לפני שאני אדבר על מכבי: א. הגול שנפסל - פשוט פאתטי, זה פשוט פאתטי, שימו לב, בתקציר איפה עומד הקוון, איך לעזעזאל הוא יכול לדעת שהכדור עבר את הקו? איך? זה לא משנה כן עבר לא עבר, זה פשוט פאתטי ועצוב שככה נראה קוון בליגת העל. ב. הגול הראשון של חיפה - פאול במיליון אחוז, אם זה לא פאול אז אין פאולים בכדורגל. ג. דבאלשווילי נגע ביד ושאף אחד לא יגיד אחרת. אבללללללללללללללללללללללללללללללל: גם אם היו מאשרים למכבי את הגול ופוסלים למכבי חיפה את 2 השערים, מכבי ת"א היתה אוכלת 3 או 4 בראש. למה? כי למכבי ת"א אין שיטה, אין מאמן, אין דרך. אתם יכולים לבוא להגיד עד מחר שמכבי נראית רע ובלה בלה בלה, קודם כל, ב-100 אחוז, זה אשמה של המאמן. למכבי ת"א יש סגל שחקנים טוב מאוד אם לא מצוין, אבל הבעיה שאין דרך, אין שיטה, אין כלום, אין הנעת כדור אין נאדה. עכשיו לא משנה אם תשים על המגרש את מסי, אינייסטה, צ'אבי ווייה עם החולצה של מכבי, בלי שיטה ואימון גם הם יראו כמו חבורת זבל. כל שחקן מהסגל של מכבי גם היום הייתי רוצה בקבוצה (פרט לגפני) אבל זה לא יעזור כל עוד אין מאמן על הקווים או מישהו שרואה את הנעשה. אני אמרתי שעטר חייב לפתוח, וזה שהוא היה על הספסל זה ביזיון, אני לא רוצה להגיד שזה עלה במשחק או לא, אבל ההרכב הזה, ברבע השעה הראשונה ראית שמכבי חיפה אין להם הגנה, ובוזגלו חתך אותם כמו חמאה פעמיים, אז בשביל מה לא להוציא שחקן וללכת יותר התקפי? חיפה פתחה חזק כמו שהיא פותחת כל משחק, והנה עברו 15 דקות והיא לא כבשה, לא שהיא הגיעה בדיוק לאיזה מצב של מיליון אחוז פרט לזה של גולסה, אבל עדיין לא כבשה, ומכבי השתלטה על המרכז ופתאום טעות קטנה של מכבי וחיפה כאילו חזרה למשחק, עכשיו ברור שאם אתה עושה חילוף התקפי זה לא קורה, וכן מכבי היתה היום יותר מדי הגנתית. גם אם היה נגמר פה 6:0 לא משנה מה תגידו, אף אחד לא ישכנע אותי שמכבי חיפה יש לה סגל יותר טוב ממכבי ת"א ואף אחד גם לא ישכנע אותי שהיא קבוצה יותר טובה ממכבי ת"א כי היא לא. מכבי ת"א הבעיה שלה זה שאין מאמן, וכשאין מאמן, אין מה לעשות לא משנה את מי תביא כלום לא יעזור, הרי כולנו פה יודעים שאם במקום אבי נמני על הקווים יש את אלי גוטמן עם אותו סגל, מכבי ת"א היום במקום הראשון בפלוס 8 על חיפה ובקרית אליעזר היה נגמר היום 2 או 3:0 למכבי, אין ספק בזה בכלל, זה לא שאלה של מה בכך. אבי נמני האחראי הבלעדי לעובדה שמכבי ת"א נראית כמו שהיא נראית העונה. יוסי מזרחי יכול להמשיך להיות פאתטי עד מחר ולהגיד שהוא רוצה עוד 2 שחקנים (רק על זה הייתי שולח אותו הביתה) ואפשר לבכות עד מחר שעטר לא מתאים לסגנון המשחק הזה (הזה סגנון בדיוק?). מכבי חיפה ניצחה כי היא רצתה יותר, מכבי לא ניסתה, לא נלחמה, לא כלום. וגם על זה המאמן הוא אחראי, כי מילא אפשר שהקבוצה תקרטע, זה קורה בכל העולם, לא רק במכבי, אבל איפה העובדה ששחקנים ישחקו בשביל המאמן שלהם? איפה זה? זה לא קיים, ואם מהבחינה המנטאלית נמני לא מסוגל אפילו לעשות את זה, אז באמת שחבל על הזמן. הרי לא צריך ללכת מאוד רחוק, אינטר, השחקנים לא יכולים לראות את בניטז וגם התוצאות היו בהתאם...אין שיטת משחק, אין כלום, אז מה קרה? בניטז פוטר. גולדהאר חייב להעיף את נמני. כל עוד נמני במכבי, בחיפה ובהפועל יכולים להיות רגועים, מכבי ת"א לא תפריע להם. היום שבאמת הם יצטרכו לדאוג זה יהיה היום שאחרי נמני, אתם יודעים עברו כל כך הרבה שנים, בהתחלה אמרו זה בן שמעון, אחרי זה אמרו אין תקציב, אחרי זה אמרו אין שחקנים, שנה שעברה אמרו זה עונה פיננסית רק לומדים את השטח, הכל התחלף, רק דבר אחד לא התחלף: אבי נמני. אולי די כבר? לירן אתה מתבייש שהפסדתם לנו? מי אתם בכלל? מילא היית אומר את זה כשהקבוצה שלך עוד היתה משחקת כדורגל אבל גם אתה וגם אני יודעים שהיא לא, ועדיין עם כל זה במשחק מולנו עם הקבוצה הזבל שלנו, לא הגעתם למצב אחד ב-93 דקות והייתם צריכים לרדת עם 4 חתיכות מהדשא אז בבקשה ממך... אני לא מבין מה אתם מאשימים את גולדהאר או בכלל מצחיק אותי שאומרים ששחר הביס את גולדהאר, הרי כולנו זוכרים גם עם גאידמק בהתחלה שהוא אכל 3:0 ממכבי חיפה, שנזכיר מה קרה בעונה שלאחר מכן? בית"ר באה לקריה ומול אותה חיפה, שחטה אותה 3:0. מה אנשים רוצים מגולדהאר? הבן אדם שפך 100 מיליון שקל, מה הוא בחר את השחקנים? הוא בסך הכל נתן צ'ק הכי פתוח שבעולם בשביל להביא שחקנים, מה הוא אשם? צריך להגיד תודה על כל יום שהבן אדם הזה במכבי ובכדורגל שלנו. אין לי ספק שאם במכבי ת"א היה מישהו אחר על הקווים, במקום נמני, וכמובן במקום הבובה מזרחי שגם אותה לא צריך, מכבי ת"א היתה המועמדת מספר 1 לאליפות וגם היתה במקום הראשון, אבל כשיש לך מישהו שאפילו קורס מאמנים בקושי סיים, חושב שזה פה מנג'ר, ואין לו שיטה, ואין לו שיטת משחק, ואין לו דרך, ועושה 7873891273 ניסויים, אז מה הפלא שמכבי חיפה מובילה על מכבי ת"א ב-8 הפרש במחזור ה-16? הרי הפער ממכבי חיפה הוא לא פער של 8 הפרש ושל 3:0 בתוצאה, כולנו יודעים את זה, כך שאין ספק שהבעיה היא על הקווים, ולא על המגרש. הרי מכבי שיחקה 4 משחקים אחרונים, יותר טוב ממה שהיא שיחקה ב-11 שלפניהם, אז למה מה שהיה טוב נגד נתניה, ב"ש, מכבי פ"ת ובני יהודה, פתאום לא טוב מול מכבי חיפה? בשביל מה היו עושים את הניסויים האלה? ותמיד דווקא במשחקים האלה הוא עושה את הניסויים? סידיבה לא משחק, ישראלביץ' לא משחק, שים מישהו נקודתית בעמדה שלהם, בשביל מה לשנות אלף ואחד תפקידים לאלף ואחד שחקנים? לא מובן הבן אדם הזה, אני כבר מזמן הפסקתי להבין אותו. רק ביום שנמני יילך ממכבי ת"א, אולי זה יהיה האיתות שמכבי ת"א תחזור לעצמה, נמני היה שחקן גדול, הביא אליפויות היה בורג גדול, אבל מאמן הוא לא, ואין בזה שום דבר רע, יש לא מעט שחקנים גדולים שוואלה הם מאמנים זבל, דוגמא הכי פשוטה: מרקו ואן באסטן, שחקן עצום, אבל מה? מאמן פח אשפה, אפילו למכבי לא הייתי לוקח אותו. יייייפפפפפפייייייי היום הלכנו לים ושאף אחד לא יגיד לכם אחרת, אם זה מה שצריך בשביל שנמני יילך הביתה וגולדהאר ימנה מאמן אמיתי (מבחינתי שיביא זר מחו"ל!) אז שתלך העונה הזאת קיבינימאט, אני מעדיף 10 שנים קדימה קבוצה טובה עם מאמן שתביא אליפות אחת ב-10 האלה מאשר לסבול עם נמני!
עומר, אמרת דברים נכונים, והם היו עוד יותר חזקים לפנים אם היית מוותר על השער שנפסל והיד והפאול שלא נשרק. עזוב אותך מזה, זה חלק מהמשחק, אין מה לעשות וזה לא מנחם אף אחד (בטח לא אותך) שיכול היה להיות שער ושהיה פאול, אף אחד לא יזכור את זה חצי שניה אחרי שכתבת את זה. ואוהדי ב"ש יכולים לומר מה שהם רוצים, זה לא ישנה את העבודה ששלוש הנקודות הלכו למכבי ולא לב"ש. יוסי מזרחי בטח לא צריך להיות מפוטר בגלל שהוא אמר שצריך שני שחקני חיזוק. הרי כולם מסכימים שהוא מריונטה, ולכן קשה לייחס לו אומץ בדברים האלו כשדי ברור שהוא משמש רק כפה לאבי נמני, שאבי נמני רוצה שני שחקנים. לא התייחסנו למזרחי עד עכשיו מחוסר רלוונטיות, לא צריך להתחיל לקחת אותו ברצינות דווקא עכשיו. האמת היא שאני לא יכול להיות מאוכזב מדי. מלכתחילה לא בניתי נצורות על הגלאקטיקוס של מכבי, יש מספיק דוגמאות שמראות שצריך דרך ושיטה וששחקנים בעלי שם לא מספיקים. אז גם אם העונה הזו תהיה עונה של ים מוקדם זה ממש לא נורא. אין לי בעיה עם עונה משעממת עם פוטנציאל ברור לעונה הבאה. ועם אבי נמני מחוץ למועדון, כמובן.
גולדהאר מנהל בשלט רחוק, אז מה הפלא שנימני עושה משהו רוצה? כאן הטענה העיקרית למיץ' ושהוא נופל לאותה מלכודת של כל בעלים חדש בתחום, לפזר כספים סתם. וכן הסגל של מכבי חיפה םשוט יותר טוב, אפילו בלי 3 שחקנים חסרים ובלי חלוץ איכותי. מ זה סבן, זיו וייני? מה עשה בחיים שלו בוזגלו? נתן אולי עונה אחת טובה ומשעמותית בסכנין. עטר הוא אגואיסט. רק הבלמים של מכבי ת"א הם הצלחה לדעתי. אם מכבי חיפה נופלת עם זרים זולים, אז מכבי ת"א מביאה בובלים יקרים, שזה הרבה יותר גרוע. פה בארץ לשחקנים יש יחסי ציבור, לפני שהם עשו משהו בכלל.
אני לא אוהד של חיפה אבל אני שמח עד הגג על המשחק אתמול, כמו שקיוויתי שחיפה תיקח את האליפות עונה שעברה. מבחינתי זה ניצחון של הניהול הנכון והמקצועי על שפיכת הכספים הלא נגמרת. אין אף שחקן ישראלי שמשחק בליגה שלנו ששווה יותר מ-130 אלף דולר לעונה וגם בזה אני לארג', מי שחושב ששווה יותר שייצא לאירופה. זה הגישה של שחר וכיף לראות את זה מצליח. עומר, לירן לא אמר ששלטנו במשחק נגדכם בוסרמיל או שלא הגיע לכם לנצח, הוא פשוט ממורמר ובצדק שנראינו ככה ושזה יותר בגללנו, אני גם בטוח שאם הינו עולים עם המערך הנכון (פשוט וקל - סוארס בקישור האחורי) גם המשחק ההוא היה נראה אחרת לגמרי (כמו ההבדל בין המחציות בשבת נגד מכבי פ"ת).
כל ילד בן 8 שהתחיל אתמול לראות כדורגל ידע להגיד לכם שקבוצה צריכה להתארגן על הרכב קבוע, וזה צריך לקרות בשלב מוקדם של העונה, והיא צריכה לרוץ עם ההרכב הזה לאורך כל העונה. זה השלב הראשון שצריך להתקיים כדי שתהיה לך קבוצה שהשחקנים שלה מבינים אחד את השני ויודעים לשחק אחד עם השני, כדי שהקבוצה שלך תשחק כדורגל. אבל אבי נימני ויוסי מזרחי, עם כל עשרות השנים שלהם בכדורגל, לא מצליחים להבין את זה. אז היום הם צריכים ללכת הביתה חד וחלק. אני לא חובב גדול של התאמות טקטיות לקבוצה היריבה, אני חושב שקבוצה צריכה למצוא לעצמה שיטת משחק קבועה ולשחק ככה בלי קשר ליריבות, אבל בואו נעזוב את זה לרגע. מכבי בכלל לא במצב שהיא יכולה להרשות לעצמה התאמות טקטיות, מילא אם היה הרכב ושיטה קבועים והשינוי היה נקודתית למשחק הזה.. אבל יוסי מזרחי באמירה פאתטית במיוחד אחרי המשחק אומר ש"עטר לא פתח כי חיפה קבוצה שתוקפת מהאגפים". WTF? גם אם נניח שאנחנו מבינים את ההיגיון מאחורי המשפט הזה, איזה התאמה טקטית אפשר לעשות כשאין לך הרכב ואין לך טקטיקה? כשאתה חושב שאתה משחק פלייסטיישן וכל שבוע עולה עם הרכב אחר? במצב כזה הדבר היחיד שאפשר לעשות זה להעלות בהרכב את מי שטוב, ואלירן עטר מתחילת העונה השחקן הכי טוב במכבי בלי תחרות. לכו תסבירו את זה לצמד המאמנים ה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx הזה.. בקיצור, עוד עונה הלכה. ניפגש באגוסט 11 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
אלא אם כן אתה כלכלן שבחן את שוק הכדורגל לא יכול להיות לך מושג מהי המשכורת המקסימלית שצריך לשלם לשחקן כדורגל. הדעה שלך מבוססת על הערכה אישית שאומרת ש-130 אלף דולר זה ממש המון כסף. ומי שחושב ש-70 אלף דולר זה הרבה כסף? ולמה לא להחליט ש70- אלף דולר זה המקסימום? ולמה לא 350 אלף דולר? אין שום הנחה מדעית או כלכלית שיכולה לתמוך בטענה של מקסימום 130 אלף דולר. שוק השחקנים זה לא השוק של המתכנתים או של נציגי שרות לקוחות. שחקן לא מקבל חוזה של 250000 דולר מפני שהוא שווה 250000 דולר. ביקוש והיצע, מבוא לכלכלה. לכל שוק כללים משלו, והשוק הישראלי מתנהל בהתאם לכללים שנוצרו בו. זה פשוט שונה מהשוק הרגיל, אבל אני לא שומע טענות כלפי החוזים של טל מוסרי או יעל בר-זוהר, ויש מצב שהם מרוויחים הרבה יותר מ-130 אלף דולר בעונה כשיש מי שיטענו שהם לא שווים אפילו אלף דולר. אז טוענים, ביג דיל. השוק לא מתייחס לטענות שכאלו.
סלח לי אלכס אבל תרשה לי לגחך על הטענה שהסגל שלכם יותר טוב משלנו... פאביצ'ביץ', ניבאלדו, שטראובר, ראנגלוב (תפסיק לשים אותו בקישור יא בן זונה!), בוזגלו, מאדוניאנין, דור מלול, עטר, יצחקי, סידיבה, ישראלביץ', אלברמן, אבי סטרול, כחלון (העיקר לא לתת לו לשחק אף משחק), אבידור. 15 שחקנים שבאמת רק איתם מכבי צריכה לדרוס בהליכה 90 אחוז מהקבוצות שזה אומר כל קבוצות הליגה פרט לחיפה והפועל, משמע ב-16 משחקים להגיע עם 13 משחקים ויודע מה? גם איתם הפסדים להפועל ולמכבי חיפה מתקבלים מבחינתי, כי עדיין אין מגנים וחסרים פה ושם כמה שחקנים לסגל הזה שציינתי, משמע להגיע עם 39 נקודות לאתמול, מילא לא לנצח את חיפה והפועל עד עכשיו עוד מסתדר לי! אבל לא צריך להתבזות! וסליחה אבל לא לנצח את הפועל חיפה? לא לנצח את עכו? קרית שמונה? מכבי פ"ת? ובכל שאר המשחקים לקחת את המשחק בקושי! זה אך ורק מאמנים, לא שחקנים לא כלום, רק מאמנים, או יותר נכון: מאמן! אבל לא יכול להיות שאף אחד מהשחקנים האלה לא נותן כלום (יצחקי לא נחשב כי הוא פצוע) פרט לאלירן עטר! לא יכול להיות! לא תגיד שזה שחקנים גמורים כל מי שציינתי כאלה שכבר עברו את גיל 30 או משהו כזה... ותשים לב שלא ציינתי את הפלופים שבאמת צריכים לעוף ממכבי: גפני, סבן, זיו, עזרן, קולאוטי, ייני, קפילוטו, גיא סלומון. עכשיו כשאתה רואה את 4 מהפלופים מקבלים הרכב שבוע אחרי שבוע ומחריבים את הקבוצה, אז מה הפלא שהם נראים ככה? אם המאמנים לא רואים את זה אז זה אשמתם לגמרי! גולדהאר ממש לא מנהל בשלט רחוק, מעולם הוא לא ניהל בשלט רחוק, יש לו אנשים, הוא לא המנהל, הוא לא היו"ר, הוא הבעלים. עובדה שמבחינת הנהלת מכבי הכל תיקתק כל השנה, להנהלה אין שום חלק במה שקורה בקבוצה! שום דבר! גולדהאר זה הדבר הכי טוב שקרה למכבי ת"א ב-20 השנים האחרונות! במכבי ממש לא צריכים רכש, במכבי צריכים לדלל כמה שחקנים שפשוט עושים רע לקבוצה: קולאוטי, גפני למשל. לשלוח הביתה! עכשיו! אותם לא צריך בשביל להיות מקום 3!
אבי נמני פוטר!!!!!!!!!!!!!!!! אני אוהב את אבי והכל אבל הוא הביא את זה לעצמו הוא אשם עכשיו שיתמנה מישהו שייקח את המועדון קדימה. אלכס זה רק מראה דבר אחד: למכבי ת"א יש בעלים! אוהדי חיפה, אני מקווה שאתם לא חושבים בצחוק שיוסי מזרחי ואבי נמני עדיפים לרוני לוי אם וכאשר הוא יתמנה למאמן...
עומר, אני לאט לאט חושב שמכבי ת"א לא יכולה לחיות בלי שחקני או מאמני עבר של מכבי חיפה...אני רק יכול להיות גאה שכנראה עוד מישהו עם הצלחה במכבי חיפה יורד דרומה לתל אביב. זה אומר משהו לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx זה רק מראה עד כמה מכבי חיפה בעשרים השנים האחרונות הפכה לאימפריה (בקנה מידה ישראלי). גולדהאר איש רציני, אבל הוא יותר מדי מאמין שכסף יביא לו תארים. טוב לראות שהבקשה (או אולי דרישה) של יוסי מזרחי לא נענית, אבל הצלחה לא רק באה בגלל בזבזנות. רוני לוי אחלה מאמן, אבל שחקנים כמו קולאוטי, זיו, ואחרים מקבלים פשוט יותר מדי כסף. גם יצחק שום שהצליח מחוץ לבית"ר נלחם עם השדים האלה בבית"ר. בכל מקרה אם רוני לוי יצליח אצלכם אתה יכול בקלות להודות לנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
מופתע מאוד מהידיעה, השאלה איך יגיב הקהל? מה הבדל בין הדחה הזו להדחה ב - 2003 כשחקן? רוני לוי מועמד עיקרי. זה מעניין. האמת רוני לוי הוכיח שהוא יודע לעבוד רק עם תקציבים גדולים, אבל גם צריך לזכור שבמכבי חיפה היית לו גם אווירה מתאימה ובעלים שמבין כדורגל וגם לחץ בריא ולא לחץ שהורס, כמו שיש במכבי ת"א. גם ביחסי אנוש, עומר, הוא מזכיר את בניטס, אהוב ליבך. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אחרי המשחק אתמול הלכתי לדוד שלי לשחק רמי (הרווחתי 170 שקלים, אגב) עד השעות הקטנות של הלילה ולכן לא יצא לי להגיב עד עכשיו, אבל אחד מהדברים שרציתי לרשום, אכן קרה - אבי נימני פוטר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx אתמול התעצבנתי כמו שלא התעצבנתי הרבה זמן, למרות שבדרך כלל דברים שלא קשורים למכבי נתניה לא מרגשים אותי מי יודע מה. השחקנים של מכבי תל אביב עלו למשחק בלי חשק ורצון להאבק על המשחק. הצדיקים היחידים היו הבלמים ושרן ייני, שהיו היחידים שהיו מוכנים להיכנס למאבקים כדי לנסות ולזכות בכדורים. המערך שעלה מול מכבי חיפה היה פחדני ועקר. לא יודע איזה תסריט ורוד ודמיוני רץ בראשם של יוסי מזרחי ואבי נימני כשהם בחרו לעלות עם רוברטו קולאוטי בכושרו הגרוע חלוץ יחיד, כשדימיטר רנגלוב ברמת כשירותו (שחקן טוב, אבל עוד לא חזר מהפציעה וראו את זה ביציאה שלו מהמקום) משחק על הקו ויואב זיו העפיפון אמור לעזור בניהול המשחק. מכבי חיפה הייתה בינונית. לא היו צירופים מלהיבים, מסירות כפולות ופריצות סוחפות של המגינים. כל מה שקרה במגרש קרה רק מפני שלשחקנים של מכבי תל אביב לא היה רצון להתנגד.