מחזור 18 בליגת העל: מכבי ת"א גוברת על מכבי חיפה ; ב"ש מביסה את עכו

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nave, Jan 8, 2016.

1. סמואל אטו Member

תוצאות זה דבר שמושפע מעוד הרבה דברים שלא קשורים בהכרח למאמן.

2. $zinedine zidane$ Member

כמה נקודות על המשחק אתמול ובכללי על כמה נושאים שהועלו בדיון המחזור:

1. שופטים של גולדהאר

2. מכבי שיחקה מצוין בשעה הראשונה והייתה חייבת לגמור את המשחק אם זה בפנדל של זהבי או בכמה מצבים מסוכנים של איגבור, מיכה וטב"ח. אחרי הגול של בניון המומנטום השתנה ומכבי איבדה את השליטה במשחק, אך עדיין הצליחה להגיע לכמה מצבים מסוכנים שבקלות היו יכולים להסתיים ברשת.
    סך הכל אני מרוצה מהיכולת. הגענו לכמות גדולה של מצבים, היה משחק לחץ מעולה, חייבים לשפר את הסיומת מול השער.

3. בהמשך למשפט האחרון בסעיף הקודם: דור מיכה, דור פרץ, נוסא איגבור וגילי ורמוט - 4 שחקנים שלא יודעים לבעוט לשער. זה פשוט יותר מידי, בטח כשמי שמשחק לידם, מלבד זהבי כמובן, אף פעם לא היה איזה סקורר יוצא דופן.

4. זה מסוג המשחקים שאפשר לציין כמעט את כל השחקנים לטובה, אבל אני אתרכז רק בשלושה: הראשון הוא השחקן הטוב בליגה ללא עוררין, ערן זהבי. אני לא זוכר שחקן ישראלי עם בעיטה כ"כ טובה וחדה כמו של זהבי, שבגללה גם יכולת המסירה שלו היא אנדרייטד. אחד המוסרים הטובים בליגה, המסירה אתמול לבן חיים - תענוג.
    השחקן השני הוא אלברמן, הקשר האחורי מספר 1 בליגה. כמה קלאסה, כמה חכמה. האיש רק משתבח עם השנים.
    והשחקן השלישי הוא דור מיכה, הפספוס הגדול של יוקאנוביץ'. ציינתי אותו קודם לרעה בגלל יכולת הבעיטה שלו, אבל יכולת המסירה שלו היא ההפך הגמור. המוסר הכי טוב בליגה ביי פאר.
    בסופ"ש יצא לי לדבר עם חבר אוהד חיפה עליו והדבר השני שאמרנו עליו (הראשון הוא כמובן המסירות הנהדרות שלו) הוא שמיכה מאוד מזכיר בסגנון את יוסי בניון. אין לו את הבעיטה והשליטה בכדור של בניון, אבל המסירה, ההטעיה הקבועה ומבנה הגוף הצנום מזכירים לי את בניון בגרסא הצעירה שלו.

5. משחק פרידה ממיטרוביץ'. שנתיים וחצי הסרבי היה במכבי, זכה באליפות, טראבל, הגיע לליגה האירופית ולאלופות. כבש כמה גולים יפים, היה אחד המבשלים הבולטים בקבוצה והיה לו חיבור מצוין עם הקהל מהרגע הראשון (או לפחות עם החלק המעודד שבו).
    מבחינה מקצועית הוא שחקן רוטציה טוב למכבי וכזה שיכול לפתוח ברוב הגדול של קבוצות הליגה. הוא אחד המוסרים הטובים בליגה ויש לו בעיטה טובה מרחוק, אבל גם שחקן מאוד כבד ולא תורם מספיק להגנה. משחקן זר אני מצפה ליותר מזה והפרידה טובה לשני הצדדים. לשמחתי, הקבוצה והקהל נפרדו ממנו יפה ואני מניח שזה היה כבר אחרי השידור, אבל בסיום המשחק מיטרוביץ' עלה על הבמה של אנשי הגדר והתקבל בהמון חום ואהבה.

6. למרות הרכב פחות טוב של רוני לוי, חיפה הצליחה להגיע לכמה מצבים מסוכנים ורק הצלה גדולה של ראייקו וחוסר חדות של עטר בפעם השניה, מנעו מחיפה גול.
    לא יודע איך שכטר עדיין מקבל דקות ולמה שחקן כמו עזרא נכנס כמחליף אחרון, אבל אין לי התנגדות. בניון, אגב, לשם שינוי נתן משחק טוב.

7. דיברו הרבה על כמה שב"ש יותר טובה ממכבי ושבלי חיזוק למכבי אין סיכוי לאליפות. לדעתי, שתי הקבוצות שוות ברמתן פחות או יותר כשלבאר שבע יש הרכב מעט טוב יותר (בכושר הנוכחי) ועם יותר אופציות התקפיות ולמכבי יש שחקן ברמה מעל, סגל עמוק יותר, ניסיון ואופי של אלופה. שתי הקבוצות נותנות משחקים טובים וטובים פחות וההפרש הוא בסך הכל נקודה לבאר שבע כשלמכבי יש יתרון בהפרש שערים.
    בסופו של דבר, אני מאמין שנכון לרגע זה מכבי פייבוריטית, אבל אנחנו רק בתחילת ינואר ושתי הקבוצות הולכות להתחזק. זו שתתחזק יותר היא גם זו שתזכה באליפות, לדעתי.

8. שופטים של גולדהאר

3. alexshw Member

לרביבו ופראליה הייתה בעיטה טובה יותר מזהבי

4. $zinedine zidane$ Member

על רביבו לא נסכים, פראליה, עד כמה שאני זוכר, לא שחקן ישראלי. בכל מקרה, מטווח רחוק יש לו בעיטה טובה יותר (גם לבנין, לצורך העניין) אבל בטווח של עד 15-20 מטר, זהבי בועט טוב יותר, לדעתי.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא רק שאני לא מסכים, אני חושב שזה על גבול המגוחך לומר את זה.
    לזהבי יש גולים בקריירה שמעטים בעולם יכולים לבצע. הישראלי עם טכניקת הבעיטה הכי טובה בהיסטוריה.

South Boy likes this.
  6. alexshw Member

אני צוחק בקול. לא קרוב לבעיטות של רביבו

oranfu and לירן like this.
  7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אפרופו על גבול המגוחך...

מעטים בעולם..? כדאי שתראה קצת יותר כדורגל אירופאי. טכניקה בינונית פלוס, אבל שוב- לא בר השוואה ולא רציני כאשר מנגד אלו דני עמוס ורן קדוש.

אי אפשר לשפוט שום דבר שקשור לזהבי בהשוואה לגדולים באמת, הוא היחיד שעושה את זה על בסיס קבוע נגד עכו, סכנין וכדומה. כל השאר התקדמו בקריירה, הוא היחיד שלא ולכן העליונות הברורה. זהבי גם הצליח בקמפיינים בודדים- של הפועל תל אביב, במשחקים בודדים- באזל, פלזן. לאורך זמן הוא לא היה שורד ברמות האלו.

ואגב, לרביבו הייתה בעיטה כל כך יותר איכותית.. שאין מה להשוות. זהבי סקורר יותר טוב מרביבו, פינישר טוב יותר, בכל שאר הפרמטרים.. 2 גלאקסיות שונות לחלוטין.

oranfu and קשר שמאלי like this.
  8. alexshw Member

גם לא מסכים שזהבי סקורר טוב יותר. פשוט כשרביבו הגיע ל 26 שערי ליגה ב 29 משחקים הוא התחפף מפה.
    נראה לך באמת שזהבי היה מסוגל לתת את הגולים של רביבו בספרד ותורכיה?

oranfu likes this.
  9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אשמח שתראה לי פה בפורום מי רשם שלמכבי אין סיכוי כל עוד לא תתחזק. שנדע את מי לא לקחת ברצינות פה. אלא אם התכוונת לתקשורת, ואז לא מפתיע שאתה מתייחס לזה.. זה הרי תפקיד התקשורת, להאכיל בבולשיט.

מכבי היא האלופה, מכבי עדיין פייבוריטית.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מסכים שאפשר להתווכח על זה.

זה פשוט לא הגיוני להשוות אותו למישהו סביר כאשר הוא חוגג כל שבוע מול ניצן חתוכה וצחי גיגי... על זה נבנה תיאוריה שיש לו בעיטה פנומנלית.. נו שווין.

11. $zinedine zidane$ Member

אפשר להגיד שברמות גבוהות יותר יהיה לזהבי קשה יותר לעבור שחקן, להגיע למצב בעיטה או להכניע שוער, אבל לטכניקת הבעיטה שלו אין קשר לשחקן או לשוער שעומד מולו. זה כמו שתגיד ששחקן כדורסל שקולע ב90% מהעונשין בישראל יהיה קלעי עונשין בינוני בנ.ב.א.

לא שאני חושב שטכניקת הבעיטה של זהבי היא מהטובות בעולם, אבל היא כן ברמה גבוהה גם ביחס לאירופה.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

למה לא? זה לא קשור לשוערים? אנחנו פשוט רואים כל בעיטה שלו נכנסת בליגה שלנו, אז זה מסנוור כנראה, שאתה על קו העונשין זה לא תלוי בשום גורם אנושי נוסף. שאתה בועט לשער, יש משקל אדיר לגורם אנושי נוסף- נעים מאוד, שוער.

חייל שוקולד and oranfu like this.
  13. oranfu Member

אתה לא מחובר למציאות.

קשר שמאלי likes this.
  14. $zinedine zidane$ Member

לשוערים יש קשר לכמות הגולים שלו, לא לעוצמת הבעיטה, לחדות, לסיבוב ולהאם הכדור יגיע לחצי פינה או לחיבור. זה נטו טכניקת הבעיטה של השחקן ולפי זה אני שופט, לא לפי כמות השערים שלו.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה לא שהוא בועט בעיטות בינוניות ושוערים מפספסים בשלומיאליות. האיש מפציץ את החיבור ברוב הפעמים.

South Boy likes this.