מחזור 15 בליגת העל: 3:4 אדיר למכבי ת"א על בית"ר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏25/12/09.

1. ארסנל ונגר Member

ממה אני אתחיל? באמת שאני לא יודע. ניתן לעצבים ולמקלדת לעשות של שלהם.
    ניהול המשחק היום של בית"ר היה בושה וחרפה לחובתו של יצחק שום כמובן.
    חוסר סדר וחוסר איזון מוחלט בין ההגנה להתקפה וזה התבטא בעיקר בשליחת כדורים
    מהרחבה של הרוש לרחבה של שטראובר. ככה לא משחקים כדורגל, ככה משחקים פוטבול.

כשאנחנו נראים ככה, בלי מנהיג, ובלי אחריות, אני מפיל את התיק על הבכירים, יצחקי עשה את שלו כשכבש שני שערים.
    הראשון מרהיב ביופיו ומעיד על וירטואוזיות והשני מעיד על שליטה בכדור. מעבר לכך יצחקי היה מעורב במשחק והפגין נחישות.
    ופה אני מגיע לאבירם ברוכיאן. תאמינו לי טוב שיש קבוצות כמו רעננה ועכו, קבוצות שהם הגורם הבלעדי לשינוי הסטטיסקי של ברוכיאן.
    מי שחשב שהוא חזר במחזורים האחרונים טעה ובגדול, כי זו לא חכמה לשחק אותה מול ליגה לאומית.
    חסר אחריות, פחדן, זלזול שמתבטא בעקבים גם כשמובילים עליך בהפרש שני שערים, תגידו מה שתגידו (הנאיבים בעיקר)
    ברוכיאן מסתמן כפלופ ביחס למה שציפו ממנו ולא רק התקשורת אלא גם אוהדי הכדורגל ואוהדי בית"ר בפרט.
    תמיד ידענו שהוא שחקן לא יציב וברקוביץ' אמר עליו שזה כנראה הגרום לכך שהוא לא יתאים לאירופה, אבל דחילאק,
    כבר כמה חודשים ארוכים (למעשה מאז הצמד מול קראקוב) הוא מפגין יכולת חלשה כשפעם ב... הוא מבקיע/מבשל מול אותן הקבוצות שהזכרתי לעיל.
    העיקר במשחקי הנבחרת הוא אוכל דשא.
    עושה רושם שברוכיאן טוב רק כשיש לידו שחקנים כמו בואטנג ואלברמן.
    אז נכון, הוא שחקן בית, אבל יכולת חלשה באה עם ביקורת בהתאם.

לעניין אחר, בדיוק לפני הגול של שבחון שהובקע בנגיחה, על המסך הראו את נתון הנגיחות כשלמכבי היו 6 ולבית"ר 0.
    אני חושב שזה מצביע על איזו קבוצה באה יותר נחושה היום, כי זה לא שיש לנו סגל נמוך או משהו כזה, מכבי רצו יותר וניצחו.
    משחק טוב מבחינת מלחמה וכמות השערים לכל אוהד כדורגל נייטרלי באשר הוא.

נערך לאחרונה ב: ‏27/12/09
  2. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

לבית"ר אין מאמן ולמכבי יש? באמת כתבת את זה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

ניצול המצבים של בית"ר לא מעיד על איזה התעלות של השחקנים. היה לכם הרבה יותר מזל משכל, השער הראשון והשלישי באו מטעויות פשוט מביכות בהגנה, שלרוב דווקא עושה את העבודה שלה נאמנה (רק בשני המחזורים האחרונים משהו שם השתבש). זה שעשינו 4 מ-20 התקפות ואתם 3 מ-4, לא אומר שחומר השחקנים שלכם עולה על שלנו בכמה רמות בכלל. ברוכיאן אולי עדיף על כל הסגל, ושם זה פחות או יותר נגמר, עם איך שהשחקנים האלה שלכם נראים השנה. טל לא עדיף על ישראלביץ', ואת ראלדס לא הייתי מחליף באך אחד מהבלמים שלכם, גם לא אחרי הפאדיחה היום. תראה איך אילייב וכחלון נלחמים, עדיף את יצחקי שמשחק עם חשק של נידון לעונש מוות? חומר שחקנים זה לא רק הפוטנציאל המקסימלי של השחקן בשיא הקריירה שלו, במיוחד כשחצי מהשחקנים האלה שלכם כבר עברו את השיא הזה.

יצחקי נגע בכדור משהו כמו שלוש פעמים כל המשחק. והפגין נחישות פעמיים - בחגיגה של הגול הראשון ובנסיון לחלץ כדור כשקיבלתם צ'אנס לחזור למשחק עם הגול השלישי. מעבר לזה - אני באמת לא מבין איך הוא לא מסופסל, רק מראה עד כמה שום מסורס בקבוצה הזאת.

3. wings Member

שימו בצד את הגדולות. יש לכם מושג מי משחק מול מי בליגה הזאת? או מי יותר טוב ממי? או האם
    המשחקים מעניינים משהו?
    יותר מדי קבוצות בליגה הזאת משחקות על כלום.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

BEITAR4EVER

אני אגיב לך בדיון של בית"ר כי אנחנו די סוטים מהנושא.

ארסנל ונגר

לבית"ר כן יש התקפה נמוכה - יצחקי 1.74, תמוז 1.78, ברוכיאן 1.78, בן-שושן 1.75.
    אז ממי אתה מצפה שינגח מעל ראלדס וקפילוטו?

5. ארסנל ונגר Member

מצחיק שאתה מציין את חוליית ההתקפה כשבעצם התכוונתי לההפך.
    כמו הגולים שחטפנו למשל. הסתכלנו על הכדור במקום להסתכל על היריב שבא לנגוח.

6. beitar4ever Member

אין סטייה מהנושא. זו התדיינות לגיטימית, אבל אם אתה רוצה להגיב בדיון של בית"ר, אז תגיב. העיקר בשבילי הוא שתבהיר את עמדתך, ולא משנה לי בדיוק היכן תעשה זאת.

7. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

עבור הצופה הנייטרלי. אז מה, גם לאוהדי מילאן לא כזה אכפת מה עשתה קייבו מול ליבורנו - אבל יש עניין, יש תחרות (תפתח טבלה תראה) יש הפתעות ויש כדורגל פתוח כי קבוצות יודעות שמותר להפסיד שני משחקים ולא למצוא את עצמך מתחת לקו האדום, כמו בכל ליגה נורמלית.

8. ארסנל ונגר Member

אתה יודע מה? אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.
    אז שמעת את שירזי אומר את זה גם אתה הולך בעקבותיו? אני מניח שאתה נמנה עם אוהדי התקשורת למיניהם, אותם אוהדים שלא משנה איזה דבר מטומטם יגיד הפרשן הם יסכימו.

ואני שואל אותך. אתה מכיר אדם שמסוגל לתפקד עם בחילות? לא לשחק כדורגל, לתפקד. מה ציפית שהוא יעשה? יקיא על המגרש? תעשה טובה תחסוך ממנו הערות כאלה.

9. Cup of Tea Liverpool, UK

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

ההשוואה למשחק של מכבי-בית"ר היום מסבירה הכל.

שערים: 7 בתל אביב לעומת 2 בסכנין.
    קהל: 12,500 בת"א לעומת כמה אלפים בסכנין.
    תקריות אלימות: 0 בת"א לעומת כמה וכמה בסכנין.

יש אנשים שפשוט באים לריב ולא בשביל לראות משחק.
    כשהאוהדים ממלאים את המגרש ונותנים הכל, יש משחק כמו שהיה היום בבלומפילד. פשוט כוכב נוצץ בעונה הדי משעמת הזאת.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי שרוצה להתענג שוב, ב-23:35 בספורט1, שידור חוזר מכבי נגד בית"ר.

11. ארסנל ונגר Member

מספר נגיעות בכדור לא תמיד מצביעה על נחישות, בטח כשהקבוצה שלך מפגינה יכולת חלשה ומשחק הגנתי, כמו במקרה יצחקי היום.
    להבדיל מהתקופה האחרונה, יצחקי היום השקיע כשזה בא לידי ביטוי בשמירה על שפונגין, ובספרינטים על הגנת מכבי.
    תאמין לי שאני אחד מהמבקרים הגדולים של יצחקי בנוגע לזלזולו בתקופה האחרונה, אבל היום הוא לא זילזל, הוא רץ ונילחם.

12. beitar4ever Member

לא, אני לא חושב שאני מושפע מהתקשורת. אתה יכול להאמין לי ואתה יכול שלא להאמין לי.
    אני כמעט בטוח שיצא לי לראות שחקנים משחקים גם עם פציעה/בחילה למען הקבוצה, במיוחד במשחקים חשובים שכאלה(אתה יכול לקחת דוגמא את שטראובר שעלה לשחק עם פציעה). מתומר בן יוסף אני מצפה במיוחד להישאר על הדשא לאור זה שהוא קיבל רק לאחרונה והוא צריך לשמור על מקומו בהרכב בשיניים.
    וכן, אם צריך שיקיא על הדשא ויישאר לשחק. אני מחזק את עמדתי.
    ולגבי ההארה האחרונה שלך, אולי תחסוך אתה הארות מהסוגים האלה. זה דיון חופשי וזכותי להגיד כל דבר על ארועי המשחק, כל עוד אני מנמק את דבריי.

13. ארסנל ונגר Member

וואי אני לא מאמין שאתה בכלל משווה פציעה לבחילות.
    הבאת דוגמאות משחקנים ששיחקו עם פציעה, אני מביא לך את הדוגמא - אהוד כחילה.
    אבל שוב, אפשא להלחם עם פציעה ולתת את כל כולך, אבל בחילה? תגיד לי אתה רציני? בחילה מוציאה אותך לגמרי מריכוז, תומר עשה בשכל. מעניין מה היה קורא אם היה עושה טעות תוך כדי בחילה/הקאה... אני מניח שהייתי רואה משפט כזה "למה בן יוסף לא יצא כשהוא הרגיש לא טוב". מה נראה לך שאם הוא יכול היה לשחק הוא היה יוצא? דווקא כשהוא מקבל הזדמנות לפתוח בהרכב על חשבון בנאדו? נו באמת.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/11.Xxx בני יהודה- מכבי נתניה http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/8.Xxx

ראשון, 19:30
    שופט: איתן שמואלביץ'

בני יהודה ומכבי נתניה ייפגשו למשחק מאוד מעניין בין 2 קבוצות שצפויות לבלות בצמרת ויחפשו ניצחון, בני יהודה תחפש להידבק למכבי ת"א שבמקום השלישי, ונתניה תקווה לניצחון שיקפיץ אותה למקום החמישי על חשבונה של בית"ר ירושלים.

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/1/124/284.Xxx
    אלירן עטר, אולי מסי ורונאלדו נתנו לו השראה

בני יהודה מגיעה למשחק בתקופה לא כל כך טובה אחרי הפסד למכבי חיפה ותיקו בבית נגד הפועל באר שבע, בני יהודה קצת איבדה גובה בצמרת הגבוהה ומי שעוד היה אופטימיסט ופינטז על פייט לאליפות נחת לקרקע, והבין שבני יהודה צריכה לחזור לעצמה ולנסות להילחם על המקום השלישי שמוליך לליגה האירופית, יותר מזה בני יהודה לא תשיג העונה בליגה. גיא לוזון מקווה שאחרי פסטיבל שער השנה בעולם אלירן עטר יחזור סופית להתרכז רק בכדורגל ויעזור לכתומים להשאיר את הנקודות בבית מול יריב לא פשוט בכלל. בני יהודה יודעים שנתניה מגיעה עם ביטחון גבוה מאוד, אבל מאמינים שהמשחק תלוי בהם וביכולת שיביאו לכר הדשא.
    גיא לוזון מתכנן שינוי אחד כאשר משה ביטון צפוי לעלות בהרכב על חשבונו של אסי בלדוט ויפתח לצידו של אלירן עטר בחוד.

http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/124/591.Xxx
    ראובן עטר, מקווה להמשיך את התקופה המצויינת

מכבי נתניה מגיעים למשחק הזה בתקופה נפלאה מבחינתם של 4 ניצחונות רצופים, 4 ניצחונות שהוציאו את נתניה סופית מאיזור התחתית והכניסו אותם לקרב על הפלייאוף העליון, קרב שנתניה מצטיירת כפייבוריטית בו ונראה שההכרעה תיפול במחזורים האחרונים. בינתיים נתניה התאפסה על עצמה תחת ראובן עטר, ובקבוצה יש ביטחון מלא שמקומם בשישייה והראשונה. נתניה יודעת שאחרי ניצחונות על הפועל פ"ת וסכנין החלשות, וניצחונות על בית"ר ירושלים ומכבי ת"א בבית, הגיע הזמן להביא איזה ניצחון חוץ משמעותי, בני יהודה קבוצה טובה ומסוכנת, אבל ממש לא חסינה, למרות שנתניה תצטרך להסתדר ללא שלו מנשה, נראה שלנתניה בהחלט יש מה למכור במשחק הזה.
    נתניה כאמור תצטרך להסתדר ללא השוער אריסטד זוגבו ושלו מנשה המורחקים, בשער יעלה דניאל ליפשיץ שצריך להוכיח שנתניה יכולה לסמוך עליו לקראת אליפות אפריקה שתיקח לעטר את שוערו שמשתייך לסגל חוך השנהב, לקישור יוסט טל מעבי שאת מקומו בהגנה צפוי לתפוס יגאל אנטבי שלא פתח כחודשיים בהרכב. ראובן עטר מתלבט אם לעלות עם חלוץ אחד וימפולסקי בקישור, או עם 2 חלוצים כאשר סבע לצידו של אוקוצ'ה.

הרכבים משוערים:
    בני יהודה: דלה אינוגבה, עוז ראלי, איבן גארידו, דין מורי, כפיר אדרי, עמיר אפק, לירוי צעירי, סינסיה ליניץ', פדרו גלבאן, משה ביטון ואלירן עטר
    מכבי נתניה: דניאל ליפשיץ, קלמי סבן, אוראל דגני, ביבאן פרנסמן, יגאל אנטבי, אלמוג כהן, טל מעבי, רביד גזל, שניר גואטה, אובדו אוקוצ'ה, דלה ימפולסקי (אחמד סבע)

15. burning soil Member

המשחק הכי טוב שיצא לי להיות בו אי פעם, ללא ספק!
    ברור שיצאתי מרוצה בעקבות התוצאה, אלמלא ניצחון של מכבי
    כנראה שהייתי מגיב אחרת.

מילה טובה מגיעה להתקפה שלנו, שלמרות שאין חלוץ דומיננטי
    בחוד, היא מתפקדת נהדר.

לגבי נקודות לשיפור במשחק - עדיין בולט בחסרונו הקשר האחורי
    האיכותי במקומו של טומאסיץ', וההגנה שלנו - שלמרות משחק טוב
    של שפונגין - לא תמיד נותנת את השקט.

עם החזרה של בוזגלו וההחתמה הצפויה של מגרלשוילי, היצירתיות
    שלנו בהתקפה תשתפר עוד יותר.

המשחק של בית"ר היה קצת אדיש, על ההגנה שלהם הכל כבר נאמר.
    אגב אם טוטו עושה 4-4 בדקה 80 כולנו היינו מדברים שונה..