מחזור 18 ליגת העל: מ.חיפה מביסה, בית"ר מפסידה בטדי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏15/1/10.

1. alexshw Member

בסדר, הוא ישים את כל הותיקים על הספסל, יעלה רק עם צעירים.
    אני מבטיח לכם שהתוצאות לא ישתפרו העונה.
    כנראה שבאמת ההצעה הכי טובה שיכולה להיות לשום, זה לשתף כמה שיותר צעירים וכמה שפחות ותיקים.
    זה לא ימנע את העונה הבינונית של בית"ר(יש יגידו שחלשה), אלא אולי יביא תועלת לעונות הבאות.

אבל הבעיה העיקרית של בית"ר לא אצל שום, הכל מתחיל מהראש של המערכת ומחוסר היציבות הכלכלית והארגונית.

2. מכביחיפהזהבדם Member

חלאס אלכס

יצחק שום אף פעם לא היה מאמן כדורגל.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל מי שלא ראה את המשחק שלא יגיב בבקשה.
    קשה לשחק שהיריבה משחקת עם 3 בלמים, 2 מגנים ו-3 קשרים אחוריים, זה היה המשחק המגעיל ביותר שראיתי מצד קבוצה כלשהיא, מכבי פ"ת גנבה ניצחון בצורה המגעילה ביותר.
    אנחנו מצידנו עד השער הראשון זה היה בסדר שהשחקנים ניסו לפרוץ את הבונקר אבל מאז היה זוועה, יותר מדי זבל בקבוצה צריך לזרוק לפח.
    עוד 12 מחזורים + פלייאוף ואין יותר שום כלום.

4. Raulito Madridista

בית"ר לא הרשימה העונה באף משחק ליגה באמת פרט לפתיחת העונה מול הפועל, שם הייתה ראויה לניצחון, אבל היום הציגה הקבוצה את משחקה החלש ביותר בטדי, ולנוכח היכולת, לא מפתיע שהיום רשמה בית"ר את הפסד הבית הראשון העונה. בית"ר הייתה פשוט חסרת אונים. ברק יצחקי למשל, פרט לשער המקרי שלו, לא נגע בכדור בכל המחצית השנייה. אבירם ברוכיאן הפעם לקח יוזמה וסימן לחבריו ללכת קדימה, אבל זה לא עזר, ולא היו לו שום אופציות מסירה. תמוז נחלש ובן-שושן היה תקוע באגף ולא עשה יותר מידי. כאשר הוא עדיין לא חד במאה אחוז, ברוכיאן לא יכול לנצח משחקים לבדו. אני חושב שבבית"ר גם צריכים לשים לב ליכולת החלשה ולזלזול שהפגין קובי מויאל.

ניצחון שני ברציפות זה משהו נדיר העונה עבור מכבי ובכלל בשנים האחרונות. היום היא עשתה זאת ומגיע לה כל הכבוד. יוסי שיבחון מנצח משחקים, ואפילו משחקי צמרת(הכל יחסי) - גם זה קורה. בני-יהודה מתרחקת לעומת זאת מהמקום השלישי המוביל לליגה האירופית. הקבוצה של גיא לוזון נמצאת בנסיגה עצומה ביכולת שלה. רק פדרו גלבאן מגיע לעבודה באופן קבוע וזה לא מספיק.
    אשדוד ונתניה כבר הובילו מול שתי העולות החדשות בחוץ, אבל ספגו שיוויון וזה לא כל-כך מפתיע. חזיתי את הפישול של אשדוד. החלומות שלהן לקפוץ לפלייאוף העליון, קיבלו סטירה, זמנית לפחות, על אף שאשדוד במקום החמישי ונתניה רחוקה נקודה אחת בלבד. באר-שבע נושפת מאחור.
    על הפועל חיפה באמת שאין מה לומר. המצב שלה פשוט עצוב. הקבוצה איבדה את הצפון(תרתי משמע). נראה שהיא מסוגלת להפסיד לכל קבוצה בליגה ולאבד מומנטום במשחק בשנייה אחת. אחי-נצרת קבוצה גרועה, היא הייתה בתשעה שחקנים בשלב מסויים והמשחק מתקיים בבית - צריך יותר מזה?

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, אם הכסף של גביע הטוטו חשוב המערכת שנקראת בית"ר ירושלים היתה צריכה לספר את זה לאוהדים. אם שום למשל היה אומר לפני המשחק שהקבוצה סובלת מעייפות (והפעם שום צודק לגבי זה כי לוח הזמנים של הקבוצה היתה שערורייתית) ושהוא מפחד מתוצאה שלילית אולי חלק מהאוהדים היו שותקים היום.

בסה"כ שום בעצמו נכנס למצב שהוא לא היה צריך מלכתחילה להיות בו. ראובן עטר לקח את הקבוצה לזכייה בגביע וסתם נזרק ללא שום הצדקה. אם זה לא היה טמטום בית"ר החזירה את האיש שהיא למעשה זרקה לפני הגעת עטר! לדעתי במכוון או שלא במכוון הקשר בין שום לשחקנים בכל העונה כבר לא היה קיים וכרגע הייתי מאשים גם את השחקנים במה שקורה במועדון.

אני לא אוהד בית"ר ואולי קל לי להגיד את זה, אבל בית"ר צריכה ללכת לפירוק. היא צריכה להפטר כל מכל ה'תפוחים הרקובים' (ואלה בעיקר הוותיקים) ולבנות משהו אמיתי. אני לא רוצה להאמין שאם הקבוצה תתפרק הקבוצה תעלם. דווקא אז יכולים אולי כמה אנשים אחראיים לקחת את הקבוצה ולהשאיר בחוץ כל מיני טיפוסים מפוקפקים כמו גאיידמק ואגיאר. הייתי מציע גם לפרק את ה'שותפות' עם הפועל ירושלים בכדורסל כי זו קבוצה אחרת בענף אחר. אני מעולם לא הלכתי עם קבוצה בגלל דיעה פוליטי, אבל כעיקרון יש שמיים וארץ בין האידאולוגיה של שני המועדונים האלה. בעידן שהספורט הישראלי עדיין מזוהה פוליטי (בית"ר מזוהה עם הליכוד, לא?) אין הגיון בין איש שעוזר גם לבית"ר וגם לקבוצה שנקראת הפועל.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה רשמים מהמחזור הקרוב:

* אחי נצרת וג'ון גרגורי שוב מוציאים נקודה, בהתחשב בעובדה שכל היריבות מעליהן נראות כמו פח ורק מפסידות, ג'ון ישאיר את הקבוצה בליגה. ובכלל אני חייב להגיד שאחי נצרת עם גרגורי הרבה יותר טובה, לוחמת וגם משחקת כדורגל מאשר קודם לכן, ואני מאמין שאם תמשיך ככה, תשיג נצחונות וגם תישאר בליגה. השאלה היא מה יהיה הלאה, כי אם יבוא מישהו שייקח את הקבוצה וייתן לגרגורי כלים, אחי תוכל להיות קבוצה לגיטימית וגם הקהל שלה יגיע למגרשים.

* מכבי פ"ת אומנם משתפרת ולא במעט אלא בהרבה, אבל בואו נירגע, ניתן לזה זמן למה במחזור הבא יש להם ב"ש בחוץ ואחרי זה מכבי חיפה בבית, מבחינתי אם יעברו אותם בשלום, משמע 2 נקודות יקחו ומעלה (2 תיקו כמובן) מבחינתי היא תהיה הקבוצה של הסיבוב השני (עם כל הכבוד למכבי חיפה שוב). נכון אני אמרתי שהיא הקבוצה ה"חמה", בואו ניתן לה את 3 המשחקים הבאים כדי לראות.

* היורדת מספר 1 לירידה כרגע פרט לבני סכנין זו הפועל רמת גן, נראה רע, רע מאוד. אם זה ימשיך ככה הפועל ר"ג, סכנין ועכו יהיו ב-3 המקומות האחרונים, ובוא נגיד את האמת, על פי מה שאנחנו רואים מתחילת השנה עד עכשיו, זה לא במקרה, במיוחד בהתחשב בזה שאחי, הפועל פ"ת, רעננה ומכבי פ"ת משתפרות.

* הפועל חיפה למרות התיקו, אין לה מה להתרגש, היא לא תרד היא במקום הראוי לה, בהתחשב בהשקעה של יואב. אגב אני מוצא את זה יפה שכל כוכבי העבר של חיפה פתאום כל הילדים שלהם גדלים בהפועל חיפה, ממן, אבוקרט, מה עם ארמלי?

* מכבי ת"א מנצחת סוף סוף את בני יהודה כשהיא מתארחת אצלה, ועכשיו יש לה 4 משחקים עד לדרבי שמבחינתי אם ינצחו אותם, יסגרו סופית את המקום השלישי אצלם עם הקיזוז או בלעדיו...

7. alexshw Member

DE MIDDENWEG, ראובן עטר "נזרק" כהגדרתך, רק כיוון שהקבוצה לא יכלה לעמוד ב - 2 משכורות גבוהות לשני מאמנים.

8. roy D Member

יצחק שום פתאטי, פלופ שסוף-סוף יתגלה. שום מעולם לא בנה אף קבוצת כדורגל מאפס והריץ קדימה כמו שצריך, לא ידע לקדם צעירים בקבוצות מפוצצות בכוכבים - אותם היה קל לו להריץ להישגים, ביוון ובארץ. יכולת הסקאוטינג שלו גרועה, אין לו שום שיטת אימון או טקטיקת משחק, לא טביעת אצבע בסיסית של מאמן כדורגל ותמיד היה ידוע בתור מאמן קר וכושל בקשרי-אנוש עם שחקניו. שחקני בית"ר הם כמו עדר ללא רועה. שום הוא רודף בצע שלא יודע להודות בטעויותיו ואלוף בלפזר תירוצים חסרי ביסוס או משמעות.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אדם, אתה חופר לעצמך בור שאתה עוד מעט תיפול בו בעצמך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

מה אתה היית עושה אילולא היית קבוצה שערב המחזור הזה מדורגת נקודה אחת מעל לקו האדום? היא צריכה לבוא לטדי ואז מה לעשות? לשחק על התקפה בגלל לעזור לבית"ר? תסתכל על השחקנים שמשחקים בבית"ר, כמה הרבה יותר כשרון יש שם מאשר במכבי פ"ת?

בית"ר העונה פשוט קבוצה מלאת בעיות ומכבי פ"ת כנראה ניצלה את זה. האם קבוצה עם יצחקי, ברוכיאן, טל, בנאדו, טוטו תמוז ושמעון גרשון לא יכולה להסתדר עם קבוצה שבאה לקחת נקודה בטדי?

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז היא היתה אולי צריכה לזרוק איזה שחקן אחד עם חוזה שמן מדי...יש מספיק כאלה בבית"ר, לא? עטר לקח משום קבוצה שלא רצה לשום מקום והנה עכשיו אותה תמונה חזרה. אולי היה עדיף להשאיר את עטר ולמצוא פתרון אחר לבעיות הכסף בקבוצה?

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עדיין לא ראיתי אף קבוצה שמשחקת ככה כמו מכבי פ"ת, זה 100% אנטי כדורגל וגם אוהדי הפועל ת"א יכולים להעיד על זה אחרי שבוע שעבר.
    וכמו שאני חוזר ואומר בבית"ר יש טונות של זבל שנערם וצריך לעשות ניקוי יסודי, אם פירוק זה הפיתרון אז פירוק ואין ברירה כי אם לא אנחנו ניגרר לעוד עונה בינונית.
    ההפסד כרגע לא כואב לי כי הוא חלק מתהליך ההידרדרות שעובר על הקבוצה, יש כל-כך הרבה חרא בבית"ר וזה מה שיוצא.
    דה-לה האסה וג'וניור ויסה(החלטה טיפשית של איציק לא להשאיל אותו) צריכים לחזור לפרו, הישראלים הבינוניים כמו טיבי ודנין לעוף החוצה והותיקים העצלנים כמו טל ובנאדו לעבור לאיזה נתניה או מכבי פ"ת.
    ברק משה, אביתר ברוכיאן, דן אייבינדר, עדן מלכה ועוד צעירים טובים ואחרים צריכים לקבל צ'אנס כי העונה גמורה.

12. ארסנל ונגר Member

לא גנבה ולא נעליים. פרדי דוד העמיד היום את קבוצתו במשחק טקטי מצוין.
    הם הסתמכו על המהירות של בן חיים ודמארי בהתקפה, כשזה בא לידי ביטוי בכך שבנו את המתפרצות על השניים. מעבר לכך הם הפגינו משחק לחימה ולחץ בלתי פוסק, הכל הלך כמתוכנן והם ניצחו.
    לא היו שום הרחקות כדור סתמיות מצד פתח-תקוה, ואת הכדורים שהם הצליחו לבלום בהגנה, הם הניעו מההגנה לקישור להתקפה.

13. Number 8 Member

ניצחון חשוב מאוד על בני יהודה, כמו שעומר אמר 0:1 די משקר כי התוצאה הייתה יכולה להיות בקלות 0:3(אני עדיין לא מאמין שכחלון החמיץ את אותה הזדמנות... היה לו את כל הזמן לכוון ולהבקיע אבל הוא החמיץ). כמו שכתבתי עוד במחצית, בני יהודה שוב לא הגיעה למשחק מול קבוצה גדולה ועשתה במכנסיים(ההזדמנות הראשונה והרצינית שלה הגיעה רק בסביבות הדקה ה-80 ששטראובר הדף נהדר).

פעם שנייה העונה שמכבי מחברת ניצחון שני ברציפות. הפעם הראשונה הייתה בצמד נצחונות על הפועל באר שבע ומכבי חיפה.

14. AronB Member

זו העונה הכי לא מעניינת בתולדות הכדורגל הישראלי..

15. גומ_אוויר Member

אכן כן, לתת צ'אנס לצעירים.

שילשול זה דבר טוב: כל הג'יפה יוצאת, הבטן נרגעת, ורק צריך לאכול בריא, ולאט. בליגה לאומית למי שלא הבין את האנלוגיה.

"תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר" ( שלום חנוך ), "עוד לא נולד המנייאק שיעצור את הזמן" ( טוראי בוכריס, גדוד 12 בגולני ).

עוד חודשיים למנייאק! :aaarofl: