השאלה מכוונת אליך אולי אלבס מבחינה התקפית וכמובן טכנית עולה על ראמוס בכל פרמטר שקיים. לראמוס יש הרמות כמו שלו? יש לו עצירת כדור והובלת כדור כמו של אלבס? יש לו בעיטות חכמות כמו אלבס? מסירות כמו אלבס? שליטה בכדור כמו אלבס? כל אלה שאלות רטוריות. אין מגן בעולם שיש לו יכולות טכניות כרגע כמו של אלבס.
כנראה שבגלל שהשחקן לא משחק בברצלונה\ריאל מדריד קצת משפיעה פה על הדעות, אלבס עולה על ראמוס בכל פרמטר בהתקפה. מבחינת הגנתית ראמוס עולה על אלבס, לפי דעתי שתיהם שתיים מהמגנים הטובים בעולם, ראמוס הוא שחקן מלוכלך אבל שחקן שאני מאוד מערייך, הרבה זמן לספרד לא היה מגן כזה עם אופי כזה(ממש איטלקי).
אז רואים שלא ראית את ראמוס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx כן, לראמוס יש יותר טכניקה מלאלבס, כן, יש לו הרמות יותר טובות מלאלבס, יש לו בעיטה שעולה על הבעיטה של אלבס בכמה דרגות, וכן, יש לו הובלת כדור ועצירת כדור (מה? אולי בוא ניתווכח מי מקפיץ יותר הרבה על שני הרגליים) יותר טובה משל אלבס. הדבר היחיד שאלבס "עולה" עליו זה מסירות, אבל לך תדע מה היה קורה אילו ראמוס היה נכנס לאמצע כל התקפה ועולה למעלה כל התקפה. אבל...לאלבס יש נגיחות כמו שיש לראמוס? לאלבס יש אגרסיביות כמו שיש לראמוס? לאלבס יש איזשהו תכונה הגנתית(לא כולל כסחנות, גם פה ראמוס לוקח) שעולה (או לפחות מדגדגת) על ראמוס? לא, ראמוס יכול לעשות לו בית ספר בכל מה שקשור למילה "הגנה", מילה שלא נמצאת בלקסיקון של הטמבל מסיביליה.
אובי ואבוי. אלבס הוא שחקן בועט בעיטות חופשיות ומרים קרנות, תירא את הבעיטה החופשית המושלמת שלו נגד בטיס במחזור האחרון בא הוא כבש, תירא את הגול הנפלא שכבש את ברצלונה בעונה שעברה בניצחון של סביליה בפיחואן 2-1, איך אתה משווה בכלל, אלבס הוא מלך הבישולים בענה שעברה בליגה הספרדית, והעונה יש לו 4 בישולים בליגת האלופות, הוא שחקן שמוביל את הכדור הרבה יותר טוב מראמוס, ופורץ הרבה יותר טוב מימנו, או שאתה עיווור או שלא יודע. רואים שאתה מדבר בצורה לא אוביקטיבית עם אתה קורא לאלבס ''טמבל'', אתה לא סובל את השחקן הבנו, אבל אתה אומר כול כך הרבה שטויות. אלבס שחקן שכול יודע לעשות הגנה, למרות שראמוס עושה לו שם בית ספר כמו שאמרת, הם שחקנים פחות או יותר באותו רמה, למרות שלעתי אלבס קצת עולה עליו.
אז רואים שאתה לא מבין מה זה טכניקה בכלל... טכניקה זה אחד שיודע להוביל כדור ורואים איך הוא מוביל את הכדור, רואים את הפריצות שלו, אתה ההרמות שלו, את הבעיטה שלו שיש לו. טכניקת בעיטה שעולה בכמה וכמה דרגות על של ראמוס (אלא אם כן בשבילך לבעוט פצצה מרחוק זה יותר טכניקה מאשר כדורים מסובבים מרחוק). אתה סתם גומר על איזה עקב ממוחזר של ראמוס בהתקפה. מה הקשר משחק ראש לטכניקה? ואני דיברתי בכלל על הגנה? וזה לא שאלבס הוא עמוד בהגנה, הוא לא רע בהגנה, שכן ראמוס עולה עליו בהרבה בהגנה. בקיצור אני לא יכול להתווכח עם מישהו שלא יודע מה זה טכניקה על טכניקה. אתה סתם עושה מעצמך צחוק, כדי שתפסיק.
ירדן, אני חושב שקצת הזגמת בעניין הבעיטות. אלבס מגן יותר התקפי מסרחיו ראמוס מכוון שהוא עולה יותר הרבה, נכנס הרבה יותר לאמצע ולפעמיים חושב את עצמו בקיצוני. יש בזה יתרונות, אבל גם חסרונות. מבחינת הבעיטות, אפשר לומר שבבעיטות חופשיות אלבס טוב מראמוס. וזה התבטא בכמה וכמה גולים יפים בעונה שעברה, ולא ממש יוצא לי לראות את ראמוס בועט בריאל בעיטו חופשיות, כי זה לא תפקידו בעצם. ההרמה של שתי השחקנים? קשה מאוד, ראמוס השתפר בצורה נהדרת בהרמות שלו לרחבה אבל גם לאלבס יש את המסובבת שלו. זה לא ניתן לפתירה לדעתי. עקרונית, כמגן, לדעתי ראמוס טוב מאלבס. הברזילאי הוא אחד הטובים בתפקיד, זה ברור. שחקן שעלה לסדר טבלת הראשונים ורוב ההצלחה שלו התבטאה בהתקפיות המסחררת שבוא ביחס למגן ימיני. ראמוס, לעומתו, יודע לעשות את תפקיד המגן בצורה הכי מאוזנת שאפשר, והכי טובה שאפשר. הוא יודע לזאן בין התקפה להגנה, מה שאלבס לא. יש שיטענו שההתקפיות של אלבס, שוה פי כמה את האיזון שמשד ראמוס מעמדתו. אותי אישית זה לא קונה. תפקיד של מגן, זה לרווח את המשחק, להוות אופציה למסירה בהתקפה, להרים, ולסגור. את זה לדעתי, סרחיו עושה בצורה הטובה ביותר בעולם בתפקיד שלו.(ועוד לחשוב שעל קו ימין שלנו, ברוב המשחקים אין אף אחד, מה שגורם לראמוס לפעמיים לעשות עבודה כולה שגם אוות הוא עושה בהצלחה לטעמי.)
זה כמו לאהוב בונקר במקום לאהוב את מנצ'סטר, ברצלונה, סביליה... סרחיו ראמוס עושה את כל מה שאמרתי, אבל בכלל לא בחצי של רמה של אלבס.
אתה לא תחליט מה טוב ומה לא בשביל אף אוהד כדורגל. בוא אני אפשט לך את זה, אני שונא את אלבס, את מסי, את רונאלדיניו, רונאלדו ואת רוביניו ואוהב את גאטוסו, אמרסון, פאולסן ודה רוסי, יש לך בעיה עם זה?
חח למה שתהיה לי בעיה? בקיצור אתם אפורים... כולה זרקתי מילה מה אתם בוכים כמו ילדים בגן? מה גם שאתם מתווכחים עם חברים אתם כאלה רציניים ולחוצים? ד"א השחקנים שאתה אוהב גם אני מאוד אוהב..חוץ מאמרסון
למה לשמור את זה בסוד: ההרחקה של מרטין פטרוב לפני שנתיים שבוטלה אחרי המשחק. גם אני לא אוהב כדורגל אנגלי, אבל אנטיכדורגל בשבילי זה צלילות ופרובוקציות. ואני שמח שהמתחזה היחיד שהיה לנו בקבוצה מועף כרגע בכיוונו של לויש פיגו.
גם צ'אבי מרים קרנות, ורונלדיניו בועט חופשיות. זה לא אומר שמארקז ודקו בועטים פחות טוב מהם. לא ידעתי שאם אתה בועט והכדור נוגע בשחקן מסוים אז אתה בועט מעולה. תתן לראמוס לעלות כל התקפה-הוא יהיה מלך השערים ומלך הבישולים. זה כמו להישתמש בשערים בהשוואה בין חלוץ לבלם. אלבס שחקן התקפה לכל דבר, למרות שעל הנייר הוא בכלל...מגן. הוא משחק כמו קשר ימני התקפי שנכנס לאמצע כל התקפה. אני אומר שטויות? טוב, בוא נתחיל עם הפנינים שלך- וזה היה אמור להיות משפט? ראמוס עושה לו בית ספר בהגנה, אלבס אבל טיפה עולה עליו (למרות ששוב-ראמוס עושה לו בית ספר בהגנה) אבל הם פחות או יותר אותו הדבר. או.קי, עכשיו אתה יותר ברור. הם באותה רמה, אלבס לא יודע לעשות הגנה, שם ראמוס עושה לו בית ספר, אבל אלבס טיפה יותר טוב. הבנתי אותך? וואי חשבת להיות מורה? אני יהיה תלמיד מיצטיין, נשבע! אחחח אחחח, לא ראית פעם את ר.ק ניגש לפצצה? ואני לא מדבר על המסובבת המדהימה מול צרפת, זאת מסובבת, אני מדבר על פצצה. אתה רוצה שנשווה בין ר.ק לאלבס בבעיטות? שמע, מגן צריך לעשות כמה דברים, אחד מהם הוא הגנה, לא רק התקפה. בוא נשווה בין פויול לרונלדיניו. אני יתחיל-לרונלדיניו יש את הכוח שיש לפויול? יש לו את היכולת תיקול שיש לפויול? יש לו את ההגנה שיש לפויול? לא! פויול שחקן יותר טוב מרונלדיניו! ואל תדבר איתי על התקפה... הוא לא עמוד, הוא חור. סליחה, חורים. אני באתי לעולם בישביל לשעשע אנשים חכמים כמוך. בוא ניסע למדריד לשאול את קסיאס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
באמת טוב שבאת לעולם, אני לא מפסיק לצחוק... כבר אמרתי, אתה לא יודע מה זה טכניקה, אולי באמת כדאי שאני יעביר לך שיעורים. ואתה סתם משנה נושא לפויול ורונאלדיניו, על מה הוויכוח בכלל התחיל? על זה שאמרתי שמי שלא אוהב אותו אנטי כדורגל, על מי מגן יותר טוב זו דיעה נטו וגם לדעתי ראמוס מגן יותר טוב אבל מלכתחילה התווכחנו על מי יותר טכני ומי גורם יותר הנאה לצופה. מבין? אתה משווה עילוי כמו רוברטו קרלוס לסרחיו ראמוס ? רוברטו קרלוס זה אחד הבועטים המיוחדים בכדורגל. שלא תעז להשוות אוו לפני הסוס. הייתי חייב: ברור שזה אומר שהם בועטים פחות טובים מהם