מחזור 18: סביליה אדומה ולוהטת

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Jan 4, 2008.

1. Ruud Member

לא ציפיתי למשחק כ"כ חד צדדי בין אספניול לויאריאל. ויראיל נראתה איום ונורא, שום פעולות חיוביות, שום מצבים רציניים, התאכזבתי מאוד ממנה. לעומת זאת, אספניול מראה כדורגל קבוצתי נהדר, ואני חושב שהכדורגל הקבוצתי הזה יכול להביא אותם רחוק מאוד בליגת האלופות, אם יגיע לשם כמובן. אני לא מאוכזב יותר מדי מהרמה, ציפיתי למשחק יותר שווה כוחות, אבל אספניול מחפרת על זה עם כדורגל פנטסטי.

2. REAL MADRID Member

חכמה בבעיטה חופשית זה לא לפגוע בחומה ולהכניס את הכדור פנימה.. לפגוע בחומה זה לא כ"כ קשה.

3. Sergio Ramos Member

ויאריאל מתחילה להשכיח אותנו מהיכולת המצוינת שלה בתחילת העונה. רואים בבירור שהמוכנות של אספניול למשחק אתמול, הייתה טובה בהרבה מזו של הצוללת. בכלל, אספניול קבוצה הרבה יותר מאורגנת שמשלבת בין חוכמת המשחק המצוינת ושיטת המשחק שלה, לבין הכישרונות האדירים בקבוצה.
    כשלא הולך אז לא הולך, זה מה שקרה לויאריאל.ובפרט, ההתקפה האטרקטיבית שראינו בתחילת העונה, נהיית מאוד פושרת. ונכון לעכשיו, לא נראה שיש לויאריאל את האופי להתברג בין ה-4 הראשונות.
    וזה מתבטא בהפסדים מבישים לקבוצות קטנות, וחוסר יציבות שמאפיינת את הקבוצה בתקופה האחרונה. ואתמול, זו הייתה מפלה מבחינת.

לגבי המשחק של ריאל מדריד,
    אני מקווה שנמשיך גם היום, באותו קו. גם באס, וגם במארקה טוענים שההרכב שפתח מול בארסה(מהחלק של הקישור ומעלה), יפתח גם היום. הייתי רוצה לראות מתישהו את רובן בהרכב יחדיו עם רוביניו, אבל שוסטר מחליט להמשיך לתת קרדיט לבאפטיסטה, שעם נהיה כנים, הברזילאי הביא שינוי למרכז המגרש וכל עוד שוסטר נותן לו הקרדיט, אני מאמין בהחלטתו.
    סרגוסה קבוצה מאוד אפרורה העונה. המנטליות שלה מאוד חלשה, ופרננדז המאמן לא מוציא מהסגל הטוב שלו את מירב האפקטיביות. שתי השחקנים הטובים ביותר דאלסנדרו ואיימאר, לא מוצאים עצמם העונה, והרכש הבולט ביותר, מטוזאלם עדיין פצוע. למרות הכל, עדיין סרגוסה בעיניי תשאר כקבוצה מסוכנת. במפגשים כאלו, גם שכלום לא הולך בליגה, הגישה שונה , וההתלהבות של קבוצות אשר באות לברנבאו גדלה בהרבה.

4. REAL MADRID Member

סביליה - בטיס

אם נוציא רגע את המשחק בין ריאל מדריד לברצלונה - אז המשחק הגדול, החם והמעניין ביותר של ספרד הוא הדרבי של העיר סביליה. סביליה תארח את בטיס, את המשחק יתחילו 22 שחקנים - השאלה הגדולה היא כמה יסיימו אותו.

סביליה שתערוך בפתיחת המשחק טקס קטן לזכרו של אנטוניו פוארטה ממוקמת נכון לעכשיו במקום השמיני בטבלה עם 23 נק' אותן צברה עם 7 ניצחונות מצד אחד אך מצד שני נמצאים להם שמונה הפסדים, רק לבאנטה האחרונה בטבלה יש יותר הפסדים לסביליה. ניצחון של סביליה בדרבי החם של אנדלוסיה ישאיר אותם בתמונת המאבק על המקומות בליגת האלופות ובגביע האופ"א - במידה וסביליה תפסיד היא עלולה להדרדר יותר מידי אחורה, גם מבחינה מנטלית ובעיקר מבחינת הטבלה. סביליה ניצחה עד כה רק שישה ממשחקי הבית שלה, ההפסדים לאספניול, מאיורקה ואף לדפורטיבו לה קורוניה מוכיחים שהעונה הפיחואן פחות בייתי מבעונות שעברו - ולמרות כל זאת, סביליה מגיעה פייבוריטית מהסיבה הפשוטה שהיא פשוט צריכה יותר את הנקודות. הפסד לבטיס יכול לגמור לסביליה את אירופה לעונה הבאה וגרוע מכך, בלי אירופה לא מעט שחקנים יבקשו את שיחרורם מהקבוצה. האופציות הנותרות של סביליה לאירופה מלבד הליגה הן כמובן הגביע והצ'מפיונס ליג, קשה להאמין שסביליה תצליח להמשיך עד הסוף בליגת האלופות וגם בגביע זה לא יהיה קל - סביליה שעברה בשיניים לשלב הבא בגביע הוגרלה ביום שישי נגד ברצלונה.
    במחזור האחרון שלפני הפגרה גברה סביליה 4:1 על סנטאנדר משערים של קאנוטה, צ'באנטון, חסוס נבאס ואדריאנו. לדרבי נגד בטיס היא מגיעה לראשונה מזה זמן רב עם סגל כמעט מלא, מלבד אנדרס פאלופ וחאבי נבארו יעמוד לרשותו של מנולו חימנז סגל מלא. לא צפויים שינויים רבים מההרכב שניצח את סנטאנדר לפני הפגרה - דראגוטינוביץ' שפתח כמגן שמאלי יוסט לעמדת הבלם במקומו של מוסקוורה שיפתח על הספסל, את עמדת המגן השמאלי ימלא אדריאנו. מארסקה יפנה את מקומו בקישור האחורי לטובת קייטה וקרז'אקוב יפנה את העמדה לצידו של קאנוטה לטובת לואיס פביאנו.

הרכב משוער: דה סאנטיס, אדריאנו, דראגוטינוביץ', אסקודה, אלבס, קייטה, פאולסן, נבאס, קאפל, קאנוטה ופביאנו.

מנגד מגיעה בטיס שלא הפסידה בשלושת משחקיה האחרונים ובתחתית הצמודה שפרוסה לאורכה של חצי ליגה כל נקודה חשובה, במיוחד כשאתה נמצא מתחת לקו האדום. אז כאמור, בטיס ממוקמת במקום ה-18 בטבלה עם 18 נקודות - נקודה פחות מדפורטיבו שבמקום ה-19 מצד אחד ו-3 נק' מסראגוסה שבמקום התשיעי. בטיס לא מרבה לנצח בחוץ ואת ניצחון החוץ היחיד אך המכובד שלה העונה היא השיגה עם 1:0 על ויאריאל משער של חסוס קאפי. אותו קאפי אפילו לא בסגל למשחק היום. בטיס שניצחה עד כה 4 פעמים בלבד בליגה נגיעה כאנדרדוג מוחלט לפיחואן וגם מאמנה פצ'ארו הודה בכך בראיון שנתן לקראת המשחק. בטיס שאם לא יבוא שינוי דרסטי ביכולתה תאבק ממש עד הרגעים האחרונים נגד הירידה לא מנצלת את משחקי הבית עם אחוזי הצלחה של 46% בלבד, אז מה הסיכויים שדווקא בחוץ ועוד בדרבי יבוא פתאום השינוי.
    גם נעדרים לא יחסרו היום לבטיס, השוער דובאלס שעוד לא חווה חצי שניית משחק העונה, המגן פרננדו ואגה והקשר מרקו באביץ' פצועים ומחוץ לסגל למשחק היום בערב. החדשות החיוביות חלקית הן שהקשר דוד אודונקור, המגן נאנו והקשר חסוס קאפי חוזרים מפציעות. למה חלקית? כיוון שאף אחד מהם לא כשיר למשחק היום ובבטיס מקווים להכשירם למחזור הבא בו תארח בטיס את חטאפה. ריקארדו צפוי לחזור לשערה של בטיס במקומו של קאסטו שפתח נגד ויאדוליד, איליץ' יפנה את עמדת המגן הימני לדמייה וחואן מאלי יחליף את פרננדו ואגה בצד השמאלי של ההגנה. סוביס יפתח בקישור ההתקפי במקומו של סומוזה שיירד לספסל, וחוזה מארי יפנה את מקומו לטובת מארק גונזאלס. מלך השערים של הקבוצה פאבונה יפתח בחוד.

הרכב משוער: ריקארדו, דמייה, חואניטו, ריבאס, מאלי, ריברה, ארזו, סוביס, אדו, מ. גונזאלס ופאבונה.

5. Raulito Madridista

אספניול בעננים.
    הקבוצה במקום השלישי, במרחק של 5 נקודות מהמוליכה ריאל מדריד ובעמדה טובה מאוד כרגע למקום בליגת האלופות.
    כבר במחצית הראשונה הוכרע המשחק אמש. לאחר שגברה כבר על ריאל מדריד, סביליה, אתלטיקו ווולנסיה, גם ויאריאל מצטרפת לקבוצות הגדולות שנכנעו לאספניול, שאת הפסדיה רשמה נגד קבוצות חלשות כמו ויאדוליד(תחילת העונה) ורקראטיבו(מחזור רביעי).
    14 משחקים רצופים ללא הפסד.
    "זו הייתה המחצית הראשונה הטובה ביותר שלנו", אמר המאמן וואלוורדה לאחר המשחק.
    ראול טאמודו שכבש אתמול צמד והפך לפיצ'יצ'י של הליגה בצוותא עם לואיס פביאנו(עשרה כיבושים), השיג 123 שערים בליגה הספרדית, כמו גם פרננדו מוריינטס. השניים במקום השני מבין השחקנים הפעילים שכבשו הכי הרבה בליגה הספרדית, כאשר הראשון הוא כמובן ראול שמצא את הרשת 195 פעמים ובעזרת-השם יימצא גם היום.
    http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/tamudo050108_ES.Xxx
    שחקן ענק שיכל לשחק בקבוצות הטובות באירופה, לפי דעתי, ובגלל האהבה הרבה לאספניול ואולי לא מספיק הערכה מצד מועדונים, לא הגיע רחוק יותר.
    ויאריאל לעומת זאת בהתפרקות לא רצויה, מרכז ההגנה חלש מידיי ויש דרך להפסיד. חבל.
    השער של וואלדו - נפלא!!!
    תקציר המשחק: אספניול - ויאריאל

ברצלונה ניצחה אתמול כמו שצריך לנצח במשחקי החוץ. היא הייתה טובה יותר ממאיורקה, אך לא שיחקה מדהים. בערך שלושה-ארבעה מצבים לגול והיא מצאה את הרשת פעמיים. לטעמי הנרי חייב לקבל יותר דקות, בעמדה של אינייסטה, כאשר המהנדס יישחק במקום גודיונסן שפשוט לא תורם. מאיורקה מאבדת גובה וחבל שהחלק ההגנתי העלוב מפריע לחלק ההתקפי, לקדם את הקבוצה במעלה הטבלה. מאיורקה לא תרד ליגה, אך אני מקווה שהיא לא תיהיה קרובה לתחתית.
    השער השני של ברצלונה - ענק. מבצע קבוצתי יפה. עוד מהלך יפה שהיה במשחק זהו הדריבל של הנרי שהשכיב שניים וכמעט כמו בימים בארסנל, כמעט מצא את הרשת.

וולנסיה חייבת לנצח היום את הקבוצה החלשה בליגה, לבאנטה, בביתה. אני לא מבין מה ההתלהבות מאריזמנדי, חלוץ בינוני מאוד שתופס מקום של שחקן טוב יותר. ויאה וזיגיץ צריכים לשחק בחוד.

יש תחושה קצת מעצבנת אחרי הניצחון של ברצלונה אתמול. מה שמפחיד שהמשחק הזה נראה קל מידיי עבורינו. סראגוסה במומנטום רע מאוד, אנחנו עם שלושה נצחונות רצופים. לא ספגנו שער למעלה משלושה משחקים, דבר שלא קרה בטח הרבה זמן, בנוסף, השחקנים היצירתיים ביותר בסראגוסה - מטוזאלם, איימאר ודלסאנדרו לא משחקים.
    זה אמור להיות משחק קל.
    בכל-אופן, סראגוסה תשחק בוודאי על מתפרצות מהירות בתקווה להשיג משהו.
    אני אבין אם ההרכב מהקלאסיקו יישמר ואם רובן פתאום יחליף לדוגמא את בפטיסטה, לא אהיה עצוב מידיי, למרות שהוא הוסיף לנו משהו במשחקים האחרונים.
    תיהיה ירידת מתח בקבוצה, לא תיהיה אותה מלחמה על כל-כדור ואני דווקא לא פוסל שער מהיר של סראגוסה לדוגמא, אחר שאנחנו נחלום(לעומת-זאת גם שער מהיר שלנו אי-אפשר לפסול, כי ההגנה של סראגוסה חורקת מאוד).
    חייבים להשיג ניצחון ולהחזיר את הפער בצמרת ל-7. בברנבאו רצוי גם להפיק כדורגל טוב, אבל אם נעשה את זה וחלילה לא ננצח, אז לא השגנו את המטרה, המטרה היא להמשיך את רצף הניצחונות הביתיים, קשה לי להאמין שדווקא סראגוסה תהרוס לנו.
    כל פעם שמשחקים נגד סראגוסה(נתעלם מהמקרה המדהים אשתקד ברומארדה), מדברים על איש אחד:
    http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2008/01/06/raul291297_370x200.Xxx
    ראול ערך את הופעת הבכורה שלו נגד סראגוסה ברומארדה, הופעה שהסתיימה בהפסד אך עם המון מחמאות לקפטן. ראול כבש לא פחות מ-12 שערים נגד הקבוצה הזו. ראוליטו לא מצא את הרשת 3 משחקים, הגיע הזמן, אני לא אוהב את זה שראול אחר מוליך את טבלת הכיבושים.

Last edited: Jan 6, 2008
  6. REAL MADRID Member

התחושה שלי לקראת המשחק היא בדיוק אותה תחושה כמו לפני הניצחון 1:0 על אתלטיק בילבאו - יהיה קשה על ננצח. סראגוסה אמנם נמצאת במומנטום רע אבל אין קבוצה בעולם שיודעת להחזיר קבוצה לדרך המלך יותר טוב מאיתנו, ולמרות זאת ההרגשה חיובית מאוד. אנחנו עדיין ללא הפסד בברנבאו ואין שום סיבה שדווקא נגד סראגוסה זה יקרה.
    הניצחון שלנו על ברצלונה לא יהיה שווה יותר מידי במידה ולא ניקח את מלוא 3 הנק' היום - באמת שקשה לי להאמין שנצליח להוציא 6 נק' מהמשחקים נגד אתלטיקו מדריד ו-ויאריאל ולכן המשחק היום והמשחק בשבוע הבא חשובים מאוד.

אני בעד לשמור על ההרכב שניצח בקלאסיקו (מלבד השינוי בהגנה) - אין טעם לערער לשחקנים (באפטיסטה בפרט) את הביטחון וצריך להמשיך לתת לשחקנים שעשו את העבודה טוב עד עכשיו קרדיט. עם זאת אני גם ארצה לראות במהלך המחצית השנייה את רובן ורוביניו ביחד ליותר מ-5 דקות, שוסטר לא מרבה להשתמש בהם ביחד והאמת אני בכלל לא מבין למה.. חשוב מאוד שניתן גם לגאגו לקבל היום 15-20 דקות בשביל לתרגל אותו עם ההרכב שפחות או יותר הוא ישחק איתו בחודש הקרוב כשדיארה ישרת את נבחרתו.

האלה מדריד.

7. riquelme1 Member

שימו לב לדבר החדש שקומאן עשה: חבייר אריזמנדי בתוך מגן ימני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

8. Engonga Member

בקשר למשחק של אספניול אתמול, באמת אי אפשר שלא להחמיא לקבוצה הזאת..ואלוורדה שלדעתי הוא מאמן הסיבוב בנה שם קבוצה שלא נופלת מאף אחת בליגה, גם לא מהגדולות.
    טורחון וחארקה בהגנה שני סלעים, מויסס סוס עבודה, דה לה פניה גאון, ריירה המיורקני וואלדו הפכו בעונה הזאת לשחקנים מהטובים בליגה וכמובן הסמל שלה טאמודו ועוד אקס מיורקה לואיס גרסיה. תוסיפו את האוהדים וכמובן המאמן..קבוצת הסיבוב שלי.

9. Joaquin Member

שוב ולנסיה לא מצליחה לנצח,והפעם נגד הקבוצה החלשה בליגה.
    תצוגה לא כ"כ רעה כמו האחרונות אבל עדיין זה לא מספיק,זיגיץ' בקושי 20 דקות על המגרש וכבר הספיק לקבל אדום,אריזמנדי משחק בתור מגן ימני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wacko.Xxx.
    היום אם סביליה תנצח ולנסיה תירד למקום השמיני וביכולת הזו-גם גביע אופ"א נראה רחוק.
    אוי מה יהיה מה יהיה

10. riquelme1 Member

מהיום נחרץ גורלו של קומאן אצלי, אני לא מאמין במאמן הזה, השיטה לא מתאימה לשחקנים ולקבוצה, הוא פשוט הורס את הקבוצה עם החלטות הזוייות, אריזמנדי מגן ימני זה כמו רונאלדיניו שוער, פשוט אידוט אחד גדול שבא להרוס את הקבוצה.

תיקו 0, נגד הקבהוצה הכי חלשה בספרד, אני מאוד מקווה שההנהלה הדפוקה של ולנסיה יבינו אתזה ויזרקו אותו וביחד עם המאמן החדש ובאנגה ולנסיה תיצא לדרך חדשה, יותר גרוע מזה לא יכול להיות.

11. RubberSoul Member

ועוד קומאן אמר שהתחנה הבאה שלו תהיה ברצלונה.פחח.בקצב הזה אפילו כמאמן ולנסיה הוא לא יגיע לקאמפ נואו.

12. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוי סארגוסה אוי סארגוסה
    כשלא מנצלים את המצבים האלה במיוחד בבירנבאו , סופגים ובגדול .

13. riquelme1 Member

תגיד כול משחק של ריאל מדריד תגיד על היריבה שהיא לא מנצלת את המצבים שלה, מה יהיה?

14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אומר רק מה שקורה .

15. RubberSoul Member

לא יאומן כמה החמצות.ומזל...