מה יכול לעבור על אנשים? זו החברה שלנו לצערי, זו התרבות. כשילד בן 14 נדקר בגלל אופניים אז מה זה לדקור/להרביץ/חס וחלילה לרצוח בגלל גול נגד הקבוצה שלך?
אני שואל שוב בפעם השנייה, מה ערן זהבי עשה אתמול? אז נכון שהוא הכי רחוק מלהיות ספורטאי, אבל מזה שייך לעניין?
זה לא מה ערן עשה, כל הויכוח הוא על ההתבטאות חסרת הטעם שלו בנושא. ערן יודע שהאווירה סביבו גם ככה טעונה אז הוא לא צריך להוסיף שמן למדורה. אני לא מדבר רק בתור אוהד הקבוצה, אני מדבר בתור אחד שדואג שחס וחלילה לא יפגשו בו או במשפחה שלו. כי כל שיא שישבר או כל תואר שיקח לא שווה פגיעה באדם קרוב לו או בו עצמו.
הסיבה שמשייכים את פריצת האוהד אתמול לזהבי היא אך ורק בגלל האירוע עם פואד, והאשמים בזה הם האחראים על הענישה שלא יוצרים הרתעה אלא בדיוק ההפך. האוהד שפרץ עצר את עצמו, ולהערכתי הוא התכוון לרוץ בכלל אל השופט בעקבות הפנדל והאדום. אין לי שום תלונות לזהבי, גם אם הוא היה חוגג עם פיו פיו לעבר הקהל של אינפרנו או מסמן לכולם לשתוק זה היה מתקבל בהבנה.
מה התגובה שלך שייכת לעניין? התכוונתי להתבטאות שלו בסיום המשחק. תקן אותי אם אני טועה, אבל בעקבות אירועי הדרבי, כתבת כאן שזהבי הוא בסך הכל קורבן. עוד קורבנות כאלה ואבדנו...
ואני צריך לנחש שהתכוונת להתבטאות שלו אחרי המשחק? אוהד לא צריך להיות בתחומי המגרש נקודה. מותר לזהבי לחגוג באיזו צורה שהוא מוצא לנכון, כמו שלקהל יש זכות לקלל אותו ומשפחתו. האחראים על הענישה בארץ נתנו לאוהדים את מלוא הלגיטימציה לפרוץ לדשא ופגוע בשחקנים, ואני מבין לחלוטין את התגובה שלו. מה עוד שאם אותך היו תוקפים בעבודה שלך לא היית מגיב באותה נחת רוח שאתה נמצא בה כרגע אני מניח.
אתה מתעקש להכשיר את השרץ. עדיין לא תקפו אותי בעבודה, כשזה יקרה אני מבטיח לענות לך. עד אז, השאלה הזאת יותר מיותרת מקונדום משומש.
מכל מלמדי השכלתי. אני אשמח מאוד לשמוע טיעון נקי ואובייקטיבי למה מגיע לזהבי שאוהד יפרוץ לדשא ויתקוף אותו.
לא מגיע לו. פריצה לדשא ותקיפה הם מחוץ לחוק והרבה מעבר לגבול המותר ואני חושב שכל אחד יסכים עם זה. הטענה לזהבי היא שהוא יודע שהוא מושך אש והוא בוחר להתגרות בכוונה. עידן444 מעולם לא שנאו את רוסו ברמה ששונאים את זהבי וזאת נטו בגלל האופי השונה של השניים, אחד חיפש איך להינות והשני איך להתגרות
לפני שבוע: זהבי מסר עדות במשפטו של 'פואד': "רק הגנתי על עצמי" אמש: אוהד פרץ. זהבי: לו היה תוקף, היה מקבל בוקס קורבן!!!
באותה מידה שהקהל מקלל אותו ומשפחתו (והקהל אתמול התלבש בעיקר על אישתו), זכותו לענות להם על הדשא באיזו צורה שהוא מוצא לנכון. הוא יכול לשתוק ולהבליג כמו ספורטאי ענק, והוא גם יכול לסמן להם בתנועה לשתוק או פיו פיו - שתי הדרכים לגיטימיות. בגלל שהאופי שלו הוא לא אחד ששותק ומבליג, הוא בחר בדרך השנייה ושחקנים גדולים ושנואים ממנו הגיבו ויגיבו באותה צורה.
על התנועה במגרש דובר כבר מספיק. אני מדבר על התגובות מחוץ למשחק, למה בכלל לדבר על האוהד ולהגיד שהיית נותן לו אגרוף? בשביל מה זה טוב אתה יכול להגיד לי או ששוב תפנה לפיו פיו וכל הקשקושים האלה.