מחזור 17 בליגת העל: מכבי ת"א מנצחת בחיפה; ק"ש וב"ש מפסידות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏9/1/15.

1. Civil Anti Madridista

שוב, אני חושב שהאוהד שפרץ אתמול לדשא התכוון לרוץ אל השופט (אבל לך תיכנס לראש של אחד כזה).
    בכל אופן אם האחראים על ביטחון השחקנים מפקירים אותם, ומעניקים פרס למתפרעים מה אתם מצפים שתהיה התגובה של זהבי
    אחרי שהוא מבחינתנו הפנים את רוח הדברים ואת הפיו פיו הוא עושה רק עם הקהל שלו.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אין סיבה. מנגד, זהבי רחוק, רחוק מאוד מלהיות הקורבן שהפכת אותו.
    אין לי שום טענות כלפי החגיגות שלו, אתה ממשיך לציין את זה למרות שכל הדיון התחיל מאותה התבטאות בריונית ואינפנטילית של הקורבן. אתה בעצמך חושב שהאוהד שפרץ אתמול לדשא התכוון לרוץ אל השופט, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, אין לדעת. מגלומן זהבי כמובן שייחס את הפריצה אליו.

שורה תחתונה: מי שמשחק באש - נכווה.

3. itzik.miro Member

מה זה קשור, זהבי היה צריך להתעלם מהעניין הזה ולא לייחס לו חשיבות.
    אם האוהד הזה או כל אוהד אחר ירוץ אליו שמצידי ישבור לו את כל העצמות אבל כל עוד לא התקרבו אליו ולא כלום שיניח לזה.

rivaldo אוהב/ת את זה.
  4. Civil Anti Madridista

תודה רבה.
    זהבי לא הרים אתמול מסיבת עיתונאים ויצא בכותרת מפוצצת. סביר להניח שהכתב שראיין אותו אתמול אחרי המשחק קישר אותו במכוון
    לפריצת האוהד לדשא, כמו במקרה ההוא בדרבי עם פואד. כך שזהבי ממש לא מגלומן או חיפש להוציא אגרסיות מיותרות.
    פואד באדיבות ההתאחדות והדיינים הביאו על עצמם את הטרנד הזה, ובמקום להעניש כמו שצריך וליצור הרתעה אנחנו משחקים בקקה.

5. Bon Argumentum Ad Hóminem

גם אם הוא טועה - תשפטו אותו כבנאדם ואל תצפו ממנו להתנהגות מושלמת. אז אמר, מותר לו. הוא אולי השחקן שמלקקים לו הכי הרבה בארץ(וגם זה בצדק) אבל בו-בזמן גם השחקן שמקבל ''איחולים'' שלא הייתם מאחלים לשונאים שלכם, מדי יום. הוא מעורר אנטגוניזם וזה טבעי ואף לגיטימי לא לחבב אותו, אבל כשאתה שונא בנאדם אתה מצפה ממנו להתנהגות ללא רבב ומחכה לו בפינה בשביל לתפוס אותו על כל שטות, וזה מה שעושים לו עכשיו. הוא חוגג אחרי ניצחון חוץ מול מכבי חיפה - הוא לא בסדר. הוא אומר שהוא היה מגיב אם היו מנסים להרביץ לו - הוא חצוף. נו די, זה להיטפל לזוטות שטותיות. כולה שחקן כדורגל. כאילו חסר במה להתעסק.

6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

להזכירך, זה פורום ספורט ורוב הכותבים כאן דנים על כדורגל ומה שסובב אותו. על מה אתה רוצה שנדבר? על הכרומוזום של עדה יונת?
    "לתפוס אותו על כל שטות", סלח לי שאני לא רואה באמירה שלו כשטות. מה שבעיניך נחשב "זוטות שטותיות", עבורי לא פחות חמור מפריצה של אוהד אל כר הדשא למטרת תקיפה.

@Civil מה זה משנה אם אמר את מה שאמר במסיבת עיתונאים או במהלך ראיון קצרצר למראיין סוג ז'... אתה זה שהולך מסביב ומתעלם מהתכלס. גם אם אותו מראיין קישר אותו במכוון לפריצה, המגלומן לא היה צריך להכניס את עצמו לשם. 'אל תהיה צודק, תהיה חכם', פתגם שלא אני המצאתי. מסכים איתך שאין הרתעה וכתוצאה מכך כל חמום מוח מהיציע יכול להרשות לעצמו לפרוץ אל הדשא ולהכות שחקן, זה לא מנקה את המגלומן מאשמה.

אני אשאל שוב את אותה שאלה ששאלתי ולא קיבלתי עליה תשובה:
    במשחק הבא בסמי עופר בין מכבי חיפה למכבי ת"א, אם וכאשר יתרחש העונה, בהנחה שחוליגן יפרוץ אל כר הדשא במטרה לתקוף את זהבי (אל תחפור לי על ההרתעה, אני איתך בעניין), האם גם אז האחרון ייחשב בעיניך כקורבן?

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ברור שהוא יהיה קורבן. אדם שבאים לתקוף אותו הוא קורבן. גם אם הוא ישיב באגרוף זו הגנה עצמית.
    יש הבדל בין לעשות פיו פיו ולדבר בזלזול יחסי על היריבים, לבין לתקוף אדם פיזית.

yros1 אוהב/ת את זה.
  8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אתה ואובייקטיביות זה כמו הומניות ודאעש.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. yros1 Member

כן אבל הקהל שמלהיט במכוון במגרשים לא רואה שום הבדל בין כלום לכלום
    מבחינתו זה לא קבוצה ולא שחקן כדורגל הם לא לוקחים כלום בפרופורציות
    אנשים שמגיעים לזריקת אבנים על אוהדי קבוצה אחרת אתה רוצה שהם יחשבו
    רציונלית? הם לא רואים פנטומימה של שחקן עם הידיים הם רואים את האקדחים יורים
    עכשיו תוסיף את התקשורת שצריכה למלא זמן אויר ונדבקת לכל שטות כזו ודנה בה חצי
    שעה כאילו זה "מה צריכה להיות התגובה לפיגוע של ערן זהבי על המגרש" ככה
    האוהדים חמומי המוח תופסים את הארוע. עכשיו או שהדיינים באמת אהבלים ולא מבינים
    את החומרה של הענישה המקלה שלהם או שהם פשוט רוצים להגיע למצב של שחקן שנהרג מתקיפה
    ואז לשאול למה לא הגבנו לדברים שקדמו לזה כרגיל אצלנו אחרי שהארוע החמור התרחש

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מה לא הגיוני במה שכתבתי?
    אני עכשיו בא ותוקף אותך. אתה צריך להיות אידיוט כדי לא להוריד לי אגרוף לפנים.

11. סמואל אטו Member

נראה לי כמה אנשים פה צריכים למצוא לעצמם בחורה ולהפסיק לדבר על זהבי.

הרצליה עד המוות ו-Bon אוהבים את זה.
  12. Civil Anti Madridista

זה ועוד איך משנה. אם המראיין לא היה שואל ומשייך את זהבי לאירוע הפריצה אתמול - האמירה עליה אתה תקוע הייתה מתפוגגת.
    בנוסף לזה, לא רק שאתה מכנה אותו קורבן ומגלומן, אתה גם מאשים אותו ובין השורות מצדיק גם את התקיפה הבאה עליו.
    אני מתעלם מהתכלס? תסביר לי בבקשה פעם אחת ותלמד במה ערן זהבי אשם שאוהד יפרוץ למגרש ויתקוף אותו?
    רגע נדיר שיש בנינו הסכמה על משהו, אפילו שהציניות שלך דוחה אותי.

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מה שתגיד.

אתה זה שהפכת אותו לקורבן, לא אני. לגבי המגלומניה שלו, היא כתובה לו על המצח, הוא אפילו לא צריך להתאמץ.
    אין לי מושג איך הגעת למסקנה שאני מצדיק פריצה למגרש ותקיפת שחקן, מה שכן, אם וכאשר/ בהנחה ש/ לכשזה יקרה, זהבי לא נקי מאשמה. הוא כמובן לא האשם היחידי (האוהד החוליגן בראש ובראשונה, כשל אבטחתי) אבל בעקבות אותה התבטאות אלימה ומטומטמת גם לו יש חלק בזה.

oranfu ו-gilad16 אוהבים את זה.
  14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

השתן עלה לזהבי לראש כבר מזמן, גם אם התגובה שלו מוצדקת ואוהד שפורץ במטרה לתקוף אותו ראוי לאגרוף הוא צריך להיות חכם ולשמור את זה לעצמו. זה על אותו משקל כמו לומר "אני מת לזיין את הפועל כי האוהדים שלהם לא מפסיקים לקלל אותי".
    רואים על זהבי כמה הוא מאוהב במצב הנוכחי וחושש לצאת לאירופה, הפכו אותו לכריסטיאנו רונאלדו הישראלי, השיקו לו כובעים וחולצות, התקשורת מלקקת לו בלי הפסקה והאוהדים של מכבי נותנים לו אהבה יותר ממה שהם נתנו לנימני. וזהבי לא פראייר הוא יודע שבאירופה הוא יהיה סתם עוד שחקן, מקסימום שחקן נחמד בקבוצת תחתית באנגליה(שווה המון אבל זהבי אוהב באז של כוכבים) אבל אם יכשל אז כבר בחיים לא יחזור למעמד שיש לו היום בארץ ובמכבי.

בפני עצמו אין לי ספק שזהבי בטוח שהוא הכי גדול שהיה אי פעם בארץ, בשבילי הוא גוליבר בארץ הגמדים.

oranfu, itzik.miro ו-Bluekipper אוהבים את זה.
  15. Civil Anti Madridista

אם אותך יתקפו במקום העבודה שלך לא תגיב? מספיק עם ההתייפיפות הזו.
    אנחנו טוחנים מים ואתה ממשיך ללכת מסביב. אומנם אתה לא מודה בזה במפורש, אבל בין השורות אתה טוען "כי הוא מביא את זה על עצמו". אז תסביר לי כבר מהם הטיעונים האלה שגורמים לך לחשוב ככה.
    מקומם של האוהדים ביציע ולא יעזור להם כלום. הם יכולים לקלל, לצעוק, ולהגיד מה שעולה להם לראש. זהבי יכול להבליג או להגיב על הדשא באותה מידה. קבאני עשה "פיו פיו", רונאלדו השתיק את הקאמפ נואו. מישהו פרץ למגרש ותקף אותם בעקבות זה?