מחזור 17 בליגת העל: עירוני ק"ש ואשדוד ממשיכות לרוץ

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏22/12/11.

1. אלי מתחן Member

יובל נעים איבד את זה. בפיגור 1-0 מוציא חלוץ מכניס קשר. מה הוא בדיוק ניסה לעשות בחילוף הזה? אחרי זה בית"ר לא פחות טובה מעכו עם סיכוי קטן לנצח מוציא את ברוכיאן מכניס את פורטיז'ו שהיה מאוד קרוב לגרום לפנדל בשנייה האחרונה.
    בראשי בהגנה ועכו לא נכנסה לרחבה אפילו פעם אחת, מול הגול אין לו הרבה מה לעשות.
    אייבינדר פשוט זבל, אני לא יודע מה קרה לו מאז פתיחת העונה, אבל הוא דפק לו כל כך הרבה מהלכים היום שזה לא הגיוני.
    מנחמני למרות ההחמצה אני מרוצה. יובל נעים הוריד לו ולכל שאר הצעירים את הביטחון לקרשים, לא מפתיע אותי שהוא לא שקט מול השער.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מה שמעניין זה שבעבר קבוצות קטנות היו משחקות טוב, מגיעות למצבים, אבל לא היו יודעות לנצל את זה ובדרך כלל היו יוצאים בידיים ריקות. השנה זה הפוך. הגדולות מפשלות במשחקים שמצבים מהם לקחת, אשדוד וקרית שמונה שנמצאים בשני המקומות הראשונים, מראות בעיקר אופי ויודעות לנצח גם כשהן לא טובות, כיאה לקבוצות גדולות.

נערך לאחרונה ב: ‏25/12/11
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נותר לי רק לברך את ק"ש ואשדוד על מה שהם עושים העונה בליגה. מכבי ת"א החליפה מאמן, אבל שום דבר לא עוזר. היות שאני רוצה בחילוף מאמנים במכבי חיפה אולי הדוגמא עם הצהובים רק מחזק שבסופו של דבר מי שמשחק אלה הם השחקנים...כשאני רואה בסטטיסטיקה שהגנת ק"ש ספגה בנתיים רק 8 שערים אני חושב שצריך להלל את רן בן שמעון, אבל בעיקר שחקני ההגנה והשוער אצל מוליכת הליגה.

נראה לי שכולם בארץ מחכים לנפילה של שתי המובילות, אבל ברגע שהתל אביביות ומכבי חיפה כל כך לא בפוקוס לא יפתיע אותי אם בק"ש באמת מתחילים להאמין באליפות. כל עוד הם מנצחים את הקבוצות שעל הנייר קטנות אז הפער לא ממש יצטמצם. במשחקי הצמרת הלחץ יהיה בעיקר על הגדולות כי מהן מצפים למשחקים טובים וניצחונות.

ללא ספק שהכדורגל בארץ גרוע, אבל חייבים להודות שאף אחד ציפה לליגה כה מפתיעה.

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אלי כהן עם חילוף הרבה יותר הזוי, כאשר הכניס את מישאלוב על חשבונו של סולליך ושילם על כך ביוקר.

כל הכבוד ליוסי מזרחי וקבוצתו, בשבוע הבא משחק העונה האמיתי!

5. Don Joan Roman Member

יותר הזוי להכניס קשר במקום קשר התקפי כדי לשמור על יתרון מאשר להכניס קשר במקום חלוץ במצב של פיגור?

6. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

לא יודע אם להיות מרוצה או לא.
    נק' ממשחק חוץ לא קל יחסית (למרות שעכו הייתה על הפנים יותר מאיתנו, חוזה לא קל..), הבקענו סוף סוף גול.
    אבל...
    זה מרגיש כמו המשחק מול ראשון-לציון; יכלנו לנצח, הגענו למצבים (מה שלא כ"כ אלמנטרי ומובן מאליו אצלינו העונה) ופשוט החמצנו בצורה מפחידה. אני לא בא בטענות לנחמני, כל שחקן צעיר שעושה רבע טעות אצל נעים נצלב ולא אשמתו שהוא לה היה שקט מול השער, למרות שכן ציפיתי ממנו לפחות לבעוט למסגרת...
    החמצנו במעט מצבים המסוכנים שהגענו אליהם, וחבל. מול הפועל ת"א ונתניה, אפילו שהן לא בשיאן, ספק אם נגיע למצבים האלו. היינו חייבים לקחת עוד 2 נק', אבל אין מה לעשות.

בן-שושן איכזב אותי, היו לו לא מעט הזדמנויות בהתקפה והוא לא עשה איתם יותר מדי. נראה שיחד עם הקבוצה נכנס לאנמיות מפחידה.

בכלל, מגיעים יפה למצבים ליד השער, ופשוט... לא יודעים מה לעשות. ועד שיודעים, דסה מנסה להתחכם... בעט לשער, מנסה להקפיץ כאילו הוא מסי...

ברוכיאן השחקן הכי חלש בבית"ר. כדאי שנעים יספסל אותו ומהר, אנחנו פשוט משחקים עם 10 שחקנים. לדעתי הוא לא נגע בכדור היום יותר מ3 פעמים, אני מוכן להתערב על זה...

בראשי חייב להמשיך לקבל צ'אנס בהרכב במקום פורטיז'ו. אני חושב שהיום הוא סוף סוף הוכיח את עצמו והראה את זה לנעים.
    הוא לא רק שיחק טוב כבלם, הוא גם סגר הרבה מאוד חורים שדסה עשה [ועושה כל הזמן].

מרוצה? [מעונן] חלקית.

7. Don Joan Roman Member

ברוכיאן הכי חלש בבית"ר אבל נתן 3 כדורים לגול, אחד הסתיים בכזה, השני הוחמץ על ידי דסה ברשלנות והשלישי הוחמץ על ידי נחמני, בקבוצה כל כך מוגבלת התקפית כמו בית"ר אין לנו פריבילגיה לוותר עליו.

עם כל השאר מסכים בהחלט.

8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אני מודה שלא שמתי לב שזה הוא היה זה שמסר את שלושת הכדורים. אבל בכל אופן, שחקן כמו ברוכיאן, אחד שמתיימר להיות המנהיג שלך, הקפטן וכד', לא יכול להיעלם במשחק. לעשות פעולה-שתיים טובות ולהיעלם זה לא באמת עוזר ובשביל זה אני יכול לשחק במקומו ברבע מהמשכורת שהוא מקבל.

במקום לבוא לקבל כדור, לבקש, לקחת את המשחק עליו לטוב ולרע, הוא פשוט מתחבא...
    אם הכדור במקרה יגיע אליו הוא ינסה לעשות איתו משהו, אבל האדישות פשוט מעצבנת.

אני בכלל טוען כל העונה הזאת, כמו שהיה בתחילת העונה וזה הלך טוב - עזוב אותך יכולת וביצועים, העיקר שהשחקנים ילחמו, יתאבדו, ירצו לשחק בשביל המנורה. זה לא עוד סתם סמל ולא עוד סתם קבוצה.
    אולי שחקנים פה חושבים שבגלל המצב שנוצר הם טאבו בהרכב ויעשו מה שהם רוצים, במקום לקחת את הצ'אנס ב2 ידיים ולהתאמץ למען הקבוצה.

לך תבין. כנראה שמה שלנו נראה כ"כ ברור וטבעי להם נראה מובן מאליו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

9. Don Joan Roman Member

מסכים איתך בכל מה שתגיד על ברוכיאן ועדיין במצבנו האנוש אין לנו משהו אחר.
    והשחקנים ברוב המשחקים כן נלחמים, הבעיה שלא הכל בכדורגל מסתכם במלחמה ויש גם דברים שנקראים שיטת משחק/הנעת כדור/סגירה נכונה/שמירות במצבים נייחים את כל זה אין בבית"ר וה מראה על כך שהמאמן לא עושה את העבודה שלו, המשחקים היחידים שבהם ראיתי אדישות מהשחקנים היו סכנין ובני יהודה בכל השאר הם נתנו את הדם שלהם אבל שוב בכדורגל זה לא מספיק, במיוחד בקבוצה סחרת ביטחון כמו בית"ר עם הגנה כ"כ רעועה שמחלקת מתנות על ימין ועל שמאל וגם היום הגול של הפלצ'וק הזה נבע נטו מטימטום של דסה ואיבינדר.

10. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

מול ב"ש השחקנים לא נלחמו, כמו שאמרת גם לא מול סכנין (כאילו מה..) ובני יהודה...
    ולא חסרות דוגמאות.
    כשאני אומר להילחם, אני מתכוון לרוץ באטרף לכל כדור, לרצות אותו בכל מחיר, להשתגע על המגרש גם אם פירושו אומר לרדת עם אינפוזיה בסיום המשחק.
    בקבוצת תחתית שרוצה לשרוד, זה חייב להיות. ולא רק ל10 דק' ראשונות בכל משחק.
    פשוט לפעמים נראה שהשחקנים משחקים בלי חשק ולא אכפת להם לרדוף אחרי הקבוצה השנייה, כאילו 'תעשו מה שאתם רוצים עם הכדור, נקווה שלא נקבל גול ונפסיד'.
    שלא נדבר על ההתקפה ש3 שחקנים עולים ומסתכלים אחד על השני.
    שיטת משחק או לא שיטת משחק, DO SOMETHING FOR GOD SAKE!

שחקן יריב רץ על הקו ולאף אחד לא אכפת... יש דברים שאני פשוט לא יכול לקבל, לא משנה מה המהצב של הקבוצה ומי השחקנים. דברים אלמנטריים וכ"כ בסיסיים, במיוחד במצבנו...

11. Telkiyski Member

שוב אוהדי ביתר התפרעו והפעם שרפו פחים מחוץ למגרש בעכו, אבל בקטנה.
    כל עוד אין קשר לטושים אז הכל בסדר.

12. Don Joan Roman Member

"התפרעו", שרפו כמה ניירות בתוך פח, חוץ מזה שקיבלנו עונש מספיק קשה.

בופון - נגד באר שבע השחקנים נלחמו ועוד איך, אם לא היו נלחמים היינו חוטפים הרבה אבל הרבה יותר מוקדם, ותרצה או לא תרצה מלחמה והתלהבות זה מתכון לשלושה עד שישה משחקים גג לאחר מכן העבודה על המגרש והעבודה באימונים הם הקובעים, לשיטתך מי שתילחם יותר תיקח את הנקודות ברוב המשחקים וזה ממש לא נכון, מי שתהיה מאורגנת יותר ותנצל את המצבים שלה היא זאת שתנצח במשחק, למשל ק"ש נראה לך שהיא מנצחת רק כי השחקנים שלה נלחמים? תהיה רציני ותפסיק לאכול את הלוקשים שיובל נעים מנסה להאכיל את כל העולם ואשתו, מלחמה ונחישות זה אקסטרות שמלבישים על משחק מסודר ומאורגן לא להפך.

13. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

אוהדי חיפה זרקו מוט לעבר אלישע, אוהדי נתניה כיסא לעבר עטר, אוהדי הפועל עם שירי שואה מצמררים... אבל העיקר אוהדי בית"ר הבעירו פח, הם האוהדים הכי בעייתיים בכדורגל הישראלי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

דעות בית הדין מגיעות לקהל הרחב, פשוט נפלא... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

זה לא לוקשים של יובל נעים והוא לא המציא את השיטה.
    אני לא טוען ומנקה מאחריות את נעים (ובכלל לא, אבל זו לא הנרודה..), וברור כשמש שצריך שיטת משחק, אירגון וכו'... אבל בקבוצת תחתית כמו בית"ר אם אין לך את הטיפה הבסיסי שממנו מתחילים - אין גם לאן להמשיך.
    מי זאת ב"ש שתנצח אותנו בטדי? ואל תברבר לי פה על שיטת משחק שיש להם (כי אין) ואירגון וכד' (אם היה, הם לא היו איפה שהם נמצאים היום). הם פשוט רצו יותר, וזה התבטא בכל אספקט על המגרש. כל מלחמה על הכדור - הם ניצחו. במקרה הם גם ניצחו בסופו של דבר במשחק? אני לא חושב...

העיקר מדברים שבינואר יביאו את מסי ורונאלדו ב5.90 שארקדי לא הולך לתת לנו... שיתרכזו כבר במה שיש, במקום באשליות בדמות שחקנים מליגות שניות באירופה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

14. Don Joan Roman Member

זה בדיוק מה שאני אומר: למה מי זאת באר שבע שאנחנו צריכים לשחק נגדה עם עשרה שחקנים בתוך הרחבה? למה מי זאת באר שבע שאנחנו צריכים לוותר מתחילת המחצית השנייה על המשחק ולקוות להשיג תיקו? למה מי זה יובל נעים שיהפוך אותנו להעתק של הפועל רמת גן? זה בדיוק מה שאני שואל והם לא רצו יותר משחקני בית"ר ולא התאבדו יותר משחקני בית"ר על כדורים ההבדל בין הקבוצות היה אחד ויחיד: בעוד גיא לוי ביקש מהשחקנים שלו לתקוף יובל נעים כינס אותם במחצית ודרש מהם להשיג תיקו דרך בונקר ולמה? כי היינו בעשרה שחקנים.

ומי שמדבר על ינואר ומחלחל את זה לשחקנים הוא אך ורק יובל נעים אך ורק הוא!

נ.ב מצטער להגיד לך: אבל אתה אוכל את הלוקשים שלו כמו ילד שאוכל דייסה מבקבוק.

15. Ice Cream חסה

אני ממש לא מחסידי בלופיאן, אבל כשסטיבי סי מספיק ל-30 דקות בקושי אין לנו הרבה ברירות לתפקיד הקשר ההתקפי.

ברוכיאן דווקא כן בא העונה לקבל כדורים ומבקש ומעורב במשחק המסירות (לרוחב) שלנו ובפן הזה הוא באמת השתפר. אלא מה? עדיין הוא לא למד לא הגנה, לא להלחם על כדור שהוא מאבד ולא על המונח "גליץ'", ובניגוד לשנים עברו הוא גם לא מצליח לנפק מסירה או בעיטה מתוחכמת- ואין ממנו תועלת באין-התקפה שלנו.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    אולי התכוונת ל"לא נראה להם מובן מאליו"
    בכל אופן- בדיוק ההפך. לקרוע את התחת, לרוץ, להלחם, לשחק בשביל הסמל וכו' נראים לך מובנים מאליו, כלומר שכל אחד שרואה את המנורה עם 2 האריות וכמה אלפי אוהדים צהובים שחורים ישר נדלק לו ישר במוח שהוא עכשיו אוכל את הדשא- זה לא ככה. יש עוד גורמים שמשפיעים על זה כמו אווירה בקבוצה, מאמן, יכולת מנטלית מסוימת של השחקנים, מתיחות ודריכות, תחרות בקבוצה על עמדות... אבל לא- זה כמעט ולא קיים בקבוצה הזו (למעט יחידה סגולה, כמו קובי, קריאף ובן שושן).

עכו קבוצה יותר טובה מאיתנו ושתקציב או שם לא יעשו עליכם רושם לא נכון- אנחנו כן צריכים להודות שהוצאנו מולם נקודה. זו כן קבוצה שהייתה יכולה בהתקפה אחת להבקיע לנו אם בן סימון (הופעת בכורה נהדרת! מקווה שיקבל יותר דקות העונה, אם כי לא מול הפועל) ודסה (מה יש לו אינעל הדינאק?! צריך להקפיץ את ירוחם כדי שהוא יתחיל לסגור בהגנה ולהבקיע מצבים בטוחים ולהרים נורמלי בהתקפה?*) יעלו יותר מדי. יובל נעים הפך אותנו להפועל ר"ג/ הפועל פ"ת? כן. אין מה לעשות.

* הזהרתי שצריכים רק בשביל תחרות למגנים שלנו עוד אחד כזה מנוסה לסגל הרחב, גם אם קוראים להם רוני או דודי והם לא מצאו שום קבוצה, אבל לא- אנחנו בית"ר ירושלים האימפריה ואנחנו לא נשלם למגנים "גמורים" כשיש לנו את מגני העתיד של נבחרת ישראל (ומכבי חיפה)...