איפה?; גרשון הפך לכדורגלן שמן ואיטי. גרשון פעם היה בלם שהתמודד עם חלוצים מהרמה הגבוהה ביותר. הוא היה הבלם הכי טוב בארץ ובפער גדול במשך שנים מסויימות. מי ציפה ומי ידע שככה זה יהיה? האם הקריירה של גרשון, שהתחילה בצורה היפה ביותר, תיהיה גם הקצרה ביותר?

7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

זאת לא מכבי פתח תקווה שאנטי כדורגל אלא הפועל באר שבע.

הגיעו מים עד נפש. שיביאו הצפונים המתייפיפים ויעזו להגיד עכשיו "למה אתם מקללים את עזורי? אין לכם בושה? באמת.." נו, תבואו!

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נתחיל עם מסר אישי לכמה מהכותבים פה... כל מי שבא בטענות במהלך העונה לקהל של באר שבע על היחס לעזורי ועל הקריאות נגדו, על סמך סטיגמות ושיעמום- אפס מאופס חסר מושג, זה אישית ממני לכמה אנשים פה.

בקשר למשחק, גועל נפש, אנחנו קבוצה מגוחכת, שגיא עזורי יגיד תודה לאבי לוזון על ההגדלה, כי בליגה של 12 קבוצות אנחנו יורדת בטוחה. מאמן שקיבל את כל התנאים האופטימאלים להצליח, בנה קבוצה חסרת יכולת שלא יודעת מה היא רוצה מעצמה, קבוצה שבנויה על מליקסון שעם כל הכבוד גם הוא לא יותר משחקן ליגה נחמד. פשוט עלוב גיא עזורי, שהוכיח השנה שאין לו מושג בלבנות, לא יודע באיזה מועדון הוא למד את יסודות האימון... אבל לא מפתיע שנראה לי שלא מעט הוא למד מאלי אוחנה... איזה מאמן אפס בחיי, אני מקווה שכמה שיותר אנשים ראו את המשחק, כמה שיותר אנשים הבינו איפה הבעיה של באר שבע, ושכולם ראו שהקהל של באר שבע מגיע לו צל"ש על עצם הנוכחות שלו במגרשים, אבל אני מאוד מקווה שלטדי יגיעו 100 איש לכל היותר, חבל על האכזבה, זה ברור שבית"ר הולכת לפרק אותנו ולצאת על חשבוננו מהתקופה הרעה, אם לא זאת תהיה הפתעה...

גיא עזורי... אתה וכל מה שקשור אליך זה בדיחה.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לירן אין מה להגיד 25 מיליון שקל + 500 אלף על סוארז וב"ש נמצאת במקום ה-7 לדעתי בחסד גדול...אין לי ספק שעם גיא לוי על הקווים אתם עם 10 נקודות יותר והיכולת הרבה הרבה יותר טובה. נכון גם עם גיא לוי לא היה רומן אבל לפחות איתו ב"ש שיחקה כדורגל, אפילו שזה בליגה הלאומית, מה יש העונה עם עזורי? אלונה תסכמי עם גיא על פרידה בסוף העונה, תחזירי את גיא לוי ותאמיני לי שהקהל יעריך אותו יותר כי עובדה שהם קיבלו עגלה כמו עזורי.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה יודע מה בוא נביא את ארדילס וטון קאנן, צמד כזה לא נראה מאז ש.ג. ...
    לא נראה לי שגרגורי הבליין הוא זה שמתאים אבל זה גם לא הדיון המתאים.

לגבי מכבי פ"ת, ראיתי היום את המשחק לפרקים אבל תיארתי לעצמי מה הלך שם, בכל מקרה נגד הפועל ת"א ובית"ר זה היה 5 שלא עוברים את המחצית בחיזוק 3 קשרים אחוריים, גם אם הם עומדים נכון על המגרש זה עדיין נעשה בצורה מגעילה, אתה יודע מה שהם ישחקו נגד מכבי אתה תראה איך הם.
    והם מבחינתי כבר נשארו, הם הרבה יותר טובים מהשאר ונראים הכי פחות נאיביים.

דור,

גרשון ישאר בעונה הבאה בבית"ר, לפחות כך אני מקווה כי למרות שהוא בנסיגה הוא עוד יכול לחזור, להזכירכם גם דוד אמסלם היה בשפל המדרגה ופתאום חזר לעצמו ולואיס פרננדס הגדול אמר שאם הוא צעיר יותר בכמה שנים הוא היה לוקח אותו לצרפת.
    גרשון הוא דמות חיובית בעיני, אחד שחשוב שישאר במערכת גם אם זה כשחקן ספסל שעולה מהספסל שחסר בלם, לזכותו של גרשון יאמר שהוא אחד שמנסה אבל לא חוכמה ליפול דווקא עליו שכל השאר שצעירים ממנו בשמונה שנים נראים כמו פח.

שבוע הבא בית"ר נגד ב"ש בטדי בקרב מי פחות גרוע, למזלי הגדול אני יהיה שם!!!
    יהיה אש (ב"ש פייבוריטית).

11. Don Joan Roman Member

אני ממש לא מסכים לגביי גרשון, הוא לא אשם שהבלם(ןמה גם ששניהם אפסים) והמגנים שלצדו מתחלפים כל שבוע, אם לא גרשון היינו מפסידים עוד משחק או שניים, הוא מוסיף שקט וביטחון לאנדרלמוסיה שמתחוללת בבית"ר.

12. Raulito Madridista

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/4.Xxx מכבי חיפה - הפועל ת"א http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxx

שני, 20:00, קריית-אליעזר;
    יישפוט: איתן תבריזי;

רק לראות שוב את טבלת ליגת העל והסטט' המדהימה של מכבי חיפה ואפשר ליפול מהכיסא. הקטר הירוק לא עוצר ורומס כל מה שזז. ההפסד המפתיע מול הפועל רעננה בגביע הטוטו נשכח כשלא היה, אחרי שהירוקים דאגו לתקן את הרושם במשחק הליגה מולם (3-0) ובמחזור האחרון הביסו 5-0 את הפועל רמת-גן, תודות לצמדים של ליאור רפאלוב וולידימר דבאלשווילי. השניים נמצאים בתקופה מעולה ונראה שהם אלו שסוחבים את מכבי חיפה לאחרונה, ולא יניב קטן. רפאלוב כבש ארבעה שערים בשלושת המשחקים האחרונים בכל המסגרות, ואילו החלוץ הגיאורגי כבש שלושה צמדים ברציפות במסגרת הליגה והוא נושף בעורפו של שלומי ארבייטמן בקרב על מלכות השערים. אותו ארבייטמן ימשיך לפתוח על הספסל בידיוק מאותה סיבה. שינוי אחד כן ייבצע אלישע לוי בהשוואה להרכב שמחץ את הפועל רמת-גן – אייל משומר, שהורחק שלא בצדק, ייעדר כמובן ואת מקומו ימלא עלי עותמאן, שלראשונה העונה ישחק בעמדה המוכרת לו – עמדת המגן הימני. אייל גולסה הפצוע ימשיך להיעדר והוא לא ישוב בזמן הקרוב.

על אף הפער המרשים של 10 נקודות, קיימת דריכות רבה בחיפה לקראת המשחק הקרוב. "אין פייבוריטית ברורה במשחק העונה. נשקיע את מלוא המאמץ ונקווה שלא נאכזב את הקהל הנפלא שלנו", אומר המאמן אלישע לוי לקראת המשחק. המאמן תירגל באימום המסכם מצבים נייחים וביקש משחקניו לפתוח בלחץ רב על השער של הפועל, לא לתת להם לנשום כבר מהרגע הראשון. גם יעקב שחר עשה את שלו כאשר דירבן את השחקנים ואמר כי הוא בטוח שהם ימשיכו להציג יכולת מצויינת, כששם המשחק הוא הביחד, הקבוצתיות. ולמרות הדברים המאופקים האלו – ברור כי המטרה של חיפה היא לנצח את הפועל ת"א ולשבור אותה סופית. בנוסף, גם אם בחיפה לא יודו בכך בקול רם – לטענתם, התקשורת מפרגנת יותר מידי להפועל ת"א על ההצלחות באירופה ומנגד קוטלת אותם שלא בצדק על הקמפיין בליגת האלופות, וגם כל המערכת עצמה של הפועל ת"א מוסיפה עוד קיסם למדורה. "אתם לא יודעים כמה זמן אנחנו מחכים למשחק הזה. כולנו פה חמים על הפועל תל אביב וזוכרים היטב כל עקיצה אנונימית שהם שלחו לעברנו", אמר אחד משחקני חיפה, לקראת המשחק.

http://img707.imageshack.us/img707/9158/img6118gd.Xxx
    שלומי ארבייטמן אומנם חוגג בתמונה - אבל מלך שערי הליגה ימשיך לפתוח על הספסל.

מכבי חיפה - הרכב משוער: דוידוביץ; עותמאן, קינן, טשיירה, מסיללה; קולמה, כיאל, גאדיר, רפאלוב; קטן ודבאלשווילי

כל הקלפים פרוסים על השולחן. "גם קיצוץ הנקודות לא יעזור לנו במידה ונפסיד מחר. זו תיהיה תוצאה הרסנית שתסיים את סיפור האליפות שלנו", אמר אחד משחקני הפועל באימון האחרון לפני המשחק. ואי-אפשר לסכם זאת בצורה טובה יותר. אוהדי הפועל הגיעו בהמוניהם לאימון ותלו שלט:"השארתם לנו כתם בלב לפני שנה, יאללה – תסירו אותו", כשהם מתכוונים כמובן לתצוגת הנפל במשחק האליפות בעונה שעברה בקריית-אליעזר. כל שחקני הקבוצה מודעים למאזן האיום של הפועל בקריית-אליעזר, ואלי גוטמן ניסה לפתור את הבעייה באמצעות שיחות מוטיבצייה. הוא הקריא בפני השחקנים קטעים קצרים מכתבות במקומון של חיפה, שם כתוב כי הפועל תמיד מרטיבה בקריית-אליעזר מרוב פחד. המאמן אמר לשחקנים:"הוכחתם בוינה מול 50 אלף איש שאתם יודעים לשחק נהדר במשחקי החוץ. אל תתייחסו לכל מה שמסביב ותוכיחו את עצמכם עוד פעם, כי זה המאני-טיים". הפועל נחלשה מאוד בשבועות האחרונים ונראה כי הניצחון המרשים על באר-שבע העלה את הביטחון של השחקנים והחזיר את הקבוצה למסלול.

בהפועל עבדו ימים כלילות על-מנת להגיע למשחק העונה עם חיזוק רציני, ואכן הוחתמו שני שחקנים ביום חמישי. שחרורם הבינלאומי הגיע אתמול והשניים והספיקו לערוך שני אימונים, אך נראה שגוטמן לא יעניק להם את הקרדיט, ואותם אחד-עשר ששיחקו היטב נגד באר-שבע(בעיקר גילי ורמוט, שנחבא אל הכלים במשחק המכריע בין שתי הקבוצות בשנה שעברה וספג ביקורת קשה מגוטמן), יפתחו גם מחר בהרכב. היה ברור מראש כי דה-רידר, שדווקא מפגין יכולת גבוהה באימון, יתחיל את המשחק על הספסל, אולם בנוגע לעמדת המגן הימני, גוטמן בהחלט התלבט ארוכות. בשלבים מסויימים באימון המסכם, מיגל הויוס קיבל את חולצת ההרכב הראשון, אבל בתרגול האחרון היה זה דני בונדר. אולי גוטמן יפתיע מחר בכל-זאת. לא משנה מי ישחק מחר בעמדת המגן, מה שבטוח – הקשרים האחוריים יעזרו הרבה יותר למשחק ההגנה. בקבוצה מצפים לשינוי של 180 מעלות ביכולתו של איתי שכטר, שספג ביקורת מגורמים במועדון על משחקו החלש להחריד מול הפועל באר-שבע. אגב שכטר, את שערי הליגה הראשונים שלו במדי מכבי נתניה והפועל ת"א, הוא כבש מול הקטר הירוק.

http://img148.imageshack.us/img148/4006/54069499.Xxx
    שכטר וידין צוהלים. על מנת שיהיה להפועל סיכוי מחר - שכטר חייב לחזור ליכולת הרגילה שלו.

הפועל ת"א - הרכב משוער: אברבאנל; בונדר, דה-סילבה, באדיר, בן-דיין; ידין, נאתכו, ורמוט, זהבי; שכטר ולאלא

קישורים נוספים:

* איצטדיון קללת אליעזר

* אני לא מפחד ממכבי חיפה - איתי שכטר

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/1/10
  13. ישראל היום Member

ומה עם "בלם העתיד", מיסטר צהוב-אדום? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

ויש גם סקופ: היו ביציע באורווה שני סקאוטים שעקבו אחרי בכייני וברוכיאן, מליגה מאוד בכירה....הליגה למקומות עבודה. :aaagath:

עלאק יעברו לאירופה. שבכייני ילך להדביק דוח"ות חניה באצ'קלונה.

14. ישראל היום Member

וושימו לב מי מה התעסקו היום חצי שעה: עם גאון כדורגל מסייה ג'קי בוזגלו.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי פתח תקווה ממשיכה להרשים. לא ראיתי את המשחק, אבל לקחת 6 נקודות במגרשים כה קשים בשתי המחזורים האחרונים זה מצוין ולא משנה אם צריך 'להתלכלך' לשם כך.
    בני יהודה ממשיכה לאכזב, גם אם אלה שציפו ממנה רק להתברג ברביעייה הראשונה.
    מועדון ספורט אשדוד, ביתר ירושלים, מכבי נתניה והפועל באר שבע בתחרות קשה מאוד על התואר הפראיירית של חודש ינואר.