מחזור 16 בליגת העל: משולש הצמרת מתלהט, מכבי ת"א מארחת את הפועל ב"ש

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Maccabi Diamond, Jan 2, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. אלי מתחן Member

סתור את מה שאני אומר על ידי נתונים סטטיסטיים או אם אין (או שיש ואין לך כוח, לגיטימי לחלוטין) אז דוגמאות זאת אחלה דרך להראות לי שאני טועה. בכל מקרה, לא טענתי מה יקרה, טענתי שגם אם יקרה מה שהתסריט הורוד ביותר גורס, אין לזה שום משמעות מבחינתנו.
    התוצאה הטובה ביותר היא עליית הרמה, שלא תוביל אותנו לשום מקום. מצד שני, יש כל כך הרבה דרכים שבהם זה יכול להשתבש, והנה, כמו שאמרתי, דוגמא : הכדורסל הישראלי. התמריץ להשקיע בשחקנים ישראלים יורד, האיכות שלהם נפגעת והריבוי זרים הוא פתרון למה שהוא יצר. הרמה בליגה לא השתפרה בהרבה, נשארנו ליגה פרובינציאלית באירופה, מכבי ת"א נשארה אחת הקבוצות הטובות באירופה והקבוצה השנייה הטובה לא הצליחה לעלות מבית קל במפעל השני בחשיבותו.

2. סמואל אטו Member

שוב, מה שקבוצות עושות עם האפשרויות שיש להם זה עניין שלהם, ואם אתה רוצה לדבר על אפשרויות לשפר את צורת הניהול של הכדורגל הישראלי, ת׳פדאל.
    כשמדברים על מכסת הזרים יש רק פרמטר אחד שקובע - רמת השחקנים בליגה.
    האם הגדלת הזרים יכולה להביא לעלייה ברמת השחקנים? מאחר ויהיה יותר שחקנים לבחור מהם - כן.
    האם הקטנת המכסה יכולה להוביל לעלייה ברמת השחקנים? הקטנת מכסת הזרים מובילה למבחר קטן יותר ממה שיש כרגע, אזי התשובה היא לא.

כל הניסיונות לקשר בין רמת הזרים ל״הזדהות״, ״קריסה כלכלית״, ״סקאוטינג חלש״ הם חסרי רלוונטיות.

Last edited: Jan 8, 2015
    orimor2212 likes this.
  3. אלי מתחן Member

לא חסר רלוונטיות בשום צורה. אני עדיין לא מצליח להבין איך "עליית רמה" לכאורה תועיל למישהו. האם כאשר ביום שישי למשחק בשכונה יגיעו 10 שחקני ליגת על וינצחו את כל המשחקים ואני אשב בחוץ זה יועיל לי כי הרמה עלתה?
    על פי ההיגיון הזה גם להביא זרים לליגת בתי הספר והליגה למקומות עבודה היא לגיטימית כי זה יעלה את הרמה.
    ואל תשכח ש"עליית הרמה" היא ספקולוציה ותו לא, הרמה לא עלתה בליגת הכדורסל, הרמה לא עלתה כאשר העלו את כמות הזרים מ3 ל5 ואין שום הוכחה לכך שכמות זרים משפיעה באמת על הצלחה של קבוצה.
    הכדורגל הישראלי לא קיים כי הוא ברמה גבוהה, הוא קיים כי הוא ישראלי.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בואו רגע נשים את הדברים על השולחן - בכדורסל כל אירופה נשלטת ע"י זרים. זה לא שבישראל פתאום החליטו את זה, פשוט יישרו קו (כמו שצריך בכדורגל). אם לא היו מוסיפים זרים הליגה הייתה ברמה נוראית כיום, מכבי לא הייתה מגיעה לטופ 16 והפועל ירושלים הייתה נושרת בבתים של היורוקאפ.

בכדורסל ובכדורגל הבעיה העיקרית בשוק השחקנים המקומי הוא פיתוח השחקנים בגילאים הצעירים, ואז הם פחות טובים כבוגרים, וזהו.
    להזכירך בכדורסל עשו חוק למען הישראלים - החוק הרוסי, שיצר את מה שיוצרת מכסת הזרים בכדורגל כעת - שכר מנופח ותלות מפגרת בבינוניות ישראלית.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הכדורגל הישראלי קיים כי יש בישראל כדורגל. דיי עם הקלישאות המפגרות האלה.
    במה עליית רמה תועיל? קבוצות חזקות יותר באירופה יעניקו ניקוד גבוה יותר, המשחקים יהיו ברמה גבוהה יותר, וזה גם ימשוך יותר קהל.
    הדבר הכי חשוב שצריך לדחוף אליו זה עלייה ברמה - דרך הגדלת מכסת הזרים, דרך הקטנת הליגה ויצירת יותר ליגות (3 מקצועניות, 5 לא מקצועניות. חלוקה הרבה יותר הגיונית).

6. סמואל אטו Member

אני לא יודע איך אני אמור לענות ברצינות כשאתה משווה בין ספורט תחרותי-הישגי לכדורגל בשכונה.

orimor2212 likes this.
  7. alexshw Member

מי אמר לך שעם 8 או 12 זרים שנבחרים כפי שזה קורה עכשיו בדרך כלל, ההישגים באירופה יעלו?
    אם הרבה זרים מתוך המכסה הנוכחית לא מעלים רמה של קבוצה, אז איך בגביע אירופה זה יהיה שונה?

Don Joan Roman likes this.
  8. Don Joan Roman Member

הגדלת הזרים לא בהכרח תביא לעלייה ברמת השחקנים, היא יכולה גם להביא למצב הפוך שכן למועדונים כאן אין מספיק יכולת כלכלית להביא שחקנים זרים ברמה גבוהה ביותר וגם לא ראיתי אף אחד כאן שחושב שצריך להפחית, 5 זרים זה בסדר גמור למה שקבוצות בישראל יכולות להציע.
    וכמובן שעדיף לההיא שניים טובים מאשר 5 בינוניים.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ישראל היא מהמדינות עם כמות הכדורגלנים הנמוכה ביותר באירופה, ואחת המדינות עם חוקי הזרים הנוקשים באירופה.
    זה פשוט לא הגיוני.

10. Don Joan Roman Member

נו ו... איך זה בדיוק מסביר את המשוואה שבניתם לעצמכם שיותר זרים=רמה יותר גבוהה?

11. סמואל אטו Member

כמובן שלא, רמת השחקנים תלויה בצוות הניהולי והמקצועי, אבל המבחר שיש כרגע הוא לא מספיק טוב והעובדה שיש הגבלה על זרים הופכת מערך סקאוטינג לדבר מיותר. כל זה בעיני זאת ספירלה שמדרדרת את הכדורגל הישראלי ולא משפרת.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בגלל שאין מספיק כדורגלנים ישראלים, והביקוש אליהם גדול, המחיר שלהם גבוה, ואז נוצר מצב בו אתה יכול למצוא באותו כסף שאתה משלם לישראלי שחקן לא-ישראלי טוב יותר. הסיכוי לכך יחסית גבוה, כי מאגר השחקנים הזרים עצום. הגדלת מכסת זרים בשלושה מקומות זה עוד כמה עשרות אלפי שחקנים פוטנציאליים.

13. alexshw Member

מי אמר שאין מספיק ומי אמר שהמחיר שלהם גבוה? זה בעיקר של לגיונרים חוזרים.
    המצב פה הוא לא כמו באנגליה.

14. Don Joan Roman Member

אז רגע אורימור אתה טוען שבגלל שאין מספיק כדורגלנים ישראלים הפיתרון הוא להביא עוד אפריקנים של עשרים דולר מאשר לגדל שחקן ישראלי ולעודד ילדים ישראלים לשחק כדורגל ולהשתפר? כי קבוצות ישראליות לא יכולות להביא זרים במחירים גבוהים כשיש אפשרות רק לחמש כאלה אז אין סיבה שהן יוכלו כשתהיה אפשרות לעשר כאלה.

אריאל - הסקאוטינג בישראל הוא מיותר כי זו הבחירה של המועדונים מפאת כל מיני שיקולים כשהעיקרי שבהם הוא יכולות כלכליות, להגדיל את סך הזרים שאפשר להביא בלי להשריש פה יכולות ניהול והתמקצעות ברמה גבוהה לא יעזרו כלל ועיקר אלא להפך, אפילו מכבי תל אביב הגדולה והעשירה והפועל באר שבע לא מסוגלות לדבר כזה אז אתה רוצה שמועדונים פחות איתנים כלכלית יוכלו לעשות את זה?

15. עידן444 Member

נראה לי שלירן אמר כאן יותר דברי טעם מאשר אורימור וסמואל אטו.

oranfu and Bluekipper like this.
Thread Status:
Not open for further replies.