מחזור 19 בליגת העל: תיקו 0 בין מ.חיפה להפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/1/10.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

מחצית דיי מאכזבת בקריית אליעזר, בעיקר מבחינת מכבי חיפה. הפועל עוד היו סבירים.

נקווה למחצית שנייה יותר טובה והעיקר שהפועל יקחו.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

רואים בבירור שמכבי חיפה הולכת על תיקו. לדעתי המפתח בידי האדומים, הם מניעים יפה את הכדור, אבל לא מגיעים לבעיטות בתוך הרחבה. ספרתי 2 בעיטות ברחוק (בראשון השמטה מיותרת לגמרי של דווידוביץ) ועוד דרדלה. מול זה הירוקים מאד נזהרים מללכת עם יותר מדי שחקנים קדימה. קטן בנתיים חלש וחוץ ממנו אין כרגע לקבוצה הרבה מה להציע.

למחצית השנייה אני מצפה לאותו המשחק. אם האדומים לא יכבשו אלישע לוי יהיה מרוצה. את האמת? גם אני. הפער כרגע 10 נק' (5) והירוקים לא חייבים דבר. אני רק מצפה שהקבוצה תתחיל לשחק קצת עם הראש ולהבין שהמגינים של הפועל ת"א עם צהובים (שניהם מוצדקים).

בצד של הירוקים אני אוהב את טשיירה ואני מופתע לטובה מעלי עותמן. ההרמות שלו הרבה יותר מסוכנות מאשר אלה של משומר. אצל האדומים אני בעיקר הולך על שכטר, הוא עושה הרבה בעיות, אבל כל עוד זה מחוץ לרחבה אני די מקבל את זה.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה משעמם מאוד, הפועל ת"א הייתה טובה יותר ממכבי חיפה שמאוד מפוחדת ולא שולחת הרבה שחקנים קדימה.
    בסך-הכל המון איבודים ועבירות ואם לא האווירה זה לא יותר ממשחק ליגה חלש, ממש לא משחק עונה.
    הפועל ת"א מבחינתה לא נראית מפוחדת ולדעתי חסר לה עוד שחקן יצירתי בקישור, אולי זנדברג ודה-רידר יכולים להיות אופציה טובה יותר מללה שבקושי מורגש.
    אם הפועל תעיז יותר היא תנצח, רואים שיש לה יותר כדורגל ממכבי חיפה.

4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

כן, כן הפועל יותר טובים נו ו...?
    במה בדיוק? בשליטה בכדור? בחיי שהשדרנים ואנשים שמושפעים מהם ..

חיפה עובדת נכון, תנו להפועל לחפש חור, תנו להפועל להשקיע, לכם יש פער של 10 נ"ק ולא להם. טקטיקה מעולה של אלישע. הבעיה היא בעיקר בדמות שכבר נמאס לי לראות ..יניב קטן!

חאלס זה לא זה, אומנם אני לא רואה הרבה את חיפה העונה, אבל אם אלישע עושה טעות זה איתו. קטן לספסל וארביטמן להרכב וחיפה תנצח בקלות.
    גם בלי יכולת מי יודע כמה חיפה יכולה היתה להוביל כאן ואני חושב שזה מדבר נגד הפועל שהרי חובת ההוכחה היא עליה.
    השילוב של גאדיר הוא גם הברקה מבחינה טקטית, אבל מה לעשות ההתקפה כל פעם נעצרת בגלל קטן.
    רפאלוב אגב הוא לא שחקן רע, אבל גם הוא לא מתאים לחיפה. חיפה חייבת חיזוק לקישור במקומו לפחות עד שגולסה יחזור.

קיצר, ארביטמן אין, קטן אאוט והניצחון בכיס.

ושהפועל תמשיך להיות "יותר טובה"

5. מרקו ואן באסטן Member

בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה סלטיק לא קבוצה, את המבורג לא עניין המשחק בכלל הוא היה לפרוטוקול בלבד ממש לא עניין אותה לסיים ראשונה או שניה,המיקום בליגה האירופית לא קריטי כמו בצ'מפיונס(חוץ מזה שזה מפעל זניח ונחות) ראפיד וינה זאת בדיחה כמו רד בול זלצבורג ונבחרת אוסטריה וכמו כל דבר שקשור לכדורגל ואוסטרים. עם כל ההצגות והחגיגות בליגה הכל בלבולי ביצים הליגה חלשה להחריד,וגם בליגה כזאת מעדתם מול עכו פ"ת פעמיים אשדוד והפסדתם בבית לקבוצה שאתם רצים נגדה לאליפות. אז כן אתם פיקציה. האמאמא של הפיקציה

6. riquelme1 Member

הסיכוי שז ה יקרה שואף ל-0, אני איתך בדעה שקטן הוא ממש לא שחקן גדול, הוא שחקן סביר אבל ממש לא גדול, ויש בחיפה שחקנים טובים מימנו, אבל בחיפה הוא קולגה.

והפועל שולטת במגרש, חיפה לא הגיע למצב אחד מסוכן כל המחצית.

השליטה של הפועל היא בעיקר במרכז המגרש, נטאחו וידין עושים בצפר לקולמה וכיאהל.

נערך לאחרונה ב: ‏26/1/10
  7. Don Joan Roman Member

לאלא פשוט אפס, רק מול בית"ר ומכבי הוא מתעורר, בכל שאר המשחקים הוא יישן בעמידה.

8. שגיא Guest

איכס. גועל נפש. ניהול משחק מחפיר אלישע לוי. החילוף בדקה האחרונה רק מבהיר חד משמעית שהוא בא להוציא את התיקו הזה, וזה מחליא אותי. גם כשהוא כבר כן הכניס את ארבייטמן והייתה תנופה עם כניסתו, הוא החליף להוציא את דבלשווילי ובכך הוציא את האוויר מהמפרשים, מזל שהפועל תל אביב כלכך פראיירים כי זה משחק שהם היו צריכים לנצח.

גאדיר חייב לנו שלוש נקודות היום. איזה משחק חלש שלו, הוא היה צריך להיות החילוף השני (אם לא הראשון) ולא הגרוזיני.

אני יוצא מאוד מאוד מאוכזב מהמשחק הזה.

9. מרקו ואן באסטן Member

והנה תיקו שהוא כולו הפסד של הפועל תל אביב. עוד עונה מבוזבזת

10. riquelme1 Member

חיפה באה להוציא תיקו היום, בלי שום ספק בכלל. שיחקה מבוקר מאוד בבייתה, זה היה ברור שעלי אותמאן וגאדיר כל הזמן סגרו את בן דיין לצאת קדימה, בחילופים בסוף של אלישע לוי שהוציא את קטן(חלש להחריד) והכניס בלם(מימון).

בקיצר, חיפה באה להוציא תיקו, הפועל הייתה הקבוצה שיותר יזמה ויותר רצתה לנצח, וחיפה השיגה את שלה.

כמה דברים על הפועל, הפועל הייתה פזיזה כאשר מכרה את יבואה, לא בגלל שהוא חלוץ גדול, בגלל שהוא שיחרר מאוד את שכטר, ולהפועל חסר חלוץ זר עכשיו, היא לא הייתה צריכה לשחרר אותו באמצע העונה, שוב הוא לא חלוץ גדול, ורחוק מיזה, אבל הוא הוסיף להפועל מימד אחר.

הפועל צריכה חלוץ זר. מי שעוד חסר מאוד אפילו, הוא נמניה ווצבנביץ' הסרבי, לא הרבה ראו אתזה, אבל מדובר באחד הזרים הגדולים שהגיעו לפה לארץ, פשוט שחקן ענק שפציעה מנתה מימנו להוכיח את מה שאמרתי, הוא חסר מאוד להפועל.

ועם כל הכבוד לפסיטבל דה-רידר, מדובר בשחקן בן 25, שלא שיחק יותר מ50 משחקים ב5 שנים האחרונות.

והנה עוד תגובה מבוזבזת ועלובה שלך, אתה פשוט ליצן.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבל שראיתי את השיעמומון הזה, אם אני ירצה לראות משחקים פחדניים חסרי כל מעוף ואינספור איבודי כדור אני יראה משחקים של בית"ר.
    ללה וזהבי שחקנים חלשים, כמו שאמרו כאן הם מתעוררים רק במשחקים מסוימים נגד קבוצות מסוימות.
    משחק עונת הקרמבואים.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

0:0 שמשרת את...אף אחד.

סה"כ מבחינת כדורגל הפועל היתה יותר טובה ממכבי חיפה שלמעט החמצה של גאדיר בסיום לא הגיעה למצב, לא שהפועל היתה כזאת מסוכנת אבל במחצית הראשונה דוידוביץ' הדף פעמיים מנאתכו ולאלה, בכל אופן בהנעת כדור אין על הפועל, ובמחצית הראשונה מכבי חיפה למעט מתפרצות לא עשתה דבר. יניב קטן היה גרוע מאוד, ושוב הוכחה הטענה, ברגע שיניב קטן מנוטרל, מכבי חיפה בכמה רמות מתחת ליכולת שלה. אם מכבי פ"ת תנטרל את קטן בשבוע הבא היא תיקח למכבי חיפה נקודות, במיוחד כשגולסה פצוע והוא שחקן שדי יודע לשנות מומנטומים בכלל היכולת האינדיבידואלית שלו עם הכדור ובלעדיו. אפשר להגיד שתיקו די משקף מה שעוד יותר גורם לי להיות בדיעה ש-10 נקודות זה בחיים לא הפער שמשקף את מכבי חיפה והפועל ת"א.

כמה שחקנים שלדעתי ראויים למילה טובה במשחק הזה:

ניל אברבאנל - אמרו שאניימה חסר, אמרו שזה כמו לשחק עם שחקן פחות אבל ניל אברבאנל למעט יציאה אחת רעה (+החלקה מהגשם אבל הוא לא אשם כי השחקנים לא עלו עם נעליים מתאימות והיו לא מעט החלקות כי מי ידע שיהיה פתאום גשם למרות הקרה) נתן משחק טוב מאוד ושקט, להפועל יש שוער לעתיד.

בירם כיאל - אני תמיד נוהג לבקר את כיאל אבל אני חייב להגיד שהיום דווקא כשרוב חבריו היו חלשים הוא היה הפחות חלש מביניהם ובמחצית השניה דאג טיפה להגברת הקצב. היה בסדר גמור.

דגלאס דה סילבה - שאפו לדאגלס על הנחישות וההתעשקות להמשיך למרות הפציעה ועדיין לדעתי הוא היה מספר 1 על המגרש.

איכזבו:

קטן, מסיללה, דאבלשווילי (זה לא חדש נגד קבוצות גדולות/אירופה הוא נעלם). אני רק יגיד שארבייטמן לא נגע בכדור מאז שנכנס בדקה 60 אבל זה בסדר הפכתם אותו כבר למינימום ראול.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הערה נכונה. לדעתי במחצית השנייה האדומים אפילו לא בעטו לעבר השער של דווידוביץ'. מבחינתי יש להפועל עוד מזל שלא נשארו בעשרה שחקנים אחרי ששכטר תכנן עריפת ראש לשוער מכבי חיפה. בכל מקרה הדבר לא שינה דבר, הפועל ת"א היתה חייבת לנצח והיא פשוט לא התקרבה להשיג את היעד שלה.

במחצית השנייה הירוקים הגיעו למספר הזדמנויות קטן (שני כדורים על גג רשתו של אברבנל), אבל בסה"כ גם הקבוצה שלי אכזבה.

לסיכום, הפועל ת"א צריכה להמשיך להראות שבארץ היא קבוצה יותר טובה מהאלופה הנוכחית. לפי הטבלה והמשחקים בינינו מכבי חיפה מובילה בצדק גמור את הטבלה. בשבוע הבא משחק מוקש באורווה הפרימיטיבי של לוזון. שם חובה לנצח, מקום שהפועל לא ניצחה בו...

14. alexshw Member

שגיא, אלישע לא אשם, אלא השחקנים. היום אפשר היה לראות עד כמה גולסה חסר וגם אפשר היה לראות ש"ההתעוררות" כביכול של רפאלוב נבעה מלוח משחקים. שחקן אידיוט.
    גם גאדיר כרגע הוא סתם ילד מהיר? אירופה? עוד 3 שנים לפחות. גם כיאל היה איום ונורא וגם הוא עוד לא בשל לאירופה.
    אפשר להגיד שלא רק גולסה היה חסר, אלא גם קטן, ששיחק כמו בשנתיים הראשונות שלו אחרי החזרה מאירופה. לא מבין את זה.
    שורה תחתונה, היום מכבי חיפה עשתה עוד צעד לאליפות.
    הפועל ת"א עמדו יותר טוב על המגרש והחזיקו יותר טוב את הכדור, אבל לא היו מצבים קורצים יותר מדי.
    מאוכזב מהמשחק של מכבי חיפה, מרוצה מהתוצאה בעקבות המשחק.
    מה נתן המשחק להפועל ת"א? זה יותר נתן לגיטימציה לאוהדים שלה בתקשורת להמשיך ולגנוב דעת.
    אבל לדעתי הם היו עושים את זה בכל מקרה.
    להפועל ת"א אין מספיק כלים לזכות באליפות. נקודה.

15. riquelme1 Member

והנה הליצן השני הגיע...מהרגע שארבייטמן נכנס חיפה הייתה הרבה יותר מסוכנת, הוא הגיע למצב בנגיחה שלו, וחיפה פתאום נראת קבוצה שיכולה לכבוש, בניגוד ל60 דקות שהוא לא שיחק.

אף אחד? זה משרת את חיפה.

קטן באמת אפס.