אין ספק שזהו אחד מהמחזורים המעניינים בשנים של העונה. 2 דרבים, משחק צמרת איכותי, ריאל-סראגוסה ובארסה-מאיורקה. אני חושב שזאת אחת הפעמים היחידות שאני אגיד את זה, אבל כל הכבוד לספורט 5 על ארבעת השידורים הישירים. הדרבי של סביליה יהיה לוהט כרגיל, גם אם שתי הקבוצות לא נמצאות במצב הכי טוב שלהם, למרות שסביליה מראה סימני התאוששות בזמן האחרון, היא עדיין לא אותה הקבוצה הפנטסטית שהתרגלנו לראות בשנים האחרונות. אחרי כל הרכש המסיבי שעשתה בטיס הקיץ ציפיתי ממנה להרבה יותר, והייתי בטוח שתקופת השפל ותקופת הלחימה נגד הירידה הסתיימה, מסתבר שטעיתי בגדול. יש להם שחקנים נהדרים אבל משום מה לא הולך להם, וזה לא משנה מי המאמן שלהם, כל פעם אותו הדבר. סביליה פייבוריטית ברורה לנצח את המשחק הזה ולדעתי היא תעשה זאת. מפגש הצמרת בין אספניול לויאריאל בהחלט מסקרן. לפי דעתי אלה הן שתיים מהקבוצות האיכותיות העונה בליגה הספרדית ואני גם חושב ומקווה שיהיה לנו משחק נהדר היום, אני מחכה לו בקוצר רוח. אני לא חושב שניהאט הוא חיסרון כ"כ משמעותי עבור ויאריאל, למרות שהוא אחד החלוצים האיכותיים של "הצוללת הצהובה", יש להם מספיק שחקנים שיכולים לחפות על חסרונו. גיז'ה פראנקו ורוסי עושים עבודה מצויינת. לעומת זאת החיסרון אצל אספניול הוא הרבה יותר משמעותי, מכוון שחארקה הוא הבלם המוביל של אספניול, ולפי דעתי אין לו באמת מחליף ראוי בסגל של אספניול. כמו שאמרתי אני מקווה ומצפה למפגש איכותי. המשחק של ריאל מדריד הוא לא קל, כי בסה"כ, למרות העונה הדיי מאכזבת שלה, סראגוסה היא קבוצה טובה שלא תבוא כדי להתגונן במשך 90 דקות, בעיקר בגלל שהיא לא יודעת לעשות זאת, אבל גם בגלל שכמעט כל הקבוצות לא באות להתגונן בברנבאו. פפה הוא חיסרון משמעותי רק אם מרסלו יפתח מחר, כי זה דיי ברור שהיינצה ישחק כבלם לצידו של קאנאברו, אני מקווה, כמו כל אוהדי ריאל מדריד, שטורס יקבל את חולצת ההרכב שמגיעה לו ללא ספק. ההעדרויות של ד'לאסאנדרו ואיימאר יכולות להיות משמעותיות, כי שניהם לדעתי שני השחקנים היותר חכמים בסראגוסה, למרות שהם נמצאים בעונה לא טובה, הם איום לכל קבוצה. משחק לא קל, אבל אני מאמין שנעבור אותו בשלום ועם עוד 3 נק' בכיס. לגביי הדרבי של ולנסיה אין לי הרבה מה לומר, אני לא מצפה ממנו ליותר מדי, שער פה שער שם, לא יותר.
מחר מצפה לריאל משחק לא קשה על הנייר, לאחר שיש להם מאזן ביתי מושלם, וסרגוסה תגיע מחר ללא שניים מהשחקנים הטובים ביותר בקבוצתם. בכל זאת אני לא רואה סיבה לזלזל בהם , אני מקווה מאוד ששוסטר הכין טוב את השחקנים כי סרגוסה היא קבוצה במשבר והיא תנצל כל הזדמנות כדי לשבור אותו, חייב מחר הגנה טובה שתעצור את צמד החלוצים הטובים שלהם ,מיליטו ואוליביירה. אני מקווה שהשינוי היחידי בהרכב שלנו ,בהגנה, לא ישפיע על המשחק שלנו , כי כידוע לנו פפה הציג יכולת מצויינת ובמילים אחרות היה הטוב ביותר בהגנה שלנו במשחקים האחרונים של ריאל. מי שיחליף אותו זה היינצה שתפקידו המקורי זה בתור בלם, וכן אני מאמין שהוא יוכל להחליף אותו ,הוא שיחק המון פעמים בתפקיד ועשה זאת לא רע. האללה ריאל!
סוף סוף.בוז'אן נכנס,הנרי היה על הקו,וצ'אבי עם עוד בישול,לעוד שער בנגיחה של מארקז. טוב מאד שג'יו יוצא.
שיתוף פעולה של אטו הנרי ובוז'אן(פשוט נפלא הילד הזה,רגע אחד הוא בימין,רגע שני הוא בשמאל),מסתיים בפיניש נהדר. בישול מעולה,טעם נפלא.
איזה גול של אטו.... איזה גול..... ת-ע-נ-ו-ג. כמעט כל המחצית השנייה אמרתי לעצמי שהנרי חייב לשחק,קשה לי לראות שחקן כמוהו על הספסל. זה שחקן שגם ביכולת לא טובה יכול לשנות משחקים אפילו עם הוא נכנס ל-10 דקות. הגול השני התחיל ממנו המשיך לבוז'אן שהמשיך עם פעולה פנטסטית(זה ילד זה..?) מסר להנרי הנרי משאיר לאטו ובום. אם לסכם את המשחק אז באמת משחק בינוני של בארסה שממנו ניתן להבין שאינייסטה חייב להיות האיש שינהל את המשחק במרכז השדה,גודיונסן פשוט לא מתאים לסגנון המשחק של בארסה,אטו עוזב לאליפות אפריקה אז הנרי חייב לקבל מקום קבע בהתקפה ושג'יו חייב ללמוד לשחרר את הכדור בזמן. אפשר לקרוא לחילוף של רייקארד חילוף מנצח אבל זה חילוף שפשוט התבקש.... החלק ההתקפי של בארסה היה פשוט חלש. יכלנו לסיים את המחצית הראשונה גם בפיגור 2. עוד משהו שדי מרגיז אותי זה איבודי הכדור של טרזן באגף,הוא מאבד וישר יוצר חור באגף שלו,הוא פשוט חייב להפסיק עם זה. כמובן הוא מתקן אחרי זה ברוב הפעמים אבל פעם אחת זה פשוט יגמר בגול. נקווה מחר להפסד של ריאל...
מהלך פנטסטי של ראול טאמודו ולואיס גארסיה. משום מה שחקני ההגנה של ויאריאל החליטו להשאיר לשניה אחת את ראול טאמודו והם שילמו על זה ביוקר. דאבל פס חכם מאוד עם גארסיה ו1-0 לאספניול. פתיחה טובה למשחק הזה. טוב, כבר 2-0 לאספניול. ואלדו עם העקב.
ללא ספק המשחק המשעמם ביותר שמאיורקה הייתה שותפה אליו העונה. במחצית הראשונה זה היה פשוט זוועה, גוויזה מצוין גם כשהוא לבד אבל הוא יותר מסוכן כשהוא משחק עם חלוץ לידו, מנאזנו היה צריך להבין את זה כבר במחצית וחבל. אני לא יודע באיזה משחק נוציא נקודות נגד הגדולות אם במשחק כזה לא הוצאנו כשגם מול ולנסיה המפורקת לא הצלחנו לנצח בבית. מה שכן היו כמה דברים טובים במשחק..אוסקר טרחו. זה שחקן שאני מחזיק ממנו מאז שהוא הגיע אלינו מבוקה..אחרי המשחק הנפלא שלו מול אוסאסונה ועכשיו כשוובו וגוויזה פצועים הוא יקבל הרבה יותר דקות זה בטוח. המצטיינים שלי הם וארלה(עולה על הקטור בכמה רמות)ונאברו שהיו נפלאים באגפים וג'ונאס שנתן משחק מדהים. השחקן שהכי איכזב אותי היה אראנגו, איפה השחקן המדהים של 2 העונות האחרונות..שיחזור כבר לעצמו! עכשיו רק נותר לקוות שגוויזה יחלים לקראת ריאל באמצע השבוע. דרך אגב, אטו= :aaa8:
רק אני שמתי לב שאם חילופים משנים משחקים,רייקארד לא פותח איתם? לדעתי המשחק מול מורסיה(מול סביליה אי אפשר לדעת כלום),ההרכב שסיים מול מיורקה,יפתח מול מורסיה,רק שדקו יפתח במקום אטו.ואדמילסון גם עם משחק טוב,הוא לא נפל על הכדור! אבל יהיו לו דקות עכשיו יותר,כי מארקס לא שיחק טוב ממש כקש"א.. והנה מגיעה פינת הציונים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx (הכל בעיקר למחצית השנייה): ואלדס(8)שום טעות,כל בעיטה עצירה,לא השמיט,עצר כדורים חזקים,משחק טוב מאד. פויול(7.5)לא טעה בשום דבר,היה בעיקר בהתקפה,בהגנה קצת איחר,אבל ידע לחזור. מארקס(9)משחק פשוט ענק.צמד הMM ממשיך לשכנע יותר מצמד התלתלים,וזה כשמארקז על המגרש. השער שלו,תשימו לב בא אחרי כמה נסיונות,ואפילו היו יכולים להיות לו יותר שערים,תוספת הבעיטה החופשית המדויקת שנהדפה ע"י החומה. על ההגנה אין מה לדבר,פשוט נהדר. מיליטו(8)קצת טעויות בהגנה,אבל בסה"כ משחק מעולה של מיליטו,שיחד עם מארקס דאגו לשמור על שער נקי לואלדס,עם עזרה להתקפה. אבידל(7.5)משחק הגנה נהדר של אבידל,שלא עשה טעויות,בהתקפה לא היה דומיננטי כ"כ,אבל נתן חטיפות כדור נהדרות. טורה(7.5)הצהוב שקיבל לא ממש הזיז(צהוב חמישי).משחק טוב במרכז השדה,משחק התקפה טוב,לא היה דומיננטי,אבל טוב. צ'אבי(7.5)עשה הגנה טובה,התקפה לא דומיננטי כ"כ,אבל הבישול למארקס היה נהדר(הבקענו מהקרן!). גודיונסן(5)-דידנ'ט פליי סו גוד(יונסן).לא עשה הרבה,טוב שהוחלף. אינייסטה(7.5)לא היה דומיננטי,אבל היה בהחלט שותף למשחק,אם כי במחצית הראשונה היה אולי היחידי שעשה משהו. אטו(7)-לולא השער הייתי נותן לו ציון נמוך יותר. ג'יו(5)-כנ"ל לבדיונסן. בוז'אן(8)שינה את המשחק עם כניסתו במחצית,המהלך שהביא לגול של אטו פשוט נהדר. אדמילסון(7.5)-בסה"כ משחק שני שלו בחצי שנה,משחק ראשו בליגה העונה,משחק לא רע,כבר שכנס התחיל לסכן,פרץ פנימה,סחט כדורים,והכי חשוב-לא נפל על הכדור! הנרי(8)-הדבר הזה לא היה חודש בגלל כאבי גב?!
המחצית הראשונה של ברצלונה הייתה די חלשה לטעמי. מלבד אינייסטה שהיה הכי בולט, והנרי שתפס היום יום די טוב. הוא עדיין לא מזכיר בקמצוץ את הנרי שמכירים. אבל עדיין, ניתן לראות שינוי, הצרפתי שיחק עם המון ביטחון ומרץ. אינייסטה במחצית א' היה המוביל שבארסה, והיחיד שעשה פה ושם דברים. מלבדו, כל התקפת בארסה הייתה די תקועה. מחצית יותר טובה. בוזאן נכנס למשחק, ומשחק הלחץ של בארסה מתחיל לשטוף את המגרש. אטו הבקיע גול יפה, אבל פרט לכך היה מאוד ישנוני ולא מספפיק מעורב. כנראה שהוא עדיין לא בשל מספיק מהפציעה שעבר. מאיורקה היוותה יריב די שקול. קשה להגיד שבארסה ביום גדול, בסך הכל המשחק הזה מסתכם לטובתה כבינוני ביותר, אבל נקודת האור לזכותה, היא שבארסה מתחילה להיות יעילה גם במשחקי החוץ.
דפורטיבו לה קורוניה - אתלטיקו מדריד 18:00, הריאזור. הקבוצה של מיגל אנחל לוטינה, ממשיכה במגמת ירידה העונה, ובפרט במשך השנים שחולפות, דפור רק מאבדת המון מהמונטין הגדול שהיה שייך לקוצה הנהדרת שהכרנו פעם, וכיום כבר לא. רק לבאנטה, נמצאת מתחת לדפור במקם ה20, שהכחולים לבנים נמצאים במקום ה19 וברשותה 17 נקודות בלבד. מאוד סוער וצמוד שם למטה, בתחתית הטבלה, אבל דפור נראת כמועמדת ראשית לרדת ליגה. אפילו מצבם של העולות החדשות מהסגונדה, נראה יותר מזהיר משלה. במחור האחרון השיגה דפור ניצחון על לבאנטה 1-0, ונצמדה לבטיס. אנחל לוטינה דיבר על מגמת שיפור בשבועות האחרונים ביכולת, בינתים הקבוצה משתדלת להישאר כמה שיותר דבוקה לשאר הקבוצות שמעליה. למשחק הזה, למות שזהו משחק ביתי. לוטינה לא לוקח הסיכון ולא יעלה לשחק בשתי חלוצים, אלה עם חלוץ אחד. הלא הוא בודיפו. המערך יהיה 4-5-1 שדה גואזמן וסרחיו ישחקו כקשרים אחורים, ולאפיטה, הצעיר המוכשר שכיום נחשב לשחקן המסוכן בדפור ישחק כפליימייקר.עוד שחקן חשוב במערך, האו גווארדדו שיפתח בהרכב בצד השמאלי של ההתקפה.. אוואט, כאמור לא יפתח בהרכב . נראה כי בתקופה האחרונה, אתלטיקו עולה על גל חיובי בהחלט. לעומת העונות הכושלות שעברו, העונה אתלטיקו לא מאבדת כל כך מהר את הצמרת הגבוהה, ועדין צמודה למקום הרביעי.היכולת עדיין לא כזאת משכנעת, אבל עומק הסגל והשחקנים המצוינים משחקים תפקיד חשוב, ואתלטיקו במבחן התוצאה, עושה את שלה.. כרגע, האי במקום ה5 שמעליה ויאריאל... ניצחון על דפור והאי תוריד את הצוללת למקום החמישי ותעלה במקומה למקום הרביעי. אגירה דיבר בתקשורת ומשתדל שלא להגביה ציפיות יותר מידי. הוא רמז שאליפות, השנה, אתלטיקו כבר לא תיקח... אבל בהחלט היא לא תוותר על כרטיס למוקדמות ליגת האלופות. משמע אומר שמטרתה היא לפחות המקום הרביעי בטבלה. אגירה כרגיל מעלה את ה4-4-2 הקלאסי שלו עם המערך החזק שלו, שרק מאנישה שבדרך לעיזבה של הקבוצה אל אינטר שבאיטליה, לא נכלל בסגל ובמקומו יתפוס הישרות בהרכב הראשון לצד ראול גרסיה, קלבר סאנטאנה. בחוד שתי המובלים פורלאן את אגואו הצמד הנפלא ימשכו לשחק. בהגנה פראה מוסט לעמדת המגן הימיני ואלר ישחק כבלם לצד פאבלו. הרכבים: דפורטיבו: מונואה; ברגאן, לופז, קולוצ'יני, לואיס; כריסטיאן, סרחיו, גואזמן, גווארדדו, לאפיטה; בודיפו. אתלטיקו מדריד: אביאטי; פראה, פאבלו, אלר, אנטוניו לופז; סימאו, סאנטאנה, גרסיה, רודריגז; פורלאן, אגוארו.
אם תשים לב טוב,אם לא היה פוגע בחומה,הכדור הזה היה יכול להכנס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx