מחזור 16 בליגת העל: עירוני ק"ש פותחת פער בפסגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏15/12/11.

1. oFiRzZz Member

אם פעם היינו פראיירים היום אנחנו פשוט גרועים.
    שום יצירתיות שום יכולת שום דבר. איכס.
    אני נגד מה שכביכול עשו לעטר אבל הגיע הזמן שיתעורר, כל פסטיבל אלישע עשה לו ובעיקר לנו רע. רע מאוד.
    למה כליבאת הבינוני ואבו רוקון הכלומניק חסר המושג מקבלים אשראי כל משחק?! למה טרטיאק לא נכנס קודם? ראבק אתה לא רואה שהקבוצה לא משחקת? עונה משעממת וגרועה והלואוי שתגמר כבר.

2. WellNeverDie Member

לגבי עותמאן - מה אפשר לצפות ממגן, שהגיע להתפתח ולהתקדם וכששיחק היה לא רע, כשלא נותנים לו דקות בכלל ומעדיפים קשר קדמי עליו? עזוב קשר קדמי, מעדיפים את משומר. אלישע ננעל על שחקנים לפעמים שזה מדהים.. טוואטחה ביזיון ממשחק למשחק, ואלישע לא נותן לדגני (שכבר שיחק אצלנו באגף שמאל מול מכבי ת"א והיה טוב) לשחק. למה? למה?
    עותמאן מסכן. הוא לא מקבל צ'אנסים ולדעתי כן יש לו מה לתת, והוא טוב ממשומר. זה אומנם לא קשה, אבל לדעתי זה המצב וחבל שהוא לא מקבל צ'אנסים.

בנוגע למשחקים הקרובים - 6 נקודות אמורות להיות בטוחות ובאמת שאני אופתע אם לא נוציא נצחונות מרשל"צ ופ"ת אבל מול אשדוד הסיפור שונה לגמרי.

בנוגע לאלו שטוענים שאלישע לא האשם במצב הקבוצה, והוא כן הצליח בשלוש העונות האחרונות - אין לי מה לפרט יותר מידי, אני אכתוב פוסט מפורט כשאלישע יעזוב (והוא חייב לעזוב בסוף העונה). רק תסתכלו על ההתנהלות שלו מול חרזי השבוע ותראו שלא מדובר במאמן שמתאים למכבי חיפה.

תקראו לי אוהד הצלחות או אוהד מפונק - חיפה של השנה היא הגרוע ביותר שאני זוכר. אני אומנם לא מבוגר יותר מידי, אבל אבא שלי טוען שזו אחת הקבוצות החלשות שהוא זוכר (ולו לא חסרות שנים ברזומה של צפייה בחיפה, תאמינו לי).

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הוא לא מקבל מספיק צ'אנסים כי הוא לא מפסיק לדבר בתקשורת בעילום שם.
    שיתחיל להתאמן ברצינות ולא ילכלך מאחורי הגב על השחקנים, אולי הוא יקבל קצת יותר צ'אנסים. למרות שבלי קשר, כמו שאני מכיר את אלישע- גרוע ככל שהוא יהיה, כל עוד אנחנו נמשיך לנצח, הוא יפתח עם אותו ההרכב וימשיך לקבל את ההזדמנויות בהרכב. יש לו חודש להוכיח את עצמו.

נערך לאחרונה ב: ‏19/12/11
  4. yakov_y YNWA

הייתי כל כך קרוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

הלוואי וראובן עטר יישאר בעונה הזאת ובעונה הבאה במכבי נתניה אבל עדיין אני מאוד מרוצה מהתנהלות הקהל שלנו, ראובן עטר פשוט בעונה איומה והנה הטעויות:
    * נפל בשתי שוערי רכש (זה המשחק הטוב היחיד והראשון העונה של אדרי, אני בטוח שאוהדי חיפה לא ידעו את זה).
    * במקום לאל האריך את החוזה של שתי הבלמים הכושלים, קרופניק וקאפרולה הוא האריך אותם למרות עונה לא טובה של שתיהם ובמקום להביא את קפטן קוסטה ריקה הוא וויתר עליו בטענה שהוא נמוך מידי, לדעתי זה בגלל שאוהד הקבוצה הציע אותו לראובן וראובן כמובן סירב.
    * החתמת ליאור ראובן כשיש לקבוצה שתי מגנים צעירים שהציגו יכולת מעולה בזמן הלא רב ששיחקו.
    * משחק עם מגן ימיני בצד שמאל (פה אין לו ברירה ככה שאי אפשר כל כך להאשים אותו).
    * לקח לו 18 משחקים רשמיים להבין שקרופניק זה הבלם הכי גרוע בליגה יחד עם קאפרולה!
    * מערך ממש אבל ממש לא נכון, בדיוק כמו שאבירם טוען כל הזמן, ניר נחום וקובי דג'אני בעונה שחורה בגלל בן בנימין, נחום צריך לשחק כמו בעונה שעברה באמצע לצידו של דג'אני, בנימין רק מפריע להם.
    * פיראס בעונה גרועה ועדיין משחק כל כך הרבה אבל הוא גם לא משחק בתפקיד שלו, מעניין למה.
    * טרטיאק מסופסל, למה?!?!?!?! אני חייב תשובה של עטר על זה.
    * כליבאת האפס כל משחק נכנס כמחליף ראשון, למה?!?! וגם אבו רוקון לא מעט נכנס כמחליף העונה, למה?!?!?!? כי הם ממכבי חיפה כנראה.

אלה הטעויות העונה של ראובן עטר!

שי
    אם אתה לא מבין ומסוונר מהתקשורת שמחמיאה לראובן עטר עד אין סוף, אתה לא צריך להגיב כי אם היית עוקב אחרי כל משחק העונה של מכבי נתניה ורואה את מה שכתבת היית מתבייש בתוגבה שלך.
    אה... ולא זכור לי מתי היינו קבוצת תחתית בשנים האחרונות?! אם אני לא תוהה עם לותר מתיאוס סיימנו במקום שמוביל לאירופה בליגה שהייתה מאוד מאוד חזקה...

The Yellow Diamond
    מדהים שיש לנו אותו חשיבה ואנחנו גרים כל כך רחוק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, האם עותמאן אחד החבר'ה שמדברים בעילום שם בתקשורת? אם זה ככה אולי טוב שהוא לא מקבל יותר מדי דקות. כולנו מסכימים שמשומר שחקן בינוני, אבל פשוט נמאס לי מהחבר'ה שמדברים בעילום שם.

WellNeverDie,
    לא יודע, ההגנה העונה ממש על הפנים, אבל לדעתי יש לקישור ולהתקפה הרבה יותר פוטנציאל מאשר ה'קבוצה הכי גרועה בהיסטוריה'. אולי מבחינה מנטלית הם אפסים, אבל שחקנים כמו גולסה, ורד, בוקולי ואפילו אדון קטן יכולים לתת יותר. אני בכוונה לא הזכרתי את עמאשה כי הוא היחיד בהתקפה שמקבל העונה ציון עובר. בסופו של דבר לפני שנתיים לקחנו אליפות, אבל לדעתי הקבוצה הזאת לא היתה הרבה יותר טובה ממה שאנחנו רואים היום מהקבוצה הירוקה מהכרמל.

6. alexshw Member

שי ההולנדי, כולם רואים שההגנה מסננת גם כי אין קישור אחורי, אבל מה אפשר לעשות עד ינואר?
    נו אז תכניס את איציק כהן יהיה יותר טוב?

צריך ניקוי אורוות רציני בקבוצה וחיזוק נכון. לפי נסיון עבר שום חיזוק שישדרג את הקבוצה לא יגיע בחודש ינואר.

שי הישראלי, זה בדיוק אותה יכולת מתחילת העונה שממנה לא עשינו שום רצף ניצחונות. כרגע זו אשליה. רק אם ישנו גישה ויתחילו באמת לשחק מהר ועם ביטחון זה יכול להשתנות. רק כשאלישע ישתלט על העניינים זה יכול לשנות.
    לפי המשק היום אין שום שינוי.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עם לותר מתיאוס היה לכם את ההגנה ההכי טובה בליגה, ובכלל, אין ממש קשר בין הקבוצה שהייתה לכם אז לבין הקבוצה והתקציב שיש לכם היום. אי אפשר באמת להשוות. אם אני לא טועה באותה עונה התקציב שלכם היה קרוב ל 30 מיליון. השנה הוא בערך שליש מזה.

ואני לא מתבייש מהתגובה שלי כי זה לא משנה גם אם אתם משחקים לא טוב, ואני לא רואה את המשחקים שלכם. התקציב וסגל השחקנים שלכם נמוך, ועטר מוציא מהשחקנים האלה את המירב. אני מן הסתם מסכים איתכם שאתם רואים טעויות שהוא עושה שאני כאוהד קבוצה אחרת לא רואה, אבל אם אתה מסכם את מה שהקבוצה עשתה עד כה, כן גם בעונה שהקהל שלכם צועק לו להתפטר, זאת עונה סבירה. אם תסיימו ב 5 המקומות הראשונים זאת בהחלט תהיה עונה סבירה, ואולי גם מוצלחת.

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

חיובי.

אגב, שים לב כמה כדורים מחלץ בוקולי וכמה הוא עוזר גם למגן הימני כשהוא בא לקו, וגם לסגור את האמצע ממש לפני שהשחקנים מגיעים מול שחקני ההגנה שלנו. החשיבות שלו מאוד גבוהה, ולכן כשאני אומר שאלישע מחליט לעלות עם שני חלוצים ועם סיידו כקשר אחורי בודד זאת ממש התאבדות. בטח אם זה שחקן כמו תמיר כהן שבעיקר מטייל על המגרש.

9. oFiRzZz Member

נכון לעכשיו אנחנו בפליאוף התחתון. נכון לעכשיו עטר לא מוציא שום מירב משום דבר כי הסגל שלנו צריך להיות גבוה יותר בטבלה. והתקציב הוא לא שליש, הוא עומד על 20 מיליון שקל (לפי הפרסומים).
    אלו שצעקו לו להתפטר הם לא הרוב של הקהל, אני רוצה שעטר ישאר כי בסך הכל הוא מאמן טוב שמתאים לנו אבל אי אפשר ללכת בצורה עיוורת אחרי התקשורת שעושה מעטר מינימום מוריניו. יש לו טעויות כמו לכל מאמן, חבל שהעונה הטעויות האלה כל כך בולטות והורסות לקבוצה.

10. yakov_y YNWA

העונה הזאת של מכבי נתניה היא לא כישלון, רחוק מ'זה, אבל היא קצת מאכזבת שהיינו יכולים להיות ממזמן ברבייעיה הראשונה בקלי קלות ואנחנו רק במקום העשירי.

התקציב של הקבוצה העונה הוא 20 מיליון שקל.

אני לא אוהב ואף פעם לא אהבתי את ראובן עטר, אבל הלוואי ויישאר פה עוד שנים רבות אבל מעצבן כל כך שהבנאדם מת לעזוב את הקבוצה ולא מנסה לצאת לתקשורת או להאריך את החוזה כשהוא אחד האוברטדיים הכי גדולים בליגה ועושים את שחקני נתניה אפסים, מבטיח לך שאם תיתן לו לאמן את הקבוצה אני חותם לך שאנחנו לא סופגים 29 שערים ב-19 משחקים רשמיים, ראובן פשוט לא יודע מה זה הגנה, תמיד טענתי את זה, עדיין אני רוצה שראובן יישאר למרות העונה השחורה שלו עם הטעויות הרבות.

אחמד סבע -14משחקים, 13 בהרכב, 12 שערים, איזה קפטן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. WellNeverDie Member

de Middenweg - יש המון במה שאתה אומר, כי למען האמת אמרתי אותו דבר בדיוק אחרי התבוסה להפועל ת"א.
    אבל עבר כבר כמעט חודש ועדיין אין שיפור במילימטר. הקבוצה, לומר בעדינות, גרועה. אין לנו אף קשר אחורי ראוי בסגל:
    בוקולי משקיע המון אבל זה כבר לא זה.
    סיידו - נו באמת, והוא עוד זר! ברמה של קולמה רק בלי היכולת ההגנתית. מה זה אומר? חלש מאוד.
    תמיר כהן אכזבה גדולה. ציפיתי שהוא יהיה נקודת האור במרכז והוא לא תרם בכלל במשך סיבוב שלם, ברוב המשחקים אפילו את הציון עובר לא הייתי נותן לו.
    נסתכל עכשיו על החלק ההתקפי:
    קטן - מה הוא במגרש? חלוץ? מתחת לחלוץ/קשר התקפי? אולי בכלל שחקן כנף? אני מגדיר אותו כמוחא הכפיים הרשמי של המועדון. אומנם חימם לי את הלב לראות אותו על סף בכי אחרי ההפסד בדרבי, וזה מראה על מחויבות ובאמת יש לו את זה אבל הוא הופך לאבי נמני ירוק וחסר תועלת. יניב ממש כופה את עצמו - מה שנשאר מגופו המפורק - על הקבוצה. מעניין אותי כמה ק"מ הוא עושה במשחק, אני מאמין שהוא ושארנוב קרובים בממוצעים.
    גולסה - לספסל ומייד, אפילו ימפולסקי הבושר עדיף. שחקן קלאסי שמוערך ע"י חבריו בתקשורת ומקבל מחמאות כיאלו הוא עבר את מה שברקוביץ' ובניון עברו. הוא לא עשה עשירית מהם, והיכולת שלו אפילו לא עשירית ממה שהם הציגו בזמנם. למה כל המחמאות? בשביל שני שערים ושני בישולים בעונה? אולי יש לו את זה, אבל זה לא בא בשום מספר או בפעולות שאני אומר לעצמי "וואלה, זה שחקן!". שחקן ממוצע לליגת העל, לא יותר מזה.
    ורד - שחקן עם המון כשרון, חסר לו הליטוש. אלישע עושה איתו את כל הטעויות האפשריות: רב איתו, מרסק לו את היבטחון, מוציא אותו בחילוף ראשון כל הזמן - ועוד אחרי שהוא השחקן הטוב ביותר על המגרש! אני תופס ממנו, והרבה, אבל המספרים צריכים להגיע. אולי הם יגיעו כשכל החלק הקדמי יתפקד טוב יותר.
    עמאשה - עושה מעל ומעבר.
    התרומות - למה הם פה? פעם אם היית אוהד שקנה את החולצה של מכבי חיפה היו נותנים לך כבוד. הצעה משחר ללבוש את החולצה הירוקה הייתה הדבר שכולם רצו, ורק האיכותיים הגיעו בתוספת פלופים זרים. אבל כשאני רואה פלופים ישראלים, ולא ממחלקת הנוער, זה מרתיח לי את הדם. לא לפגוע בזר אומנם קורה (ואצלנו בליגה דיי הרבה) ולפעמים מי שהיה להיט בנוער מתגלה כבדיחה. אבל להוציא מיליונים על לייצנים כמו עזריאל, תורג'מן, איציק כהן, דגני?! מי אלה בכלל? מה הם עושים במכבי חיפה?!

אז במבט גדול על החלק הקדמי (כי אנחנו יודעים שהאחורי פח) - עמאשה וורד. דבאשווילי חלוץ לא רע, אומנם לא הייתי מחזיק אותו בתור זר אבל זה מה יש, אבל הוא עוזב. קטן, גולסה, בוקולי, סיידו, כהן, ימפולסקי, עזריאל, תורג'מן - בדיחה. קטן וגולסה עוד צריכים להיות בספסל בקצב שלהם, אולי גם בוקולי, אבל כל השאר בדיחה עצובה.

נו טוב, שוב נסחפתי לפוסט דיי מפורט ועדיין זה לא הכל. לא דיברתי על השטויות של שחר, על אלישע בתור מאמן ועל הסקאוט המהולל והמשובח, אלון חרזי. במשחק הבא שנראה זוועה (במחזור הבא) אני אכתוב פוסט מפורט על הסגל ואלישע ופשוט אשמור אותו על המחשב. אחרי משחק כושל נוסף אני יעתיק את הקטע הרלוונטי למי שהיה גרוע במיוחד באותו המשחק: למשל, משומר וגולסה. בולייט לא נחשב כי הוא תמיד ליצן.

אז אחרי עוד משחק מאוד מעצבן ושוב פוסט שחוזר על הדברים שלי, ושל לא מעט אנשים פה, אני פורש לישון. נקווה לימים טובים יותר.

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא בכל מחיר. אם קבוצה רוצה לשרוד בליגה ומספיק לה מקום 12, שזה 4 מקומות לסוף, אז יופי לה. ואם היו מוסיפים עוד 20 קבוצות מהליגות הנמוכות, עדיין המטרה הייתה לסיים 4 מקומות לסוף כדי לשרוד בליגה?

בעונה שבה כל הקבוצות העשירות מנסות בכח להשמיט את האליפות ומכבי נתניה אפילו לא נראית כמו אחת שרוצה (לא מדבר על יכולה - וזה לא שהיא לא יכולה - אלא על רוצה) לנסות לזכות זה כשלון. זה להיות הפועל מגדל ירושלים של הכדורגל.

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מה גורם לך להיות כל כך בטוח?

ניצחנו, וואו! קבוצה פחות נאיבית מנתניה היתה מענישה אותנו. רק בשני משחקי ליגה, מתוך שישה עשר ששוחקו העונה, שמרנו על רשת נקייה. מאזן נוראי שכזה לא יכול להוביל אותנו לאליפות, אלא אם כן יהפוך כושי את עורו והנתון הזה יתאזן במשחקים הבאים... אני בספק.

14. alexshw Member

למה שתזכו באליפות? עזוב שאני עדיין לא מאמין שקבוצה קטנה תזכה בתואר העונה, אבל בכל אופן לק"ש יש בעלים מצוין, מסגרת מסודרת וגם השקעה. בנתניה אין בעלים בכלל. המון שחקנים צעירים וכמעט אין כלים להביא רכש נורמלי.

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מהכתב עצמו שהוא שולח לו את ה SMSים.

מעבר לזה שאלישע הורג אותו ומוריד לו את הביטחון בכל פעם מחדש, הוא חילוף ראשון גם אם הוא כובש צמד ומבשל שלושה, הבעיה הגדולה של ורד, שציפו ממנו השנה לשיפור ניכר בפרמטר הזה, זאת היכולת להיות תכליתי, להגיע למצב-שניים האלה מול השוער ולא להתבלבל, לא לבעוט לו לידיים, פשוט לבעוט לפינה ולכבוש. גם לרפאלוב הייתה בדיוק את אותה הבעיה כל כך הרבה זמן, בסוף, בשנתיים האחרונות בעיקר, ממתי שהחל לכבוש בכמויות יותר גבוהות, הוא פשוט ידע לקבל את המצב-שניים האלה במשחק ולסיים אותם בשער ולפעמים גם בצמד. לרפאלוב זה הגיע בגיל 25, לוורד נקווה שיגיע הרבה קודם.