מחזור 16 בליגת העל: 3:4 להפועל תל אביב על בית"ר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏1/1/10.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מירו, בן-יוסף כבר בן 30 ולא ישתנה עוד ותמיד הוא יישאר הבלם הטיפש שתמיד יכול לקבל אדום ולגרום לפנדל בכל רגע נתון וגם כזה שרועדות לו הרגליים שהוא מקבל כדור, ולדעתי הגיע הזמן שהוא יילך הביתה אחרי שהיום הוא חירב לנו את המשחק עם הפנדל.
    תקרא מה שכתבתי בדיון של בית"ר בכלל על זריקת הזבל מהקבוצה שלנו עוד החודש כדי להתחיל את תהליך הטיהור לקראת העונה הבאה בלי שום כלום סתום בלום.

2. Don Joan Roman Member

כרגע הוא חייב להישאר אצלנו אלא אם כן מישהי תציע עליו כסף, גם מאה אלף דולר זה טוב, רק לא לאדומים.

3. IdoS Member

אני חושב שאתה טועה. צמד הבלמים שלנו באדיר את דה-סילבה הולך מצויין ועובדה שלפני המשחק היום ההגנה שלנו הייתה הטובה בליגה (מתי בפעם האחרונה קיבלנו 3 שערים במשחק). נכון שאתמול ההגנה שלנו התנהלה באופן לא טוב כל כך אבל עם כל הכבוד צריך לסלוח לידין על הטעויות הקטנות שעשה כי הוא שיחק שם כברירת מחדל. מה שנכון הוא, שרק אם זה אתאפשר, זה להביא את קלמבי סבן אך לא על חשבון חלוץ וקשר זר שאנחנו חייבים בדחיפות.

לפי דעתי, מי שראה אתמול את הבעות הפנים של ברק יצחקי, וחוסר ההעינות שלו לקהל הביתרי מראה את רצונו לשחק לשורות האדומים, ומחזק את המעבר המיועד להפועל ת"א. אני אישית בתור אוהד הפועל, יישמח מאוד לראות את ברק יצחקי משחק לשורותנו.
    ברק יצחקי שחקן מצויין שיכול לעזור לנו הרבה במאבקי האליפות.
    יש המכנים אותו "ילד מניאק". אבל אל תשכחו שככה כולם גם כינו את איתי שכטר לפני שהגיע להפועל ותראו איפה הוא היום. אנשים משתנים, ואני מאמין שאם ברק יצחקי יעבור להפועל הוא יעשה צעד נכון מאוד עבורו, והתקדמות גדולה מאוד לצד מעבר לאירופה.

למי שלא זוכר בעונה שעברה יצא ברק יצחקי לאירופה, ודי נכשל (כמו גילי ורמוט - שאחרי השתפשפות חוזרת של עונה בארץ נראה בשל מתמיד למעבר חוזר לאירופה) ואולי זה הזמן של ברק יצחקי לעבור להפועל, לעזור לה במאבקי האליפות, לעזור לה בקמפיין האירופי שיכול לפתוח לו הרבה דלתות למעבר לאירופה בדיוק כמו שאני מאמין שהוא רוצה ומייחל לעצמו. אז שיהיה לו המון בהצלחה.

לגבי המשחק אתמול, אין ספק שזוהי הצגה מדהימה לכל אוהד כדורגל. 7 שערים במשחק בין הפועל ת"א לביתר ירושלים כבר מזמן שלא ראינו, אך המצב הזה די מטריד אותי בהפועל.
    כבר משחק שני ברציפות שהפועל כובשת ראשונה, ובמקום לדרוס (כמו שהייתה עושה בתחילת העונה) היא חוזרת אחורה ומשחק בצורה שאננית מאוד שגורמת לקבוצה היריבה לתקוף ולהבקיע. משחק קודם נגד עכו זה עלה לנו ביוקר, מזל שאתמול זה לא קרה אבל זה לא היה רחוק מכך.
    אני מאמין שאתמול גוטמן נתן את השיעור הזה לאדומים ונקווה שדברים כאלה אינם יחזרו על עצמם.
    ביום שבת מחכה לנו מפגש נגד מכבי פ"ת, יריבה טובה מאוד שאסור לנו לזלזל בה. אני מקווה שהפועל תשחק טוב ותתחיל לבנות מחדש רצף של נצחונות. שיהיה הרבה בהצלחה ושבוע אדום לכל אוהדי הפועל.

נערך לאחרונה ב: ‏5/1/10
  4. JR-Riquelme Member

אל תתלהבו מהבעת הפנים של יצחקי. מאז שהוא חזר מבלגיה בכל משחק שראיתי אותו כובש בבית"ר הוא ככה אדיש אחרי שערים.

הפועל ת"א הקבוצה הכי איכותית בארץ מבחינת כדורגל, שכטר שיחק אתמול ב10% מאמץ, מתי שהוא רצה הוא הפעיל את הדריבל הקטלני שלו אבל הוא פשוט נרדם כל המשחק, אבל מבחינת חוזק אני חושב שחיפה הרבה יותר חזקה, עם הגנה וקישור אחורי חזקים פי כמה וכמה, גם שהפועל בהרכב מלא.
    לבית"ר יש התקפה מאוד איכותית, וכל שחקן ששיחק מול בית"ר שאני מכיר אותו אמר לי את זה, הבעיה שהם לא מחוברים בכלל(מאמן כמובן).

5. אלי מתחן Member

הקטע המצחיק זה שבית"ר נראתה טוב השנה רק במחזור הראשון מול הפועל ת"א, שאז הם עוד לא היו מחוברים. כנראה שזאת הסיבה שהם נראו כל כך טוב.
    כל מחזור זה רק נהיה יותר גרוע.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועם כל הדיבורים על המסביב לא התייחסתי לכמה נקודות בולטות.
    אביחי ידין,פשוט לא בלם. לא מובן לי למה גוטמן לא מעלה את דואני במשחק כזה, במקום אביחי שלמרות שהוא היה בלם במשחק נגד ראפיד וינה(5-1) ושיחק טוב דווקא אתמול הוא היה על הפנים. לא יאמן איך מהקשר המרכזי הטוב בארץ הוא נהיה שחקן ליגה ב' כשמעבירים אותו לשם(לא שאני מאשים אותו, זה בדיוק כמו שדה סילבה על הפנים כקשר אחורי).
    ערן זהבי,ענק, ענק, ענק. רק לפני כמה ימים אלכס קרא לו "נגר", אבל בינתיים הוא מוכיח שהוא אחד הכישרונות הגדולים בארץ והכי חשוב-שיש לו ביצים. נגד המבורג הוא היה הטוב על המגרש בצד של הפועל, אתמול הוא עשה 2 בישולים, גול וספיגת פנדל+אדום, לפני שנה הוא כבש בדרבי ולפני שנה גם ב2-0 נגד בית"ר הוא נכנס במחצית ונתן משחק מצוין כולל בעיטה אדירה למשקוף מ30 מטר. גוטמן שנה שעברה נתן לו לא הרבה צ'אנסים(משהו כמו 450 דקות) והוא בכל זאת כבש 8 שערים ועוד שהוא לא משחק בכלל חלוץ, השנה הוא מקבל צ'אנסים ומשחק נהדר, ולחשוב שלפני המשחק נגד הפועל פ"ת הוא רצה לעזוב וגוטמן לא האמין בו יותר מדי.

7. Raulito Madridista

אחרי שראיתי שוב את התקציר במהדורת חדשות הספורט וגם באתר ספורט5, אני רוצה לחזור בי בנושא דדי בן-דיין. המגן השמאלי שלנו היה אתמול בינוני בחלק ההגנתי ולא מזעזע, כפי שתיארתי זאת קודם. בן-דיין לא אשם באף אחד מהגולים שספגנו. בשער הראשון הוא עמד במקרה, אבל גם ידין וגם דגלאס פשוט השאירו את יצחקי לבד, באקט של חוסר אחריות, וגם בשני השערים הנוספים של בית"ר, דדי אינו האיש שיש לבוא אליו בטענות. דדי התקשה מול תמוז משום שתמוז פיזי, מהיר לא פחות ממנו וגם יודע להסתובב על שחקן, אבל פרט למהלך אחד, אני לא חושב שבית"ר סיכנה את השער יותר מידי תודות לחולשה של הפועל במצ'אפ הספציפי הזה.

אביחי ידין היה פנטסטי נגד ראפיד כבלם ואולי היכולת החלשה אתמול נבעה מכך שבכדורי הגובה הוא פחות טוב. ראפיד הניעה את הכדור על הקרקע או לפחות ניסתה לעשות זאת. בשאר המהלכים הוא הפגין לחץ בניגוד למה שמאפיין את ידין בדרך-כלל.

בנוגע לרכש שהייתי רוצה לראות בהפועל - שחקן הגנה שיכול לשחק גם כמגן וגם כבלם, ואם לא אז מגן ימני טיבעי, וגם חלוץ. לאלא לרוב מאבד כדורים והוא מחמיצן כרוני. הוא היה יכול לגמור את המשחק עם שלושער. זהבי משתלב בקישור והוא בהחלט הפתעה לחיוב אבל עדיין יש לי תחושה שברגע האמת הוא לא יהיה שם(הבעייה שחוץ מאניימה, אפשר להגיד את המשפט הזה על כולם). הפועל לא יכולה להישאר עם שכטר כחלוץ הנורמלי היחיד בסגל.

נקודה נוספת שאני רוצה להעלות כאן - בית"ר ירושלים. פרט למשחק הטוב מאוד שלה נגד הפועל בבלומפילד, כל פעם כשהיא פגשה קבוצה גדולה זה נגמר בבום. אתמול בית"ר הייתה צריכה לספוג שביעייה, מקריית-אליעזר היא יצאה בזול, מול מכבי היא ספגה רביעייה ולא לשכוח את התבוסה מול מכבי נתניה. ההגנה פשוט עושה במכנסיים בכל-משחק. מסכן גרשון, שגם ככה ירד ביכולתו, שהוא מוקף בחבורה של דבילים. מעניין אם גרשון בקבוצה אחרת היה מציג יכולת טובה יותר. אני סבור שאם הוא היה משחק בהפועל במקום באדיר למשל, גרשון היה משדרג את היכולת שלו באופן משמעותי. ריקן ודנין הם שני מגנים גרועים שכל קשר בינם למשחק ההגנה הוא מקרי בהחלט. טיבי לא רק שהוא לא תורם כלום בהתקפה והוא כמו חצי בלם, בניגוד לריקן ודנין - הוא גם לא יודע לעשות הגנה והניסיון עם חן עזריאל היה מביך. אתמול למרות שבית"ר שיחקה עם שלישייה באמצע, היא פשוט לא נגעה בכדור עד לשער המצמק של ברק יצחקי. בהחלט ששום צריך לתת את הדעת לעניין הזה. בית"ר עם 50% הצלחה בלבד.

נערך לאחרונה ב: ‏6/1/10
  8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור, זהבי הוכיח לי שהוא יודע להופיע "ברגע האמת". בדרבי הראשון שלא הוא היה טוב ושם גול, אתמול ונגד המבורג הוא היה הכי טוב על המגרש, אתמול בכלל בפער(כי ורמוט לא היה משהו במחצית הראשונה, רק בשניה). הוא שם כבר 2 גולים בדקה ה90 שהביאו ניצחונות, מה עוד אתה רוצה?

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין סיבה לרדת על ריקן ועזריאל בתור מגנים כי ריקן הוא קשר ועזריאל חלוץ ורק מתוך אילוצים(ריקן) וטיפשות של שום(עזריאל) הם משחקים שם.
    לגבי גרשון, הוא החולייה הטובה ביותר עד כה בהגנה פרט להרוש כמובן אבל לבד הוא לא יכול לעשות ניסים, אני הייתי רוצה לראות אותו נשאר עוד כי הוא עדיין אחד הבלמים הטובים בארץ.

10. alexshw Member

בית"ר קבוצה כל כך "מקרית". הגנה ברמה של הפועל רעננה.
    אחרי המשחק אתמול אני משום מה עוד יותר בטוח שהכתר ישאר ירוק.

11. Raulito Madridista

התצוגות האחרונות של בית"ר מוכיחות בין השאר כי עידן טל הוא בלוף, ואתם יודעים איך זה בכדורגל ובכלל - תמיד הבלון יתפוצץ. כשלטל אין את בואטנג, את אלברמן או את דירסאו לידו, הוא לא מתפקד. טל לא יכול לתרום לקבוצה כלום כשהוא השחקן המרכזי שלה במרכז השדה. כבר הרבה זמן שלא רואים בבית"ר עזרה של הקישור האחורי למרכז ההגנה הן בהתקפות מתפרצות נגד הקבוצה והן בהתקפות מסודרות של היריבות. התוצאה היא שכל-כך הרבה פעמים מגיעים ליתרון מספרי מול ההגנה, שגם ככה מורכבת מלא מוצלחים, והתוצאה לפניכם - אריאל הרוש נתן משחק טוב נגד מכבי ומעולה נגד הפועל ועדיין בית"ר ספגה שמונה שערים תוך שבועיים. טל עושה פעולות לא רעות בהתקפה ומידי פעם תומך קדימה, אבל אין אצלו איזון. הוא לא יכול גם לקדם צעירים כמו מויאל למשל, זה לא סוג השחקן.

אצל יצחק שום זה בכלל מנהג שיהיו פערים אדירים בין חלקי המגרש. במכבי חיפה הייתה לו את ההתקפה הכי טובה בארץ, אולי הטובה ביותר בעשור האחרון, ומנגד הגנה חלשה שנתנה במתנה את האליפות למכבי, וזה למרות קישור איתן של שלושה שחקנים טובים. ז'וטאוטאס, פראליה ובאדיר ממש לא פראיירים. בהפועל זה בידיוק אותו סיפור. תומר חליבה מגן ימני ופאהס וטל חן במרכז ההגנה, ומנגד ההתקפה הורכבה מדה-ברונו המצויין, טועמה שחזר, ברדה שהשתדרג ועוד לא דיברתי על זיטו ודגו שגם היה שווה משהו.

אני לא יודע אם הוא עדיין אחד מהטובים בארץ. לא רק העובדה שהוא שמן(חוסר מקצוענות, פשוט ככה), ואיטי, אלא גם העובדה שתמיד שחקנים משאירים אותו מאחור בצעד הראשון שלהם, הכוונה שאני לא מצפה מגרשון שישיג את יבואה, שכטר, ורמוט, אבידור או גאדיר, במידה והם יוצאים איתו למירוץ, אבל גם בשטח קטן הוא לא מצליח להסתדר. הוא פחות זריז(יש הבדל בין מהירות לזריזות) והוא רך מידי. הוא מחלץ כדורים לרוב בעזרת פאולים, וגם במצבים הנייחים הוא פחות מרוכז מבעבר.

תשאל הרבה אוהדים של הפועל בשער 5 והם יגידו לך שכל משחק טוב של זהבי מול קבוצה גדולה, הוא בגדר הפתעה עבורם. זהבי עדיין ממש לא באנקר וחסרה לו חוכמת המשחק של ווצ'יצ'ביץ' וגם התנועה של ווצ'יצ'ביץ'. זהבי ידוע לאן לנוע ויש לו חוץ לשערים במידה מסויימת, אבל בחלקים רבים מהמשחק הוא לא פעלתן מספיק. אין ספק שהוא בכושר טוב יחסית, אבל אני מחכה לראות אותו בקריית-אליעזר. זה יהיה המבחן האמיתי של רוב השחקנים. אגב, אני ציינתי שעל הרבה שחקנים בהפועל אפשר להגיד שהם יפלו ברגע האמת וגם בנוגע לשכטר וגילי אני לא כל-כך בטוח שהם יהיו שם. לזהבי יש הכנה למבחן, כבר בשבוע הבא - המשחק באורווה נגד מכבי פ"ת.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכתובת כבר מזמן על הקיר, אבל משום מה בטדי לא רוצים (או לא יכולים בגלל שאין כסף) לראות את זה. הבאת את המספרים היבשים ואנחנו בבירור רואים שלבית"ר אין הגנה. מה שלדעתי מחזיק את בית"ר אלה הם שחקני ההתקפה כמו יצחקי, תמוז וברוכיאן. זו שלישייה שבקלות גם יכולה לשחק בשתי המובילות.

בית"ר ספגה 22 שערים כשלנתניה יש למשל 16 שערי חובה ולאשדוד 15. אלו לא קבוצות בדרג של בית"ר ולדעתי התקשורת לא ממש שמה לב לעניין הזה. אדם, אם מה שאתה אומר על המגינים נכון, איפה מחלקת הנוער שלכם? אין שם מגינים אמיתיים? בכל מקרה הרשה לי להגיד שמיודעינו משה גלאם גם לא היה במקור מגן. אלון חרזי גם לא היה בלם וכך יש עוד מספיק דוגמאות (גם בכדורגל ההולנדי יש מספיק דוגמאות כאלה).

לגבי גרשון דור אולי צודק, אבל לדעתי ברור שהבחור כבר הרבה מעבר לשיאו. בנאדו בכלל חבל על הזמן, זה שהוא לא מקבל אדומים זה רק בגלל הכבוד שנותנים לו בגלל היותו שחקן וותיק. אמרתי כבר אחרי גמר הגביע שבית"ר צריכה לשחרר אותו. קטן שלא נחשב למטוס סילון עבר אותו ללא קושי ובנס הוא לא הורחק כבר במחצית הראשונה. אגב אדם, אני לא ממש אוהד של דקל קינן, אבל אתה בטוח שגרשון יותר טוב מבלמה של מכבי חיפה? שים בבקשה לב לכמות השערים שהאלופה ספגה...

לגבי זהבי, אני בכיף ארצה לראות מה יש לבחור לתת במשך סדרה של משחקים. שחם מגדיר אותו כאחד הצעירים הכי מבטיחים בארץ, אבל לדעתי מאמנו לא בדיוק חושב כך אחרת הוא היה משחק יותר. עכשיו כשיבואה הלך מדברים על יצחקי ולא על לאלה וזהבי...ברור לי שיצחקי שחקן עם שם, אבל הפועל ת"א לא צריכה בכח להביא שחקן נוסף. בסה"כ יש לקבוצה את לאלה, זהבי ואפילו את מרעי. לדעתי עם הסגל הקיים האדומים יכולים לקחת דאבל.

13. alexshw Member

זהבי, לאלה ומרעי, אלה לא חלוצים שאתה לוקח איתם אליפות.

נערך לאחרונה ב: ‏6/1/10
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע אלכס, תן לחבר'ה צ'אנס. בעיקר זהבי לא קיבל את הצ'אנס שמגיע לו, מרעי הוא לדעתי גם ככה על תקן של חלוץ ל'גביע הטוטו', אבל זהבי? אתה רואה איך שחם מתלהב ממנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

15. alexshw Member

קשה לי להאמין שהפועל ת"א לא יביאו מחליף ליבואה.
    אומנם גוטמן כבר לקח אליפות בלי חלוצים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx , אבל עם כל הכבוד לידין או נאתכו, אז בהפועל חיפה היה לו קישור ענק ומגנים הרבה יותר טובים