מחזור 19 בליגת העל: תיקו 0 בין מ.חיפה להפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/1/10.

1. ישראל היום Member

מה נחמד בהתקפה של בית"ר? יצחקי? טוטו?

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ריקלמה1 תפסיק לנסות ללמד את כולנו כדורגל, המשחק היום היה משעמם ומחריד ומאוד פחדני, בשביל מה מגיע קהל אם הקבוצות לא מנסות ממש לנצח את המשחק, אף מצב רציני לא היה היום.
    אף אחד לא היה צריך את משחק העונה הזה בשביל לדעת שהכדורגל כאן חלש מאוד.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הערה מצויינת!

ברב המשחקים האלה השיעמום (הטקטיקה) לרב מנצח. אפשר להאשים את מכבי חיפה בזה שהיא לא רצתה יותר מדי (ואני מודה בזה), אבל הפועל ת"א פשוט זייפה כל המשחק. הם היו צריכים לנצח, אבל אני לא ראיתי את זה בטח לגבי היכולת. להחזיק סתם בכדור גם אני יכול...הפועל ת"א לא היתה מסוכנת כ-20 מטר משער היריב ובסופו של דבר עניין הבקעת השערים הוא הדבר הכי חשוב, לא?

(אני קצת מתחיל להתבגר ולהבין שהכדורגל הגרמני/איטלקי לא כל כך נורא. כשיש תוצאות ותארים מקבלים בסוף הכל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )

נערך לאחרונה ב: ‏26/1/10
  4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

משחק מאכזב, איך שלא נסתכל על זה. כגודל הציפיות כך גודל האכזבות.
    התיקו משרת יותר את חיפה מאשר את הפועל ת"א, שכפי שאמרו לפניי, תצטרך להיות תלויה בקבוצות אחרות בליגה שיעשו בשבילה את העבודה.
    בהיעדר גולסה אין מי שיניע את המשחק שלנו בקישור כשקטן לא במיטבו, רפאלוב זה השחקן האחרון לא רק בליגה, אלא ביקום, שאפשר לסמוך עליו. גדיר? מהירות מהירות אבל אפס יעילות.
    תום חלון ההעברות קרב ואני מאוד מקווה שאלישע יצליח "להוציא שפן מהכובע" ולמצוא שחקן טוב בשוק, פורוקארה די הרשים אותי אך לצערי זה לא הסתדר, ההתנהלות של הצוות המקצועי מאוד מאכזבת אותי.

5. alexshw Member

זה לא הפעם הראשונה ששתי הקבוצות רצות לאליפות ולא הפעם הראשונה שבמשחקים ביניהם אין ממש כדורגל.

6. נועם אסולין Member

לא יודע מה איתכם אבל בשיחות שלי עם חברים על המשחק אמרתי שזה מה שהולך להיות..
    אבל עדיין גדולות על הליגה.

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

כמה דברים:
    1. אלישע לוי אכן הלך על תוצאה ואכן היה לאורך כל המשחק למעט הדקות עם שני חלוצים במערך מאד מבוקר. אבל כמו שאמרתי, המחשבה היתה נכונה, הביצוע גרוע.
    לחלק הראשון על המחשבה: הוא ידע שהפועל תנסה יותר לתקוף, הוא בחר בשחקנים שיובילו למתפרצת מהירה ושיגמרו להפועל את האווירץ בנוסף הוא ידע שמערך כזה יכול לתסכל עוד יותר את הפועל.
    הביצוע היה גרוע כי הכל מושתת על קטן הגרוע, על רפאלוב הבינוני מינוס ועל הברקות של פעם במאה של קולמה. לא יודע איך עד עכשיו זה הלך, אבל הקישור של חיפה ממש לא יודע כמה.

זה מוביל אותי לנקודה השניה
    2. רפאלוב חייב לעזוב, בשבילו, שיהיה לו יותר זמן לבר מצווה ואולי לעוד כמה דברים שהוא לא באור הזרקורים ושמשחקים בשישי או בשבת אולי בליגה השניה ...

3. קטן, שהקבוצה טובה, קטן טוב, לפעמים הוא עושה את האחרים גם טובים יותר, הבעיה שהוא עצמו שחקן מוגבל, ושהקבוצה צריכה אותו הוא לא שמה. ראינו את זה השנה באירופה, מול מכבי ומול הפועל. בעיה נוספת שכל שיטת המשחק של אלישע מושתת עליו. ככה שזה לא רק אשמת קטן, אלא גם המאמן.

4. אלישע לוי, עשה התקדמות גדולה, אני כל הזמן הייתי נגדו, אבל הוא הלך והשתפר. פרט לדבר אחד שציינתי בנקודה לפני, שיטת קטן. אם זה אי אפשר ללכת למכולת ואם הוא רוצה להמשיך להשתדרג ולהשתפר כמאמן הוא יהיה חייב להבין זאת.

5. חיזוק: חלוץ הקבוצה לא ממש צריכה, ווינגר וקשר נוסף קריאטיב בהחלט כן. בלי גולסה ואם הרבה קטן הקבוצה עוד תתקע הרבה, אולי לא השנה, אבל בשנה הבאה.

יעקב, לתשומת ליבך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

8. alexshw Member

לירן רק תסביר לי במה שונה היה המערך של מכבי חיפה היום, מלמשל משחק מול בית"ר בו הקבוצה יכלה להבקיע 5-6 שערים? אז אפי הכאן בדיוק אלישע הלך על תוצאה?

לגבי קטן, זה הכל בראש. כשהוא רוצה, הוא יהיה מעל המשחק בארץ. באירופה ברור שאי אפשר לבנות רק עליו. זה לא ילך.
    למה הוא שיחק ככה היום? אין לי הסבר. בסך הכל הוא השתפר מאוד, מאז שאלישע הגיע.
    נוכחותו של קטן חשובה, אבל אין ספק שצריך עוד שחקנים דומיננטיים לידו.

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לא ראיתי את המשחק מול ביתר. מה שכן קראתי הרבה דברים על ההגנה של ביתר, וגם הפועל וגם מכבי חגגו על אותה הגנה, ככה שאולי זה לא חוכמה. ברגע שמגיעה קבוצה עם קישור והגנה חזק יותר, קטן נכשל.
    והיום ראינו שאלישע נתן להפועל לשחק את המשחק שלה וחיפש ללכת על מתפרצות. במשחקים אחרים הוא אולי חיפש את היוזמה.

שוב בנקודה הראשונה ניתחתי רק את המשחק היום.

קטן מעל לליגה?

קטן יהיה טוב מול קישור רך שיתנו לו מרחב, בכדורגל המודרני אין כזה דבר. מול רעננה ור"ג כן, אני חושב שזה אומר הכל. אם אתה בוחר להסתכל על המשחקים הללו אז תפרד מהאליפות בשנה הבאה.
    החוזק של חיפה שהיא ידעה לנצח במקומות שהפועל נכשלה. אבל אתה רואה שלמרות הכל הכדורגל של חיפה בינוני מאד.

10. alexshw Member

זה ממש לא נכון. קטן מופיע ללא מעט משחקים גדולים. קטן הצטיין במשחק האליפות בעונה שעברה, אם שכחת והיו לו עוד הרבה משחקים מצוינים, במיוחד אחרי שבא אלישע וכמובן בתקופה שהיו לידו שחקנים מצוינים.
    יש לו בעיה פסיכולוגית. ברור שמחוץ למכבי חיפה הוא לא יצליח והוא גם לא בלבל הכי הכי גבוה של שחקנים שלבשו ירוק, אלא קצת מתחת לזה, אבל נוכחותו מאוד חשובה למועדון.
    כן, עם ראש אחר הוא היה מגיע יותר רחוק. אין ספק.

11. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

סבבה, תסכים איתי רק על דבר אחד: שהוא לא משחק טוב כמו היום, הוא תוקע את המשחק של חיפה, כן או לא?

תרשה לי לענות בשבילך, כן!!!

וזה מאד מפריע לי, אסור לאף קבוצה להתבסס על שחקן אחד. כמו שבארסה לא מתבססת רק על מסי, כמו שצ'לסי לא בנויה רק על משחק טוב של למפארד, ככה גם חיפה צריכה להיות עם קטן. משחק קבוצתי כן, משחק קטן..לא!

12. alexshw Member

בזה אין ספק, אבל כאן גם השחקנים האחרים צריכים לחשוב וכאן גם בא לידי ביטוי החיסרון בגולסה ובזר דומיננטי בקישור השמאלי.

13. riquelme1 Member

לירן, אל תספיד את רפאלוב. מבחינת כשרון, הוא אחד הטובים שהיו פה בארץ.

אלישע לוי אומר הכל ברעיון: ''במשחק כזה אסור להפסיד, אבל אני מאוכזב שלא כבשנו''.

הוא פחד הרבה יותר להפסיד, מאשר רצה לנצח.

14. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

כמו ראובן עובד...

הוא אןלי יכול להצליח בקבוצה קטנה או לחלופין בחיפה, אבל רק במשחקים מול הגנות נמושות כמו בשבוע שעבר.

לחיפה הוא לא מתאים

15. riquelme1 Member

חוששני שלא ראית אותו יותר מדי, בטח לא מספיק. רפאלוב עם יתבגר קצת בראש, גם יכול להגיע לאירופה.