מחזור 15: ריאל מארחת את סראגוסה בברנבאו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏18/12/09.

1. riquelme1 Member

באתר של ולנסיה, האוהדים בחרו את באנגה כמובן לאיש המצטיין, ובמקום השני נבחר מאטה, קצת לא מובן כי הוא היה השחקן החלש ביותר במגרש. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

בספרד תופסים גם ממאטה קראק אמיתי ושחקן ענק, לא סתם ברצלונה כמעט רכשה אותו בקיץ- כבר הרבה זמן אני חושש שבספרד יש הרבה בורים בנוגע לכדורגל.

כ''נל קאסורלה, שהפך להיות שחקן ספסל העונה בויאריאל, אני חולה על ואלוורדה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/09
  2. ValenciaCF Member

עד עכשיו אני מבואס, רציתי שולנסיה יצאו לפגרה עם ניצחון ומקום 3 ... אבל לא הגיע להם לנצח ...

3. Raulito Madridista

פעם הקרבות בין דפור לוולנסיה היו חלק מההצגה הכי טובה בספרד. היום המצב רחוק מכך. דפור הפכה לקבוצה שבועטת ביריבות ולא משחקת כדורגל, ו-וולנסיה מנגד איבדה את האופי וחלק מהווינריות שהייתה לה. אחרי שלואלרון נגמר האוויר, ידעתי שאין סיכוי שנראה מהלך כדורגל ראוי מדפור. גווארדאו רץ המון, אבל פשוט בלי-תכלית. בטח שאני מרחם עליו, הרי אין לו עם מי לבנות התקפה או למי לבשל מצב הבקעה, אבל הוא חייב להיות קרוב יותר לשער של היריבה. בכל-מקרה, וולנסיה הייתה המאכזבת העיקרית, הרי יש לה חומר שחקנים הרבה יותר טוב, וגם בלי סילבה ופאבלו ציפיתי ממנה ליותר. מאטה המשיך לחרב התקפות ולדעתי ספסול קל לא יזיק לו. הבעייה שאמארי פשוט נעול על דברים מסויימים, כמו ההתעלמות הבהחלט לא ברורה מזיגיץ'. נקווה שהסרבי יתרענן לו בקבוצה אחרת בינואר(שוב ראסינג?) ואחר-כך שלא יחזור לוולנסיה שוב. מעניין אם הוא למד את הלקח. סתם מעניין אותי האם וולנסיה של בניטס פלוס דויד ויאה היו מסוגלים לזכות בצ'מפיונס. ויאה אגב, שלא הבקיע אתמול, סיים שנה מדהימה מבחינה אישית עם 43 שערים בשנת 2009! מספר בלתי-נתפס. 32 שערים במדי וולנסיה ו-11 במדי הסלקסיון.

בנוגע לאתלטיקו מדריד - בסדר, קיקה מאמן בינוני והסגל ממש לא מאוזן. אבל בכל-זאת, קשה להגדיר מה הבעייה של הקבוצה הזאת. כי לא הגיוני שהמצב כל-כך חמור. בהתחלה חשבתי שאתלטיקו מתקרבת לאור שבקצה המנהרה, אבל היא, כהרגלה, עשתה צעד קדימה וחמישה אחורה. בניגוד לויאריאל, שתתאושש ותשיג כרטיס לליגה האירופית - אני לא אתפלא אם אתלטיקו בשנה הבאה לא תדע מהי הזירה האירופית וזו תיהיה מכה כלכלית קשה למועדון.

רוב קבוצות התחתית מאוד חלשות השנה וגם קבוצות הבטן לא דומות למה שהיה בתחילת העשור, אז לא ברור איך הקבוצות שאמורות להתחרות על הצ'מפיונס נראות כל-כך רע. בספרד כבר התייאשו. סביליה הפסידה, וולנסיה לא מספיק חזקה ומויאריאל ואתלטיקו לא באמת ציפו. לא לחינם במארקה כתבו היום - ברצלונה וריאל מדריד צועדות לבד בחג המולד".

4. riquelme1 Member

דור, קבוצות הבטן והתחתית העונה(למעט חטאפה העונה), הם פשוט נוראיות. אוסאסונה, אלמריה, אספניול, חרז שזאת אחת הקבוצות העלובות שראתה הליגה שנים, טנריפה, סארגוסה, ספורטינג גיחון.

למה ללכת כל כך רחוק? בעונה 06-07 הייתה לנו קבוצות בטן ותחתית הרבה יותר חזקות, כמו אוסאסונה שהגיע לחצי גמר גביע אופ''א, כמו סארגוסה הנפלאה של איימאר ומיליטו, וכו' וכו'.

אבל העונה זה פשוט קטסטרופה, חצי ליגה נמצאת במשבר, נוסיף גם את אתלטיקו מדריד, בכל קבוצה המעמד של המאמן מעורר, ולא סתם 4 מאמנים כבר איבדו את עבודתם.

העונה לא טובה יותר מהעונה הקסטרופלית של העונה שעברה, לדעתי אפילו גרועה יותר, עם בעונה שעברה נאבקו על ליגת האלופות ולנסיה, אתלטיקו, ויאריאל, סביליה, העונה מקומם של סביליה וולנסיה מובטח כבר, המועמדת שלהם זה מיורקה ודפור שתי קבוצות חלשות בכל קנה מידה. גם כמות השערים והאטרקטיביות ירדה, בעונה שעברה היו משחקים כמו 3-3 בין ולנסיה לויאריאל, או 4-4 בין אתלטיקו לויאריאל.