קל להיות נורא דומיננטי כשהיריבה שלך לאליפות שנתיים היא ב"ש (עם כל הכבוד וזו קבוצה שאני מסמפט) וקצת ק"ש. מכבי חיפה והפועל ת"א לקחו פה אליפויות עם בערך חצי תקציב ממה שיש לכם ועם יריבה אמיתית על התואר לאורך עונה שלמה. לא איזה פיקציה של איזי או הגמלים שמפסידים בבית לרעננה. חיפה והפועל של 10/11 למשל טובות בהרבה ממכבי של השנתיים וחצי האחרונות. אין לכם יריבה אחת שהיא אפילו שליש מזה. הפועל בדאבל סיימה עונה שלמה עם הפסד בודד אחד. אה, וגם חיפה והפועל הצליחו לעשות קמפיינים יפים מאוד בליגה האירופית וליגת האלופות ולעבור קבוצות קצת יותר חזקות ממריבור או אסטרס ואפילו באזל. ביחס לתקציב שלכם והאמת שבעיקר ביחס לפוזה שלכם, אתם עפים על עצמכם. דומיננטים כן, על ק"ש, ב"ש ורעננה. הפועל, חיפה ובית"ר לא פקטור כרגע בצמרת אז באמת כל הכבוד על הדומיננטיות שלכם עם תקציב של 100 מליון. שאפו.
שני המשחקים האחרונים לא היו משהו, אבל עדיין עלינו על היריבות. עדיין הכתבנו קצב, עדיין לחצנו טוב. הבעיה אצלנו היא בעיקר בניצול מצבים ובשבלוניות בהתקפה (השם האינדיאני של מיטרוביץ' הוא צ'יפ לרחבה). אלה צרות של עשירים. אני מוצא את עצמי לפעמים מתוסכל מהטיפשות באגף שמאל כאילו הוא לא מורכב משחקנים פנטסטיים. חייבים להשתפר, אבל לא צריך להתעלם מהמעלות שלנו. הפאקו פרס זה מחץ - מחץ קצת מבאס ולא ממש מרגש לכאורה, אבל מחץ. אתמול אייגיבור גרם לשחקנים בחיפה לעשות במכנסיים. חיפה לא ממש היוו יריב גם ב-11 שחקנים.
חיפה לא ממש היוו יריב ב-11 שחקנים אבל ב-9 הם כמעט שמו לכם שער שוויון בדקה 90. המצב של עטא אתמול ב-9 שחקנים היה מצב יותר טוב ממה שהגעתם אליו כל המשחק ב11 על 11 וב11 על 10, עם כל הברברת.
אם אני זוכר נכון עטאא אפילו לא בעט. זה שיפוט מאוד מעוות של המציאות, בלשון המעטה. וקבוצה יכולה להגיע למצב בו היא משווה, או מנצחת, כשהיא לא דומיננטית. יכול לקרות מצב שקבוצה לא תעבור את החצי עד דקה 86 ובהתקפה במשחק תנצח אותו - זה כדורגל, אני אפילו לא צריך להסביר את זה.
אם מכבי כל כך גרועה מה זה מפריע לך? תהנה מזה וזהו. הפועל של הדאבל שיחקה כדורגל מצויין זה נכון, חשוב רק להזכיר שהייתה פה ליגה יותר חלשה מהיום עם 16 קבוצות. אל תשכח להזכיר שהפועל של הדאבל לקחה אליפות אחרי שחתכו נקודות בחצי. היה נחמד אם היית מציין אליפות בעונה שעברה כולל קמפיין לא רע באירופה. ברור לי שתבוא עכשיו עם כל מיני "הרכב שני" וזה, אבל אני לא מצפה ממך לאובייקטיביות. התקציב? אני לא בטוח שהתקציב הוא 100 מיליון כמו שאומרים פה כבר חמש שנים, מעולם לא ראיתי תימוכין לזה. תקציב השחקנים לדעתי לא גבוה הרבה מהפועל באר שבע או מכבי חיפה. הוא כן גבוה, לא בהרבה. מכבי היא לא האלופה הכי גדולה שהייתה פה, אבל במידה והיא תיקח אליפות שלישית היא כן יוצרת שושלת חזקה שלא הייתה פה הרבה פעמים. להזכירך מכבי תל אביב עשתה שלוש אליפויות בשנות החמישים, הפועל פ"ת של סטלמך עשתה חמש, חיפה עשתה שלוש רצוף בתחילת המילניום וזהו. הפועל הגדולה של הדאבל זכתה רק באליפות אחת, הפועל כמועדון לא עשתה Repeat מעולם.
אני אמרתי שהחזקת כדור זה לא נחשב? יש הבדל בין להחזיק בכדור 60% מהזמן לבין להסיק מכך שהקבוצה היריבה "לא היוותה יריב", שזה מה שאורימור כמובן טוען פה על חיפה. והאליפויות שחיפה והפועל לקחו פה קשות יותר מאלה של מכבי ת"א מהסיבה הפשוטה שהן לקחו אליפות כשהייתה להן יריבה אמיתית על התואר לאורך עונה שלמה, בניגוד למכבי ב-3 העונות האחרונות שלוקחת פה אליפות ע"ח איזי או הגמלים כי אין הפועל, אין חיפה ואין בית"ר. ולגבי הקמפיין המוצלח של מכבי ת"א בעונה שעברה באירופה, כן הוא היה מוצלח, אבל בגלל שזה מכבי ת"א כולם שוכחים לציין שאם מטאליסט לא נענשת בבית הדין של אופ"א, פאוק באה לפה בקיץ וזורקת את מכבי ואפילו שלב בתים של ליגה אירופית אין להם כנראה. וכן, בורדו עלתה למשחקים עם הרכב שני ואת אפואל ניקוסיה מכבי לא נצחה אפילו פעם אחת. אני אפילו לא מדבר על זה שבקרב נוקאאוט של צמד מפגשים מכבי עפה למריבור ואסטרס, עם כל הפוזה שלכם. חיפה של 11/12 עם קבוצה כושלת ביותר הצליחה לעבור את אותה מריבור.
אז לפי התיאוריה שלך גם נבחרת יוון לא היוותה יריבה לצרפת, צ'כיה ופורטוגל ביורו 2004. והעובדה שעטא בחר לא לבעוט לשער לא סותרת את העובדה שאם הוא נותן שם כדור רוחב פשוט זה 1-1 ב9 שחקנים. אם שחקן לא בועט זה לא נחשב מצב הבקעה?
אליפות אחת הפועל לקחה, אחת, עם קיזוז. גם אני יכול להגיד שחיפה שלטה פה כי הליגה הייתה חלשה. הפועל לא באמת היוותה יריב, ברגע שגאידמק הגיע חיפה לא הייתה שווה. הכל עניין של אובייקטיביות. אם אני אובייקטיבי אז כן, הפועל של הדאבל שיחקה כדורגל מאוד יפה לעין וגם עשתה הישגים טובים באירופה וחיפה עשתה פה שליטה שלא הייתה בארץ אולי מעולם. ההבדלים ביני לבינך? אני טיפה יותר מציאותי ואתה תמשיך להגיד שמכבי משעממת ושבגלל שהליגה חלשה - זו אשמת מכבי שהיא לוקחת אליפויות קלות. שזהבי אשם ומכבי כדורסל ומיטש והשופטים ושמעון וטביב.
מה זה קשור שהפועל לקחה אליפות אחת? גם אם חיפה הייתה לוקחת 3 אליפויות רצוף ב2009-2011 הייתי אומר לך שכל אחת מ-3 האליפויות האלה הייתה קשה יותר מכל אחת מ-3 האליפויות של מכבי עכשיו, כי בכל אחת מ-3 העונות האלה הייתה לחיפה יריבה אמיתית על התואר (הפועל). אז להגיד שחיפה שלטה בליגה כשלא הייתה לה יריבה זו גניבת דעת. בית"ר באמת לקחה פה שתי אליפויות רצוף ללא יריבה אמיתית. לא אמרתי שמכבי משעממת (אולי הם באמת משעממים) אבל אני חושב שלהגיד שמכבי לא אלופה מרשימה יותר מאלופות קודמות שהיו פה ושאין לה יריבה רצינית על התואר זו אמירה נכונה. אין פה קשר לאובייקטיביות. במילים אחרות, כל עוד מכבי עפה למריבור שלא יתפסו פה תחת על אף אחד.
מכבי עפה למאריבור וכולם מבינים שזה כשלון. זה לא שייך לדומיננטיות של מכבי בארץ בשנתיים פלוס האחרונות. במידה והפועל באר שבע תיקח פה אליפות השנה. זה מסתדר לך עם התאוריה שאין יריבה? אז עכשיו המדד הוא "כשהפועל/חיפה בצמרת יש יריבה אמיתית". בוא נתרגם את זה למספרים. עונת 2000. הפועל אלופה. 9 הפרש ממקום שני (מכבי חיפה). עונת 2001. חיפה. 7 הפרש. הפועל. עונת 2002. חיפה. 8 הפרש. הפועל. עונת 2004. חיפה אלופה. 6 הפרש ממכבי במקום השני. 14 הפרש מהפועל. מקום 5. עונת 2005. חיפה אלופה. 11 נקודות ממכבי פ"ת. 32 נקודות מהפועל. עונת 2006. חיפה אלופה. 16 הפרש מהפועל במקום השני. עונת 2011. חיפה אלופה. 10 הפרש אם לוקחים בחשבון קיזוזים כאלה ואחרים. אפשר, אולי, טיפה, להתווכח על עונות 2001,2002, 2004. אבל גם אלה לדעתי נגמרו מהר יותר ממה שזה נראה על הטבלה בסיום. מלבד 2002/2003 ו-2009/2010. אתה רואה פה יריבות על התואר? אם לא האם זה מוריד מההישג של חיפה? האם בשנת 2000 האליפות של הפועל הייתה קשה למרות שהפועל לא התמודדה עם עצמה על אליפות? מילא היה מדובר רק בחוסר אובייקטיביות. אבל נראה לי שזה מעבר. נמצאה הנוסחה. עונה בה הפועל לא בין שתי הראשונות היא עונה בה אין עניין בליגה ואין מאבק אמיתי על התואר.
לא חלקתי רגע על הדומיננטיות של מכבי בליגה. תגלגל כמה דפים אחורה ליום שבת ותראה שכתבתי שם שכל ה"צמרת" פה זה פיקציה כי מכבי תיקח אליפות לפחות ב-10 הפרש לדעתי. אני כן חולק על זה שמכבי היא איזה אלופה מדהימה שטרם נראתה פה, ואני חושב שהרוב פה מסכימים איתי. ואיך לעזאזל הגעת בעונת 10/11 ל-10 הפרש? שלושה מחזורים לסיום אותה עונה היה משחק עונה בקרית אליעזר שהפועל הגיעה אליו עם נקודה יותר ממכבי חיפה(חיפה נצחה 2-0). מה 10 הפרש?! ולמה דילגת על עונת 08/09 שגם בה היה משחק עונה בין הפועל לחיפה 3 מחזורים לסיום העונה בקרית אליעזר (חיפה נצחה 1-0)? אגב בעונת 01/02 כן היה קרב בצמרת בין חיפה להפועל עד שחיפה נצחה בנוהל 3-0 במשחק העונה בקרית אליעזר (עונת רבע גמר גביע אופ"א) ובלי קשר, המספרים האלה בין האלופה לסגניתה לא באמת נותנים את התמונה המלאה, כי בהרבה מקרים אחרי משחק העונה האליפות מוכרעת ומאותו רגע זה נהיה גארבג' טיים. יש משחקי כדורסל שנגמרים 9 הפרש למרות שהיו צמודים 38.5 דקות מתוך 40. אתה יכול לטעון שלמכבי יש יריבה רצינית לתואר בשושלת שהיא יוצרת פה, אני טוען שלחיפה בעונת 08/09 ו10/11 ולהפועל בעונת 09/10 היו יריבות רציניות הרבה יותר על האליפות. גם ק"ש אגב לקחה אליפות בעונה שבה חיפה ומכבי היו כלום ובהפועל התעסקו מאמצע העונה בלהעיף את טביב, לא צריך להתעלם מזה. ושוב, מכבי לא אשמים שהם מנצלים את זה שאין חיפה, הפועל ובית"ר כבר 3 עונות רצוף, אבל לא צריך להפוך אותם לאיזה אגדה. לשם המחשה נתתי כדוגמא את ההדחה למריבור, שאין לי ספק אגב שגם היום הייתה מעיפה אותם. ורק כדי שיהיה ברור, כל הדברים האלה לא מנחמים אותי כי די ברור לי שהליגה הזו הפכה כבר לליגת הכדורסל כשבתפקיד מכבי כדורסל נמצאת שוב מכבי כדורסל.
ברח לי. 2008/2009 נגמר ב6 הפרש, יחסית לשאר העונות, הפרש די קטן. 2010/2011 נגמרה ב-7 הפרש, אחרי קיזוז. אתה אומר ש01/02 בעצם דומה ל12/13 ו13/14 בהן מכבי הייתה קרובה לחיפה/ב"ש בהתאמה עד המשחק ביניהן בפלייאוף. בגדול, מסכים איתך שהטבלה לא מספרת הכל. מספר קבוצות בליגה (16/14/12) חומר שחקנים. קיזוזים. רדיוסים. הורדת נקודות. יש לנו ליגה ייחודית, קשה להשוות בין אלופות, אם נוח לך לזלזל במכבי - שיבושם לך. מקווה שתתעסק יותר בצרות שלך ופחות ב"צרות" של אחרים.
עונת 08/09 נגמרה 6 הפרש ו3 מחזורים לסיום העונה הפועל הגיעה לקרית אליעזר למשחק עונה אמיתי במינוס 2. עונת 10/11 נגמרה 7 הפרש ו3 מחזורים לסיום העונה הפועל הגיעה לקרית אליעזר למשחק עונה אמיתי עם נקודה אחת יותר מחיפה. שתי העונות האלה הן דוגמא קלאסית למצב שבו ההפרש הסופי בטבלה בין מקום ראשון לשני משקר ולא מספר את הסיפור באמת (כי בשני המחזורים שאחרי ההפסד במשחק העונה הפועל איבדה נקודות). לא עניין של לזלזל במכבי, אני לא מזלזל בהם ואמרתי פה כבר 89 פעמים שהם לוקחים אליפות בהליכה ובלי בעיה. רק טוען שיריבה אמיתית שתרוץ איתם ראש בראש עד 2-3 מחזורים לסיום העונה אין להם(נותר לי רק לקוות שחיפה תחזור לעצמה ושב"ש אולי תעשה את הקפיצת מדרגה הזו, מהפועל אני לא מצפה לכלום), לא רואה בזה שום דבר פסול.