מחזור 16 בליגת העל: 3:4 להפועל תל אביב על בית"ר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏1/1/10.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שקבוצה שמקבלת 3 שערים מיריבה שמשחקת שעה עם 10 שחקנים צריכה ממחר להתחיל לעבוד קצת יותר טוב על המנטליות של השחקנים. אני מדגיש, בית"ר כבשה 3 שערים כשהיא נותרה עם שחקן אחד פחות!

דיברתי על המשחק בעכו והנה אולי הערב קיבלתי תשובה מה קרה שם, הניצחון של היום חשוב לאדומים כדי לא לתת למכבי חיפה באמת לברוח, אבל אם אני הייתי הפועל ת"א הייתי דואג. הקבוצה מסוגלת לתת הצגות, אבל תוך כמה דקות הקבוצה משחקת כאילו היא קבוצה חובבנית. אם גוטמן לא יפתור את הבעיה הזאת הפועל ת"א לא תזכה באליפות.

מה שקורה בבית"ר בכלל תעלומה. מהדקות שראיתי יכולתי רק להתרשם מהרוש, מבחינתי שוער העתיד של הכדורגל הישראלי משחק בטדי. בחיפה הוא השאיר את התוצאה על מינימום הפסד והנה היום הוא למעשה עשה אותו דבר. הבחור הזה מרשים אותי!

חוץ מזה אני עדיין בדיעה ששחקנים כמו טל, גרשון, ובנאדו צריכים לעזוב. איתם בית"ר נשארת מאד תלויה בשחקנים האחרים. כל קבוצה צריכה שחקנים וותיקים/מנוסים בשביל לקחת תארים, אבל לדעתי החבר'ה שציינתי נמצאים ממש על סף פרישה.

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נשבר כבר מהשחקנים האלה, שמים זין כאילו בית"ר זה ברצלונה, מניעים כדור עם 700 מסירות בהגנה ואז עוד מתפלאים למה חיפה מובילה עלינו בטבלה. להפועל יש קבוצה יותר טובה, אבל הדברים האלה(והשופטים) יביאו לחיפה את האליפות. פשוט נשבר.

ומאיר לוי חתיכת מפגר. מחצית ראשונה דקה תוספת זמן, כשהיה צריך לפחות 3(אדום+פנדל, היה איזה קרן שביזבזה 2 דקות כשעברו מצד לצד, דה לה האסה שוכב על הדשא ועוד) ומחצית שניה איזה 7 דקות היה צריך להביא.

3. wings Member

כשאתה מוביל 4-1 בדקה 70, זה לא משנה איך אתה בוחר לשחק, אתה אמור לשמור על התוצאה.
    בטח לא לספוג פעמיים מול עשרה שחקנים. הרבה מאמנים בתוצאה של 4-1 ירדו להגנה וישחקו על מתפרצות. בטח כאשר הקבוצה היריבה תוקפת בחמת זעם ומפקירה את ההגנה.
    מה שכתבתי לא קשור למשחק הספציפי הזה. לא ראיתי את המשחק.

4. LIVERPOOL87 Member

וואו איזה משחק גדול
    צריך להעביר את כל המשחקים לבלומפילד כנראה....

לא יודע למה אבל מיכאל זנדברג עולה לי על העצבים, כל התקפה הוא צועק ומרים ידיים כאילו הוא מינימום קאקא.
    הפועל נראית הרבה יותר טוב בלעדיו ואין סיבה שהוא ילחיץ את הילדים של הפועל כל התקפה, לא כל כדור צריך לעבור דרכו.
    אני לא רואה את גילי ורמוט דורש כל התקפה את הכדור וזה למרות שהוא המאסטרו מספר אחת בארץ כרגע.

5. אלי מתחן Member

שום המאמן הכי גרוע בליגה, או שהוא רוצה לנצח בהתערבות על להוריד את בית"ר ליגה ופשוט איכשהו מנצחים לפעמים עם כמה הברקות.
    לא ראיתי את המשחק אבל לפי התגובות נראה שיכולת כזאת יכלנו לקבל עם שחקנים בני 20, לא חייבים בשביל זה את בנאדו ותומר "פנדל למשחק" בן יוסף.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ידידי, למכבי חיפה יש קבוצה יותר טובה כי 'קבוצה יותר טובה' פירושה גם להיות חזקים מבחינה מנטלית. הפועל ת"א קבוצה מאד טובה, היא נותנת משחקים מלהיבים אז למה היא מפגרת בכל כך הרבה נקודות? סורי שחם, אבל אם תשפרו את העניין המנטלי הפועל ת"א בהחלט יכולה לקחת אליפות.

אגב באותו קנה מידה אייאקס קבוצה יותר טובה כי היא כבשה כבר 53 שערים מול 38 של המובילה בליגה ההולנדית טוונטה. זה אומר שאייאקס יותר טובה? הטבלה לא משקרת...טוונטה מובילה ב-9 נק' והיא פשוט קבוצה יותר מאוזנת וטובה. הסיפור בארץ בדיוק אותו דבר!

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי כוח להגיב עכשיו על הכל, הפועל ת"א קבוצה טובה יותר וזה ברור וכל הכבוד לשחקנים שנלחמו עם 10 שחקנים נגד 12 שבראשותם מאיר לוי המניאק, ההתפרקות באה ב-10 שחקנים תזכרו לפני שאתם שוחטים לפני זה המשחק היה שקול יותר אבל לפחות יצאנו בהפסד מינימלי במשחק קשה.
    עוד 14 מחזורים + פלייאוף ואין יותר שום כלום.

שחם, היו היום צלבי קרס בבית וגן אל תיתמם ראו בבירור בספורט 5 ובוואן.

8. אלי מתחן Member

לא צריך יותר מבנאדם אחד בשביל לעשות כזה דבר, זה לא מעיד על כלום לגביי שום קהל.

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא הייתי רוב היום בבית ולא הייתי באף אתר ספורט, אחרי התגובה של שי(בNRG לא היה כתוב כלום על צלב קרס) נכנסתי לוואן וגם שם לא היה כלום(בבקשה, אתה מוזמן לחפש בוואן, הם הסיר ואת זה או משהו).

שי, באמת שאין לי כוח להגיב על הדעה שלך, אתה מכיר את דעתי.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרתי משהו על כל הקהל שלהם, רק אמרתי שזה קרה ולא ירדתי להכללות.

אין לי כוח לחפש אבל היום ראיתי צלבי קרס באחת הכתבות בוואן, בגלל שזה קשור אוהדי הפועל אז לא כל-כך מעניין וזה נדחק הצידה.

11. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוי ואבוי לי אדם, אתה מעורר רחמים אם אתה באמת חושב ככה. השבוע גם אוהדי בית"ר עשו משהו כזה וזה כמעט לא קיבל תזכור, כמו הפועל. די כבר עם ה"תקשורת אדומה" שלכם, אתם חיים בסרט עצוב.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבר'ה, אני לא מביא את הדברים האלה בשביל שבמשך דפים שלמים נריב 'מי יותר גרוע'. מבחינתי מה שהחבר'ה של מכבי חיפה עשו עם הכתובות כנגד רובי שפירא ז"ל (והתגובה של הצד השני עם הכתובות נגד אמיר רנד) לא פחות חמור ממה שהחוליגנים של הפועל ת"א ובית"ר ירושלים עשו ועושים.

אותי יותר מכעיס העניין שהדברים האלו הפכו ל'מקובלים' לפני משחק טעון. אותי מכעיס שבכנסת ישראל לא מדברים על העניינים האלה ושאולי הקבוצות לא עושות מספיק בשביל למגר את האלימות מתוך האיצטדיונים. אני לא רוצה לראות משחק עם שלטים כגון: "פושעי אושיסקין לדין" או בחיפה "Kill em all", אם הסדרנים לא יכולים להעיף את השלטים האלה אז המשחק פשוט לא מתקיים.

אני ממשיך לאהוב את הכדורגל בארץ ובעולם, אבל למה האלימות (גם בהולנד) היא חלק בלתי נפרד מהכדורגל והכדורסל? כשרואים ספורט מארה"ב רואים גם דברים אחרים, שם אפשר בקלות לשבת אחד ליד השני כשאחד הוא אוהד X והשני אוהד Y. זה קורה גם במשחקים עם יריבות לא פחות גדולה מהמשחק שראינו הערב.

13. Raulito Madridista

ניצחון שמלווה בבושה

http://www.ynet.co.il/PicServer2/17112009/2347609/hta-01_gd.Xxx

בתור אוהד ניטרלי, מאוד נהנתי מול הטלוויזיה במשחק בין מכבי לבית"ר לפני תשעה ימים. אבל היום סבלתי במשך דקות ארוכות. למרות שהמטרה הושגה - הפועל ניצחה וצימקה את הפער מחיפה ל-8 נקודות(מרחק גדול, אבל יכל להיות יותר גרוע) ולמרות הקלישאה הנכונה שכמה שקשה יותר להשיג משהו, ככה זה יותר מתוק שזה מתממש. לפני המשחק הייתי קונה ניצחון 4-3 בלי לחשוב פעמיים, למרות שאנחנו קבוצה הרבה יותר טובה מבית"ר. אבל לנוכח מה שהתפתח על המגרש, זה פשוט ביזיון של השחקנים, שהראו במידה מסויימת שהם חסרי אופי. מיותר לציין שמכבי חיפה הייתה כובשת עוד שלישייה במצב הזה ולא מגיעה ממצב של 4-1 ל-4-3. כל דפיקות הלב האלו בסיום - אוף, זה היה מעצבן.

הפועל מובילה בביטחה ביתרון של שני שערים ובית"ר במינוס שחקן(תודות למסירה פנומנלית של נאתכו שהראה כמה ראיית המשחק שלו משובחת, פשוט כדור ענק שהוא סיפק לזהבי שעמד במקום הנכון) - למה לעזאזל להוריד את הקצב? וגם אם כן, יש הבדל בין להפחית עומס לבין זלזול. הקו בין שאננות וזלזול לבין פחדנות הוא דק מאוד וראינו את זה היום שאחרי ה-4-2 הפועל לא הצליחה לעשות שום דבר והשחקנים פשוט נלחצו ללחץ והחלו לבזבז זמן או להניע את הכדור בטיפשות. הפועל עשתה שתי התקפות נהדרות(גם הגול של לאלא היה מרשים ומאוד הפתיע אותי האלגנטיות שלו - ברח הצידה כשהוא משתחרר משמירה כפולה וסיומת קלאסית, חצי צ'יפ וחצי בעיטה לכיוון המתאים) אבל אחר-כך הורידה הילוך בצורה גסה, פשוט ככה.

ברור שאריאל הרוש היה גורם מרכזי לכך שהתוצאה לא הייתה היום 6-2 לכל הפחות, הוא הוכיח כמה הוא שוער נפלא שמתפקד תחת לחץ והודף כדורים בלתי-אפשריים(לדעתי הוא מתחרה כיום עם דוידוביץ על תואר הסגן של אניימה - השוער השני הכי טוב בארץ), אבל גם להגנה של הפועל יש אחריות כבדה. בן-דיין בעט פנדל יפה מאוד והיה לו גם וולה נחמד מצד שמאל, אבל מבחינה הגנתית הוא היה רע מאוד ויש לו אחריות בגול של יצחקי. ידין הפגין פאניקה כשבעט למעלה כל הזמן במקום להניע את הכדור בחוכמה והוא גם פיספס המון כדורי גובה. עם באדיר זה לא היה קורה, כי הוא תמיד ראשון במאבקים האלה, ועם באדיר גם לא הייתה שאננות כה גדולה ברחבה שלנו. הרגיז אותי מאוד המשחק של דגלאס ורק בונדר היה נקודת אור בולטת בקו האחורי. במקום שההגנה תקרין שקט על השוער הצעיר וחסר הניסיון, השחקנים עשו במכנסיים. גם אברבאנל היה בסדר גמור. בית"ר שוב הבקיעה שלושה שערים למרות כדורגל ששואף לאפס. כל הכבוד לה על ניצול הטעויות, אבל כולם יודעים שבנס היא לא ספגה היום תבוסה והקבוצה של שום לא מתקדמת לשום מקום.

נערך לאחרונה ב: ‏5/1/10
  14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל תל אביב קבוצה טובה יותר מביתר ירושלים, אבל זה לא מצדיק התפרקות שכזו. בדיוק כמו מול מכבי תל אביב, זה נראה כאילו ביתר ירושלים לקחה חלק בהצגה גדולה, אבל למעשה היא לא הייתה יותר מהתפאורה. אני חושב בכנות שכרגע ביתר ירושלים לא טובה יותר מקבוצות בסדר הגודל של מכבי נתניה והפועל באר שבע.

גם הפועל תל אביב אכזבה אותי. למרות שהיא דרסה השנה חלק מיריבותיה, נראה כאילו חסרה לה קלאסה. היום זה צרם מאוד לראות אותה מסתבכת אחרי יתרון של 3 שערים ושחקן. לא מתאים, בטח לא מול יריבה שהקהל רוצה לראות מושפלת והיום הייתה הזדמנות לשחקנים לעשות זאת.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בית"ר טובה מנתניה וב"ש לא בהרבה אבל טובה יותר ולא צריך להגזים.
    מה שכן, אין לבית"ר הגנה וזה גמר אותה בכל ההפסדים כולל התבוסה בקופסא, אין לנו קשר אחורי שתומך קדימה(בעצם יש את עידן טל אבל הוא אידיוט) ואין אף מגן טבעי פרט לדנין בסגל!!

אגב, השערים של יצחקי וריקן לא הובקעו במזל אלא אחרי מהלכי כדורגל, אמנם היו טעויות של הפועל אבל גם ריקן היום סידר להפועל ת"א איזה 2 שערים והפנדל הטיפשי של בן-יוסף(לעזאזל כמה פנדל+אדום יש לטמבל הזה בקריירה).