זיגיץ'( מיליון 15), פרננדז(18), חואקין(15), אלקסיס(10?), אלביול(כמדומני בסביבות ה6-8) חמוריזמנדי(5. :aaarofl: :aaarofl: ) אם יש אספקט בניהול של סולר שאי אפשר לבוא אליו בטענות זה תקציב הרכש שהוא הקציב בשנתיים האחרונות. 60 מיליון יורו זה המון כסף, השלישי בגדולו בספרד. טיב השימוש בו הוא כבר ענין אחר.
הא? חואקין הגיע בתחילת העונה שעברה, אלביול היה מושאל לחטאפה וחזר לולנסיה בתחילת 05\06. אם ולנסיה רוצה לחזור לטופ, זה אומר לקנות שחקנים של הטופ - וכדי לעשות את זה צריך להשקיע הרבה יותר כסף. אין קסמים.
מילת המפתח: שנתיים האחרונות=06/07+07/08. ואני חולק על דעתך. ולנסיה לא הייתה צריכה ועדין לא צריכה להבנות מ0. בסיס טוב היה ונשאר שם: שני בלמים מוכשרים שאמורים תוך שנתיים לעשות את קפיצת המדרגה לצד שני בלמים מנוסים יותר שאמורים לספק את האיזון(ואחד מהם הגיע מריאל אחרי העונה הטובה בקריירה שלו כבלם), חלוץ מהטופ העולמי, שניים וחצי קיצונים נהדרים וקשר אחורי וקפטן טוב שעדין לא אמר את המילה האחרונה. גם המאמן היה בהחלט ראוי. אמנם לא מאמן בדרג הראשון ולא הכדורגל הכי סקסי, אבל תוצאות היו, כמו גם שיטה ודרך. בסך הכל העמדות הבעיתיות של ולנסיה היו חלוץ נוסף לצד וייה, קשר יצירתי במרכז לצד אלבלדה ומגן שמאלי. (מורטי? קאניירה? מחליפים טובים, לא מגנים שמאליים מהטופ) בכדי לחזק את העמדות האלה 60 מיליון יורו, 40 מיליון ליש"ט, זה די והותר. הבעיה שלהם היא שבמקום להוציא 25 מיליון יורו על חלוץ קראק ועוד 25 מיליון יורו על קשר אמצע קראק, ואת ה10 הנותרים להעמקת הסגל, בולנסיה הוציאו 15 ו18 בהתאמה של שני שחקנים שהם טובים(וגם זה בספק. לא ראיתי שום דבר מרשים מפרננדז עד עכשיו) אך לא מספיק טובים לאליפות. ובגלל זה זיגיץ' ופרננדז מתיבשים על הספסל וסולר בכלל מתאפק לא למכור את האחרון בכדי לא לוותר על ההשקעה הזו כל כך מהר. בשורה התחתונה - עוד לא מאוחר להציל את העונה (6 נקודות אחרי המחזור הזה במקרה הרע מהמקום שמוביל לליגת האלופות) ולא צריך לשפד ולגמור את הסגל הנוכחי עדין (טוב, לפחות לא את כולו. אריזמנדי צריך לעוף משם ומהר) כי אפשר להוציא ממנו תפוקה. רק קודם כל שיביאו מאמן נורמאלי(מוריניו לא רוצה, ועדין לא חסרים מועמדים. הידינק פנוי אחרי היורו הקרוב, ליפי באיזור, אייל לחמן מחפש עבודה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ). ותודה על התיקון בקשר לאלביול.
אותי מה שמפתיע זה הירידה הכל כך חדה הזאת מהעונה שעברה, דוד סילבה ממש לא אותו שחקן, אלביול פתח את העונה רע מאד, ויאה רק פצוע, אלבלדה כבר לא קשר אחורי מפחיד ורק מורו וחואקין הם היחידים שמראים ניצוצות. אם אני הנשיא של ולנסיה אני הולך בכל הכוח על מוריניו, פשוט מאמן שמתאים לולנסיה בצורה מושלמת. גם הקטור קופר שכבר מכיר את המועדון יכול להיות אופציה מעניינת. לולנסיה יש קבוצה נהדרת שיש לה פוטנציאל עצום, קומאן לא מתאים לקבוצה הזאת, סולר צריך להיפטר ממנו כמה שיותר מהר. באמת חבל שקבוצה עם שחקנים מהרמה הכי גבוהה ניראת ככה.
קשה לתאר את הרחמים שלי, לגבי ולנסיה. אתמול ברצלונה במשחק מצוין שלה בחוץ, נקודת אור ראשונה וניצחון חוץ ראשון במסטאיה(!). ברצלונה במשחק משובח, מסי נפצע וזו נקודת שמחה לריאל מדריד ונקודה שחורה מבחינת של ברצלונה. אולי השחקן הטוב ביותר שלה, נפצע וזה מכה כואבת. אטו ממשיך לחדד את השפיץ שלו- אתמול הוא נראה חד יותר וכבש צמד גדול מול ההגנה העלובה של ולנסיה. האמת היו דקות במשחק שהרגתי מאוד מוזר. בסך-הכל זה מפגש בין שתי קבוצות בעלות שם ענק בליגה הספרדית. אך מהגול הראשון של בארסה שבא בקלילות רבה , מכוון שההגנה של ולנסיה פשוט מושמדת, מהגול הראשון הרגשתי כאילו זה עוד סתם משחק של בארסה נגד איזו קבוצת תחתית, עוד משחק שבארסה תיקח אותו בהליכה. זאת מכוון שולנסיה היוותה יריב כה חלש שאין מקום להשוות. הבעיות שלה גדולות, היא השקיע טונות של כסף על שחקנים אבל בינתיים אף רכש, אבל אף רכש לא מראה אפילו ניצוצות. וקומאן, רק עושה את מצבה של ולנסיה לגרועה יותר. קשה לבוא ולהאשים עכשיו שחקנים ספציפיים. נכון, הרכישה של אריזמנדי היא תמוהה ביותר ולא מובנת גם לי. מה הוא כבר עשה בדפור? אבל כרגע קומאן צריך להחזיר לשחקנים שלו את המוראל, זה דבר ראשון. המנטליות בולנסיה פגומה ביותר. במיוחד לאחר הפסד כזה לבארסה. מלבד זאת, חייב שינוים בינואר. אין מה לעשות, הרכשים איכזבו ובגדול(למרות שלמשל זיגיץ' היה מניה די בטוחה לאחר עונה טובה מאוד בראסניג), וחייב שינוי עכשיו ומהר בכמה עמדות שכבר הזכירו אותם.
וולנסיה של השנה היא פשוט בדיחה, רונאלד קומאן דירדר את הקבוצה. וולנסיה של קיקה לא הייתה קבוצה אדירה, אבל לא הייתה כזו עלובה, כל קבוצה שמגיעה למאסטייה חוגגת. פיטורי קיקה היו מוצדקים, שלא תטעו, אבל המינוי של קומאן היה טעות. מעבר לזכייה באליפות הולנד עם אייאקס או איינדהובן(לא אתגר כזה גדול כמו שהוא קיבל כרגע בוולנסיה), הוא לא עשה שום דבר כמאמן. ההחלטות תמוהות, אין מערך, וולנסיה עלתה אתמול חסרת ביטחון ומהרגע הראשון היה ברור שהיא תפסיד. 18 שערי חובה וחמישה הפסדים, אלו נתונים חלקיים של וולנסיה ממשחקי הבית. ברצלונה אתמול ניצלה את המצב וקיבלה את סמואל אטו לקלאסיקו, אך הפסידה את מסי. השער הראשון של אטו היה פנטסטי ללא ספק, פירפר שני שחקני הגנה ובעט כדור בלתי ניתן לעצירה. וולנסיה בעטה לשער בפעם הראשונה אחרי רבע שעה וזו הייתה הפעם הראשונה שעברה את החצי. וולנסיה למעלה מ-550 דקות ללא שער וזה כתום שחור בהיסטוריה. הקבוצה של קומאן במרחק עשר נקודות מהמקום הראשון וזה יכול לגדול העבר, אליפות היא בטח מילה גסה. הפער שלה היום במקרה הרע מליגת האלופות יכול להגיע לחמש נקודות. לא זוכר הגנה כזו חלשה של וולנסיה כבר הרבה מאוד זמן. אני קצת לחוץ מהמשחק שלנו היום. אוססונה היא חבורה של שחקנים לא מספיק מוכשרים, קבוצה שבבית אנחנו אמורים לנצח בקלות ואפילו לדרוס אותה, מספר שחקני מפתח שלה לא יישחקו, אך אני חושש משאננות לקראת הקלאסיקו. הכי חשוב שנגמור את המשחק בניצחון, לא משנה אם מגעיל או לא, ועוד דבר חשוב זה להגיע לקלאסיקו ללא פצועים, מי שצריך להיזהר מצהוב שיהיה זהיר. אני חושב שהשלישייה שלנו במרכז המגרש היא לא כל-כך מוצלחת למרות שנגד ראסינג ובילבאו זה הלך טוב. עדיין לא ראיתי מספיק מסניידר וגם לא מבפטיסטה, גם דיארה בליון בשיאו היה דומיננטי יותר. אם נגיע לקלאסיקו בידיעה שגם אם נפסיד שם שזה סיכוי סביר, לא נאבד את המקום הראשון, השחקנים יעלו יותר רגועים ופחות לחוצים. רוביניו טוב מאוד במשחקים האחרונים, הוא מבקיע יותר ופחות עושה דריבלים, עד עתה הוא עם תשעה שערים בכל המסגרות, ובעונת השיא שלו אצלינו הוא הגיע ל-12, הוא בהחלט מבקיע העונה הרבה. אנחנו לא אמורים להתקשות יותר מדיי נגד התקפת אוססונה, שבינונית מאוד ולא מצאה את הרשת הרבה פעמים. פנדיאני לא כל-כך משתלב שם העונה, בכל מקרה אני שמח שהוא לא משחק נגדינו. מקווה שהפער מברצלונה יהיה 4 נקודות גם לאחר המשחק היום.
תוצאות המחזור עד כאן: בטיס ממשיכה ביכולת טובה וגברה 3:1 על אלמריה. אלמריה עלתה ליתרון בדקה ה-10 מפנדל של אלברו נגראדו. בדקה ה-15 איבדה אלמריה בצהוב שני את סנטיאגו אקסייטה הבלם. זה לא הכל, עוד לא עברו 10 דקות ואלמריה איבדה באדום גם את השוער דויד קובריו. בטיס קפצה על ההזדמנות ואדו כבש מדוייק מהנקודה הלבנה בדקה ה-28. מריאנו פאבון הוסיף עוד צמד (51,84) וקבע את תוצאת המשחק. ויאריאל התאוששה מההפסד לבטיס במחזור שעבר וגברה 3:1 על חטאפה. ניהאט במשחק מצויין הוביל את ויאריאל לשער ראשון כבר בדקה ה-15. המשחק קצת הוריד מן הקצב ובדקה ה-79 ניהאט כבש את שערו השני במשחק. סנטיאגו קרזולה שהחליף את פירס כבש את השער השלישי לזכות ויאריאל בדקה ה-84. קאפה שנכנס כמחליף גם הוא צימק לזכות חטאפה בדקה ה-86. פבריציו פואנטס הכשיל ברחבה שחקן של חטאפה והורחק, קאפה לא ניצל את ההזדמנות ופספס את הפנדל. 3:1 לויאריאל בסיום. דפורטיבו ללא אוואט בהרכב אירחה את סראגוסה. דיאגו מיליטו העלה את סראגוסה ליתרון כבר בדקה ה-15 והיתרון החזיק מעמד את המחצית השנייה. 10 דקות לאחר פתיחתה של המחצית השנייה, כבש בדקה ה-55 הבלם קולוצ'יני והשווה לזכות דפורטיבו החלשה. איך לא גם במשחק הזה יצא כרטיס אדום, דויד צ'אפי המחליף הורחק בדקה ה-89 עם צהוב שני. 1:1 בסיום. מאיורקה אירחה את אתלטיק בילבאו במשחק חלש מאוד שהסתיים בתיקו חסר שערים. מאיורקה איבדה בדקה ה-35 את הבלם חוזה קרלוס נונייז. מורסיה גברה 2:1 על ראסינג סנטאנדר. לאחר מחצית ראשונה ללא שערים כבדה מורסיה את השער הראשון בדקה ה-56, על השער חתום האנוק גויתום. סמולארק המצויין השווה בדקה ה-63 את התוצאה אך רק באופן זמני, פרננדו באיאנו כבש בדקה ה-85 והכריע את המשחק. במשחק נוסף שהסתיים 0:0 הוכיחה לנו סביליה שבחוץ היא קבוצה אחרת לגמרי. ויאדוליד שסחטה נקודות מלא מעט קבוצות חזקות עשתה זאת גם הפעם. בלמה של סביליה פדריקו פאזיו הורחק בצהוב בדקה ה-52 והשאיר את סביליה בעשרה שחקנים. ויאדוליד לא השכילה לנצל זאת וגם לאחר שלואיס פביאנו הורחק לאחר שפגע בקפיצה בבלם ויאדוליד אלקסיס לא הצליחה לכבוש. 0:0 בסיום. סוער בליגה הספרדית...
כאלה פראיירים אוסאסונה , ריאל משחקת משחק חלש בהילוף איטי עושה הכל כדי לשמור על הרגליים ומכלום ניהיה 2-0 .
בסופו של דבר האיכות עשתה את שלה... ריאל בסה"כ עם משחק לא הכי גדול, אבל הכי חשוב תכליתי. סניידר המצטיין במשחק מבחינתי, נקווה שישחק כך גם בסופרקלאסיקו.
הסתפקתי לראות רק את המחצית השניה, ואפשר לומר שלא היה משחק גדול, אבל כרגיל, אנחנו עושים את המוטל עלינו ביעילות רבה- מנצחים, וזה דבר חשוב. אי אפשק להתעלם מהשינוי שחל בקבוצה בחודש האחרון. אז בסדר אין לנו איזה משחק שוטף ולחץ על היריבה במשך 90 דקות. אבל רואים יותר כימיה, יותר חיבור טיפה יותר טקטיקה וחשיבה טובה במשחק ההתקפי. רוביניו היה די טוב. סניידר היה אחד הטובים על המגרש, רץ הרבה, רוצה את הכדורים אליו, מסכן את השער מרחוק(כבש את הגול ככה)ומנהל את המשחק בחלק הקידמי בהתקפה. בסך הכל, לא חששתי ממש לני המשחק הזה. אוסאסונה קבוצה סבירה, אבל היו חסרים הל המון שחקנים והייתי בטוח שבאיכות שלנו, אנחנו ננצח את המשחק. עוד משחק ליגה טיפוסי ופושר שהבדלי האיכות שחיקו תפקיד משמעותי. וגם הנחת רווחה גדולה לקראת הסופר קלאסיקו. היה חשוב מאוד לנצח את המשחק לפני המשחק הגדול של ספרד, ולהגיע הרבה יותר רגועים.
קבוצה גדולה צריהה לדעת להוציא נקודות גם במשחקים כאלה, וריאל היא כזאת. אוסאסונה הית לא פחות טובה, ואולי עלתה על ריאל, אבל קבוצה גדולה צריכה להוציא נקודות גם במשחקים כאלה. אווירה של סופר-קלסיקו באוויר- התרגשות גדולה לקראת המשחק הכי גדול בעולם.
הספקתי לראות חלק רב מהמחצית ה-2 ריאל הייתה במשחק לא גדול אך עשינו את העבודה שלנו, ניצחנו ושמרנו על פער 4 הנקודות מהמקום ה-2 בליגה. ריאל לא מציגה כדורגל מהיר ולא עושה המון לחץ על שער היריבה וזה נכלל בכל העונה עד עכשיו מה שאומר שגם במשחק הזה, ריאל שיחקה כדורגל חכם מאוד הניעה כדור בצורה מסודרת, אירגנה את המשחק ומתי שצריך יצאה למתפרצות וסיכנה את השער של היריב. אני חושב כמו כולם סניידר הוא המצטיין שלנו במשחק הזה,רץ לכל כדור ,נלחם, היה מוכן לקבל את הכדורים אליו, גם סיכן את השער לא מעט , מה נגיד הלוואי שישחק כך בסופר-קלאסיקו מול הקטלונים.
השופט ייבאנייס קבע אתמול שיא חדש. שער חוקי הוא פסל לנו גם בעונה שעברה, אבל להוציא צהוב על התחזות לשחקן שנפצע?!
אוססונה אולי לא לקחה נקודות בברנבאו, אבל יכולה לשאוב אופטימיות, רוב הדקות הם הקשו עליינו מאוד. אני עדיין בהלם מאיך שקרלוס ולה הצעיר השחיל את סרחיו ראמוס, זה היה מהלך נפלא, מהלך מושלם, מהלך שמחכים לראות במשחקים. אני מקווה שזינגה ייתן לו קרדיט גם בהמשך. סניידר שיפר מאוד את המשחק שלו והיה אחד מהמצטיינים, פרט אליו כולם דיי בינוניים. אני מאוד אוהב שההולנדי מנסה לבעוט מרחוק, הייתה לו בעיטה אחת ליד החיבורים, טוב מאוד שהוא חזר לכבוש, הגיע לו, הוא עושה הרבה דברים על המגרש שהם לא נכנסים לסטט' כמו ירידה להגנה, לחץ ועוד, והוא סוף-סוף מוצא את הרשת אחרי הרבה מאוד זמן, מאז המחזור השלישי הוא לא כבש. אהבתי מאוד שיצאנו קדימה בצורה יפה בשער השני, המהלך כולו היה של רוביניו. האמת שבמשחק ביתי ציפיתי לקצת יותר, אבל שמרנו על רשת נקייה משחק שני ברציפות ואנחנו מובילים בפער של 4 נקודות כך שטענות אין לי. הפתיעו אותי התוצאות הרעות של סנטאנדר(הפסד למורסיה בחוץ) ושל סביליה, שממשיכה לזייף גם היא. שימו לב, חצי ליגה מועמדת לירידה, על הנייר. סביליה וסראגוסה, שתי קבוצות מאוד מאוד מוכשרות, במרחק של 3 נקודות בלבד מהקו האדום וזה דבר מדהים, לטעמי. היה ברור שהריצה של אתלטיקו מדריד תיעצר וגם שויאריאל תחזור לעצמה, דווקא במשחק קשה על הנייר כמו הקולוסיאום. החבורה של פלגריני מאוד לא יציבה, מי שכן יציב זהו ניהאט שממשיך לשחק כמו שצריך.