מחזור 18 ליגת העל: מ.חיפה מביסה, בית"ר מפסידה בטדי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏15/1/10.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בוואלה אני רואה את תקצירי המחזור ונפלתי על המשחק של הפועל חיפה - אחי נצרת.
    משחק בסך הכל לא רע (יחסית לליגה שלנו), על פי מה שאני רואה בתקציר, אך ברצוני להתייחס לכמות האוהדים שהביאה נצרת, קרוב ל1,000 (אם לא 1,000) ירוקים, זו אולי הסיבה היחידה שאני רוצה שהקבוצה הזו תישאר בליגה ותתקע יתד לעוד שנים רבות, ללא ספק מוסיפה המון צבע.

2. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

גם אני רציתי להתייחס לזה בדיון ליגת העל וזה ברח לי מהראש.
    גם עידן קוולר ציין את זה לפני התקציר, שהיה משחק טוב יחסית לליגה וכמובן הקהל של נצרת הוסיף.

מחר בלומפיללדד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה קרה לך עידן, גם ב-2 המחזורים הראשונים ניצחנו, וגם את ר"ג ורעננה ניצחנו אחת אחרי השניה...כך שזו פעם רביעית, מה שכן מאכזב היו הנפילות בין לבין אם זה עכו, נצרת ומכבי פ"ת שהובלנו ולא שמרנו על יתרון ואם זה ההפסד מול נתניה שבו הגיעה לנו נקודה ולא הגיע להפסיד...נראה את ה-4 משחקים הקרובים נראה מה יהיה.

עידן אם תסתכל בהילוך החוזר הסיבה היחידה שכחלון החטיא היא כזאת: הוא פשוט לא הסתכל על השער! תסתכל הוא בועט כשהפנים למטה לא רואה אפילו איפה קדוש נמצא...זה הסיבה היחידה שהוא החטיא וזו לא פעם ראשונה שזה קורה לשחקנים של מכבי...אלון זמרחי תמיד אומר את זה. החצי שניה הזאת של להרים את הראש היא כל כך קריטית וזה לא שהבלם ישיג אותך כי הוא לא.

----

בקשר לקהל של נצרת אכן היה נחמד לראות את ה-1000 הללו. השאלה שלי היא כזו: איפה ה-1000 האלו בבית? כי בבית הם לא מביאים אף פעם כמות שעולה על 800 איש כולל הקבוצה האורחת...

----

בנוגע למאיר פניג'ל והויכוח שלכם כאן:

בואו נתחיל בדבר הראשון שהיה איתו שזה העובדהש הוא היה אוהד בית"ר קודם כל, אוהד בית"ר. מה שאומר שהיה איכפת לו מהקבוצה, הוא רצה שהקבוצה תצליח, וזה ההיפך הגמור מאגיאר, גאידמק, שניידר, גולדהאר, אלי טביב...זה היה יתרון לבית"ר.

בקשר למה שהוא הוביל או לא הוביל את בית"ר אליו. בואו נתחיל בעובדה פשוטה: בתקופתו שיחקו הילדים, יותר נכון גדלו הילדים. אם אני לוקח את כל הילדים הללו היום, ואני מתכוון לאלו שלא נמצאים בקבוצה שזה ארבייטמן ומליקסון ואם אני שוכח עוד כמה אז תזכירו לי, הם הקבוצה הזאת נמצאת במקום שני-שלישי (ע"פ הכושר היום). לא יודע אני זוכר בתקופה הזאת את הקהל של בית"ר דווקא בתקופת השפל של הקבוצה שהיא לא היתה פקטור לכלום במעאבק על האליפות מגיע בהמוניו לכל משחק. איפה הוא היום? אני חושב גם שהיום פניג'ל עם התקציב של אז נמצא הרבה יותר טוב מאיפה שהקבוצה של היום נמצאת...וחוץ מזה פניג'ל אולי עשה לא מעט שטויות אבל בואו נזכור דבר אחד, פניג'ל היה טוב לבית"ר וכל עוד הם היו ביחד היה עתיד שנראה באופק, ולא משנה אם הוא היה יות טוב או פחות טוב...

נערך לאחרונה ב: ‏18/1/10
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1500 אוהדי באר שבע כבר הבטיחו את מקום מחר בבלומפילד. בקבוצה מצפים למעל 2000 אוהדים כשאני חושב שלפחות 2500 אוהדים יגיעו מבאר שבע לבלומפילד.
    קצת חבל שבשעות האחרונות התחילו לרדת גשמים חזקים מאוד בבאר שבע מה שאולי ישאיר חלק מהאנשים בבית, אבל לדעתי בכל מצב נראה לפחות 2500 באר שבעים שירעידו עולמות בבלומפילד.
    אני כבר לא יכול לחכות.
    http://www.crazyred.co.il/forum/images/smilies/icon_goHapoel.Xxx

http://www.youtube.com/watch?v=bLfZislOnz4&feature=relatedhttp://i26.tinypic.com/17pg8l.Xxx

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנוגע להפועל חיפה:

אני חושב שהנקודות הבעייתיות של הפועל חיפה ידועות. גליל בן שאנן שוער נחמד, אבל לא מנוסה, לדעתי אוהד כהן יוסיף שקט לקבוצה, כך שזה כבר חיזוק טוב. החיזוק הבעייתי השני הוא צריך להיות במגן השמאלי שבו פאפו לא תרם דבר מבחינה התקפית והיה מסננת מעוד שטרטצקי בסדר בשני הצדדים. הבעיה השלישי היא קשר אחורי ובראיין גרזיץ' עם כל הכבוד מתאים להפועל עכו ממנה הגיע ולא להפועל חיפה, ייתכן שעוד קשר יוסיף אפילו יותר וכמובן עמדת החלוץ. עדן בן בסט צריך להישאר הפיתרון ברור, ירו בלו הביתה, זר נחמד אבל לא מתאים להפועל חיפה, כמובן גם שלא למכבי חיפה, ואל תתנו למשחק מול גלנטורן לסנוור אתכם. אם הפועל חיפה תחתים את קלדיירה שהיה די בסדר בארץ אם זה בבית"ר ומכבי פ"ת ואת חמלאדזה לדעתי זה יהיה שידרוג אני רק רוצה לציין שמעולם לא ראיתי את חמלדזה אבל אני מעריך שאם אלישע רצה להחתים אותו הוא לא כזה רע (אפילו שאלישע לא כזה גאון בבחירת שחקנים אבל עדיין). אגב אפרופו מגן שמאלי, למה לא לתת לשחקן מהנוער לשחק? עדיף להרוויח אותו מאשר לשלם עכשיו לזר

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני חושב שהעובדה שמשחק העונה בשבוע הבא קצת מוציא את הפועל ת"א מריכוז. אני גם חושב שהניצחון של חיפה אתמול מפעיל עליהם המון לחץ. ולכן אולי באמת נפתיע מחר.
    אבל, אני לא יודע עם מזג האוויר יהיה טוב לבאר שבע כי דווקא אנחנו בנוים מאוד על השחקנים הטכנים (קדוסי, רביבו, מליקסון ונאסר אם ישחקו) שאם יהיה גשם אולי יתקשו לבלוט. דווקא אצלנו הדגש הוא הרבה יותר על ההתקפה מאשר על ההגנה שביום רגיל בלי מגרש רטוב וכדור שטס מתקשה מאוד אז אני לא רוצה לחשוב מה יהיה מחר. לא לדבר על הכושר הגופני הלקוי שלנו לעומת הפועל ת"א שיכול לבוא לידי ביטוי כשהמשחק מהיר בגלל רטיבות הדשא.

עוד כמה דברים שבגללם רבים מאוהדי באר שבע נוסעים עם חששות - מאור מליקסון, שהוא הברומטר של הקבוצה, השחקן שמתחל או מסיים כמעט כל שער, כניראה לא יפתח בהרכב. מי שיפתח במקומו הוא חנן פדידה הבינוני. לזה יש להוסיף את העובדה שסיראז נאסר שזומן היום לנבחרת האלומפית, ויוסי אלקיים שנחשב לשחקן הבית הטוב ביותר שיצא ממחלקת הנוער בשנים האחרונות, שניהם ישארו על הספסל כשדווקא גיל בלומישטיין שמאכזב מאוד השנה יפתח בהרכב. ואפילו לא התחלתי לדבר על כך שאביתר אילוז פצוע כמו גם 2 הבלמים הזרים פבל ברגל וראיין אדלי מה שיגרום לנדב קידר לפתוח בהרכב ובעיקר, וזה מה שמאוד מפחיד אותי לגבי מחר, יגרום ליוסי אופיר לרדת לעמדת המגן הימני.

ולסיום, תעלומה, מחר יפתח עוד שחקן זר שעזורי הביא, אדמו שמו. הוא הגיע למבחנים בזמנו, שוחרר בגלל פציעה ואז אחרי חודש חזר כדי לחתום. סיפור מאוד מוזר שמלמד יותר מכל על ההתנהלות השנה של גיא עזורי בנושאי הזרים. מחר רק נשאר לראות האם גם עם אדמו עזורי נפל או שסוף סוף נראה בבאר שבע פגיעה בשחקן זר.

8. קטלוני Member

היה משחק טוב.לא סתם הקהל של הפועל כמעט התפרץ ליציע הכבוד ושרק בוז.משחק כזה ביום אחר היינו מסיימים ב5-0 בתור חימום.אבל אתמול הקבוצה נראתה כאילו היא מנסה דווקא להחטיא.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאיר פניג'ל היה אוהד בית"ר והגיע בתקופה קשה למועדון והציל אותו אבל זה בערך הדבר היחידי שלא הופך את פניג'ל ליו"ר הכושל ביותר בבית"ר י-ם(יכול להיות בעצם..) אבל עדיין אנחנו זוכרים שמאיר הגיע מאהבה גדולה למועדון גם אם נכשל למרות שהוא בנה תשתית מצוינת לשנים הבאות.
    הוא דווקא השקיע בהתחלה סכומי כסף גדולים אבל שזה לא הלך וכנראה נגמר הברז אז ראינו עיקוב במשכורות ואי יכולת להחתים את כפיר אודי ובן לוז(אחרי הנפילה של הפועל ת"א).
    בסך-הכל בתקופת פניג'ל ראינו שכונה ניהולית ומפתיע שאנשים שוכחים את זה, היו החתמות מפוצצות במאות אלפי שקל כמו מיקי עטייה, עידן מליחי ואופיר עזו שלא הצליח להשלים 3 משחקים רצופים בלי להיפצע, כל זה וכמובן לא לשכוח את עמיר תורג'מן שהצליח להחמיץ מצבים שאלעד יעקובי היה מתבייש להחמיץ אותם ודניאל היידמן הכוכב...
    צריך לציין לטובה גם את ההחתמות של נימני, זוהר, בנין ומנור חסן וכמובן את הצעירים שהובאו בגרושים כמו יצחקי, ארבייטמן, מליקסון, דנין ומשה ביטון(שבסופו של דבר אותו פיספסנו) ואת הצ'אנסים לשחקנים תוצרת מחלקת הנוער כמו ברוכיאן, בן-שושן ואלי ששון (היו גם את מור אפרים, אלון סגיר ויוני אליאב שכבר הספיקו להיעלם בעיקר בגלל חוסר כישרון).
    והקהל בא שהיה צריך, היו גם לא מעט משחקים שהיו 4,000 צופים בקושי, נראינו לא מעט פעמים באותה תקופה כמו סמרטוטים ועובדה שבגלל השלוש שנים האלו שהיינו בתחתית בשנים לאחר הפירוק איבדנו המון מהשם בית"ר ירושלים ורוב הילדים שהתחילו לראות כדורגל באותה תקופה(ויש מלא כאלו לצערי) חושבים שאנחנו קבוצת תחתית שזכתה באליפויות רק בגלל גאידמק.

לפניג'ל אני לבטח לא מתגעגע.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxx הפועל תל אביב - הפועל באר שבע http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/22.Xxx

שני, 20:00
    שופט: איתן שמואלביץ'

הפועל תל אביב והפועל באר שבע יעלו מחר לכר הדשא בבלומפילד וינעלו את המחזור ה-18, הפועל ת"א לא חושבת על שום דבר פרט לניצחון, מכבי חיפה ממשיכה לדהור, והפועל ת"א לא יכולה להרשות לעצמה שהפער ישאר 13 נקודות, מצד שני מגיעה באר שבע אחרי ניצחון ביתי, והאמת שהיא בעיקר מקווה לתת פייט ראוי לאדומים של אלי גוטמן.

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/168/468.Xxx
    ורמוט מאוכזב, הפועל ת"א מקווים לחזור למסלול הניצחונות

הפועל ת"א חוזרת לבלומפילד לאחר עוד תיקו מאוד מאכזב, 0-0 באורווה נגד מכבי פ"ת, עוד תיקו כאשר במקביל חיפה לא עוצרת וממשיכה לנצח ללא הפסקה, הפער עומד כרגע על 13 נקודות, ובהפועל ת"א לא חושבים על שום תסריט אחר מאשר החזרת הפער ל-10 נקודות. לצד יכולת פנטסטית שמאפיינת את הפועל ת"א העונה, יש לקבוצה משחקים רעים מאוד, שהקבוצה לא מצליחה לעשות את ההבדל בינה לבין היריבה, ומאבדת נקודות חשובות. מכבי פ"ת עשתה הגנה חזקה מאוד והצליחה לתסכל את האדומים, אלי גוטמן מקווה ומאמין שלא כך יהיה נגד הפועל ב"ש. להפועל ב"ש הגנה איטית ורכה, כזאת שלא מסוגלת לבצע בונקר אימתני, דבר שצריך לעודד את הפועל ת"א לקראת המשחק, להפועל ת"א יש את כל הכלים לפרק את באר שבע ללא קושי, ובמיוחד שאיתי שכטר חוזר, הכל תלוי באיך האדומים של אלי גוטמן יעלו לכר הדשא. המשחק בקרית אליעזר נגד מכבי חיפה כבר בפתח, ובהפועל ת"א מאוד רוצים להגיע למשחק הזה בצורה חיובית, ואחרי ניצחון ביתי. הפועל ת"א צריכה ללחוץ מההתחלה ולהפעיל לחץ על הגנת האורחת, שכבר הוכיחה שמתקשה להתמודד עם התקפות שלוחצות אותה, כך יהיה קשה מאוד לבאר שבע להתמודד עם המארחים.
    כאמור איתי שכטר חוזר מהשעייה ויפתח לצידו של מהראן ללה בהתקפה, כאשר גם ערן זהבי בתמונת ההרכב וכנראה יעלה בקישור, גם וואליד באדיר חוזר מהרחקה ויפתח בהגנה, כזכור ניל אברבאנל יפתח בשער במקום אניימה שנמצא באליפות אפריקה.

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/124/250.Xxx
    מאור מליקסון, יחסר לבאר שבע

בבאר שבע עוסקים בימים האחרונים בעיקר בטיפול בפצועים, ויש לא מעט כאלה. בין לבין ממשיכים ההכנות לקראת המשחק בבלומפילד, ובבאר שבע מקווים שמשחק החוץ הגדול הראשון מאז החזרה לליגת העל, יעבור בצורה חיובית, ושהקבוצה תצליח לתת פייט ראוי ליריבה החזקה שעומדת ממול. בבאר שבע חיכו הרבה למשחק הזה, אבל 2 דברים הורסים את הציפייה- הפציעה של מאור מליקסון שנמצא בספק גדול למשחק, ומזג האוויר שצפוי להיות סוער במיוחד בערב המשחק. הצפי הוא לכמות מאוד גדולה של אוהדים, משהו מעבר ל- 2,000, אבל מזג האוויר צפוי לפגוע, וחבל שכך. בבאר שבע בעיקר קיוו שמאור מליקסון יהיה בכל זאת כשיר למשחק, משחק ההתקפה תלוי בעיקר בו, חוץ מסיראז' נאסר הצעיר לא נראה שיש שחקנים בסגל שמסוגלים להוסיף יצירתיות וטכניקה לקישור/התקפה של באר שבע, נגד הפועל ר"ג זה היה נראה רע מאוד, באר שבע ניצחה בזכות בעיטה חופשית מבריקה של דוד רביבו, ומעבר לכך לא ראינו שום דבר מאיים מצד באר שבע, נגד הפועל ת"א זה יכול לעלות ביוקר, משום שבאר שבע יכולה לתת קרב בעיקר בזכות ההתקפה שלה, וללא מאור מליקסון, וכמובן שחקנים כמו ליאור אסולין ואביתר אילוז זה צפוי להיות כמעט בלתי אפשרי. גיא עזורי מקווה שההגנה שלו סוף סוף, בפעם הראשונה העונה, תביא לו נחת נגד התקפה קטלנית, אבל על סמך היכולת עד כה, גיא עזורי לא יכול להיות יותר מדי אופטימי.
    הפציעות בבאר שבע חוגגות, מליקסון כאמור לא יפתח, הייתה תקווה להכשיר את אביתר אילוז אבל הוא בוודאות לא יהיה בסגל, הבלם פאבל פרגל פצוע גם הוא ועדיין בספק. ובכלל, לעזורי אין מגן ימני בסגל, שם יפתח יוסי אופיר כאשר את מקומו בקישור האחורי יתפוס בהופעת בכורה מוחמד אדמו, בהתקפה חנן פדידה יעלה במקומו של מליקסון.

הרכבים משוערים:
    הפועל תל אביב: ניל אברבנל, דני בונדר, וואליד באדיר, דגלאס דה סילבה, דדי בן דיין, אביחי ידין, ביברס נאתכו, גילי ורמוט, ערן זהבי, מהראן ללה ואיתי שכטר.
    הפועל באר שבע: טברטקו קאלה, יוסי אופיר, נדב קידר, דנילו מוריירה, שמעון הרוש, אייל שן, מוחמד אדמו, דוד רביבו, גיל בלומשטיין, חנן פדידה, אוהד קדוסי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/1/10
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה לי להאמין שבאר שבע לוקחת נקודות מהמפגש הזה, אבל אין לי מושג עד כמה הלחץ בהפועל ת"א כרגע גבוה. אם האדומים יצליחו לשכנע אולי הם יכולים לבוא בשבוע הבא לחיפה בהרגשה של מומנטום, אבל אם הקבוצה תתקשה היום ברור שמכבי חיפה פייבוריטית לנצח במגרשה.

הירוקים הפסידו לפני שבוע במפתיע לרעננה, אבל חזרו עם ניצחון קליל מרמת גן. מכבי חיפה עמדה אולי למעוד על איזה מוקש, אבל נראה שהיא ראתה אותו בזמן. הם יגיעו למשחק בשבוע הבא בלי הרבה בעיות, אבל מה עם הפועל ת"א? את זה נראה הערב.

12. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

יש הרגשה של משחק עונה וחמור מכך יש הרגשה שאנשים בטוחים שנוציא משם נקודות.

זה מה שיפה באוהדים שלנו-הזיכרון הקצר (אם בכלל קיים) שלהם. שורקים בוז בוסרמיל, חושבים שאפשר לעשות משהו מול הפועל תל אביב.

אולי הייתה בי שמץ של אופטימיות אם מליקסון, אילוז ואסולין היו משחקים, אבל היום נצטרך לראות אילתורים בסגנון משולש התקפה "קטלני ביותר" של פדידה-בלומשטיין-קדוסי + הצבת יוסי אופיר כמגן ימני + אוקנגו שבקושי שיחק העונה (ושהוא כן שיחק הוא לא היה בשיא כושרו) בתור בלם שיצטרך לעצור את ההתקפה המשומנת של התל אביביים + קשר אחורי חדש שמצא לו את המשחק המושלם בשביל לערוך הופעת בכורה...

פייי.....

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני לא חושב שיש מישהו שבטוח שנוציא משם משהו, אבל זה פשוט לא משפיע, שואלים אותנו למה הטירחה להגיע לשם בכלל... מזג האויר חרא, קבוצה שעדיפה עלינו ב-7 רמות לפחות, אנחנו בהרכב מגוחך עם שחקנים עלובים, אז למה...? האמת שאין לי הסבר, כולם פה מדליקים את כולם, וזה מחלחל, אם תרצה או לא תרצה, ככה זה בבאר שבע.
    אנחנו כבר רגילים לחטוף את המכה שלנו, ואם נחטוף אותה גם היום... אז בסדר, אנחנו רגילים, ונחזור משחק הבא כאילו לא קרה כלום.

יחסי הכוחות ברורים, אנחנו בסגל קצר, חלש וחסר יכולות התקפיות (והגנתיות...) אנחנו נצטרך נס כדי לחזור משם עם נקודה, אם יגיע הנס... אחלה, אנחנו מחכים.

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אתה כל כך צודק.

האק, יש סיכוי שנחזור עם עוד שלוש לראש או יותר גרוע מזה -__-

"ואיך, אחרייך אני תמיד הולך.."

15. Raulito Madridista

אני ממש לא חושב שמדובר במשחק קל עבור הפועל. אם ננצח, נעשה זאת בשיטת ה-1-0 הישן. אנחנו ממש לא עומדים לדרוס. באר-שבע קבוצה שלא יודעת טקטיקה מהי, ויש לה חורים רבים בקו האחורי, מה גם שהחלק הקידמי, החזק יותר בשורות הקבוצה, יפגע משמעותית מפציעתו של מליקסון המצויין וגם אסולין מושבת. אבל הפועל אלופה בלסבך לעצמה את החיים ולהפוך משחקים קלים לקשה - אשדוד ומכבי פ"ת בבית, הפועל עכו בחוץ וכבר ראינו איך כמעט איבדנו ניצחון על בית"ר. דוד רביבו יהיה המוציא לפועל העיקרי והוא אוהב לשחק נגד הפועל. הכדורים הארוכים והמצביים הנייחים שלו מאוד מסוכנים. דבר נוסף - הלחץ גובר בעקבות התוצאות הנהדרות של מכבי חיפה, זה בטוח מחלחל לשחקנים. יש ירידה דרסטית ביכולת של הפועל ואסור להתעלם מכך. נכון, שכטר חוזר להרכב היום וההתקפה אמורה להיראות הרבה יותר טוב מאשר בשבוע שעבר, אני בכל-זאת מודאג. ורמוט פחדן ושכטר מאוד לא מפוקס. אני מקווה שהפועל לא תסתמך על היכולת של זהבי, שמאוד רוצה אבל אסור להטיל עליו את האחריות, וביבראס ממש לא יודע להנהיג. המטרה, לפחות מבחינתי, היא להסתער על השער של באר-שבע, לכבוש שער מהיר איכשהו ובכך להוריד במעט את מפלס הלחץ. הגשם לא מרתיע אותי כמובן ואני הולך למשחק היום. מקווה מאוד לא להתאכזב.