מחזור 18 בליגת העל: תיקו דרמטי בדרבי התל-אביבי; מכבי חיפה מנצחת בטרנר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Jakur, ‏11/1/19.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

במקום סתם לקשקש תוכל להסביר לי למה אוהדי ב"ש צריכים להיות ממורמרים באותה מידה כמו אלה של הקבוצה שאני אוהד? לא הולך לעשות תחרות עם אף אחד, מבין לחלוטין את הכעס של אוהדי ב"ש, אבל כמה שנים אני כבר מתוסכל וכמה זמן כועסים בדרום...בשביל קבוצה עם תקציב כמו שיש למכבי חיפה הכשלון אצלנו פי כמה יותר ארוך וגדול מזה של ב"ש.

Bluekipper ו-oranfu אוהבים את זה.
  2. עידן444 Member

אתה באמת חושב שאתה יכול ללמד אותי או את אוהדי ב״ש או את רוב האוהדים כאן שהם לא אוהדי מכבי שחר מה זה לסבול מכדורגל?

תעשה לעצמך טובה ואל תענה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. oranfu Member

אם היתה לך טיפה הבנת הנקרא היית מבין שדובר על ה7 שנים האחרונות.

de Middenweg ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  4. עידן444 Member

לא ציטטתי אף אחד.
    אתה תכתוב על 7 שנים שלא נאבקתם או לקחתם אליפות(אוי יו יוי... איזה מסכן אני... פתאום הכסף של יענקלה לא מספיק אז אני כזה מסכן כי סיימתי רק מקום רביעי) ואני אכתוב על מה שאני רוצה.
    תודה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Maccabi Diamond, הרצליה ו-oFiRzZz אוהבים את זה.
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@עידן444
    כל אוהד סובל ברמה שלו. כל אוהד חווה בשלב זה או אחר אכזבה מניהול בעלים. לא משנה אם זו מכבי חיפה, ב"ש או מכבי נתניה, הקבוצה שאתה אוהד. ברגע שקבוצה ברמה שלה לא ממצה את הפוטנציאל שלה אז האוהדים כועסים. אנחנו כאוהדי מכבי חיפה כועסים כי לשחר יש את התקציב השלישי בגודלו בליגה. במשך שנים אנחנו אפילו לא מסיימים במקום השלישי. אז האכזבה היא גדולה. האכזבה של אוהדי ב"ש מאד אמיתית. אני מכבד אותה, אבל אני לא הולך לעשות תחרות מי יותר מסכן. הדבר היחיד שאני יכול להגיד להם שהם צריכים להמשיך להאמין כי הקבוצה שאני אוהד כבר שקועה יותר זמן במשבר. וזה עם תקציב מאד לא קטן. ולכן אני תוקף את שחר בכל הזדמנות.

6. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

https://static.maccabi-tlv.co.il/wp-content/uploads/2018/08/MTA_201808290828323b4119522546a5d5e72c647670f146de-300x300.Xxx

דרבי תל אביבי, Say No More

2 הקבוצות הבכירות בת"א (ותסלח לי בני יהודה) נפגשות במושבה למשחק הכי אמוציונלי, מסקרן, סוער ומלהיב שיכול להיות.
    מדובר בהתמודדות היחידה בליגה שלא משנה באיזה מצב גרוע או נפלא נמצאות הקבוצות היא תמיד תעורר עניין רב
    ולמה אתם שואלים? כי דרבי.

לקראת המשחק

https://images.one.co.il/images/teams/logos_55x50/5.Xxx

ימים סוערים בוולפסון זה לא מושג חדש אבל נדמה כאילו המושכים בחוטים שם ממציאים למושג פירוש חדש בכל פעם.
    במהלך בזק פחות מ-24 שעות לאחר ההפסד לק"ש פוטר "מאמן העתיד" וחזר מהמאמן מהעבר הלא רחוק - קובי רפואה.
    האדומים מגיעים כאנדרוג מובהק למשחק אבל זוכרים שהם הקבוצה היחידה מולה המוליכה לא כבשה בליגה עד כה ומקווים לנס נוסף כמו בסיבוב הקודם כאשר חילצו נקודה מהמפגש.
    רפואה מצהיר שהקבוצה תהיה מוכנה לכל תרחיש ומשדר תחושה של "לא משחקים על תיקו"
    בגזרת חלון ההעברות הגיע לקבוצה קלאודימר שכבר צפוי לעלות בהרכב הערב, ולאסקיס ללא כושר משחק ויראה את המשחק מהיציע כמו מוליץ' שנמצא גם רגל וחצי מחוץ לקבוצה.

הרכב משוער: לבקוביץ', דגני, שלמה, גוטליב, פירסמן, פריירה, אליאס, ספורי, זיקרי, גנדה, עאבד.

https://images.one.co.il/images/teams/logos_55x50/3.Xxx

את ולדימיר איביץ' לא מעניין המיקום בטבלה כשמגיע משחק טעון כמו היום, הוא מציין במסיבת העיתונאים שאין פייבוריטית ברורה למשחק והכל יכול להתפתח לכל כיוון אבל אפשר לדעת בבירור שמאמן כמוהו לא ינוח על זרי הדפנה והוא יעשה הכל כדי להעלות את השחקנים בסופר מוטיבציה וטעינות גם כדי לנקום על איבוד הנקודות בסיבוב הראשון מול האדומים , גם להשיג ניצחון יוקרתי ולסבך עוד יותר את הניסנובים בתחתית וגם להמשיך להגדיל את הפער בצמרת.
    כאב ראש קטן צפוי למאמן כאשר סבוריט בספק למשחק הערב , זכר לפציעה בכף הרגל מול נתניה בשבוע שעבר וקנדיל צפוי להחליף אותו בצד שמאל של ההגנה.

הרכב משוער : ראיקוביץ, דסה, ייני, פיבן, קנדיל, פרץ, גלזר, מיכה, אצילי, שכטר, עטר

https://img.wcdn.co.il/f_auto,w_700/2/4/9/9/2499569-46.Xxx
    רפואה. מרגיש מחוייב להפועל והסכים לחזור

הולך להיות קר אבל נקווה למשחק חם על המגרש

שי אוהב/ת את זה.
  7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אוהדי חיפה לא יודעים מה זה סבל אמיתי של להיות קהל עצום בתחתית או ליגה שנייה. אין להם מושג זה ברור.

אבל הדיון היה על השנים כמועדון גדול, חיפה אכלה חרא ב 7 שנים האחרונות, אנחנו רק השנה... בינתיים. כמובן לא מדובר פה על הגלגול הקודם שלנו בלי הכסף. שם זה סבל שאוהדי חיפה לא יכולים לדמיין אפילו, אני מניח שהם יודעים את זה.

Sent from my Redmi 4A using Tapatalk

oranfu ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  8. Raulito Madridista

אני מגיע בטירוף וחוזר למנהג ישן ואהוב - הרבה זמן יחסית לפני המשחק. למרות המזג האוויר המחורבן, למרות הקבוצה המחורבנת עוד יותר, למרות שזה לא דומה אפילו לבלומפילד. כמובן שהציפיות שואפות לאפס, לא רחוק מ-'רק לא להתבזות'. הפועל על הנייר אוהבת את המשחקים האלה של לעמוד מאחורה, בסיבוב הקודם זה לא היה ממש קשה נגד מכבי, אבל מי זוכר את התיקו הזה בכלל שלא היה שווה כלום, עם כל הכבוד ל-'הדרבי הוא מעל הכל'. מה זה שווה שיצאנו בתיקו אם אחר-כך פישלנו נגד אשדוד(המשחק בי"א במחזור הבא הרבה-הרבה-הרבה יותר חשוב) ולא ניצחנו גם את רעננה.

נראה לי מגוחך לכתוב ולדון טקטיקה כשברור שהפועל רחוקה מלהיות קבוצת כדורגל, תמיד אחד משחקני ההתקפה יביא את הקריזה עם קבלת החלטות עלובה. לפחות אנחנו עולים עם מהירות היום מקדימה - אין מוליץ', וגם עם שחקנים שרצים ולוחצים - ספורי והצעירים באמצע וגם קלאודימיר זה בסדר, כלומר אין מישהו כמו קאיו שכשאתה מתגונן זה שחקן פחות.
    מכבי כל-כך טובה, מגוונת התקפית ובלתי-צפויה גם בסגנון המשחק וגם בהרכב שיעלה, כל מה שאיביץ' בוחר זה נראה טוב ואני דווקא לא כזה משוכנע שנראה שוב את הרביעייה של אצילי-מיכה-שכטר-עטר. הצעירים שלה שרעבים לשחק יותר מכולם הם לא פחות טובים מכוכבי הליגה. אני מקווה שהפועל לא תחטוף שער מהיר. אני לא זוכר האמת מתי הפועל הגיעה לדרבי כשהיא כל-כך כל-כך אנדרדוג והצליחה לנצח. ואני לא מדבר איתכם על דרבי הטלקיסקי ופאביו ג'וניור כי גם מכבי אז הייתה קבוצה עלובה. ועדיין, בשביל שאני ארגיש טוב עם עצמי: פיני בלילי! #הפועללאתרד

9. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Raulito עזוב אותך שטויות, יש קבוצה אין קבוצה, אנחנו במומנטום, מקום ראשון, דרבי אחרון לעונה (ובע"ה אחרון מחוץ לבלומפילד), הפועל על הקרשים, מאמן חדש - זה דרבי
    אין חוקים בדרבי.
    כמו בשנים הקשות של מכבי תמיד כשהגיע הדרבי האמנתי שהסוויץ' מתחלף לשחקנים והיום לא משנה מה קורה עם שאר העונה היום מנצחים.
    נכון שב-90% מהמקרים זה לא קרה כי הפועל חבטו בנו טוב אבל אין על ה10% הזה שנתנו לך תחושה של "ת"א צהובה".
    אז כן, מכבי במקום הראשון ואני עדיין חושש למשחק הזה כי אין מה לעשות זה משחק גדול והכל יכול לקרות

10. Raulito Madridista

אני מאוד מקווה שזה הדרבי האחרון שהוא לא בבלומפילד ושיהיה דרבי בשנה הבאה. בתחילת העונה היה לי מובן מאליו שיהיה דרבי מס' 3 בפלייאוף העליון, אבל... 'לדרבי חוקים משלו' זה נכון, אמירה יפה, לרוב זה קורה כשקבוצה בינונית למשל מנצחת קבוצה טובה תעבור איתי על כל הדרבים ב-20 השנה שאני רואה כדורגל. לא הגענו לדרבי כזה נמוך מאז אולי 2014/15 - המשחק הראשון פוצץ, ובשני מכבי ניצחה 2:0 קל, ריחמה עלינו. בפועל, אנחנו, הפועל ת"א - קבוצה גרועה, עם שחקנים שלא יודעים מה זה דרבי. ויסלחו לי כל הילדודס שגדלו כביכול בבית האדום - הם לא סלים טועמה, הם לא שביט אלימלך, הם לא יגאל אנטבי. הפועל קבוצת כדורגל גרועה, אנחנו לא יכולים להניע כדור שתי מסירות. לא אמרתי שנקבל חמישייה, למרות שמבחינתי רגע השפל באותה עונה היה ירידת הליגה והפירוק ולא אותן 90 דק' עם מאמן גרוע. אבל אם מכבי תכבוש שער מהיר - זה עלול להיות לא נעים.

יותר מעניין לשמוע אם השגת כרטיס למשחק(אני בכל שנה הולך גם בבית וגם בחוץ) ומה ההרכב המועדף עליך מבחינת מכבי ת"א, היום נגד הפועל ובכלל במשך העונה הזו. אני בטוח שאיביץ' מכין משהו ומבחינתי הקדנצייה של רפואה מתחילה מהמשחק המעפן בי"א באשדוד ולא מהיום.

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אומרים שלדרבי חוקים משלו אבל לדרבי יש גבול...
    ועכשיו ברצינות. לא רואה את הפועל מוציאה משהו מהמשחק הזה. יכול להיות שחילופי המאמנים, והצבה נכונה של רפואה שחוזר, קצת תקטין את הבדלי הרמות ואולי עם התאמות נכונות זה משחק שיכול להיות צמוד ברובו, אבל ההבדלים באיכויות בהתקפה כל כך גדולים.. לא רואה את מכבי לא כובשת במשחק הזה.

12. Butragueño מנהלים

אני רואה 0-0 אפרורי, נטול מצבים. להפועל תל אביב לא נותר הרבה העונה. היא לדעתי לא תרד ליגה ולא תגיע לפליאוף העליון. הדבר היחידי שנשאר לה זה אולי להנחיל הפסד ליגה למכבי ת"א כדי שלא תשאר בלתי מנוצחת.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@לירן
    בשנים האחרונות מכבי חיפה יותר קרובה לתחתית מאשר לצמרת. אני מבין את מה שאתה אומר, אבל בוא אסביר את דעתי.

מתי אוהדים "סובלים"?
    מבחינתי ברגע שקבוצה לא מצליחה לממש את הפוטנציאל שלה אוהדיה ירגישו תסכול. זה לא משנה אם זו ליגת העל, ליגה לאומית, ליגה א' או ליגה למקומות עבודה...אוהדי מכבי חיפה מכירים כבר שנים הרגשה של תסכול. הקבוצה שלנו נחשבת לקבוצת צמרת. יש לנו בעלים עשירים שמשקיע, אבל חוץ מאיזה גביע אנחנו כבר שנים לא פקטור בליגה.

ב"ש מכירה גם המון שנים של תסכול. השנים של לפני ברקת. היא היתה קבוצה גדולה אי שם בסוף שנות השבעים של המאה הקודמת וידעה אחרי זה גם המון שנים מעצבנות. השאלה היא, האם בשנים שהיא אפילו ירדה ליגה כמה משאבים היו לה? אתה יודע מצוין שאני אוהד אייאקס, כבר מגיל קטן. כשאני רואה מה שקורה מאז תחילת חוק בוסמן אני חש תסכול אדיר. אין לקבוצה שאני אוהד את המשאבים כדי להתמודד עם עשירי אירופה. שנת 1995 כבר לא תחזור. זה לא אומר שאני אומר לאוהדים אחרים אין לכם מושג מה אני מרגיש...כשאני נפגש עם אוהד פיינורד הוא יצחק לי בפנים ויגיד שאני לא מכיר סבל. כשהוא יפגוש אוהד מקבוצה עוד יותר קטנה הוא יגיד לו: "אבל אתם עוד יכולים לזכות בגביע ההולנדי ואפילו באליפות אחת בודדה." איך ירגיש אוהד של קבוצה כמו א.ז אלקמאר, ויטסה או אוטרכט?

וככה אני יכול להמשיך.
    כשאני קורא שמישהו כותב "אוהדי מכבי חיפה לא מכירים סבל" אז אני אומר שזה לחלוטין לא נכון כי הציפיות אצלנו בשמיים ולכן התסכול ענק. וזה קורה כבר שנים. ב"ש היתה צריכה העונה להלחם עם מכבי ת"א על האליפות. זה לא קורה, אז ברור שאוהדי הקבוצה ממורמרים.

אז בקיצור, כל אוהד מרגיש בשלב מסוים תסכול ואכזבה. אני לא נמצא בתחרות מי יותר מסכן. אוהד מכבי חיפה יותר סובלים בשנים האחרונות כמו שאוהדי ב"ש סבלו יותר בשנים שלפני ההצלחה של ברקת. זה בעיניי כל הסיפור.

עריכה:
    אולי פשוט הייתי צריך לכתב: כגודל המשאבים כגודל האכזבות והתסכול. כאוהד אייאקס אני לא אהיה מתוסכל אם נעוף מול ריאל. שים את שתי הקבוצות אחת ליד השניה ותראה את ההבדלים בכסף ובאיכות...אם היינו מפסידים בבית המוקדם לאא"ק אתונה המצב היה שונה...

נערך לאחרונה ב: ‏14/1/19
    gilad16, oranfu, לירן ו-3 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  14. EO11 בפה אליל היכל התהילה

ההודעה הזו רק מראה כמה אתה באמת לא סובלים. כי הסבל הוא לא המצב בטבלה כמו שהוא תחושת הייאוש, התחושה שאין עתיד באופק וכאילו כל החיים שלנו אנחנו הולכים לסבול מהקבוצות שלנו. אני לא סבלתי את מה שאוהדי ב״ש או נתניה סבלו, אבל כן עברנו כמעט פירוק, כן היינו בתחתית וכן עברנו תקופות שאתה אומר ״בואנה איך יוצאים מזה?״. לקנות שחקנים במיליונים שנה אחר שנה ולהיכשל שנה אחר שנה זה מדכא ומבאס, אבל יש תקווה לחזור לטופ, כי יש כסף ויש בסיס שבסופו של דבר יש לו סיכוי טוב להצליח בעתיד, גם אם יהיו עוד שנים של סבל. אי אפשר להשוות את זה, מצטער, ואתה צריך להיות שמח שאלו הדברים הגרועים שחווית בכדורגל. יש אנשים שראו ורואים את המועדונים האוהבים עליהם הולכים לעזאזל מול העיניים.

15. Ajax Amsterdam Member

@EO11 אני חושב שקלעת פה באמת לנקודה טובה. שאין לך תקווה ואתה רואה בתור אוהד ששום דבר לא מתנהל נכון\ או אולי פשוט לא מצליח אז מאבדים את התקווה. אבל באמת שאי אפשר לנסות להשוות בין סבל לסבל. לדברים טובים מתרגלים מהר ואתה יכול להתאכזב בקלות ומצד אחד להזכר בתקופות יותר רעות אבל שאתה נופל מהאולימפוס קשה להתרגל לזה ולנו גם כאוהדי באר שבע אסור לקבל את זה, כל אוהד רוצה שהקבוצה שלו תצליח בסופו של דבר גם אם זה לא תמיד ריאלי ותמיד צריך לדחוף לזה

למרות שלהפסיד להפועל רמת גן בפנדלים היה אולי הדבר הכי מאכזב שראיתי בחיים שלי(הייתי בן 8)