מחזור 15: 3-1 לחיפה על מכבי ת"א, בית"ר מפסידה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Raulito, Jan 11, 2008.

1. a.m Member

הייתי אצל חבר בטירה ביום שישי, הוא שכן שלו, בנאדם ענק, יש לו פוטנציאל רציני וחבל שזה מתגלה לנו רק עכשיו בגיל 22, אני מאוד מקווה שמכאן הוא ימשיך להשתפר ולהוכיח שמגיע לו לקבל קצת יותר קרדיט מבעבר.

ניצחון גדול, משחק לחימה מצויין, לא משחק הכי גדול שלנו אבל עדיין לא רע התקפית, בסדר הגנתית. קטן משתפר ממשחק למשחק, רוסו ענק, אפק עם תפוקה נהדרת של בישול וגול, רנאטו היה בסדר גמור ועם קצת יותר מזל יכל לסיים עם שער או שניים, החזיק לנו את ההתקפה במשחק, גיטא כמו שכבר אמרתי שימח אותי מאוד, כיאל קשר אחורי פנטסטי וכמו שאמרו, יש אחלה פוטנציאל בילדים אצלנו. על מכבי ת"א? לא הגיע לה לסיים את המשחק בתוצאה כזו, יש במכבי ת"א קבוצה חזקה מאוד שגם פתחה חזק את המשחק ולא ניצלה, מהצד השני קיבלו שער ואז התפרקו קלות, ספגו עוד אחד ולדעתי גם יבריץ' מנע תוצאה גבוה יותר.

הפער 7 נקודות? הפער לא מעניין, מה שחשוב זה שנציג עוד משחקים כאלה, אחר כך נסתכל על בית"ר... שבוע הבא - כפ"ס.

2. Igi Member

סיכמת את זה בצורה טובה.
    מחצית שניה שסוף סוף גרמה לנו להנות מהקבוצה... מהלכים התקפיים נהדרים. דווקא בדקות שמכבי ת"א הייתה כל כך צריכה את השער הם פשוט לא הצליחו לגעת בכדור... אבל כמובן, לרוני לוי אין שום קשר לכך, השחקנים לומדים בעצמם להניע את הכדור בצורה כ"כ יעילה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נהניתי היום בעיקר מהילדים הנפלאים שלנו. כיאל קשר אחורי מצויין, אבל יש לו בעיה בנגיעה האחרונה. אין ספק שעם ריכוז ועבודה קשה באימונים הרווחנו שחקן נהדר לעתיד.
    רפאלוב - תענוג. אם הפעם ליאור יוכל סוף סוף להראות המשכיות, גם בוזגלו בעונה הבאה יצטרך להוכיח את עצמו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    קינן - משחק טוב. היה לו חלק בשער של שבחון, אבל מאז פשוט חומה.
    לגבי קטן, היה בינוני למדי היום. חבל שלא המשיך את היכולת מהמהחצית השניה ב'אורווה'.

ד"א, לא יאומן שמסיקה עדיין משחק כמגן שמאלי. העיקר שזוהר ימשיך להגיד שהוא "מהשחקנים שיש להם הכל"...

Last edited: Jan 14, 2008
  3. George Best Member

חזרתי מהכפור החיפאי(כן כן, אותו ג'ורג'י בסט שמכנה את הליגה "ליגה מוסלמית"),
    לא ממש היה אכפת לי מהמשחק, כרטיס חינם ליציע מצוין,
    אבל אני נורא אוהב את הנסיעות לחיפה, תמיד מעורר בי זכרונות.

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

למרות שהמשחק לא התעלה לרמה גבוהה, עדיין היה מעניין לראות אותו, משום ששתי הקבוצות הגיעו במטרה לנצח.
    מכבי חיפה ניצחה בגלל סיבה אחת, אותה רוני לוי דרש לחקוק בתודעתם של השחקנים, תכליתיות. אין ספק שלמכבי חיפה הגיע לנצח, אך אני חושב שלמכבי תל אביב גם כן הגיע לצאת עם משהו מן המשחק הזה.

אני לא יודע אם זו הייתה הוראה מפורשת של רוני לוי, אבל שמתי לב ששחקני מכבי חיפה סימנו מתחילת המשחק את רודי חדד וניסו בכל דרך אפשרית להוציא אותו מן המשחק.
    בפתיחת המשחק הוא ניסה לבעוד כדור חוזר לעבר השער, פגע בניר דוידוביץ' והאחרון התעצבן. הייתה פעם אחת שהוא בא להחזיר כדור לניר דוידוביץ' ובירם כיאל תפס לו את החולצה. ג'ובאני רוסו (שהיה צריך לראות כרטיס אדום על הריצה האלימה לעברו של הצרפתי) ניסה לשמור על הכדור בצורה לא חוקית, רודי חדד ניסה לבעוט רק בכדור ושוב הירוקים הם אלו שהרויחו את הכדור.

אם מסתכלים בראייה כללית על המחזור, ניתן לראות שכל העסק הולך להיות צמוד מאוד. בכל החלקים של הטבלה.

5. Number 8 Member

לא ציפיתי להיות מדי. אמנם היינו במגמת עלייה, אבל השנה, מכבי חיפה יותר טובה מאיתנו, במיוחד בבית. פתחנו את המשחק מצוין עם שלוש הזדמנויות של גול בטוח. שתי החמצות נוראיות של עזרן, כנראה הוא מסוג החלוצים שמתאימים רק לקבוצה קטנה, והלחץ במכבי ת"א גדול עליו. ישנם חלוצים המתאימים לכל קבוצה, וישנם חלוצים שיכולים להצליח רק בקבוצה בינונית ומטה. יניב עזרן משתייך לקבוצה השנייה. העונה עוד ארוכה, אבל אם עזרן לא יתחיל להבקיע וימשיך להחמיץ, הוא לא ישאר בקבוצה בעונה הבאה.

כולם מכירים את הפתגם הידוע "מי שלא כובש, סופג", וזה מה קרה אתמול. כמה דקות אחרי ההחמצות של עזרן ושבחון, הגיע השער של רוסו, ואז הגול של אפק משום מקום. עוד ניסינו לחזור עוד לפני סיום המחצית הראשונה והצלחנו, אבל זה לא הספיק. במחצית השנייה המשחק התפתח ליכולת בינונית מצד שתי הקבוצות, כאשר לא נרשמו יותר מדי בעיטות לשער. אני חושב שהיינו שווים משהו היום, אבל איך אפשר להבקיע אם בכל התקפה, השוער והבלמים שולחים כדורים ארוכים לקאמאנן, בעוד ששניים מהבלמים היותר טובים בליגה, מקיפים אותו ולא מאפשרים לו לזוז. איפה אותו סגנון משחק נגד כפר סבא שהגיע מהאמצע ומהאגפים? בצורה הזו, אי אפשר להבקיע.

חיפה הצליחה להבקיע את השלישי בגראבג' טיים ולסגור עניין, מה שגם אני לא חושב שהיינו מצליחים להשוות עם סגנון המשחק החסר משמעות שלנו. אני חייב להוסיף דבר נוסף, נכון שעזרן החמיץ שני מצבים קורצים, אבל אני מאשים היום את ההגנה שלנו, לאו דווקא בהפסד. מרטינוביץ בלם חלש. אין מה לעשות. כמעט כל כדור גובה של חיפה, שחקנייה זכו, בעוד שהבלמים של מכבי חלמו. אנחנו צריכים כמה חיזוקים, אבל צריך לשים את הכל בצד ולהביא בלם-או שניים, דחוף.

חבל שהפסדנו, עצרנו את התקופה הנהדרת שלנו, ועד שהיה נדמה שהבטחנו את ההשארות בליגה, מהיום שוב חוזרים למאבקי תחתית. שבוע הבא שניידר בא לארץ, מתכננים לו קבלת פנים חמה, ואין דרך יותר טובה לעשות זאת מאשר ניצחון בבית על קריית שמונה. יאללה מכבי.

6. a.m Member

לגבי כיאל, אותה נגיעה אחרונה עוד תחזור לו, אני בטוח, לא סתם הוא כבש לא מעט שערים בנוער ושיחק בתפקידים אפילו יותר התקפיים, לאט לאט יבוא לו הביטחון מול השער, כמו שבא לו הביטחון בהגנה, גם בהתקפה זה עוד יבוא.
    לגבי קטן, הוא נלחם, השקיע, רץ, עבד טוב מאוד על המגרש, בסך הכל משחק טוב שלו ומשבוע לשבוע הוא מתחיל להזכיר במעט את אותו קטן שאנחנו זוכרים לטובה.
    ולגבי קינן, הייתה לו טעות ענקית בשער של שיבחון אבל קורה, אין מה לעשות, בסה"כ אני שמח שהוא התגבר על הטעות וזה לא השפיע עליו להמשיך את המשחק על הצד הטוב ביותר.

Last edited: Jan 14, 2008
  7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אבירם, אף אחד לא סימן את רודי חדד, הוא פשוט פרובקטור ועצבני ברמות. הוא הזה שחיפש כל הזמן את המריבות כי הוא לא הצליח לבטאות את עצמו היום במשחק. החלטה טובה של לוין לוהציא אותו לפני שעוד היה מקבל אדום.

8. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

בגלל שהוא היה מעורב, לכאורה, בהמון דברים שליליים, זה אולי נראה ככה. אם מתעכבים על כל דבר, ניתן לשים לב שהוא לא התנהג בצורה כל כך רעה.
    ניר דוידוביץ' ניפח לגמרי את הנסיון של רודי חדד לדחוק את הכדור לשער. אם השחקן לא שמע את השריקה, או שמע והתעלם, את זה כבר יחליט השופט. השוער לא צריך לחנך אף אחד, אלא להמשיך ולנעול את השער.
    בירם כיאל חסם את רודי חדד, בזמן שאחרון רצה לתת את הכדור לניר דוידוביץ', כדי שהמשחק יתחדש. אני לא מוצא שום הגיון בכך שדווקא רודי חדד הוא זה שיעשה מהומות ויעכב את המשחק, בזמן שהקבוצה שלו בפיגור.
    גם במקרה של ג'ובאני רוסו, זה היה ניפוח ותו לא. אחרי הכל, הקרואטי שמר על הכדור בדרך לא חוקית. אסור לשחקן יחיד לחסום כדור משני כיווניו. למרות הכל, רודי חדד לא בעט ולא פעם אחת בגופו של ג'ובאני רוסו, אלא רק בכדור.

9. a.m Member

הוא הספיק לריב עם שלושה שחקנים בלי סיבה? סתם כי התנפלו עליו?

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אתה רואה הפוך על הפוך אבירם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    תשים לב למה דווידוביץ כל כך התעצבן או למה הוא רב עם כיאל ( לא רצה לתת לו את הכדור).
    הפוך על הפוך בנתניה

11. מכבי או מוות!!! Member

דקות ראשונות חלומיות בקרית אליעזר,אמרתי לעצמי,זהו היום זה היום שנחזיר לחיפה את הבושה בבלומפילד,אבל שני החאטות של עזרן ויכולת מצוינת בדקות הראשונות,לא עזרו למכבי שאחרי 17 דק' ספגו גול מרוסו .
    לבסוף זה נגמר 3-1 לחיפה .
    גזל שיחק גרוע,ממצב שמכבי יכלה ליצר משהו מעניין , בא ובעט סתם פשוט סתם .
    הקו אדום לא רחוק .

12. George Best Member

זה היה רק עניין של זמן עד שחיפה תעניש את מכבי על שלל ההחמצות של הצהובים, וזה בדיוק מה שאמרתי למי שהלכתי איתו למשחק - ולצערי כך קרה.
    זה קורה לקבוצות גדולות יותר, אז שאתה בא כאנדרדוג, אי אפשר להחמיץ ככה.פאקינג נדיחה לבד מול השוע מ5 מטר, זה חייב להיות בפנים.
    מה שכן - יוסי שבחון שחקן נפלא.

13. Raulito Madridista

אני כן חושב שהיה משחק כדורגל ברמה גבוהה מאוד. קצבי, האווירה הייתה נהדרת והייתה מלחמה על כל-כדור. חבל שאין עוד הרבה משחקים באותה רמה וצורה בליגת-העל שלנו.
    אני שמח מאוד על ניצחון של חיפה, שמקרב אותה לבית"ר. חיפה אתמול למעט הפתיחה הרעה שלה, הציגה משחק דיי טוב, כמובן שמכבי איפשרה לה את זה. נניח שאת השער הראשון אפשר לספוג, כמעט בכל קבוצה בארץ יש בלבול במצב-נייח, גם בהגנה של בית"ר אין שקט במצבים נייחים, את השער השני היה אפשר למנוע, אם הכדור היה מורחק בצורה רצינית יותר. מה שהדהים זה שחיפה עשתה כל פעם את אותו תרגיל ומכבי לא הבינה ולא למדה. הכדור אצל רוסו או קטן, רנאטו או מישהו אחר מגיח בפתאומיות באגף שמאל ומקבל את הכדור. שפונגין היה חסר שם כל הזמן ובילה יותר בחצי של חיפה. השער של מכבי היה מאוד יפה. שפונגין מראה כמה הוא מוכשר וכמה כל פעם שהוא יוצא קדימה, הוא תורם המון להתקפה, ושבחון בשער של כדורגלן גדול. מכבי לא תצליח להתקדם מהמקום שהיא נמצאת בגלל החלק-האחורי שלה. היא טובה מהפועל, מאשדוד, מהרצליה ומבני-יהודה בכלליות, אך משאר הקבוצות כלל לא בטוח. השער השלישי של חיפה היה קלאסה.
    חיפה עדיין לא קבוצה שיכולה לרוץ לאליפות. נגד הקבוצות החזקות יותר, כמו ק"ש, סכנין, נתניה ובית"ר, אני מצפה לראות ממנה גם דברים כאלו. נגד מכבי פ"ת הקבוצה הפתיעה אותי, היא הגיעה להמון מצבים, אך יש ירידת מתח במכבי פ"ת ונראה שפביאן לא ייגמור שם את העונה. הסגל לא מספיק מוכשר באמת לדבר בצמרת.

14. beitar4ever Member

תיראה במחצית ה-1 אין ספק שהיה לנו משחק יוצא מן הכלל, אך במחצית השניה שתי הקבוצות הרבו לאבד כדורים והמחצית ה-2 הייתה שונה לחלוטין מהמחצית -1, לא יודע אם המשחק היה אחד הטובים בליגה עד עכשיו, אבל כמובן שאני ישמח להמון משחקים שיובקעו בהם שערים כמו במשחק אתמול.
    אני חושב שמכבי ת"א יצאה לוזרית מכל הבחינות. נתחיל בכך שעזרן הגיע לשני הזדמנויות ממש קורצות בתחילת המשחק, אך לא ידע לנצל אותם, על דבר זה שילם עזרן וקבוצתו לאחר שרוסו נתן לחיפה את הראשון , ושינה את פני המשחק .
    אני חושב שבמידה ואחד מהמצבים של יניב היו מנוצלים המשחק היה מתפתח לכיוונים שונים .
    עוד דבר שבהחלט צדקת בו, התרגיל של חיפה שכ"כ עיצבן אותי , הם חזרו עליו כ"כ הרבה פעמים מהאגף השמאלי, אבל ההגנה של מכבי לא הבינה את זה, יותר נכון שפונגין לא הבין את זה, לאחר שהיה לו חלק לא קטן בהפסד לאחר שהרבה להשאיר את האגף השמאלי לבד, ולתת להתקפה של חיפה לצאת משמה למתפרצות.

אליפות? חיפה בהחלט מועמדים לקחת השאלה הגדולה, זה האם בית"ר תתן להם.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

השאלה היא לא אם בית"ר תיתן, אלא אם חיפה תהיה מספיק יציבה לקחת.

בית"ר לקחה אליפות ותיקח אליפות רק בגלל חולשה של הליגה ולא בגלל שהיא כזאת טובה, ברגע שחיפה תהיה יציבה ותנצל את המעידות של בית"ר חיפה תיקח את האליפות מבית"ר כי בית"ר עד עכשיו לא מוכיחה שהיא מובילה את הליגה בזכות עצמה.