מחזור 19 בליגת העל: מכבי ת"א תופסת את ראשות הטבלה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏23/1/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

@עידן444. בהפועל בש יש מאמן שלא משנה מה קורה במהלך השבוע או במשחקים האחרונים יש לו 11 קבועים ורק פציה או הרחקה תשנה אותו מזה.
    ויש לו עוד משהו , חילוף לפני דקה 65 ? חס וחלילה.

2. עידן444 Member

לגבי המשפט הראשון- לא תמיד זה דבר רע...

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה רע כשלמשל מליקסון חושך כל העונה, וכשנאסר שיחק במקומו פעמיים היה טוב.

זה רע שארביטמן לא פוגע כבר 10 משחקים ואני לא זוכר בעיטה שלו לשער בעשרה משחקים הללו.

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

עידן זה בסדר להגיד שטעית לגבי אלישע לוי.. לא יפגע לך בכבוד.. כולנו פה טועים לגבי דברים מסויימים.
    אם מישהו חושב שסגל כזה לא צריך להראות כדורגל יותר טוב (וזה לא משחק 1 ולא 2 ולא 3, זה חודשים), אז ליבי ליבי איתו.

5. עידן444 Member

לא טעיתי. אף פעם לא אמרתי שהוא מושלם. תמיד התווכחתי על כך שהוא עשה גם דברים טובים ולא הכל שחור. מזכיר לי חבר שסיפר לי שהלך לייעוץ זוגי והמטפל גרם לו להתרכז בדברים הטובים שיש באשתו. פלא פלאים... פתאום הוא ראה שבאמת יש הרבה דברים טובים...
    אין לי בעיה להודות בטעויות. אין לי שום דעה נחרצת לגבי אלישע. הוא לא אימן קבוצה שלי אף פעם ואני שופט רק במבט מהצד.
    יש לי נטייה ללכת נגד כשאני רואה עליהום, ובעיני העליהום על אלישע לא מוצדק. יכול להיות שמיצה ואני לא יכול להתווכח עם אנשים שחיים את הקבוצה כמוך, כמו נווה, "ילד דרומי", וכל השאר. בעצם אני כן יכול, אבל אתם בטח יודעים יותר טוב ממני.
    אני חושב שאלישע סובל מכושר מאוד ירוד של שחקני מפתח. גם בזה יש למאמן חלק אבל לפעמים כל מה שצריך לעשות במקרים האלה זה לתת גב ולהאמין בשחקנים שנמצאים בתקופה לא טובה ועם הזמן דברים מתחילים לקרות ולא חסרות דוגמאות כאלה וזה כנראה הקו של אלישע בנושא של מליקסון וארביטמן. הוא רוצה שיקבלו ביטחון ובסוף הוא מאמין שירוויח אותם.
    כשברדה, מליקסון וארביטמן ביכולת כזו לאלישע אין סיכוי להוציא מהקבוצה הזו יותר. לפעמים זה אפילו נראה פלא שב"ש ניצחה 10 פעמים העונה. כשאמרו את המילה אליפות בב"ש הסתכלו על ארביטמן ומליקסון בשילוב עם בוזגלו וברדה. רק בוזגלו הגיע לעונה הזו מהרביעיה...

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נכון, ועדיין מליקסון פותח בכל המשחקים, למה?

אין מה לחיות את הקבוצה או לא. יש יכולת, הכל משודר, נראה לך סביר להציג יכולת כזו? התשובה הברורה היא לא ואין תירוצים. כי זה לא משחק 1 או 2 או 3.

7. hbs7 Member

ואולי היכולת הזו היא תוצאה של הכדורגל שמנהיג אלישע?
    ארבייטמן נתן 6 גולים, אבל אוי כמה שהוא אבוד על הדשא.
    פשוט אין לו מושג לאן ללכת, לאן לנוע ואין שום מצב מתוכנן בו הוא אמור לנוע לאזור מסוים בו הוא יקבל כדור לגול.
    הוא חלוץ רחבה שצריך שיזינו אותו, בפועל גם אבו ניל מעכו מקבל יותר כדורים ממנו והכדורים רחוקים מלהסתובב ברחבה (אתמול שסוף סוף עף כדור לעברו סחט פנדל).

מליקסון מקבל כדור והדבר הכי בולט הוא המרחקים של שאר החברים ממנו. תיאום לא קיים והוא מבזבז בכל פעם כמה שניות כדי להבין איפה כל אחד נמצא, זמן שדאבל שלא פעם עושים עליו כבר חונק אותו לגמרי.

הם ביכולת חלשה. אין ויכוח.
    אבל אני לא רואה שום דבר בסגנון המשחק שלנו (אם יש כזה בכלל) שאמור להבליט את היתרונות שלהם או לפחות לעזור להם לבוא לידי ביטוי.

8. עידן444 Member

לצערי אני לא במצב לראות את כל המשחקים. במה שראיתי אני יכול להגיד ככה. ראיתי את ב"ש במחצית מצוינת בק"ש. ראיתי אותה שווה מול שווה מול מכבי ת"א בבלומפילד. ראיתי אותה יושבת לעכו על השער ברבע שעה האחרונה וכדורים שורקים. ראיתי אותה מוחצת את מכבי נתניה שאני סובל במשחקים שלה רוב הזמן אבל המשחק הזה היה עליית מדרגה... לא ראיתי אותה נגד הפועל חיפה אבל מניח שגם שם היא שיחקה טוב. ראיתי בחלקים יכולת לא טובה מול הפועל פ"ת, רעננה(ראיתי רק מחצית ראשונה שהיתה מחפירה), ראיתי משחק שהתפתח לה מאוד לא טוב מול מכבי פ"ת אבל ניצחה בזכות אופי, ואתמול ראיתי את המשחק בחצי עין ורוב הזמן הכדור היה בחצי של ב"ש אבל חיפה בדרך כלל שולטת בכדור במשחקי הבית שלה למרות התוצאות אז אין כאן משהו יוצא דופן.

תוך כדי שאני כותב את הדברים שולח לי חבר אוהד ב"ש:
    "אתה מבין שאם בוזגלו מכניס כולם היו מדברים על קבוצה עם אופי שנצחה משחק בו שחקה רע. עצוב."

אגב, אתמול הוא שלח לי: "כל עוד אלישע על הקווים אין לנו מה לפתח ציפיות. קבוצה לא מאומנת. אין שיטה. מבין למה אני בקושי נוסע? היום הלכתי רק בגלל האצטדיון."
    אגב, די התאכזב מהאווירה. טוען שגם ברגעים שכל היציעים של חיפה עודדו הם שמעו אותם חלש. הרגיש לו כמו היכל נוקיה שרוב הקהל מגיע לשבת לראות קונצרט. אומר שאולי זה בגלל המקום שישבתם ואולי מהאמצע זה מרגיש אחרת.
    אבל זו סתם הערה מהצד שלא קשורה...

9. עידן444 Member

אה... ולגבי מליקסון התייחסתי. או שאתה מוציא אותו ויכול להיות שגומר אותו לגמרי או שאתה מאמין בו ונותן לו גב בתקווה שבסוף זה יבוא. לגיטימי לפעול בדרך שאלישע פועל בעניין שלו.

10. Raulito Madridista

רגע ונניח אין שיטת משחק בבאר-שבע חוץ מלהעיף את הכדורים לבוזגלו וכמה מסירות של שני קשרי האמצע האיכותיים, מי אשם אם לא אלישע לוי? גם במכבי חיפה הכדורגל שלו היה די גרוע.
    ברור שרביעיית ההתקפה של באר-שבע, גם כשכולם בכושר, הם לא בדיוק מסי-סוארז-ניימאר. ומצד שני, הליגה הזו כל-כך חלשה, חוץ ממכבי וק"ש אין עוד קבוצות נורמליות, ועדיין את מס' המשחקים הטובים של באר-שבע העונה אפשר לספור על כף יד אחת. היו שתי רביעיות מרשימות, המשחק נגד מכבי חיפה, מחצית בשנייה בטדי וזהו. באר-שבע אגב איבדה הכי הרבה נקודות נגד התחתית(נניח מקום 9 ומטה) מבין השלישייה הראשונה. היא לא ניצחה את רעננה, עשתה רק תיקו בעכו וגם הפסידה בבלומפילד להפועל ולסכנין בדוחא.
    מליקסון לא ילד שרק עלה מהנוער, הוא כבר עבר דברים בקריירה, אין דבר כזה 'אם אתה מוציא אותו אתה הורג אותו'. טבעי שיקבל קרדיט רחב יותר מעוד שחקן סגל, אבל יש גבול. הדוגמא המקבילה בהפועל ת"א היא למשל ישראל זגורי.

אגב, מפרגן לרעננה, השחקנים נראים מאוחדים, לא פשוט לנצח אותה ו'אפקט החלפת המאמן' בהחלט עשה את שלו. אבל זה יהיה אסון אם היא תהיה בפלייאוף העליון. במשחקים שלה מובקעים קצת יותר משער וחצי למשחק.

הפועל עכו בשבוע הבא בוסרמיל נגד באר-שבע שתרצה להוציא עליה את כל העצבים. בכל-מקרה, שלומי דורה מתקשה להביא לשינוי. עכו גם לא ניצחה בבית העונה אם אני לא טועה וזה מתכון ברור לירידת ליגה.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  11. Civil Anti Madridista

למה אנחנו כן והם לא זו צורת חשיבה של ילד קטן. למה השופטים עם מכבי ומזיינים אותנו מתחילת העונה? תעשה לי טובה באמת.
    מצידי שיסגור את סמי עופר עד לסוף העונה. זה ימנע לדעתך מהאוהד הבא להתפרץ בנתניה או בטדי?

המחאה שיש להתעסק בה היא לא בהענשת הקבוצות וקהל האוהדים, אלה בהענשה נקודתית של כל המתפרעים למיניהם.

oranfu ו-עידן444 אוהבים את זה.
  12. Turgi Guest

אתה בדרך כלל מאוד אובייקטיבי אבל בנושא הזה אתה לא יודע לסוף דעתי.
    אין הבדל בין שני האוהדים החיפאים שפרצו לבין האוהדים של מכבי שפרצו.
    ההבדל הוא בעונש לקבוצות.

אם יש מישהו היה בא ואומר שיש רפורמה בעונשים - הייתי מברך על זה, אבל לא כך הדבר. מכבי חיפה לאורך שנים זוכה ליחס מועדף בבית הדין ועל זה אתה בוחר לא להגיב.

אם יסגרו את סמי עופר זה אולי לא ימנע מהאוהד הבא לפרוץ אבל לפחות יהיה שויון בענישה.

כדי למנוע פריצה צריך הרבה יותר.

13. South Boy Member

אין לי כוח לענות לכל מי שדנתי איתו בנושא ואני רואה שגם חברי הפורום האחרים לא מבינים את טענותינו וזה בסדר, גם אני דיברתי כך כשאוהדי חיפה דיברו על אלישע באותה צורה, אני לא מאשים אתכם בנאיביות שלכם. ברגע שתצפו בבאר שבע כל שבת 90 דקות ולא פעם בכמה זמן כשהקבוצה שלכם משחקת מולה או בתקצירים בשער השבת תבינו הכול, המיקום בטבלה הוא לא יותר מפיקציה שמעידה כמה הליגה הזאת היא בדיחה, ואין לי ספק ולו הכי קטן שאלישע הוא מקור הבעיה לצד השחקנים שגם הם לא חפים מביקורת ושברגע שיגיע מאמן אחר נראה שינוי לטובה, להציג כדורגל ברמה כזאת עם סגל כזה זה הישג בפני עצמו.

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. עידן444 Member

איפה אתה לא מסכים איתי לגבי המשחקים שכן ראיתי?

15. South Boy Member

לא יודע איזה משחקים ראית אבל אני לא מתחבר לטענה שלך שאולי הציפיות מלכתחילה היו גבוהות, לחלק הקדמי שלנו יש פוטנציאל אימתני ואני לא יודע מה לדעתך היו הציפיות שלנו אבל אני יכול להגיד לך שרוב הקהל השפוי לא דיבר בכלל על אליפות אלא על יכולת טובה והתברגות בצמרת, אולי במבחן התוצאה הם עומדים סך הכול אבל זה לא בזכות אלא בחסדה של הליגה המשמימה הזאת, והיכולת אוי היכולת.
    ובנוסף להכול, כשלמאמן יש הזדמנות לתקן במהלך המשחק הוא פשוט קופא במקום ולא משנה שום דבר, לא עושה חילוף לפני דקה 70 לא מדרבן את השחקנים פשוט מתנהג כמו אחרון האוהדים, איך בלבול הריח דם והגיב עם שני חילופים ואלישע לא הואיל בטובו להגיב לו? איך שלומי ארביטמן סיים 90 דקות על המגרש? איך רועי לא נכנס כבר במחצית השניה כשחיפה פשוט מטיילת במרכז השדה? לאיש אין מושג, הוא לא מוציא אפילו רבע מהפוטנציאל של הסגל הזה, ואמנם גם לשחקנים יש חלק לא מבוטל בביזיון הזה אבל גם למקהלה הכי טובה בעולם אין סיכוי כשהמנצח שלה חירש.

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk

מצב נושא:
הנושא נעול.