מחזור 18 בליגת העל: 0-0 בבלומפילד בין מכבי לבית"ר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/2/08.

1. GAL_XD Member

אני לא מסכים איתך שמכבי ת"א יוצאת מעודדת מהמשחק ,
    אולי הם רגועים ומעודדים שבית"ר לא ממש הגיעה למשחק , בעיקר במחצית הראשונה ,
    אבל למכבי ת"א היו הזדמנויות עוד במחצית הראשונה שהיא יכלה להבקיע ...
    ואז המשחק היה הולך לכיוונים שונים , במקרה שמכבי היתה מנצחת היא היתה מתרחקת עוד מהתחתית ,
    אז אני לא מאמין שהם הסתפקו בנקודה ועוד בבית ...

2. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אנחנו ראינו אותו משחק ? למעט המצב אחד על אחד שקאלה לקח, כל המצבים המסוכנים, והיו כמה וכמה כאלו, היו מצד בית"ר.
    זנדברג בהתחלה, ברוכיאן, רומולו, אלבארז... החמצות לא יאמנות פשוט.

3. GAL_XD Member

דיברתי על המחצית הראשונה ,
    במחצית השניה בית"ר התחילה להכנס לתמונה חזק אך גם לא הצליחה להבקיע אז כשהמשחק מסתיים ללא
    שערים אז להזדמנויות שהיו יש פחות חשיבות , למרות המחשבה שאם ואם ואם ואם שחקן זה או אחר היה מדייק יותר זה היה נכנס לשער וכו' ...

4. Igi Member

אסוס-.אמנם הטכניקה שלו מינימלית, אבל יכולת התיקול הטובה , האגרסיביות, הזריזות והעברת הכדור המהירה יחסית, בנוסף להיותו יהודי-כל זה יכול להפוך אותו לרכש המוצלח ביותר העונה של מכבי ת"א. זאת בהנחה כמובן שהוא ימשיך את היכולת מהמשחק היום.
    ביסרה- סה"כ משחק לא רע עבור האורוגוואי, אבל רואים שצריכים עוד לעבוד על התיאום שלו עם שחקני ההגנה.
    ויסה- עד עכשיו שומי לא שיתף אותו יותר מדי בליגה, אבל גם כשראיתי אותו עולה עדיין לא הבנתי אם הוא בכלל על התפקיד של יצחקי? בן שושן לטעמי משחק טוב ואין שום סיבה להוציא אותו מההרכב. מי שצריך(אם צריך) לצאת הוא זנדברג. בן שושן צריך לעבור לשמאל, שם אני זוכר אותו הרבה יותר אפקטיבי. בכל מקרה, ניתן לפרואני(?) את הזמן שלו להיכנס לעניינים.

לגבי המשחק היום - בשלושת המשחקים הקרובים היא תפגוש את שלוש היריבות החזקות עבורה בליגה(לפחות על הנייר) והיכולת ההתקפית החלשה הזו לא תספיק. אין ספק שכבר במשחק הקרוב משחק ההתקפה יקבל שינוי משמעותי. אפשר להאשים את המחסור באימונים, אבל לא ברור איך בשבוע ימים היכולת שלהם פשוט מתהפכת מקצה לקצה.

מכבי ת"א, לדעתי, לא שייכת ל"מאבק הגרועות" בין בני יהודה, אשדוד והפועל ת"א. גם מהרצליה היא הרבה יותר טובה. ועדיין,"דיבורים כמו חול ואין מה לאכול". את הנעת הכדור המצויינת מהיום היא תצטרך להפיק למצבים בשלושת המשחקים הקרובים. עם הרכש החדש שנראה כי ייצב את הקבוצה, 6 נק' יהיו הכרחיות כדי לצאת סופית לדרך חדשה בסיבוב הבא.

נערך לאחרונה ב: ‏4/2/08
  5. Giallorossi Member

כמה שזה מעצבן ששחקנים כמו מסיקה, שטרית ודן רומן לובשים את הסמל של מכבי.
    מה הבעיה של המאמן הדפוק הזה לתת לדור מלול לפתוח? בכל המשחקים שהוא שיחק בהם השנה הוא היה טוב מאוד, ואפילו ב4 דקות שהוא שיחק אתמול הוא עשה פעולה טובה.
    אסוס עושה רושם של קשר אחורי נהדר, והגיע הזמן שישחק במכבי אחד כזה (המון זמן כבר לא היה).

6. בית"רי מלידה Member

לא מפריע לי התיקו, כי אי אפשר לנצח בכל משחק, מפריע לי הזילזול, חוסר הלחימה.

שחקנים שמקבלים משכורות כפולות ממה שמגיע להם, ושמים זין - צריך לקנוס אותם. ממילא רק כסף מעניין אותם, אז שייפגעו בכיס.

7. Emil Member

מסכים איתך לגבי שלושתם. רומן שחקן לליגה לאומית, אין לי מושג איך הוא הגיע למכבי בכלל בתחילת העונה. ארז מסיקה זו בכלל תעלומה מבחינתי, במשך שנים הבחור מקבל גב מכמה מאמנים, ממשיך לפתוח בהרכב, וכדורגל הוא בטוח לא יודע. יסודות של מסירה ועצירת כדור אין לו, בעיטה חזקה יש אבל דיוק אפס, לפחות הוא יודע לרוץ ולשים גוף...
    ואורי שטרית, אוי שטרית. איזה חורים...הציל לנו גול בטוח במשחק, אבל נתן כמה מתנות.

ודור מלול...שווה הרבה הרבה יותר מה2 דקות שהוא קיבל. שחקן שיכול להשפיע על החלק הקידמי כשנכנס מאוחר למשחק, אבל דקה 88 זה קצת מאוחר מדי. הייתי שמח מאד לראות אותו במקום דן רומן היום. למרות שזה גם המקום לציין שדן רומן דווקא עשה עבודה די טובה היום על בואטנג וסגר אותו, חבל שמהבחינה ההתקפית הוא כלום ושום דבר.

בקשר לאסוס, הוא לא קשר אחורי, הוא נראה הרבה יותר כמו קשר 50/50. לפי המשחק הבודד הזה, פשוט שחקן פנטסטי, נהניתי מאד לראות אותו. מחלץ כדורים בצורה יעילה במרכז המגרש, מודע למגבלות הטכניקה של עצמו (אהמ גזל) ולא מתמהמה עם הכדור, מעביר את המשחק טוב לחצי המגרש של היריב. אני מקווה מאד שהוא ימשיך ביכולת הזו ואולי אפילו ישתפר, נראה מצויין.
    ביזרה עושה רושם של בלם טוב. איטי קצת, אבל בחור עם גוף ועוצמה, ולא מפחד להשתמש בזה. היה טוב לראות איך הוא סוגר לרומולו את הנתיב פעם אחר פעם, ומול חלוצים קצת יותר צנומים כמו שמסתובבים לא מעט במחוזותינו הוא יתמודד בצורה מצויינת לדעתי. צריך לזכור שבהגנה הדבר הכי חשוב הוא התיאום, וכיוון שהוא התאמן עם הקבוצה רק שבוע ולא יודע לא אנגלית ולא עברית, עדיין צריך לעבוד על זה.
    רודי חדד פשוט ממשיך להשתפר ממשחק למשחק. הכדור לפעמים נדבק לו לרגל, והמסירות שלו טובות. אני מאמין שהוא רק ילך וישתפר. כ"כ חבל לי שאין לו עם מי באמת לשחק מקדימה, כל פעם הוא הופך לשטרית, מעביר קצרה לרומן או מרים את הראש ומגלה שאין אף אחד בתוך הרחבה, והכדור פשוט הולך לאיבוד. אולי עם מסודי בשמאל לחדד יהיה עם מי לצאת קדימה. בעיית החלוץ באמצע לא נפתרה בחלון ההעברות לצערי, אבל נקווה שנסתדר עם מה שיש עד סוף העונה.

סה"כ היה משחק טוב שלנו, בטח יחסית לשלושה הקודמים. היינו צריכים לשים את הכדור ברשת במחצית הראשונה ולגמור את בית"ר האנמית, אבל במצבנו אני לא בוכה גם על נקודה. מאוכזב מאד שלא ניצחנו משחק כזה, אבל זה מה יש. המשחקים האמיתיים של מכבי ת"א יהיו בחודש הקרוב מול בני יהודה, הפועל והרצליה.

נקודה למחשבה: בעונה הבאה מכבי יכולה להעמיד הרכב עם 8 שחקנים זרים או מתאזרחים, וזה לפני דיבורים על עד יהודים שעשויים להגיע בקיץ כמו פילהאבר...

כמה מילים על בית"ר-

שום מפתיע אותי בפחדנות שלו כל פעם מחדש. איך זנדברג נשאר היום על המגרש אחרי המחצית אין לי מושג, הבחור פשוט נעלם. גם דרק בואטנג הרשה לדן רומן להעלים אותו, ועם כל הכבוד, דן רומן זה שחקן שבואטנג צריך לטאטא רק עם כוח פיזי, וזה לא מסובך במיוחד.
    החילוף של בן שושן היה פשוט הזוי, בדיוק בדקות בהן שטרית החליט שנמאס לו לרדוף אחריו ופינה לו את הדרך. ויסה עושה רושם של כלום ושום דבר ממה שראיתי (וראיתי אותו רק במשחק הזה), חבל לי שהוא מקבל דקות על חשבון עזריאל, תמוז ובן שושן.
    אני מתקשה להחליט אם בית"ר משחקת כ"כ חלש בשבועות האחרונים כי היא פשוט חלשה עם מאמן חלש, או בגלל שבאמת הפנימו שם שאין יריבה ואפשר לטייל לאליפות...

מילה טובה לקהל של בית"ר על הכפיים והשירה למני לוי בטקס לפני פתיחת המשחק. כשמגיע מגיע.

8. Sergio Ramos Member

בסך-הכל מכבי ת"א הגיע בשיא המוטיבציה שלה, סגרה לביתר את האמצע בכך שניטרלה את השחקנים הדומיננטים שלה(בואטנג, טל..שלא ניסו אפילו!)ויצא להתקפות מתפרצות, אך לא הייתה מספיק יעילה כשהגיע לחבת ה-16. אסוס מתגלה כרכש טוב ביחס למשחק הראשון שלו. הוא לוקה קצת בטכניקה, אך יכולת התיקול שלו והאגרסיביות שלו ברמה גבוהה- בדיוק מה שמכבי צריכה- שחקן דומיננטי באמצע שיחלץ כדורים ויוציא את הקבוצה קדימה. אסוס על פי היציאות הרבות שלו קדימה, יותר בכיוון של קשר 50-50 אך לטעמי יכול לשמש גם כדפנסיבי. אין צל של ספק שחדד הוא מבין שחקני ההתקפי הפוריים בליגה, אך עדיין לוקה במסירה האחרונה וזה דבר שיצא לי לראות בכמה וכמה משחקים. אלו בעיות של חוסר ניסיון כמובן שישתפרו בעתיד.

מכיב מוכיחה שהיא יודעת לשחק כדורגל. מה שחסר, זה קצת יותר עוקץ ותכליתיות בהתקפה. דרוש גם חלוץ שפיץ שידע להיות שם ברגעים נהכונים. קמנאנן ועזרן הם יותר שחקני כנף,מה שחסר זה חלוץ קורר שידע לנצל את המצבים ובכללי, קצת יותר יעילות בהתקפה.

התיקו בהחלט משקף את תצורת המשחק אתמול. מחצית ראשונה טובה יותר של מכבי, שהתנהלה בהרבה מאמץ והרבה מוטיבציה, אך מחצית שניה קצת ישנונית שבא מכבי נסוגה אחורה וביתר הצליחה להגיע לכמה מצבים בהברקות פה ושם בלא הרבה מאמץ. כך זה נראה לפחות. אין תיאום בין שחקני ההתקפה של ביתר, אין שחקן שיקח את המושכות. כל כדור שמגיע לאמצע מתוקל בקלי קלות על ידי האמצע של מכבי. הכל מגיע מהברקות- וכאן יצחקי חסר. כרגיל במחצית הראשונה שלנו, ביתר, חוסר בשיטת המשחק כל-כך ברורה, והשחקנים שאמורים לקחת את הקבוצה על הכתפיים, פשוט יושנים. עידן טל במשחק חלש, לא מספיק מתפעל ומזיז את ההתקפה. כנ"ל לגבי זנדברג שממשיך בתרדמת שלו. ברוכיאן כרגיל נתקע בצד ימין מה שמונע ממנו להתבטא ביכולות הנהדרות שלו שבאות לידי ביטוי אך ורק באמצע.

חילופים איומים של שום- בן שושן, מהיחידים שעוד ניסה להזיז משהו, מוחלף. למה עידן טל לא מוחלף? למה זנדברג לא ובן שושן כן?יצחק שום עד כדי כך עיוור שאינו רואה את ההבדלים?!!!! זה מוציא אותי מהכלים ממשחק למשחק, הפחדנות הזו של שום.

ובבקשה תגידו לי, מה התפקיד של ג'וניור ויסה? את זה עדיין לא ממש הצלחתי להבין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/2/08
  9. oFiRzZz Member

אסוס סוס(חרוז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )
    אחלה רכישות של מכבי בינואר

10. beitar4ever Member

אתמול זה היה עוד משחק גרוע של בית"ר, בדרך לאליפות משעממת, וחבל. בית"ר הגיעה ליותר מצבים בטוחים ממכבי ת"א, אך היא לא ידעה לנצל אותם , במחצית ה-2 היא בעיקר התבססה על הנעת כדור איטית מאוד .
    בניגוד לבית"ר ראינו שמכבי שלטה יותר במהלך כל המשחק, ולחצה על שערו של קאלה אך אם תשימו לב לא היה מצב אחד רציני של מכבי ת"א, מכיוון שאין להם את הרגל המסיימת, כל שחקן שהגיע למצב מול השוער לא ידע מה לעשות עם הכדור, אין ספק שלמכבי חסר מישהו כמו רומולו שיסיים את כל המהלכים .
    בכל מקרה אני רוצה להתייחס לכמה נקודות במשחק, הראשונה היא של מכבי ת"א,שחקן הרכש החדש, "ה(א)סוס", שחקן נפלא הרוויחו מכבי ת"א, שחקן שעושה עבודת הגנה מעולה, יש לו זריזות ברגליים שמאפשרת לו לקרוא מהלכים של שחקני יריב בקלות, חוץ מכך ראינו שגם יש לו עבודת התקפה לא רעה ,המגבלה היחידה שלו היא שהוא פחות טכני, במידה וישפר את זה ,לא ניראה אותו להרבה זמן בארץ.
    עוד נקודה שאני רוצה להתייחס אליה זה החילוף הטיפשי שעשה שום, מה הוא חשב לעצמו שהוא מוציא את בן שושן מההרכב, אני לא מבין אותו ,כבר נמאס מכל החילופים,ומכל ההנחות שהוא עושה לשחקנים הבכירים ,אני רוצה מאמן שיתייחס לצד המקצועי כמו שצריך, שיטפל כמו שצריך בכולם באופן שווה וכ'ו, בכל מקרה אתמול הוא היה צריך להשאיר את בן שושן במגרש, אין ספק בכלל, שהוא היה הבולט ביותר בשורות בית"ר.
    והנקודה האחרונה, היא הבאתו של ויסה לבית"ר ,את האמת לא הבנתי מה שום רצה לעשות בזה, ויסה לא יכול בחיים להחליף את יצחקי, כי הוא מתפקד בתפקיד הפליימקר ואין לו את התכונות שאמור להיות לאחד שמשחק כקיצוני ימני, אז שום מה עשית בכך שהבאת את ויסה, הרי יש לנו מספיק שחקנים בתפקידו.
    תיראו אני כבר מתחיל להתעצבן על שום ,עד כדי כך שאפילו אני חושב על עזיבה שלו, אני כבר לא יכול לסבול אותו.

11. Igi Member

מסכים. למשחק ה-1 הוא נראה מצויין. ד"א, כשיקבל את האזרחות הוא יוכל לקבל זימון לנבחרת?

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כן.

13. BeitaReaLiverpool Member

רק אצלנו אחרי משחק אחד רוצים להזמין שחקן לנבחרת.
    מדהים.

זנדברג , זיו, רומולו, קאלה - לספסל.

14. a.m Member

אף אחד לא רצה להזמין, שאלו בסה"כ אם הוא יוכל לשחק בנבחרת אם יקבל אזרחות.

15. יהודה ברוך Member

בטח שרוצים לזמן אותו אחרי משחק אחד. כששחקן נבחר לשחקן המצטיין כבר במשחק הראשון שלו בארץ ועוד מול הקבוצה הטובה בישראל, זה טבעי שירצו לזמן אותו לנבחרת, בטח עם כל היובש שיש בעמדה שלו.