מחזור 16 בליגת העל: משולש הצמרת מתלהט, מכבי ת"א מארחת את הפועל ב"ש

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Maccabi Diamond, Jan 2, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה מודע לעובדה שלמכבי יש יותר גולים העונה, נכון?

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא שחקן אדיר, אבל כרכש ממש לא יוצא דופן.
    בן 32 בלי שום פוטנציאל שדרוג ובלי שום פוטנציאל לרווח עתידי. מה גם שיש לו עבר בעייתי.

3. Civil Anti Madridista

הגורל התאכזר אליו ששמו לא נוסא איגייבור והוא לא שחקן מכבי ת"א.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מה זה קשור, לעזאזל?
    כרכש גם פריצה לא ממש יוצא דופן, והוא באותו סדר גודל.

5. Civil Anti Madridista

חמוד, אני יודע שזה לחם בשבילך, ולכן אני לא אכנס איתך שוב לדיון של פיהוקים בסטטיסטיקות כמה איגייבור הוא שחקן עילאי.
    מה שהובאן שכח איגייבור עוד לא יודע. וכמו שאמרתי עוד לפני המשחק, החיסרון של אוגו אתמול מנע מאיתנו חתיכת מאטצ' אפ

Igi likes this.
  6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני בכלל התייחסתי להשוואות?
    מה נסגר איתך?

הובאן ופריצה רכישות דומות מאוד במהות שלהן - שחקן מבוגר ומעולה שלא נשאר לו עוד הרבה זמן לשחק ברמה הזו (משהו כמו שנה-שנה וחצי).
    שחקני רכש מסוג אחר הם כאלה כמו מנגה, וואקמה וכן, גם אייגיבור. שחקנים צעירים שעוד יכולים להשתפר ואפשר להרוויח ממכירה עתידית שלהם. בבאר שבע כרגע לא רואים את זה ממש (אולי אוגו, למרות שבהסתמך על הקריירה שלו זה לא סביר), ומליקסון זה החתמה מייצגת - לגיטימי מבחינתם, הם רוצים אליפות והטווח הארוך פחות מעניין אותם כרגע.

7. Civil Anti Madridista

לא נכנסת להשוואה אבל ניסית לעקוץ בצורה פתטית כיאה לסגנון המתנשא שלך.
    "רכש ממש לא יוצא דופן" - הזר הכי טוב בארץ בפער.
    "בן 32 בלי שום פוטנציאל שדרוג" - אם הוא ישמור על היכולת הנוכחית שלו וימשוך עוד שנה-שנתיים יגידו תודה רבה.
    "בלי שום פוטנציאל לרווח עתידי" - הפועל ב"ש היא לא אייאקס, ואף קבוצה בארץ לא מחתימה זרים מתוך צורה חשיבה כזו.
    "מה גם שיש לו עבר בעייתי" - אני לא רוצה להעליב אותך אז אמנע מלהתייחס לטיעון הזה.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה לא ניסיון עקיצה.
    רכש לא יוצא דופן, כי הוא בשלהי הקריירה. זה לא הופך אותו לרכש לא מוצלח. ולמרות שאני חושב שהוא שחקן אדיר, אנשים מגזימים איתו, לדעתי.
    אף אחד לא יתלונן אם יחזיק ככה, ברור, לא טענתי אחרת.
    ולגבי ההסבר השלישי - זו אחת הסיבות שהכדורגל הישראלי תקוע. זו ליגה קטנה והתקציבים לא בשמיים, זו בדיוק התפיסה שצריכה להיות. אני אישית בשלב הזה של התהליך במכבי מצפה שיחשבו על רווח משחקן. אם הייתי אוהד באר שבע זה פחות היה מעניין אותי, כפי שזה לא עניין אותי לפני שנתיים.

לגבי העבר הבעייתי שלו - פשוט תקרא עליו. המון בעיות משמעת שהרחיקו קבוצות ממנו.

9. עידן444 Member

אנשים איבדו פרופורציה. כמו שאמרתי, מראה כמה רמת הזרים שמביאים לארץ עלובה. עד שסוף סוף מישהו מצליח להביא שחקן זר שמשדרג, מה שאמור לקרות כשמביאים שחקן חיזוק זר, כל משפט כאן ב 24 השעות האחרונות שלא דיבר על שיפוט דיבר על הובאן כאילו הוא כבש אתמול רביעיה וב"ש זכתה באליפות.

orimor2212 and סמואל אטו like this.
  10. Civil Anti Madridista

הובאן הוא מסוג הזרים שהסתובבו כאן לקראת סוף ה90, והיום שהשוק מופרע לגמרי להנחית כאן שחקן כמוהו זו הצלחה גדולה.
    לגביי שינוי המדיניות בקניית שחקנים זרים מתוך מחשבה למכור אותם ברווח זו פילוסופיה יפה, אבל להוציא את קאיודה ועוד כמה טפטופים פעם בכמה זמן זה לא מודל שיצליח כאן בישראל מסיבה פשוטה - העלויות הכרוכות בזה.

ק"ש וב"ש פגעו בול עם כל הזרים שלהם וזה לא דבר של מה בכך.

Sir Alex Ferguson likes this.
  11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

עשיתם מהובאן ז'וטאוטס, אפשר להירגע.
    כמה ראית ממנו? אילו תכונות מטורפות אתה מזהה אצלו? מה הנימוקים שלך?
    לא רואה הבדל בין סדר הגודל שלו כשחקן לבין פריצה. לא חושב שהוא מרמה שונה ממנגה. אני בכוונה לא מכניס כאן שם מסוים.

הדבר שאנשים כאן לא מבינים הוא שהרבה יותר קל להתקדם מבינוני לטוב מאשר מטוב למצוין, וככל שהרמה עולה השדרוגים קטנים יותר ופחות מורגשים.
    כולם עפים על הזרים של ב"ש בקישור, כי שנה שעברה הקישור שלהם היה בינוני. כולם מאוכזבים מאייגיבור, כי קשה לשדרג את הקישור שגם ככה היה טוב במכבי ואנשים ציפו למקללה.
    אם הובאן היה מגיע למכבי פחות היו מתלהבים ממנו. זה טבעי וזה בסדר, אבל בואו נשמור על פרופורציות.

לגבי עניין מדיניות ההעברות - אתה קונה לפי היכולת שלך. רעננה והפועל רמת גן הרוויחו על זה שחקנים כמו מנגה ווואקמה.

12. Civil Anti Madridista

אף אחד לא עושה אותו יותר ממה שהוא, בדיוק כמו שערן זהבי מקבל את כל הקרדיט המגיע לו ובצדק.
    בפועל הוא הזר הטוב בארץ בפער. ראיתי אותו לפחות ב6-7 משחקים, כשנגד בית"ר זה היה המשחק הטוב ביותר שלו עד עכשיו.
    מנגה ונוואקמה כמעט זהים בעיניי בסגנון שלהם, לא סקוררים אבל שופעים בחכמת משחק ואלגנטיות.
    הובאן לעומת זאת הוא לגמרי כולבויניק אמיתי. אישיות שקטה וכמעט לא מורגשת כשהוא משחרר לחץ ומבטל את היריבה ברמה גבוהה, ולעיתים עושה הרושם שהוא עושה עבודה של לא פחות משלושה שחקנים.

itzik.miro and Sir Alex Ferguson like this.
  13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ואולי אחרי כל התיאורים הכלליים והקלישאתיים האלה תנמק ותסביר?

14. Civil Anti Madridista

אני באמת מתנצל שאני לא מגבה את הנימוקים שלי על סטטיסטיקות מסנוורות כדי לפאר את עצמי.

itzik.miro and Igi like this.
  15. Telkiyski Member

אתה נשמע כאילו נוסא איגייבור זה איזה "סטיל" מטורף של ג'ורדי קרויף. תכף תהלל את מחלקת הסקאוטינג שלכם (יש כזו אגב בכלל או שזה מסתכם בלפנות לשחקנים מהעבר והוווה של הפועל?) ותשאל מאיפה לעזאזל ג'ורדי קרויף מצא את היהלום הניגרי הזה.
    בסך הכל עוד שחקן שהיה בהפועל ומצא את עצמו לובש צהוב בזכות האובססיה הבלתי מוסברת של הג'נרל מנג'ר מקרית שלום.
    בטח ג'ורדי יבקש שדיאן ראצ'וניצה יירש את תפקידו כשיעזוב.

Last edited: Jan 7, 2015
    oranfu, itzik.miro, Igi and 1 other person like this.
Thread Status:
Not open for further replies.