מחזור 18 ליגת העל: מ.חיפה מביסה, בית"ר מפסידה בטדי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏15/1/10.

1. שגיא Guest

אני דווקא חושב להיפך. הפועל באר היא קבוצה שנותנת לשחק והפועל תל אביב יודעת לשחק. ההגנה של באר שבע חדירה, להתקפה של הפועל תל אביב חוזר שכטר, כך שאני חושב שבהחלט יכול להיות כאן משחק עם שערים, ולאו דווקא חד צדדי.

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי שאמר לך את זה הוא פשוט אוהד הצלחות.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם לא קאלה, זה נגמר ב-1:7...

ההגנה של ב"ש כל כך עלובה שזה מדהים, המזל של הקבוצה זה שיש לה קישור התקפי לא רע + חלוצים סבירים, אחרת היא היתה ראש בראש עם סכנין, נצרת ורמת גן על ההישארות.

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל תל אביב לא שיחקה מי יודע מה, אבל מול הפועל באר שבע שהגיעה בלי מאור מליקסון זה הספיק לה כדי לשלוט לגמרי במשחק מבלי שיופעל עליה לחץ. אני לא יודע כמה כסף גיא עזורי הוציא העונה בדיוק, אבל אין ספק שהוא היה צריך לבנות תלכיס חזק יותר בכסף הרב שהשקיע. לא הגיוני שלקבוצה אין מגן ימיני, אבל גדוד של קשרים אחוריים.

לא אהבתי את העובדה שאלי גוטמן לא הוציא את איתי שכטר. הוא עשה את זה בעוד כמה משחקים העונה, שאני לא זוכר כרגע, ואני זוכר שנורא התעצבנתי על הקטע הזה. בשנה שעברה הוא שם את הכל על סמואל יבואה וזה לא הספיק בשביל אליפות ונראה שהשנה הוא מפתח את אותה התלות באיתי שכטר.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשביל מה יש לו להוציא את שכטר? כי 1:4? אני לא רואה את קטן יוצא במשחקים של מכבי חיפה...גם גולסה בקושי, אז למה ששכטר ייצא? שחקן גם ככה אוהב לשחק ושונא שמחליפים אותו גם כשהתוצאה היא 0:8...

הפועל ב"ש בקצב של 55-60 ספיגות בעונה וזה רע, רע מאוד.

6. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא כשהנצחון בטוח, זה טוב להוציא שחקן בכיר ביום שלא הולך לו כלום, כי זה עוזר לו הרבה יותר. כמו שיצחק שום אמר מתישהו העונה, שיצא לו כמה פעמים בקריירה שלו להוציא שחקנים בכירים ביום רע כדי להשאיר להם סיכוי להיות מורכבים מחזור לאחר מכן.
    חוץ מזה, שזה גם יוצר השפעה שלילית אצל שחקנים שכן מגלים יכולת טובה ויודעים שתמיד הם יהיו המוחלפים הראשונים, כשיש פרות קדושות בקבוצה שלהם.

7. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

כצפוי, הפועל תל אביב ניצחה את באר שבע הלא יציבה.
    טרם המשחק הימרתי שהיא תספוג שלישייה אך לבסוף יצאה עם רביעייה, כאשר היה לה רק שער זכות אחד, כפי שעומר ציין, זה יכל להגמר הרבה יותר גרוע מבחינת הדרומיים אילולא קאלה בין הקורות.
    מוחמד אדמו, הגנאי שחתם בב"ש לאחרונה, די עשה עליי רושם, למרות שיצא באדום עם כניסה ברוטאלית מאוד, על פי מה שראיתי במשך דקותיו על כר הדשא, יש לו כדורגל ואין לי ספק שהוא יתרום לקבוצה בהמשך העונה.
    לא ברור לי מדוע עזורי החליט דווקא להוציא את קדוסי ולהכניס את אקוגו, אמנם קבוצתו נותרה בעשרה שחקנים אך כאשר נותרו 20 דקות והתוצאה היתה רק 3:1 היה בהחלט אפשר לחשוב התקפה, הרי זה בין כה וכה לא משנה אם באר שבע היתה מפסידה 4:2 או 5:1 (בתור דוגמא ...), מה גם שאי אפשר להוציא את החלוץ היחיד שלך ולהישאר ללא חלוץ אמיתי. למרבה ההפתעה אני לחלוטין מסכים עם נוימן בשיבוחיו על סיראז' נאסר, עושה רושם של שחקן טוב שצפוי לו עתיד לא רע בכלל, אך את זה רק הזמן יוכיח.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז הפועל ת"א מוכנה, אבל כך גם מכבי חיפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    לא ברצינות, אני רגוע לקראת השבוע הבא. אני לא אתרגש אפילו אם האדומים מנצחים כי בסה"כ מכבי חיפה תלויה אך ורק בעצמה. ניצחון של האדומים בקרית אליעזר תעזור משמעותית להפועל ת"א, אבל קבוצה שמנצחת 16 מתוך 17 משחקים לא צריכה להכנס לפאניקה אם הסגנית שלה מנצחת אותה. אני מעריך את האדומים, אבל כרגע מכבי חיפה היא הקבוצה הטובה בארץ.

9. alexshw Member

יום ב' הבא משחק אירופי לכל דבר ועניין.
    ההכנה של מכבי חיפה צריכה להיות בהתאם.

אפשר לדעת למה גוטמן בכל ראיון שלו מזכיר את מכבי חיפה?
    אם הוא חושב שהמלחמות הפסיכולוגיות האלה עובדות על מישהו, אז הוא טועה.

נערך לאחרונה ב: ‏19/1/10
  10. Don Joan Roman Member

אבירם תתבייש לך שאתה מביא משפטים של האידיוט הזה, הוא בחיים שלו לא הוציא ולא יוציא כוכב גם אם לא יילך לו שום דבר, קחל למשל את היחס שלו לעידן טל/יצחקי/ברוכיאן, היו להם הרבה משחקים לא טובים השנה אתה חושב מישהו מהם פעם אחת יצא מההרכב בגלל סיבה מקצועית? חרטא ברטא רק כשהם נפצעו הם יצאו וגם זה למחצית שאחריה הם קיבלו זריקה, יצחק שום זה המאמן הכי שקרן שיש ביקום כולו, אל תצטט אותו כי חבל זה סתם יוצא לא אמין.

11. Raulito Madridista

גיל והתרגיל

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/9/Black354X281/155019.Xxx

טוב לחזור לנצח וליסוע לחיפה בשבוע הבא(קניתי היום כרטיסים) כאשר יש לנו עוד על מה לשחק, למרות שפער של 10 נקודות הוא עדיין גדול. אולי המשחק המצויין של הקבוצה היום, למרות שמולינו לא עמדה בידיוק יריבה ראויה, יחזיר את הביטחון לשחקנים. התוצאה מכובדת מאוד - 4-1, וקאלה, על אף שהיה אשם בשער הראשון(דדי עם שער ליגה שמיני העונה וזו מנה מכובדת מאוד), מנע עוד שלושה-ארבעה שערים. אחרי השער המצמק הנפלא של דוד רביבו, היו לחלק מהאוהדים כבר פלאשבקים עם המשחק מול בית"ר, אבל באר-שבע כלל לא סיכנה את השער פרט לאותה התקפה, בה ההגנה פשוט התפרקה. איך מקרן שלנו אנחנו מגיעים למצב של ספיגת שער?;

זה ברור כשמש שגילי ורמוט היה המשחק המצטיין - לא?; הוא אומנם התחיל לשחק רק בדקה ה-30, אבל מאז אותו זמן הוא היה חבל על הזמן. צמד שערים(לדעתי מדובר בצמד בלבד של גילי בקריירה. אני חושב שהיה לו עוד אחד בעונת 07\2006 מול הפועל פ"ת במחזור ה-32, כאשר הפועל ניצחה 5-1, אבל צריכים לבדוק את זה, בישול נהדר לערן זהבי ועוד שלל מהלכים נפלאים שלא הולידו שערים בגלל החמצות של השחקנים האחרים(ראו איך הוא מנסה בכח להכניס את שכטר הבינוני למשחק ולבשל לו, אבל שכטר היה זה שבישל לגילי את השער השני שהיה יפה. ורמוט החליט לקחת היום את המשחק על הגב שלו ורק נקווה שבמשחק הקרוב מול מכבי חיפה - רגע האמת - הוא לא יעשה במכנסיים.
    יש לציין גם את היכולת המעולה של אביחי ידין שהיה בעל הבית היום במרכז השדה. משחקים כאלו איפיינו את ידין של תחילת העונה. הוא גם לא חשש לבעוט מרחוק.

קצת בנוגע לבאר-שבע - יש להם קהל נפלא, שהציג נוכחות מרשימה ביציעים גם מבחינה מספרית וגם מבחינת העידוד - לפחות בתחילת המשחק, ומגיע לקהל הזה קבוצה הרבה יותר טוב. נכון שמליקסון לא שיחק ואסולין פצוע, אבל זו לא סיבה להעיף כדורים. וכמובן שמיותר להכביר במילים על החלק האחורי של הקבוצה. אם אני לא טועה, היום אחד הזרים ערך את הופעת הבכורה שלו בקבוצה, והקשר האחורי מאוד לא הרשים אותי. איטי, מסורבל, מאבד כדורים רבים...האוהדים צריכים לקוות שעזורי פגע בול. לא פלא שבאר-שבע לא היוותה יריב לרוב הגדולות. לא בטוח שהיא תגיע לפלייאוף העליון.

נערך לאחרונה ב: ‏19/1/10
  12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

התוצאה לא מפתיעה ואפילו ציפיתי לגרוע יותר. אין מה לעשות, אין לנו כלים להתמודד עם הפועל ת"א, יש לנו שחקני התקפה של שקל וחצי שלא מסוגלים לעשות דריבל בסיסי דוגמת חנן פדידה המצחיק.

הפועל ת"א החזיקה הרבה יותר בכדור, גם הגיעה למצבים, רק כמה חבל ש-2 השערים שלה היו מיותרים מאוד מבחינתנו, אבל למען האמת גם השער שלנו לא כל כך היה קשור למשהו.
    לא הגענו לשום מצב בהתקפה, יש לנו קבוצה מוגבלת בטירוף, ובאמת שאני לא מבין איך אנחנו במרחק נגיעה מקבוצות כמו אשדוד ובית"ר ירושלים.
    זה טוב לנו שכל המדינה רואה את הפועל ב"ש, שכל המדינה תבין שכל הביקורות שלנו כלפי גיא עזורי מוצדקות לחלוטין, אין מה לציין שוב את הטעויות הרבות.. אבל מי שרואה את הפועל ב"ש מבין טוב מאוד מי האחראי הבלעדי לכך.
    מוחמד אדמו היה סביר, נשפוט אותו לאורך זמן, אבל הוא חייב להירגע עם הכניסות שלו.. הייתי שולף לו היום 2 אדומים נפרדים.

היום אחרי הצהריים ירד באיזור הדרום מבול מטורף, אני בטוח שזה השאיר כמה מאות בבית, מאות שרק אם היו יודעים איזה מזג אויר נוח יהיה בבלומפילד היו מצטרפים, הגיעו בסביבות 1,500, שצריך להצדיע לאחד אחד מהם על המאמץ וההקרבה, לצאת מהבית במזג האויר המטורף הזה, לצאת בידיעה שנחטוף לפחות שלישייה, אני גאה.

13. Jose Mourinho Member

המשותף בין שתי הקבוצות שאני אוהד, אינטר והפועל באר-שבע, זה ששתיהן מאז ומתמיד היו קבוצות שאחרות מתאוששות על חשבונן. במקרה של אינטר אני יכול להכין רשימה ארוכה ארוכה(סתם במחשבה מהירה, שמינית גמר ליגת האלופות 07/08 מול ליברפול שהגיעה אחרי תקופה חלשה בליגה).
    אבל אינטר זה לא העניין פה, אלא ה"קבוצה" של עזורי. בסיבוב הראשון הפועל ת"א השיגה את ניצחונה הראשון העונה בוסרמיל, ומכבי פ"ת בתקופת שיא השפל שלה עם רוני לוי שמחה לארח את ב"ש ולשלוח אותה חזרה לדרום עם 0-3 בראש. בדיוק אותו הדבר קרה היום.
    ד"א, העונה גם מכבי ב"ש נדבקה בתדמית הזאת כאשר הכח ר"ג מהמקום האחרון בלאומית נתנה לה 0-3.

באמת שאם לא קאלה, כמות השערים של הפועל ת"א הייתה מינימום מוכפלת. משחק ענק של הקרואטי, רק כמה חבל שלכנות את רביעיית השחקנים שלפניו "הגנה" זה עלבון למקצוע. ככה זה שמתעסקים בלהחתים איזה אדמו במקום לקפוץ על מגן כמו מגרלשווילי בהעברה חופשית. אפילו פדלון היה יותר טוב משמעון הרוש. אין לי ספק שההגנה של גיא לוי מהעונה שעברה(לא כולל לירון זרקו) הייתה נראית הרבה יותר טוב העונה, ובכלל כל הקבוצה.
    מגן ימני? נביא את גלארסה, נציב שם את יוסי אופיר, העיקר לא לתת הזדמנות לזיו כבדה שהיה ראוי למלא את מקומו של אילוז הפצוע יותר מכל אלה, ולשחרר אותו לתת עונה מצויינת בנס-ציונה.
    על הבלמים אני בכלל לא רוצה לדבר, נקווה לישועה מראיין אדלי(?..).

אלונה, בבקשה, תביאי את ניצן שירזי, אפילו תחזירי את לופא הגדול מכולם, אבל העיקר שתבעטי כבר את עזורי חזרה לאימוני כושר באיזה קבוצה במרכז.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/1/10
  14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

ניצן שירזי?! אם זו האלטרנטיבה אז עדיף שתישארו עם עזורי.

15. Ariel Member

אין הרבה מה להרחיב את הדיבור, התצוגה של הפועל ת"א היום פתחה את התיאבון לקראת השבוע הבא.
    נקווה למשחק פתוח, משובח והוגן מצד שני המאמנים.